Az utóbbi években kezd egy szörnyű dolog körvonalazódni: a magyarországi cigányságot készül megtenni a társadalmi többség az egyik központi bűnbaknak nemzeti sikertelenségünk, töketlenségünk miatt.

Nem, már nem csak a kuruc-info üvölti bele a magyar közéletbe ezt az áligazságot, a gazságban osztozik a mérsékelt jobboldal is HírTv-től, Magyar Nemzetig. Hallani és olvasni lehet már az objektívnek álcázott előítéletes megnyilatkozásokat azokkal szemben, akik szinte totálisan védtelenek.

Nézzük a tényeket. Magyarországon a második világégést követően a romákat erőszakkal integrálták a társadalomba. Addig szélsőségesen periferiális helyzetben voltak, falvak melletti erdőben éltek, közösségben, rurális viszonyok között. A szocialista társadalomnak azonban égetően szüksége volt a munkaerőre, ezért a nők tömeges integrációjával egyidőben (50-es, 60-as évek) a romákat elsősorban a lassan néptelenedő falvakba telepítették és finoman szólva munkára kényszerítették őket. 

Nehéziparba, a bányákba, a kohókba, illetve az építőiparba kerültek a férfiak, a nők pedig szaktudást nem igénylő, zömében takarító állásokat kaptak. Ezen területek egyike sem az a terület, ahol lábat lehetett lógatni naphosszat. Talán még abban a megállapításban is van valami, hogy Magyarországot a romák építették fel. De ezt a mondatot nem kívánom túldimenzionálni, kérem a kommentelők se tegyék...

Aztán jött a rendszerváltás. Földcsuszamlás-szerű társadalmi és munkaerőpiaci átalakulások jöttek. Az emberek százezerszám menekültek a munka világából, a jövedelmet biztosító inaktív társadalmi pozíciókba. Hova is, hogy ne szociológusul fogalmazzak? Előnyugdjba, rokkantsági nyugdíjba (leszázalékolás). Ebben az állam és az egészségügyi ellátórendszer partner is volt. A többségi társadalom tagjait tekintve.

Miről is volt szó? Arról, hogy akinek volt pénze megkenni a leszázalékolást intéző orvost, vagy volt kapcsolata ehhez, az el tudta intézni magának.

Kik nem tudták tömegesen elintézni maguknak azt, hogy így (elegánsan) kilépjenek a munka világából? A romák. Ők nem rendelkeztek sem anyagi tartalékkal, sem kapcsolati tőkével ennek elintézéséhez.

Előállt főleg a falvakban egy érdekes helyzet. Voltak a megbecsült "nemdolgozók", a leszázalékoltak, akik könnyedén váltak rendes nyugdíjasokká, és voltak lenézett "nemdolgozók" a segélyezett cigányok. Mindkettő a rendszerváltás vesztese volt, de egyik egzisztenciát és társadalmi megbecsültségét tartva legalább (alsó)középoszálybeli tudott maradni. A romák, a segélyezettek viszont élősködőkké lettek a többség által minősítve.

Azóta eltelt húsz év. Azok a vidéki romák, akik hajdan dolgoztak, kénytelenek voltak a legcifrább túlélési stratégiákat alkalmazni. Rendkívül sokan vannak azok, akik tíz körömmel kapaszkodnak a munkába. A fővárosban vállalnak munkát, persze feketén és továbbra is építik az országot. Családjukat csak elvétve látják, pénzt havonta küldenek haza. Vannak, akik ingázni próbálnak, ami szinte azért lehetetlen, mert képesítést nem igénylő munka csak a nagyobb városokban van, ahova a távoli gettósodó falvakból tömegközlekedéssel eljutni csak méregdrágán lehet. Mégis megteszik. Összeállnak, egy autóval öten indulnak és dolgoznak, feketén napkeltétől napnyugtáig 7000-8000 forintért, amiből utazni, enni is kell.

Vannak, akik helyben dolgoznak. A mezőgazdaságban, ahol csak idényjellegű munka van és arra is rengeteg ember. Ők már rákényszerülnek a segélyre, mert állandó jövedelmet csak az jelenthet.

És biztosan vannak olyanok, akik gyermekeikből is élnek, a családi pótlékból és a segélyből. Az biztos, hogy nem jól, mert naivitás azt gondolni, hogy ebből grandiózus pénzeket lehet összeszedni. Aztán vannak, akik máséhoz nyúlnak, néha erőszakosan, mert frusztrálja őket a tudat, hogy más jól él, ő és sorstársainak meg csak a kemény munkáért kevés pénz jut.

DE! Ez nem a romák többsége. Rendkívüli hiba őket ennek alapján bűnbaknak beállítani, már csak azért sem, mert a többségi társadalom hagyta, hogy ebbe a kilátástalan helyzetbe kerüljenek.

Összefoglalva: a romák többsége dolgozik, de ezt nem látjuk, mert feketemunkára kényszerülnek. Ráadásul a magyar társadalomnak égető szüksége van arra, hogy minden tagja integrálva legyen a munka világában. Ebből a szempontból a legnagyobb tartalékunk a hazai roma közösség. Ha ők nagyobb arányban meg tudnak jelenni adó- és járulékfizetőként, akkor talán megszűnik, enyhül az a demográfia fenyegetettség is, amely jóléti ellátórendszerünket összeomlással fenyegeti.

----------------------------------------------------------------------------------

Az alábbiakat az 500. hozzászólás után fogalmaztam be. Azért illesztem be a posztba, mert nem akarom óránként ismételni magam!

"No, persze, hogy merek még billentyűközelbe jönni, de a meddő vitából köszönöm nem kérek.
Ha néha egy kicsit indulatosabban írtam, akkor bocs. Egészen másként látom a dolgot, mint az idejöttek többsége és a súlyos anyázás belőlem is kivált reakciókat. Ha valakinek nagyon belemásztam a lelkébe, akkor bocs.

Mivel időszűke miatt nem tudok nagyon bejönni és huszadjára is lereagálni ugyanazon dolgokat, ezért most összefoglalom, hogy miért is volt jó ez a vita (?) a számomra.

Elsősorban azért, mert segít abban, hogy törjem a fejem. Azon magyarok közé tartozom, akik gondolkoznak, képes vagyok meghallgatni és magamévá is tenni gyakran velem, személyemmel, gondolataimmal szemben megfogalmazott kritikus gondolatokat.

Az első, az az, hogy sokkal érzékenyebben és körültekintőbben kellett volna ezzel a témával foglalkozni és nem úgy, hogy posztolok egyet ebészünetben. Sok dolog van a fejemben, tapasztalatok, tanulmányok, de ezeket úgy kell összefoglalni, hogy egyértelműek legyenek és ne kifejezetten támadó, irritáló élűek.

A legtöbb hozzászólás durván anyázós volt. Szerintem akkor is az lett volna, ha nagydoktori, tökéletesen objektív anyag lett volna. Ezek az emberek mindenre harapnak, ami nem agyagbadöngöléssel fenyegeti a romákat.

Viszont nagyon sok tényszerű (bár a leggyakrabban elfogult) kritika érkezett. Ezek jelentős része kiemeli, hogy a romák körében gyakori a deviancia és ennek alapján általánosítanak az egész közösségre. Ezzel nagyon nem értek egyet, sajnos azonban több ok miatt nagyon nehéz ebben a dologban normálisan nyilatkozni. Mi, a roma integrációt pártoló emberek nehezen tudjuk kivédeni a legtöbb vádat, mert olyan magatartásformákkal is szolidaritást vállalunk, amelyek a bűnelkövetés kategóriájába esnek. Ez egy 22-es csapdája, hiszen egyértelmű, hogy nem támogatjuk az erőszakot, az olaszliszkai lincselőket. Mit tegyünk? Ha mi is harsányan elítéljük őket, akkor a másik oldal csak ezen szavainkat emeli ki. Nem, mi nem vagyunk szolidárisak a bűnelkövetőkkel, az antiszociális magatartást folytatókkal. Sőt elítéljük őket. Pont. Azonban nem állunk meg itt, hanem éppen azt mondjuk, hogy ez már egy válságjelenség. Egy társadalmon kívülre sodródott társadalmi réteg lázadása a többség ellen. Mi úgy gondoljuk, hogy a többségnek is és a kisebbségnek is van felelőssége abban, hogy a dolgok így alakultak. Az egyikben talán nem volt túl nagy az integrációs hajlam, a másik oldal pedig nem vitte túlzásba a kisebbség irányába való nyitást. Történelmi falak egy társadalmon belül, amelyet nem szabad hagyni az egekig nőni, mert ha leomlik maga alá temeti ezt az országot.

Magam sem tudtam felhozni sok megoldási javaslatot. Egy helyzetet próbáltam a blogközösség elé tárni, egy gondolatébresztő, provakatívnak és irritálónak minősíthető írással. Nem akarom azt, hogy ennek a posztnak itt legyen vége. Ez az egyik legnagyobb közös ügyünk. Ha nem találunk rá megoldást baj lesz. Nagyobb baj, mint amekkora most van."
Szerző: demokratikus  2008.05.27. 12:48 558 komment

Címkék: bűnözés roma cigány szociális cigánybűnözés

A bejegyzés trackback címe:

https://demokratikus.blog.hu/api/trackback/id/tr49490042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2008.05.27. 12:55:25

Vagy ha mondjuk eltakarodnának innen, akkor nem kellene annyi segélyt fizetni az adóforintjainkból.

Dolgozó roma??? Ez valami új sci-fi film???

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 12:58:48

no, bemondtad a frankót gratulálok...

anders · http://viribusunitis.blog.hu 2008.05.27. 16:41:36

Egyrészt a romák többsége NEM dolgozik, és e kijelentésem empirikusan igazolható úgy, ha ellátogatunk egy-egy cigányok lakta körzetbe munkaidőben... Ezenkívül érdemes megnézni a segélyek kiosztásának kedvezményezettjeit. (Csak hát, mivel Magyarországon már nyílt rasszizmus lenne valakinek a származását firtatni, így ez elképzelhetetlen)

Másrészt pedig a romáknak körülbelül négyszáz évük volt az intergrációra. Ezidáig azonban ezt mégsem sikerült megvalósítani. Ez pedig nem elsősorban a többségi társadalom hibája.

Ha pedig valamilyen szektorban többségben lévő cigányokat akarsz keresni, akkor nézz körül a büntetésvégrehajtási intézetekben... A "demokrácia őshazájának" titulált Egyesült Államokban minden évben kimutatás készül a börtönlakók faji megoszlásáról. Lehetne a KSH is annyira "demokratikus", hogy hasonló adatokat leközöljenek...

thwatrer 2008.05.27. 17:16:15

Kedves anders!

A magyar tobbsegnek pedig 1100 eve volt europai nemzette valni, megsem tette, es ezt te ekesen bizonyitod...

e · http://erdekes 2008.05.27. 17:23:34

Olaszorszagtol, Romaniaig mindig csak a cigokkal van a gond...talan nem veletlenul.

Szarka Varro 2008.05.27. 17:23:57

Mérsékelt jobboldali?

Hír TV?
Magyar Nemzet?

Ugye ezt te sem gondoltad komolyan?

csont muki 2008.05.27. 17:25:44

A látogatás a cigányok lakta körzetbe sokminden, csak nem "empirikus igazolás". Sétálj el Budapestre munkaidőben...

stirlic 2008.05.27. 17:25:58

anders

Az emberiségnek nincs faji megosztása.
Az emberek mind egy fajhoz tartoznak (ugy mint pl. a kutyák).

Juan 2008.05.27. 17:29:36

Engem is frusztrál a tudat, hogy mások jobban élnek, nekem meg kemény munkával csak egy kevés jut. Hozányúlhatok az övékéhez én is? Naaaa... csak egy piciiit!

Egyébként tévedés ne essék, a segély összege gyakran több,mintha elmenne dolgozni és kapná a fizetést. Persze, hogy nem megy el dolgozni.

Attttti 2008.05.27. 17:30:43

Kedves thwatrer, Kedves post író!

Kívánom nektek, hogy egyszer próbáljatok meg pl. a 8. vagy9. kerület egyes részein hazamenni sötétedés után atrocitás nélkül.
Nekem 5 év alatt egyszer sem sikerült. Bár általában ez kimerült abban, hogy valamit beszóltak, de ki tudja mikor fajul ez tettlegességig (mondjuk csak úgy)...
És ha netalán visszaszólok, akkor szintén én húznám a rövidebbet, mert "ezek" ott vannak 4-5-en.
Szóval a saját hazámban, a saját fővárosomban, a saját lakásomba félnem kell hazamenni, hogy ne történjen valami.
Sajnos nem vagyok egy kigyúrt állat, normál testalkattal rendelkezem, és úgymond könnyű célpontott jelentek.
2. Néha rossz végignézni az utcán, hogy egy-egy éjszaka mit művelnek: szotyi, sörösdoboz, papírok kidobálva, persze más ajtaja elé is. Ha szólok? Naná, hogy én húznám a rövidebbet.
3. Valóban osztom anders hozzászólását, hogy ezek nem dolgoznak, legalább is a többség nem!!! És ez bizony így van...
hallottam egy két történetet, hogy a szegény cigányok, megélhetésre panaszkodva mennyi pénzt kihúznak az állam zsebéből.
Nem kapnak munkát? Hát erről ki tehet? Én? A társadalomban kialakított én képükről csak ők tehetnek!!

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.05.27. 17:31:05

meg egy rozsadombi ciganyvedo amneszti internesonel palanta. Gratulalok, ennyire unatkozol otthon a villadban, hogy ilyen faszsagokat irogatsz? Menj mar ki a vilagba, ne messze, csak a nyockerbe. egy ket hetre. aztan utana ird meg a frankot.

idiota..

Dr Kangörény 2008.05.27. 17:31:09

Barátom, nem tudom te hol élsz. Napi 7-8 ezer forintért dolgozik szegény??? Ez 140-160 ezer / hó, 20 munkanappal számolva. És mivel nem bejelentve teszi, az összeg a zsebében marad. Tisztában vagy vele, hogy diplomás, jó szakemberek is örülnek ilyen fizetésnek??? Enni, utazni nekik is kell, tehát ezzel mellé lőttél.

Egyébként nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak velük. Dolgoztam egy multinál, ahova nagyon kellett a munkaerő, szinte mindenkit felvettünk. Bizony, cigányokat is. Összesen 1 fő volt közülük, aki egy évnél tovább dolgozott nálunk.
Hoztunk volna Borsodból bárkit, aki hajlandó lett volna dolgozni, de hamar letettünk róla, mert azt mondták annyi pénzért nem dolgoznak, amennyit adnánk. Szállásra, utazásra nem lett volna gondjuk, mert a cég fizette volna. Hm? 700 magyarnak jó volt az állás, elég volt a pénz, de összesen 1 cigány volt, akinek ugyanazok voltak az igényei, mint a magyaroknak.
Rohadt rasszista vagyok, mi?

scsaba1 2008.05.27. 17:31:09

Akkor vegyünk egy vidéki, aprófaluban élő ÁTLAGOS (rokkant)nyugdíjast. A portája rendben van tartva, a kertben vetemény és gyümölcsfák, a felesleget piacra hordja vagy eladja az ismerettségi körében. Többé-kevésbé igyekszik betartani a társas együttélés írott és íratlan szabályait. stb...stb...

Tovább nem is írom.

kössabetonba 2008.05.27. 17:31:36

Szegeny szerencsetlen romak annyira kilatastalan helyzetben vannak, hogy kenytelenek a nyolcvaneves nenit megeroszakolni, annyira fruszralja oket masok "jolete", hogy a szoba kozepere szarnak, szazas hordakban, szamurajkarddal jarnak rokonlatogatni es alkalmankent artatlan embereket lincselnek a gyerekeik szeme lattara. A szivem majd megszakad a szerencsetlenekert.

Kálmán 2008.05.27. 17:31:48

Kedves blog író, nem tudom te hol élsz, de ekkora hazugságot rég olvastam. Remélem Szentendréről, vagy a budai oldalról írod ezeket a marhaságokat, javaslom költözz le pár napra pl olaszliszkára, meg mátraverebélyre a kis családoddal, vegyél ott házat, írasd be a gyerekedet ottani iskolába és hagyd, hogy az asszony egyedül menjen haza este.

S utánna légy oly kedves írd le az igazat.

Felhívom figyelmed egy tényre: Magyarországon cigánybűnözés van, sőt egyre nagyobb. Aki azt állítja hogy nincs, az hazudik. S ezt a cigány rendőrök szervezetének cigány vezetője, egy százados mondta így szó szerint médiában.

Máséhoz nyúlnak, néha erőszakosan? Kilátástalan helyzet? Hát, gyerekcsinálással, ordítozással, bűnözéssel csak az lehet.

Ha meg annyira vágod ezt a témát, akkor tudhatnád, hogy amelyik cigány tanul, s így megpróbál kitörni, azt a többiek vetik ki maguk közül, pont azért, mert más lesz. nem olyanok mint a többi. Ennyit a nagy okos integrálásodról.

csont muki 2008.05.27. 17:32:45

Kis buta. Az énkép az "én"-ben alakul ki, nem a társadalomban.

Werwolf 2008.05.27. 17:32:48

ez mokas beszelgetes lesz...
Sokat irnak majd gondolom az agressziv, ugynevezett "liberalisok". A következökröl lehet megismerni öket:
- ha mas a velemenyed, mint nekik, neadjisten közelebb all hagyomanyos ertekekhez, mintt csalad, nemzet, haza, egyhaz, munka, akkor fasiszta vagy, rasszista es naci.
- kötelessegüknek erzik leszolni Magyarorszagot es a magyarokat altalaban.
- meggyözödesük, hogy csak nekik lehet igazuk, ezert nagykepüen leszolnak es kioktatnak teged, mintha ök szartak volna az Eiffel-tornyot.
- ha fel mered vetni, hogy szivesebben juttatnal kevesebbet a passzivoknak, hogy több maradjon az aktivoknak es esetleg gyereket vallaljanaak ök is, akkor szinten rasszista, fasiszta, naci vagy.
- altalaban semmilyen mas velemenyt nem toleralnak, csak a maguket, annyira liberalisok.

En dolgozom, tanultam, heteroszexualis vagyok, es etnikai kisebbseghez sem tartozom. Innen kedzve nem lehet mas, mint naci, de minimum bögatyas magyar paraszt es bunko.

igy tovabb elvtarsak, lopstop es adocsökkentes, kilog a lolab...

scsaba1 2008.05.27. 17:34:30

Egyébként csatornaépítésnél ésegyéb földmunkáknál meg lehet keresni napi 5-6k-t, talán a 7-et is.

Védőfelszerelés nyista, és van hogy rádomlik a 2-3 méter mély gödör fala.

kulfoldrol 2008.05.27. 17:34:46

Kedves thwarter!

Mi volt anders hozzaszolasaban, ami nem egy europai nemzet fiahoz melto? Teljesen kulturaltan leirta a velemenyet, ehhez kepest te nem ervelsz, csak ot tamadod. Amugy nincs igazad, a magyar nep mindig is europai volt, a vilagon semmivel sem rosszabb, mint barmelyik masik nemzet.

A cikkben ugyan van igazsag, de sajnos nagyon egyoldalu, meg sem probalja a masik oldal szemszogebol nezni a dolgokat. Az altalam ismert ciganyok donto tobbsege nem dolgozik, ezzel szemben rendkivul aggressziv - engem is tobb, mint haromszor tamadtak meg eletemben. Miattuk nem ereztem magam biztonsagban, ez volt az egyik oka annak, hogy kulfoldre koltoztem. Nyilvan sok becsuletes cigany is van, oket borzasztoan sajnalom, hogy a tobbiek miatt kell szenvedniuk, szegyellniuk a szarmazasukat.

Attttti 2008.05.27. 17:37:05

bocsi csont muki, valóban igazad van, gondolom érti mindenki mire is gondoltam... csak ilyenkor már fortyogok a dühtől, ha erről a "cigány" dologról van szó. Bár hogy Te is csak ebbe tudtál belekötni, az mindenképp pozitív :)
De tudom, rasszista vagyok, remélem valaki beperel.

Werwolf 2008.05.27. 17:41:15

na mi van? bezart az szdsz, senki nem dolgozik, eftarsak? Hol vannak a mindentudo, kioktato seggek?

stirlic 2008.05.27. 17:41:51

kulfoldrol

És ott nem félsz a törököktöl , pakiktol , szomáliaiktol , szerbektöl , vagy éppen a magyaroktol?

Attttti 2008.05.27. 17:44:56

Kedves stirlic!

Éltél már külföldön valaha?
Nos én igen.
Elmondanám, hogy az általad felsorolt népcsoportok tagjai jóval, de jóval nagyobb többségben dolgoznak, mint itthon az indiánok.
Javaslom egyszer látogass el Amsterdamba, ha esetleg eddig nem tetted volna. Rájössz, hogy mit akartam elmondani. És ez csak 1 város a sok európai közül :)

Attttti 2008.05.27. 17:48:57

ohhh, mielőtt bármelyik honfitársam hozzámvágná, hogy akkor menjek vissza.
Nos ezt fogom sajnos tenni. Hangsúlyoznám, hogy SAJNOS!
Itt már nem lehet normálisan élni, még ha elvonatkoztatok is a fentebb ecsetelt témától is.
Na de viszlát, letöltöttem a mai 10 órás munkaidőmet becsülettel, most megpróbálok épségben hazajutni.

stirlic 2008.05.27. 17:50:19

Pech... éltem bizony , Svédországban.
Az arabok ott nemigen dolgoztak (dolgoznak?)
Az általam megismert magyarok se nagyon...
Amugy csak kiváncsi voltam hol van az a boldog világ ahol nem fél a többség a kisebbségtől , vagy éppen forditva a kisebbség a többségtől?

grmindenyssa 2008.05.27. 17:50:23

1: ...Magyarországot a romák építették fel... - olyan is

2: scsaba - ...a kertben vetemény és gyümölcsfák... amíg a cigányok el nem lopják, és ha megpróbálja megvédeni tőlük a tulajdonát, jól megbüntetik!

anders · http://viribusunitis.blog.hu 2008.05.27. 17:53:35

Kedves thwatrer!

A magyar ne lenne európai nemzet????

Akkor például a dán bizonyára az lehet, ha az 1700-as években a Dán-norvég Unió idején (V, Frigyes alatt) egy hetet adtak a bevándorló cigányoknak a távozásra, miután megelégelték dániai tartózkodásukat. Aki nem volt hajlandó önként távozni, annak mindenét elvették, holmijukat felgyújtották, szekereiket összetörték, majd őket is erőszakkal távozásra bírták...

Vagy talán újabb példaként az olaszok, akik jelenleg azon munkálkodnak, hogy a napokban eldurvuló faji atrocitásokat hogyan akadályozzák meg a jövőben a bevándorlás szigorításával.

Ők bizonyára európai nemzetek...

hkf 2008.05.27. 17:53:42

Kedves Demokratikus barátom. Ezt a fajta éleslátást imádom. Tudod az általad vázolt mese egyszerre több sebből vérzik. Kezdjük mindjárt az elején.

A rendszerváltás utáni időkben rengeteg magyar állampolgár került reménytelen helyzetbe egyik napról a másikra. Egy kisebb, arányaiban elhanyagolható részük bizonyosan roma származású volt, mint ahogy a társadalom egészére nézve is hasonló arányban vannak jelen. A történet maga a színtiszta rasszizmus, bár te magad ezt valószínüleg észre sem vetted. Azzal, hogy a szituációleírásod során megkülönböztetted a cigányt és nem cigányt, valamint úgy állítottad be mintha a cigányokon (mint kissebségi népcsoport) kívül mindenki más jól járt, egész egyszerűen nem vetted figyelmbe a társadalom azon jelentős hányadát képviselő nemcigány többséget, akik a cigányokkal pontosan megeggyező helyzetbe kerültek.

Összegzésképpen pedig elítélted a társadalom nemcigány többségét a cigányok helyzete miatt, így tehát te magad különböztetted meg származás alapján negatívan a társadalom egy bizonyos részét.

Ha rasszizmusként értékelendő egy bizonyos származás szerinti megkülönböztetés, akkor logikailag rasszizmusnak tekindendő az egy bizonyos népcsoportól való különbözőség alapján történő megkülönböztetés is.

Régóta foglalkoztat egy kérdés, amit talán most te mint Demokrata könnyedén meg tudsz válaszolni: Ha és amennyiben a cigány kisebbség különféle intézményrendszerek (pl.: OCÖ), valamint kifejezetten a származásuk alapján automatikusan nekik járó, így tehát a nem cigányok számára automatikusan elérhetetlen többletjavak, kiváltságok és egyéb extra jogosultságok (pl.: új családi házak ingyen) - által saját magát származása alapján élesen elkülülöníti a magyar társadalom többségétől, akkor miért értelmezendő rasszizmusnak, ha a társadalom többsége ezt az önkéntes elkülönülést tudmásul véve megkülönböztetett csoportként kezeli őket bármely szituációban? Rövidebben fogalmazva: van-e jogosultságom egy "Országos Nemcigány Önkormányzat" létrehozására, ahol is kifejezetten a nemcigányokat érdekeit kívánom képviselni a cigány érdekeket képviselő OCÖ-val szemben? Mert a magyar állam elméletileg mindkét "fajta" állampolgárt képviseli, tehát nem kifejezetten a nemcigányokat. Erre válaszolj nekem Demokrata barátom!

stirlic 2008.05.27. 17:56:18

anders

Jópofák ezek az olaszok , tök cigány képük van ....honnan tudják hogy kit kell kiutasitani?

freakkutya 2008.05.27. 17:57:05

A kedves liberálisoknak és ultra toleránsoknak ajánlom, hogy költözzenek be pár napra a nyolcadik kerületbe.

Kellemes bújkálást Nekik!

rettegettegérfog 2008.05.27. 17:57:53

Szeretnék valami bölcset hozzáfűzni, de sajnos ez egy nagyon ostoba, szűklátókörű és szélsőségesen ballib rózsaszín napszemcsin keresztül íródott cikk. A valóság teljes figyelmen kívül hagyásával hazudozol összevissza marahaságokat, látszik hogy valamelyik büdös (nem írom le, mert Magyarországon akkora fasizmus van hogy félek zsidózni egyet... ) *** szerkesztő unalmában irat ilyen faszságokat Veletek ott az Indexnél. Ti meg jó seggnyaló módjára meg is írjátok. Remélem az összes fajtársatok és az összes ork bepakolt bőrönddel él itt a nagy fasiszta Magyarisztánban, hiszen naponta lőnek a Dunába Titeket és nem lehet tulajdonotok, és még segélyezésben sem részesültök...

Igazán leszophatnátok a Nagy Magyar Batyufaszt végre, nem gondoljátok?!

anders · http://viribusunitis.blog.hu 2008.05.27. 17:58:22

"...Magyarországot a romák építették fel... "

Sajnos még távolról sem igaz ez a kijelentés. A szocializmusban ugyanis - bár sok a cigánynak volt munkahelye - mégsem dolgoztak. Kapun belüli munkanélküliségnek hívták... Ha pedig valaki nem akart "dolgozni" vagyis jobban mondva nem akart munkahelyet, akkor közveszélyes munkakerülőnek titulálták.

Vaszics · http://ingyenajandek.freeblog.hu 2008.05.27. 17:59:20

Ostoba írás, de a kommentek alapján (is) elég egyértelmű, hogy a többségi társadalom tisztában van a valósággal, kár, hogy országunk vezetői nem. További kellemes hazudozást és bűnpártolást kívánok a szerzőnek. üdv: egy NEM jobbos...

MiG-21 · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 18:00:34

Nos, a bejegyzés írója Kőbányám a sörgyár mellet lakik. Az ne mrózsadom. Mellesleg az író szociális munkás, hajléktalan szállót vezet a Teleki téren. Nem mondhatjátok, hogy nincs kapcsolatban a cigánysággal. A Hálózat többi tagjai a 13. kerületben, a 9. kerületben és nem a Rózsadombon élnek. Erről ennyit. Van aminél jobb, ha előbb körbenéztek. Miért szólnak be a igányok? Nem lehet, hoyg te viselkedsz úgy? Nálunk ma éppen cigányok dolgoznak. Normálisak, nem lopják szét a házunkat, és ha mondanak egy határidőt betartják. Az empírikus tapasztalatokról ennyit.

Werwolf 2008.05.27. 18:02:49

arra varok izgatottan, mikor ir be vmi tufa mszmp-szavazo vmi olyat, mint:
"sok ostoba jobbos itt szidja a ciganyokat közbe meg orban is cigany..."
de lehet hogy szocialista ildiko meg nem kapcsolta be a szamitogepet.

MiG-21 · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 18:02:53

Annyit még szükséges a tisztánlátáshoz, hogy a liberális jelzőt köszöjük, de visszautasítjuk. Balodaliak vagyunk, de nem ellensége a jobboldalnak. Ti heregelitek csak magatokat, itt senki nem fasisztázik és nácizik. Látjátok, még a kommentjeitek sincsenek moderálva.

Petike82 2008.05.27. 18:03:13

Én elolvastam a postot.

Nem vette senki észre benne a kulcsot, idézem:

"munkára kényszerítették őket.

Nehéziparba, a bányákba, a kohókba, illetve az építőiparba kerültek a férfiak, a nők pedig szaktudást nem igénylő, zömében takarító állásokat kaptak."
.....
"Miről is volt szó? Arról, hogy akinek volt pénze megkenni a leszázalékolást intéző orvost, vagy volt kapcsolata ehhez, az el tudta intézni magának.

Kik nem tudták tömegesen elintézni maguknak azt, hogy így (elegánsan) kilépjenek a munka világából? A romák"

Namost. ha ezek a srácok ugyanúgy dolgoztak, mint mindenki más, akkor nekik miért nem volt pénzük elintézni a leszázalékolást??? Nem volt kapcsolatuk hozzá? ne mond már, azért sem mert mindenki tudja hogy aki akarta el tudta intézni... És ne hozd azt esetleg, hogy a cigányok nem kaptak fizut.. (egy bányász marha jól keresett akkoriban, uránbányában mégjobban.)

szóval maradjunk annyiban, hogy barátaink akkor sem a húde a jövőre gondolok életformát képviselték....

Kedves posztíró: ahelyett, hogy hülyeségeket beszélsz, inkább a pártocskát kellene felhozni az 1%-ról, mert jelen állás szerint a kövi választások után nem nagyon lesz zsíros állás, ahol van idő cigányfavédeni munka helyett..

mielőtt megkérdezik: azért cigány,mert magyarul ez a nevük. Vagy majd mondom azt hogy roma, ha engem is romungro-nak hívnak.

Ajánlom magamat.

stirlic 2008.05.27. 18:03:54

rettenetegérfog

Az emberiség mind egy fajhoz tartozik , nics olyan hogy más faju ember.
Esetleg fajta ...talán , de még az is elég necces

beavereater 2008.05.27. 18:04:06

Te nagyon ostoba posztoló!

Nem kívánok nagyon belemenni a kérdésbe, hogy miért írtál tömény ökörségeket, megtették/megteszik mások helyettem. Csak egy halk megjegyzésem/kérdésem lenne.

Tény:
Magyarországon van kb. 10-15 kisebbség. Mindegyik kezét-lábát töri azért, hogy legyenek olyan iskoláik ahol a gyermekeik egy helyre összegyűlve tanulhatnak az adott nemzetiség nyelvén.

Kérdés: Kivéve egy kisebbséget. Melyik is az?

Reggie 2008.05.27. 18:04:15

demokratikus:

Mar Maria Terezia is megprobalta integralni oket, es nem sikerult neki. Pedig akkor meg sehol sem volt rendszervaltas meg szocializmus...

A kutyabol nem lesz szalami...

Petike82 2008.05.27. 18:04:43

oké, ha baloldal, akkor az 1%-os bekezdés törölve. (bár lassan Nektek is kezd mindegy lenni.)

anders · http://viribusunitis.blog.hu 2008.05.27. 18:06:42

Kedves Mig-21!

Nem viselkedem úgy... Ez alaptalan vád.

Szociális munkásként te valószínűleg segíted őket valamilyen formában. Miért feltételeznénk, hogy a cigányok pont olyanok ellen követnének el valamit, aki segélyezi őket?

anders · http://viribusunitis.blog.hu 2008.05.27. 18:08:38

Nem kívánom megerőszakolni a magyar nyelvet... A rassz számomra fajt jelent és nem fajtát.

tandem 2008.05.27. 18:10:18

A cigányok körülbelül olyan helyzetben vannak Kelet-Európában mint a páriák Indiában. Lehet utálni őket, lehet félni tőlük, de senkinek nem kívánom, hogy cigányként éljen itt. Hogy miről tehetnek, miről nem, az parttalan vita. Mindenesetre ettől a probléma adott, a cigánytársadalom széttagolt, többségében szegény, sok az antiszociális, bűnöző közöttük, Magyarország legszegényeb, iparilag és gazadságilag elhanyagolt területein él egy jelentős részük, a társadalomnak fingja nincs a valós problémákról. A szegénység kultúrája, a szegráció még senkit nem segített hozzá, hogy a társadalom remek tagja legyen. Az integráció akkor is fontos, ha sokan úgy érzik, hogy a cigányság tehet minden problémájáról. Elűzni, megölni nem lehet őket, aki szerint meg igen, annak csak gratulálni tudok.

na 2008.05.27. 18:10:37

A cigány - legalábbis számomra - nem génkészletet, bőrszínt, sokkal inkább életstílust jelent. (Talán ezért igyekeznek a roma kifejezést használni.) Persze jelentősen eltérő a kultúrájuk, de hát pl. mi hol tartottunk ezer éve?

WAQU 2008.05.27. 18:10:54

Ahogy látom a segélynek lassan vége .
Szar dolog éhenhalni, de ez lesz. Bár engem ez már nem hat meg!

Petike82 2008.05.27. 18:12:28

csak tudjátok az integráció az úgy működik, ha a másik is akarja. Ők nem igazán akarják. 1000 éve mi akartuk.

higinéni 2008.05.27. 18:13:24

A cikk jó,de kissé elfogult,mert a -nem cigány emberek -java részének is kevés pénz jut a kemény munkáért. Mégsem kezd el a falubelijétől tyúkot lopni,hanem igyekszik megtermelni a kertben a létfenntartáshoz szükséges javakat.
A városi cigány lakosságnál is sok gond van a munkához való hozzáállással,de közülük sok dolgozik.Meg kell említeni a munkáltatók előítéletességét is és ennek ellenkezőjére jó példa az én munkahelyem,ahol a nagyüzem olasz tulajdonosa fele részben cigány munkaerőt foglalkoztat betanított munkásként.Aki nem veszi fel a tempót -bőrszíntől függetlenül repül,tehát az esélyt egyformán megkapja mindenki és közülük is a többség igyekszik megtartani a munkahelyét.

tandem 2008.05.27. 18:15:25

Az integráció lassú folyamat, és csak társadalmi támogatással megy. Mit akartunk ezer éve? Integrációt? Azért ez megérne egy misét, de túl messze vezetne...

stirlic 2008.05.27. 18:16:02

anders

Általános iskola hetedik osztály.

termtud.akg.hu/okt/9/3/rassz.htm

Éppen igy eröszakolod a nyelvet :)

WAQU 2008.05.27. 18:17:31

Cigány szó itthon nem etnikai hovatartozást jelent, hanem az iskolázatlan, képzetlen, beilleszkedni nem tudó, segélyen élő embert.

Werwolf 2008.05.27. 18:17:57

stirlic,

beakadt a tü???

Werwolf2 2008.05.27. 18:18:26

Werwolf?

ROTFLOL. Mi van öcsi, bánt, hogy kissebségben vagy és lenéznek, megbéllyegeznek valamiért? Kezded már kapiskálni, hogy működik ez a dolog?

Gyere, aztán mondd, hogy te vagy a csendes többség, had röhögjek :DDD

Engem aztán eszdéeszezhetsz, elvtársazhatsz, amit csak szoktál a haverjaid körében vinnyogni azokra, akik nem osztják az alulfejlett világnézetedet. Én nem foglak nácinak vagy antiszemitának béllyegezni. Te csak ostoba vagy, és jó ha tudod, hogyha oda kerül a dolog, hogy Európában odavágnak a kissebbségnek, akkor te mész az Urál mögé, én meg maradok itt, max megyek 50 kilométert nyugatnak, és otthon vagyok.

tandem 2008.05.27. 18:18:36

És mit jelent a zsidó?

rettegettegérfog 2008.05.27. 18:19:14

Bocsesz, kicsit kibaszta a biztosítékot nálam ennek a kreténnek a cikke, de a támogatói még jobban bosszantanak. Mi a pöcsömet kell azon magyarázni hogy a cigányok basznak dolgozni és még meg is vannak sértődve ha ezt valaki szóváteszi. Komolyan nem tudok olyan magyar települést ahol ne jelentene problémát a helyi cigányok életmódja és a köztük található rengeteg visszaeső bűnöző mentalitása. Az egész bagázs a nagy ajnározásnak köszönhetően vastagon szarik a pofánkra, rajtunk röhögnek hogy a gádzsók milyen jól eltartják őket és még vissza sem mernek ugatni. Köszönöm Kúrcsánynak és bandájának , de ezért nem megyek külföldre. Éltem már az USA-ban és érdekes módon ott a feka, a mexikói, a dominikai, a puerto ricoi és a faszom tudja milyen népek fiai is BE AKARTAK ILLESZKEDNI. Érdekes módon nem büdös nekik a meló, pedig a legszarabbul ők keresnek, sőt, mivel illegálisan vannak az USA-ban még segélyeket sem kapnak. Mégis kussolnak és gürcölnek. Hazaküldik a pénzüket és otthon a nyomorban a gyerekeik tudnak zabálni, ruházkodni meg iskolába járni.

Nálunk az agyonajnározott kissebbség mit csinál? Baszik melózni. Iskolába is csak a CSALÁDI PÓTLÉK miatt járnak. Életcél semmi, pár napja egy indexes cikkből kiderült: rapper vagy mi a faszom akar lenni a sok purgyé, meg szép ruhába járni! Tenni érte? Há hodzs gondoljuk mink aztat he!

Senki ne mondja hogy nem igaz, 12 éve dolgozom az építőiparban, eddig hárommal volt dolgom, egy forintot sem ért egyik sem. A cigi, a zaba, a lógás, a "jaj Főnök menni kell mert betámadás van a rokonéknál..." Ez ment. Nekem senki ne akarja beadni hogy egy ilyen tetvedék több segélyt és támogatást érdemel mint az 56 éves VALÓBAN A MUNKÁBA BELEROKKANT APÁM!

MiG-21 2008.05.27. 18:19:26

Kemény ,nem mondom. Várom a javaslataitokat! Tehát hagyjuk a cigányokat éhen dögleni, vagy lőjjük is le őket? Csak nem értem, hogy akkor miért óbégatunk jogosan egyébként, hogyha a faszfejű Slota valamit beugat a magyarok ellen. Én nem értem. Mit javasoltok a cigánykérdés megoldásának? Kiírtást? Más népekre ötlet esetleg?

WAQU 2008.05.27. 18:20:08

tandem 2008.05.27. 18:18:36
Anyádat kérdezd!

stirlic 2008.05.27. 18:20:43

Werwolf

Elmondom még néhányszor szivesen ha valaki nemérti!

Nem lehet unalmasabb mint nyolcadjára elolvasni hogy a nyockerbe fél hazamenni este...

panzer78 2008.05.27. 18:21:26

Ez nem köthető csak a munkanélküliséghez. Általános iskola 1-3 osztályát egy faluban végeztem el Borsodban. A '80-as évek második felében az osztály 23 főből állt és ebből 8 volt magyar. A hét 5 napjából 4 nap verekedtünk velük, mert kellett volna pénzünk meg a kajánk. A gyógyszertárban néha kaptunk egy kis sebfertőtlenítést. A boltban amikor lopáson kapták őket, fel voltak háborodva, hogy mit képzelünk mi magyarok. A segélyek nagy része a kocsmában landol még aznap. A szomszéd kertjébe bejöttek az elmúlt nyáron és segítettünk megvédeni, konkrétan vasvillával álltunk szembe egymástól 2 méterre. Ha megölöm elítélnek. Normális államokban a magántulajdonodat megvédheted az elkövető élete árán is. Lehet jönni emberi jogokkal, de külföldön azt mondják, aki nem emberként viselkedik annak nem lehetnek emberi jogai. Én már elköltöztem a faluból szerencsére. Diplomám megszerzése előtt segédmunkásként dolgoztam, hogy legyen egy kis pénzem megünnepelni majd a dplomámat. Több cigány is dolgozott volna mellettem, de a legtovább 1 bírta teljes két napig a 12-ből. Az utcában lakik egy cigány család, de mivel dolgoznak, a kertet és a házat rendben tartják és a gyerekeket is normálisan nevelik semmi baj nincs velük. Az a baj, hogy kb a 2600 cigány emberből talán 40-50 él normálisan. Most meg lehet kövezni engem, de ott éltem, ott élnek a szüleim. Amikor a kisebbségi problémákról beszélnek én azt mondom erre, hogy nincs kisebbségi probléma, mert a szlovák kisebbséggel nem volt még összetűzésem (nem érdekel, hogy szlovákul beszél a piacon, vagy hogy a falu neve ki van írva szlovákul), a svábokkal sincs gond. Itt csak cigány probléma van. A roma szót pedig el kell felejteni, mert ők nem romák, elhagyták nyelvüket és kultúrájukat. Üdv Mindenkinek!

WAQU 2008.05.27. 18:21:27

MiG-21 2008.05.27. 18:19:26
Oktatás!!!!!! Nincs más út!

anders · http://viribusunitis.blog.hu 2008.05.27. 18:22:03

A rassz (faj) fogalmát nem biológiai szakszóként használjuk széles körben. Lásd még: fajgyűlölet.

Petike82 2008.05.27. 18:22:05

ne haragudj már, de az Újkor óta támogatja a társadalom a beilleszkedésüket. Aztán jutottunk egyről a kettőre?

Az ilyen rége itt élő svábokat, szerbeket, románokat, németeket el tudod különíteni a társadalomtól? Nem. És nem azért mert fehérebb a bőrük, mert van fehér cigány is...

Az 1000 évvel ezelőtti integrációnkról meg annyit, hogy mond neked az a név valamit, hogy I. István??? Tudod: német feleség, német lovagok, német urak, kereszténység ilyesmi....

MiG-21 2008.05.27. 18:23:08

WAQUE!
Megkérdeztem. Azt mondta, hogy te egy nagyon egyszerű és buta bácsi vagy, akivel nem szabad szóba állnom!Sajnálom.

Dr Kangörény 2008.05.27. 18:25:16

Mig, ha szerinted a magyarok úgy élnek Szlovákiában, mint itt a cigányok, akkor te nagyon el vagy tévedve.

Ghavin 2008.05.27. 18:26:10

MiG-21: Ha az éhhalál szélén is büdös lesz nekik a munka meg is érdemlik, hogy éhen dögöljenek. Ez nem csak a cigányokra, hanem minden olyan emberre vonatkozik, akiknek az egyetlen alternatívát a megélhetésre idáig a segélyek jelentették, annak ellenére, hogy képesek lettek volna dolgozni.

panzer78 2008.05.27. 18:26:20

A segélyeket csökkenteni kellene és csak akkor adható, ha közmunkát végeznek. Gyerekek után csak akkor jár pénz, ha a gyerek tanul és egy része csak az adóból legyen visszaigényelhető. Amíg a gyermek iskolában van legalább nem a hülyeséget tanulja otthonról és egy kicsit szocializálódik. Ja, még valami. Az USA-ban van néger orvos, tanár, polgármester, miniszter stb. Itthon?

panzer78 2008.05.27. 18:27:45

Voltam munkanélküli 3 hónapig, de az nekem szégyen volt. Nekik? Ellenkezőleg.

scsaba1 2008.05.27. 18:29:28

Egy másik fórumban felmerül a kertészeti célú fóliasátrak megadóztatásának okán, hogy nem ingatlanadóval kellene sújtani a 100m2 feletti fóliasárak tulajdonosait, hanem inkább minden 4 cigány család kellene kötelezni, hogy tartson fent egy ugyanekkorát... ;)

Ne építsen, ruházzon be rá, hanem csak tartson fent.

Tudod, öngondoskodás. (Kitől is hallotam én ez?)
Tudod, nem halat adni, hanem halászni tanítani.

WAQU 2008.05.27. 18:30:28

MiG-21 2008.05.27. 18:23:08
-1,Nálunk jár az egyetemre roma (jogra) , senki nem mondt rá ,hogy cigány. Fel sem merül senkiben ,hogy ezzel bántsa.
-2. oktatás. Különben nem lesz munka nekik. Az alanyi jogon járó segélynek vége lesz. Mszp, fidesz is kijelentette.

Tandemet küldtem el édesanyjához ,aki zsidózni próbált, persze azzal a szándákkal ,hogy rasszistának állítson be.

MiG-21 2008.05.27. 18:31:07

Panzer78 gondolaataival részben egyetértek. A segélyezés rendszerét át kéne alakítnai. nálunk 4 db cigány parlamaneti képviselő van a pralamanetben és gonolom jónéhányan a települési önkormányzatokban. Tanárok is vannak, főként a képzőművészetek terén, híres írok, zenészek, vagy például Gábor Áron a nagy 1848-as személy is cigány volt. Még egyszer jelzem neketek, hogy általánosítotok. nálunk most hagyták abba a cigányok a munkát ,többször dolgoztattunk velük, és nekem nem volt problémám. Most akkor mi van? Nektek negatív tapasztalatotok van, de hát biztos volt már olyan az életben, hogy egy nem cigány megvert és megölt egy nem cigányt. Én ezt csak kérdezem. Vagy az összes cigány gyilkos és lopós, nem dolgozó?

Werwolf 2008.05.27. 18:31:47

Werwolf2,
nem hiszem, hogy öcsi lennek; alighanem idösebb vagyok nalad. Nem vagyok kisebbsegben, nem neznek le, es nem belyegeznek meg.
Eleg összefüggestelenül erölködsz, nem vilagos, hova akarsz kilyukadni.
Hogy mi van, ha Europaban odavagnak a kisebbsegnek, az nem erdekel. Te dolgod...:)
Kicsit parttalan agresszivkodni egy topicban, mert sosem tudod mibe botlasz kis fasz.

MiG-21 2008.05.27. 18:33:29

WAQUE ez esetben megkövetlek és azt kell mondjam valóban a Demokratikus Hálózat tagjai is egyedül az oktatásban látják a helyzet megoldását. Valamint felül kell vizsgálni a segélyek rendszerét. Ezzel is teljes mértékben egyet értek. De azzal nem és soha nem is fogok, hogy itt kirekesztésre és gyilkosságokra van szükség. Ez ellen mindig a szavamat emelem fel, és ha tenni kell ellene, tenni fogok!

Petike82 2008.05.27. 18:34:27

MiG-21

akkor a post címének sem annak kellene lennie, hogy: "Cigányok, bűnbakok?", hanem annak, hogy 'Rendes cigányok, bűnbakok?', ugye ugye...

scsaba1 2008.05.27. 18:34:47

Mig: félművelt vagy.

"Gábor Áron (Bereck, 1814. november 27. – 1849. július 2.) az 1848–49-es forradalom és szabadságharc legendás ágyúöntője és tüzértisztje volt, aki a csatamezőn vesztette életét.
Berecken született székely határőrcsaládban. Apja Gábor István főjegyző, anyja Hosszú Judit volt, akik öt gyermeket neveltek fel.
Gábor Áron a berecki alsó iskola után a gimnáziumot Csíksomlyón a ferencrendieknél végezte, majd bevonult katonának.
Kézdivásárhelyen, a 2. számú székely határőrezrednél szolgált katonaként. Innen Gyulafehérvárra küldték, ahol "pattantyús" (ágyúkezelői) kiképzést és képlári rangot kapott. 1840-től az 5. pesti tüzérezredhez állt be, később Bécsben, az ágyúgyárban szolgált. Továbbszolgálati kérelmét nem fogadták el, ezért leszerelt, majd 1842-ben öccse helyett újra bevonult, de nem sikerült elérnie, hogy továbbképezzék, ezért 1846-ban újra, végleg leszerelt.
Gyulafehérváron szerzett tüzérségi ismereteket, Budapesten és Bécsben katonai műszaki előadásokat hallgatott. Közben az asztalosmesterséget is kitanulta, bútorokat készített és még egy szárazmalmot is."

Wikipédia.

stirlic 2008.05.27. 18:35:24

anders

Érteni vélem ... akkor a tuszik meg a hutuk az külön faj?
Meg a spanyol faj az más mint a katalán faj?
Magyarországon más faj a kun-faj mega jász-faj?

scsaba1 2008.05.27. 18:35:41

"Nemrégiben felvetett, sokak szerint politikai okokból terjesztett nézet, hogy az 1848-as forradalom ágyúöntő mestere, Gábor Áron rézműves cigány volt. A gáborok elődjükként tisztelik. Ezt azonban csak annyi támasztja alá, hogy a cigányok közt sok volt a fémműves. [7]

A többször megismételt kijelentésről 2007-ben vita alakult ki. A székely nemzeti hős cigány származása nem igazolható, sőt Sylvester Lajos, a Háromszék című erdélyi lap főmunkatársa aki több tanulmányt is írt Gábor Áronról kifejezetten butaságnak nevezte a feltételezést. "

Szintén wikipédia.

WAQU 2008.05.27. 18:37:06

MiG-21 2008.05.27. 18:33:29
Fura gyerek vagy! Elnézést kérsz, aztán hozzáfűzöd, hogy kiállsz a kirekesztés és a gyilkosság ellen.
Ne mossad össze. Én ilyet nem mondtam.
Nem rekesztettem ki , és nem buzdítottam gyilkosságra!

panzer78 2008.05.27. 18:38:56

FISHBED (MIG-21), értem amit írsz, de ahol sajnos sokan vannak a cigányok egymástól tanulják a hülyeséget. Kicsit általánosítottam, de mint ember én is gyarló vagyok egy picit. De írásomban megemlítettem a másik példát akik normálisan élnek, pedig nekik is vannak problémáik. Tisztelem azokat a művészeket és embereket akik valamit az életben elértek, de nekem ilyen esetben nem számít hogy cigány, vagy magyar, vagy szlovák, mert úgy él ahogy emberhez méltóan kell. Remélem nem sértettelek meg, hogy FISHBED-nek szólítottalak. Üdv Mindenkinek!

Dr Kangörény 2008.05.27. 18:38:56

Mig, most te általánosítasz. NEM minden cigány lopós és gyilkos, barom aki ilyesmit állítana. Az arányokkal van a baj. Én leírtam egy példát a munkahelyemről, az magáért beszélt, remélem. Kiegészítsem egy másikkal is? Hozzám háromszor akartak betörni, mindháromszor a kutyám kergette el őket. Láttam a menekülő társaságot, szerinted kik voltak? Kétszer törték fel a kocsimat, azt nem tudom ki tette, de mondjuk legyen biztos az, hogy nem cigányok tették. Akkor az általam tapasztalt bűnelkövetési arány 3/2. Azért ez elég durva nem?
És ha ebből levonok magamban néhány következtetést, az sajnos (és komolyan sajnos) nem előítélet, hanem tapasztalat.

MIG-15UTI 2008.05.27. 18:43:28

Ekkora baromságot, mint ez a blog, öcsém! Te ezt magadtól írtad, vagy súgott valaki?
A cigány soha nem dolgozott és nem is fog - legalbbis addig, amíg a becsületes adófizetők pénzéből tartjuk el - egy átlagos cigánycsalád jobban megél a "segílyből" mint sok magyar a tisztességes munkából!!
És most lehet rasszistázni...:-)

rettegettegérfog 2008.05.27. 18:44:20

Kicsit vissza kanyarodnék csak hogy még jobban kiemeljem a valódi gondomat : "Senki ne mondja hogy nem igaz, (hogy basznak dolgozni) 12 éve dolgozom az építőiparban, eddig hárommal volt dolgom, egy forintot sem ért egyik sem. " Ez nem azt jelenti hogy három cigány alapján meg tudom ítélni Őket. Azt jelenti hogy 12 éven keresztül majdnem minden kibaszott munkanapomat építkezéseken töltöttem és összesen három cigány beosztottam volt ennyi idő alatt. Az mellékes hogy vannak cégek akik kimondottan rájuk szakosodnak mert olcsók és könnyen sakkban tarthatók, de ha hallottatok már 3 és fél percen keresztül folyamatosan "bazdmegolni" ügyvezető igazgatókat mert a cigányok szóba kerültek akkor sejtitek miről beszélek.

A legszomorúbb hogy akiket manapság dolgozni látok és cigánynak tűnnek meglepetést okoznak. Bizony, Romániából, Kárpátaljáról, meg a Vajdaságból jönnek Budapestre dolgozni. Az itt élő cigányokéhoz képest nagyságrendekkel reménytelenebb szociális helyzetben élnek, és valamiért mégis képesek munkát vállalni. Az itthoniak bizony túl jól élnek a segélyekből. Amelyik meg valóban nyomorog azt meg a nagy fajvédő SZADESZ is leszarja magas ívből, mert azért tenni is kéne valamit, TÉNYLEG. Nem lehetne elsíbolni a nagy lóvékat jeshivák építésére meg a Király utca rehabilitációjára.

A másik fele meg hogy ha felemelnénk a romákat, nem lenne kit mutogatni a TV-ben meg az AMNESTIS haveroknak hogy mekkora gecik ezek a magyarok, ugye? :)

És még mentség sem lenne hogy: hát nincs mélynyomor meg megélhetési bűnözés, mégis csak cigányokkal van tele az összes börtön... Nahát... :)

WAQU 2008.05.27. 18:51:29

Mig -21
Nekem is lenne kérdésem az oktatással kapcsolatban.
Hogyan képzelitek el?
A családban maradjon a gyermek és úgy járjon be az intézménybe, vagy kollégiumi rendszer, családtól viszonylag elkülönítve.
Szegregált oktatás, vagy nincs szükség speciális intézményekre?

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.05.27. 18:55:03

Kedves posztíró: miért képzeled, hogy ha átolvasol felületesen egy szakácskönyvet, akkor megtanulsz főzni ?

Előbb értsd meg miről írsz

- leszálalékolós duma : ökörség, két rokkant szülővel én végképp tudom
- 'főleg falvakban érdekes a helyzet' - aham, biztos sokat éltél ott.
- " romák többsége dolgozik, de ezt nem látjuk, mert feketemunkára kényszerülnek. " - és feketemunkás, csak láthatatlan palást alatt dolgozik ugye ?
- " kénytelenek voltak a legcifrább túlélési stratégiákat alkalmazni. " - ezt fejtsd ki bővebben légyszíves. Mert az egyik jellemző túlélési forma, a Magyarok által el nem végzett munkák kisajátítása (vasazás, egyéb om gyűjtés-szelektálás, ezzel semmi baj nincs is.) a másik "cifrázás"-ra én tudok egy rövidebb szót, egyszerűbbet. Elég ha körülnézel egy börtönben...

romahe 2008.05.27. 18:55:59

Adott egy familiárisan hiperpegmentált pár. Egyik sem dolgozik, segélyből élnek. Az asszony 5 év alatt szül 5 gyereket, akiket megélhetési problémákra hivatkozva állami gondozásba adnak. A hatóság kimegy, nyomor, kosz, szegénység - elveszik tőlük a gyerekeket. Pár hónappal ezután, jelentkezik a hatóságnál a keresztapa, testvér vagy rokon (hiszen mindenki rokon), hogy szívesen nevelné tovább a "szerencsétlen" sorsú család gyerekeit. A hatóság örömmel megszabadul az állami gondozásban lévő gyerekektől és örül, ha valaki gondozásba veszi őket. Sőt fizet is a gondozóknak. Fizetést. Erre megy ki a játék. Az örökbefogadó szülő kiveszi a gyerekeket. A gyerekeket nem hivatalosan visszaviszik az eredeti családhoz, hiszen rokonok, miért ne lehetnének ott. És ott tovább élnek, mintha mi sem történt volna. A nevelőszülőknek gyermekenként nettó 80.000 Ft-ot fizet ki az állam. Van olyan család, ahol öt ilyen gyereket nevelnek. Az nettó 400.000 Ft plusz a családi pótlék meg a segély. A pénzen szépen megosztozik a "család" és mindenki jól megél és röhög a markában. Jut pénz kocsmára, játékgépre, csavargásra, BMW-re. Hülyék lennének dolgozni. Nem baj mi megkeressük az árát, hiszen most is dolgozol vagy nem?

MiG-21 2008.05.27. 18:56:22

Örülök nektek, hogy így írtok, mert a kommentek kezdete elég durva volt . De látom, hogy ti sem akarjátok az erőszakot, bár ktéségtelen, hogy sok erős és elfogadhatatlan hozzászólás volt, ami csak és kizárólag a negatív példákat hozta fel.
A fishbed megszólítás nem zavar, tudom ez a hivatalos NATO megnevezés....
Panzer78-nak a kommentjét értékelem, mert mindössze ennyi a lényeg: nem nézni ki milyen fajta, vagy színű. Persze, tény, hogy a börtönben a cigányság valóban túlsúlyban van, és van cigány, aki betörni jár. De nem mind! És a lényeg nálam itt van, ezt kell megragadni.
MIG15 pedig bemondta a frankót:), nem is kívánok rá reagálni. Inkább fogalalkozom azokkal, akinek gondolatai, ötletei vanna arra, hoyg egy kérdést hogyan kezeljünk, és nem mellesleg ki hogyan látja ugyanazt.
WANQUE! Én is így látom, hogy nem uszítottál, de első kommentjeid elég szenvedélyes hangú volt és nem csak neked! Nem kívántam, hogy elszaladjunk valami radikál irányba, ezért vettem fel a kesztyűt.

stirlic 2008.05.27. 18:58:11

rettenetegérfog

Hehe ...tizenkét év alatt három cigány melosod volt?
És emellett hány magyar nem ért egy forintot se?

Amugy szerintem semmi gond a rasszizmussal , egyszerü kézenfekvő válasz a világ minden pontján , az összetett problémákra.
Mondhatnám természetes...mint ahogy a föld lapos. Hiszen tényleg ugylátszik!

scsaba1 2008.05.27. 18:59:26

Az mondjuk igaz, hogy az útépítéseknél, közmű építéseknél sok cigány dolgozik. Nem a napon barnultak le.
Mondjuk extra szivatós munka.

Az építőiparban csak elvétve. Valamilyen al-al-al vállakozói szinten fordulnak elő a segédmunkáknál.

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.05.27. 19:00:42

Hümmm... én ma Újpesten próbáltam átmenni a Városháza melletti terecskén. Kétszer. Mindkétszer belémkötött egy-egy részeg hajléktalan. Egyik sem volt cigány.

MiG-21 2008.05.27. 19:02:08

WAQUE! Azt oktatási rendszert hogyan képzeljük el, arról nincs kiforrott elképzelésünk. Ezért is hoztuk létre ezt a blogot és a Hálózatot, hogy megvitassuk és mindenki tegyen hozzá valamit. Ez csak a keret, és van egy minimum ambiől nem engedünk.
demokratikus.blog.hu/2008/05/17/programalkotasi_munka
romahe: nem dolgozom, úgyhogy az én adómból nem tartok el senkit. Én tanulok, tehát egyelőre én fizetek magamért. Ponotsan látom, hogy ideges vagy, de a problémát mi is látjuk a rendszerben, de nem leíró munkát akarunk folytatni, hanem megoldást keresni.

scsaba1 2008.05.27. 19:02:49

Mig:

Talán azért, mert kb. 80-90 százalékban a negatív példák fordulnak elő.

Budapest: Hős utca környéke, Gubacsi út környéke, mondjuk délelőtt 11 környékén....

Itt sincs munkalehetőség?

scsaba1 2008.05.27. 19:06:15

"nem dolgozom, úgyhogy az én adómból nem tartok el senkit. Én tanulok, tehát egyelőre én fizetek magamért. Ponotsan látom, hogy ideges vagy, de a problémát mi is látjuk a rendszerben, de nem leíró munkát akarunk folytatni, hanem megoldást keresni."

Pontosabban én fizetek érted, azért hogy később jobb esélyekkel indulj a munkaerő-piacon, jó állásod legyen, te is sokat adózz, és támogass engem, ha 30 év múlva inaktív korba kerülök.

De ugye nem bőcsész vagy? Mert akkor megette a fene a befektett adóforintjaimat.. :D

romahe 2008.05.27. 19:06:47

MIG. Én viszont dolgozom és adózom, nem is keveset. Csak sajnos nincs beleszólásom, hogy a kurcsány kormány mire költse...ez lenne az utolsó dolog, amire szerintem kéne. Kurvára.

beavereater 2008.05.27. 19:07:56

MiG-21: ja hogy tanultok, ezek szerint csak egy rakás naiv diák vagytok, gondolom túlnyomó részt büf-ruhatár szakos bölcsészek. Nem baj, nemsokára felébredtek, csúnya lesz :)

Nargile 2008.05.27. 19:12:50

"Kívánom nektek, hogy egyszer próbáljatok meg pl. a 8. vagy9. kerület egyes részein hazamenni sötétedés után atrocitás nélkül. Nekem 5 év alatt egyszer sem sikerült. "

Ez egy hülyeség. Én már hosszú évek óta a 8. kerület közepén élek, sokszor járok haza éjjel, és soha nem ért még atrocitás. Biztos vannak erre példák, de nem igaz, hogy ez lenne az általános.

MiG-21 2008.05.27. 19:14:40

scsaba: nem te tartasz el, ugyanis költségtérítéses vagyok. és bölcsész sem vagyok. Ejnye, megint ezek a sztereotípiák! Politológiát tanulok az ELTE-n, ha már ennyire belemásztunk. Hálózatunk másik tagja végzettt szoc.munkás mint írtam, van nálunk nemzetközi kapcsolatot végzett, és mindenféle. Nem, nem egy rakás naiv egyetemista vagyunk. Van köztünk , aki FVM-ben politikai főtanácsadója volt, KVVM-ben dolgozó, tehát köszi, de nem kell lesajnálni...
romahe:tessék, itt ez a fórum, itt beleszólhatsz, hogy pénzedet mire költsék, és ha soka leszünk erősek leszünk, és a hangukat hallani fogjuk. Nem visszavonulni kell, hanem hangunkat hallatni! Mondd el, ami téged bánt!

Werwolf 2008.05.27. 19:14:50

MIG-21,
erdekes tanulmanyi kirandulast javasolok neked.
Költözz le par hetre egy zsakfaluba mondjuk BAZ, vagy Szabolcs megyebe. Hatarozd el, hogy nem tagitasz par hetig, es estenkent a kocsmaban vitasd meg az elkepzeleseidet az ottani roma-lakossag talalomra kivalasztott tagjaival. Mindemellett, mindeközben allj ki a sajat emberi jogaidert is, mert hiszen neked is vannak. Aztan ird meg, ha tuleled, hogy mennyiben ertekelted at az elkepzeleseidet.

Lákátus Dzseniffer · http://www.kuruc.info 2008.05.27. 19:15:14



Az utóbbi években inkább az a szörnyű dolog kezd kirajzolódni, hogy Magyarország felvásárlói biológiai fegyverként alkalmazzák a cigányságot a lakosság ellen.

A kiürítés/ellehetetlenítés tervszerűen, megfelelő ütemben halad, a politikusok szépen asszisztálnak hozzá.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2008.05.27. 19:16:10

Huh, én balos és valamennyire "libsi" is vagyok, de ez a blog bejegyzés kiverte a biztosítékot nálam... Ez kb. akkora hazug csúsztatás mint a kurucos baromságok. Vagy még nagyobb.

WAQU 2008.05.27. 19:17:52

Mig-21
Én a specializált, családtól elkülönített oktatásban hiszek.
Kollégiumrendszert kell kiépíteni. Nem lehet elvárni a lurkótól,hogy a nyomorban tanuljon, rend nélkül.
Persze ezt nem etnikai elkülönítésként kezelném ,hanem otthoni szociális viszonyok alapján.

scsaba1 2008.05.27. 19:18:14

A szmájli jelentését azért megérted, nem?

Írhattam volna vérkomolyan is, szmájli nélkül is.

nfn 2008.05.27. 19:19:10

"szemét" liberális vagyok de azt mondom, hogy sürgősen foglalkozni kell a problémával és aki csak az oktatással operál az hibát követ el..vagy nem járt még olyan iskolába, ahol a cigányok vannak többségben......sztem a köv. lépéseket kéne megtenni sürgősen:
1.családi pótlékot készpénzben nem kifizetni (étkezési hozzájárulás, gyerekek üdültetése, stb.-re fordítani) vagy ledolgozott munkanapokhoz kötni, mint a komcsi rendszerben
2. iskolákban biztonsági őröket alkalmazni az attrocitások csökkentése érdekében
3. szociális segélyt közmunkához kötni
4. büntethetőségi korhatárt leszállítani
5. szociális lakáshoz jutásnál az állagmegóvást kikötni
6. színesfémkereskedést állami monopóliummá tenni
7. bötönökben konditermet tv szobát bezárni, helyette az elítélteket szakma tanulására kötelezni

mert ilyen populáció növekedés mellet hosszú távon ebből akár egy polgárháború is kinéz....itt nálunk heves megyében néha nem is állunk tőle messze sajnos.

MiG-21 2008.05.27. 19:20:09

scsaba: megértem, köszi, de gondoltam, tisztázzunk. és a mondatod folytatása is tetszett. így kellene működni a társadalmunknak. most te adsz nekem, mert nekem nincs, de ha megöregszel én adok neked, mert nem fogsz tudni dolgozni.

beavereater 2008.05.27. 19:21:09

A politológus mióta nem bölcsész? Bizony az, az egyik legkártékonyabb fajta. A minisztériumi tanácsadó meg pártfinanszírozó segédmunkás.

dejois 2008.05.27. 19:23:25

de jó is lesz, ha már végre (remélem minél hamarabb) nekimennek a cigányok az ilyen szdsz-es liberós pojácáknak is :D nagyon várom! majd ott védjed őket, a 4-5 helyen kilyukasztott, szétszurkált pofáddal :D mert egy idő után már tőlünk, rendes, dolgos magyaroktól nem tudnak mit lopni.... na, akkor jöttök ti, kilincsorrúak!

Werwolf 2008.05.27. 19:23:26

MIG-21,
ezt irod: "Van köztünk , aki FVM-ben politikai főtanácsadója volt, KVVM-ben dolgozó...", stb.
Mondd meg kerlek, hogy mikor dolgoztak ott?!
köszi

MiG-21 2008.05.27. 19:24:58

A politológiát a jogi karon tanítják nálunk.
nfn: gondolataid megfontolandók, engedelmeddel megvitatjuk és felhasználjuk. WAQUE ötletét is bevesszük!
werfolf tanulmányútját meg szívesen megcsinálnám. Ha tudok, nyáron szakítok rá időt!

MiG-21 2008.05.27. 19:27:21

Werwolf: azt hiszem ennyi elég a személyes adatokból, ezt majd ők közlik, ha jónak látják.

scsaba1 2008.05.27. 19:28:40

Mig:

az igazán elhivatott kutató saját költségén is leutazik a kutatási területre. ;) Nem gátolhatják meg holmi rút anyagiak a világ jobbítására tett kisérletet.

beavereater 2008.05.27. 19:28:56

Werwolf: dolgozott bárki bármikor is bármelyik minisztériumban?

Andras 2008.05.27. 19:30:32

Biztos vagyok benne, hogy párhuzamos világegyetemek léteznek.
Egy cigány brigád jelentkezett házbontásra nálunk. Egy hét munkára kértek volna 1 milliót kereken, négy embernek, zsebbe, elvitt anyaggal. Nemet mondtaunk, még nekik állt feljebb.
Ekkora a munkanélküliségük és a rászorultságuk.
Ebből a munkából nem is kaptak, mert a család kivett szabadságot és egy hét alatt mi is megcsináltuk, mert nekünk a havi nettó bérünk nem több 150 ezernél.
Tetves ingyenélők.

MiG-21 2008.05.27. 19:30:52

scsaba: igazad van! már nézem is a miskolci gyors:) ja, persze:a vonat és a gyors az egymást kizáró fogalom itthon.

Werwolf 2008.05.27. 19:31:30

MIG,
nem a szemelyek kiletere, hanem a ciklusra vagyok kivancsi.

A tanulmanyi uttal sztem vigyazz, legy majd ovatos! Nem hiszem, hogy abban a környezetben csak olyan impulzusok ernek majd, amelyekre kepes vagy adekvat valaszt adni.

MiG-21 2008.05.27. 19:32:08

dejois: nem vagyok liberális, jó lenne, ha a felböfögések előtt elolvasnád az összes kommentet.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2008.05.27. 19:36:15

Ide a szociális háló drasztikus leépítése és adócsökkentés kéne. Azt hiszem Észtországban 9%-os egykulcso szja van.
Ha annyi lenne az adó a vállalkozónak megérné több dolgozót foglalkoztatni!

scsaba1 2008.05.27. 19:36:53

Cromell Olivér egyik mondásával bocsátanálak utadra:
"Bízz istenben, és tartsd szárazon a puskaport"

dejois 2008.05.27. 19:37:12

MiG-21!
Rosszul láttam volna? Mégiscsak Te írtad ezt a a "cikket"?

Úúúúgy találkoznék egy olyan fajvédővel, aki ennyire babusgatja ezeket a tetveseket... Szerencsére nem (annyira) fertőzött vidéken élek, de megnézném, hogyan magyarázzal el a nyerőgépmajmoknak a kocsmában, hogy "dehát én értetek kardoskodok" miközben a zsebeit pakoltatják ki, pengéjük meg a nyakán karcol.....

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2008.05.27. 19:37:51

Illinois, USA: 3% flat tax... na így kell ezt:)

hugo · http://index.hu 2008.05.27. 19:39:22

na ne már h a cigányok többsége dolgozik, hol élsz Te ember? ja és nemcsak ők lesznek "bűnbakok", hanem a zsidrákok is:)mert ugye tevékenyen részt vesznek eme szép fajta védelmében a öbbséggel szemben, de jól van ez így hál istennek megjön lassan az esze mindenkinek aztán egykalap alatt elintézzük végre mindkettő szép társaságot

imperial 2008.05.27. 19:39:35

Látom a megélhetési fajvédők megint úgy érzik, hogy kicsit hergelni kell az adófizetőket és a parazita cigányok agresszivitásától szenvedő békés lakosságot.

MiG-21 2008.05.27. 19:40:54

Változatlanul és haramdszorra közlöm nem én írtam a cikket!
scsaba: köszi!

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2008.05.27. 19:42:54

"Én azonban nem középen vagyok, nem a hülyébbnél hülyébb eszmék találkozási pontjában, hanem külön, ezen idióta koordinátarendszertol igen-igen távol,.. Spíró György"

Ez most sokkolt!
Spírótól?

dejois 2008.05.27. 19:44:34

nahátakkor... ez itt most egy félreértés..... hiszen, ha nem te írtad, akkor miért vetted magadra azt, amit a cikkírónak címeztem? (ha lehet gyátalán cikk-nek nevezni ezt a fajvédő, tutujgató mocskot....)

MiG-21 2008.05.27. 19:48:07

dejois: mert egy malomban evezünk a cikkíróval:)

manager2008 2008.05.27. 19:48:07

Az igazság sok arcú lény.
Mindenkinek lehet igaza.

Egy picit árnyalná az elképzeléseided ha a szomszédodban élne egy roma család (rendes vagyok hozzád) a közepesen integrálódottakból, tehát olyan aki tényleg dolgozik, nem bűnözik, és minden rendben van vele.
Lennének apró problémáid, még ott is (és nekik fel sem tűnik), és nem biztos hogy jól éreznéd magad annyira.

Az előitélet nem helyes, a tapasztalat az egy másik dolog.

A dolog pedig roppant egyszerű. Nem olyan nagy követelmény lenne ha egy mindenki által elfogadott norma szerint élne mindenki. Ezt a normát a társadalom többségének kell elfogadtatni és kikényszeríteni mindenkitől.

Ez nem roma kérdés. Magyar nemzetiségű szomszéddal is vannak gondok, a normákat sokszor ők sem ismerik, és ha szólsz neki akkor is vannak problémák (mondjuk vasárnap reggel indítja a hangtompító nélküli fűnyíróját).

Ha ez nem sikerül akkor védekező mechanizmusok lépnek fel, és ha elfajulnak az események tragédiákba torkolhat a dolog.

Ültess egy fát, gondozd 10 évig és egyszer csak azt látod hogy kivágták mert éppen hideg van.
Biztos vagyok benne hogy megértő leszel.)))

Gondolom most a XII kerületben egy bőrfotelben írogatod a blogodat és gyönyörködsz a panorámában.

Fontos lenne hogy járj egyet a falvakban, és beszélj az ottlakókkal, majd vegyél egy házat a telep mellett és lakj ott félévig.
Aztán lehet irogatni.

Olyan felfogásbeli különbségek vannak adott esetben, hogy ha választani lehet inkább kínai szomszédot szeretnék, ugyanakkor mindent megszavazok hogy a felemelkedésüket támogassuk.

"Mindenki ismer egy jó romát" mondá egy klasszikus.

MiG-21 2008.05.27. 19:49:30

manager: ajánlom a kommentek előzményét, hogy lásd ki vagyok, kik vagyunk. Mellesleg nem rossz gondolataid vannak!

zsé 2008.05.27. 19:49:52

ez a cikk egy lófasz

uthenger 2008.05.27. 19:50:53

ugye ez a post csak vicc?
méghogy a többségük dolgozik..haha..
nem is akarnak! ....csak a segílyke és a fémlopás...
Költözz borsodba mig-21!
Nézz meg olyan falvakat amiket már szétcincáltak!
looks nice.....out of the border...

Lófő (törölt) 2008.05.27. 19:51:12

akkor osszuk az észt:)
-mostanában történnek tétova kísérletek arra,hogy csak az kapjon"segíjt"aki valamit letesz az asztalra.helyes.
-az ún.cigány jogvédők beették a t.cigánytársadalmat,hogy nekik mindent szabad.(az utolsó gazember is "diszkriminácijjó"-t kiált,lásd Olaszliszka)
megoldásként:
-problémás településekre több rendőrt
-felzárkóztatás-mondjuk ez gordiuszi csomó:)

dejois 2008.05.27. 19:52:09

MiG-21.... akkor bizony te is az vagy.... Épeszű, racionális környezetét ismerő ember nem érthet egyet ezzel a fene nagy cigányvédelemmel.... Úgyhogy neked is kést a hátadba meg cigánybandát az asszonyod lába közé :D

Haemathemesis 2008.05.27. 19:54:29

Ketsegtelenul elfogult vagyok, de konnyen teszem, mert ha kinezek az ablakon akkor egy olyan fahazat latok ami kb 20m alapteruletu tetoterbeepiteses es laknak benne kilencen. Ebbol a legutolso harom joveveny az elmult ot evben szuletett, es a jo hir, hogy anyuka ismet terhes es apuka is sok idot tud a gyerekekre szanni, leven a kocsma csak par lepes. Mindig is hive voltam azoknak a szuloknek akik odafigyelnek a gyerekeikre mindent megprobalnak megadni nekik.

Az apro telken (kb 100nm de ebbol meg le kell vonni a haz alalpteruletet) a gondos szulok harom kutyat is tartanak a kis lurkoknak, ebbol ketto valamilyen bull keverek ok vidaman rohangalnak a max 2*3meteres elkeritett reszen, de naluk mar csak a kis foltos feket-feher keverek kutyus vidamabb hiszen o mar megszokta a lancot, bar az elso idokben nagyon ugatott, mert nem tudott egyutt jatszani azzal a rengeteg sok cicaval az udvaron.

A nyar vege fele a csalad egyre izgatottabb lesz. A legnagyobb fiu baratnoje is aldott allapotban van. Ha lesz egy kis szerencsejuk akkor meg egyutt szulhet az anyosaval.

Ettol minden szocialis munkas meghatodthat. Majus 14 en szerdan feladtam az adobevallasom. Tudom vesztes vagyok, de tavalyi evben kicsit alattamaradt a befizetett adom a masfelmillio forintnak. Szegyellem, de recesszio van, raadasul a felesegem negy eve otthon van a gyerekekkel az is megterhelt minket. De erot ad, hogy vannak akik nalunk batrabbak, bevallaljak es igen; megcsinaltak.

A nagyobbik fiamat nem vettek fel az ovodaba, mert mint mashol is keves a hely. Meg elore veszik a hatranyos helyzetueket. Ciganykerdesben ez az utobbi felvidit es az igazsagerzetem sem birizgal. A fahazban lako kis lurkot felvettek. Jo hir ez nekunk, hiszen igy integralodni fog! Meg no az eselye annak, hogy talan ha fel no akkor beilleszkedik a tarsadalom hasznos tagja lesz. Ezert cseppnyi haragot sem erzek az orszag es a telepules vezetoi irant, hogy az en fiamat egyelore naponta be kell vigyuk hol az egyik nagyihoz, hol a masikhoz. Mert ok meg luzer nyugdijasok akik ma is dolgoznak. Persze tudom egyedi eset a mienk es valoban a ciganyokbol mindenki bunbakot csinal. Nem jo ez igy...

MiG-21 2008.05.27. 19:57:47

Haemathemesis:ez így csak probléma leírás. És mit javasolsz? Gond van, ezt látjuk és mindenki elismeri. De mi a megoldás???

scsaba1 2008.05.27. 20:00:37

Üdv itt is!

"Ez nem roma kérdés. Magyar nemzetiségű szomszéddal is vannak gondok, a normákat sokszor ők sem ismerik, és ha szólsz neki akkor is vannak problémák (mondjuk vasárnap reggel indítja a hangtompító nélküli fűnyíróját)."

Viszont amikor szólsz, akkor nem fenyeget meg a 77. unokatestvérével is.

siper 2008.05.27. 20:03:58

Méghogy bűnbakok?Talán a szerkesztö családját nem terorizálják a csotányok,vagy nem mer félelemmel kimenni az utcára.Talán nem ök lincseltek meg egy ártatlan tanárt a gyerekei szeme láttára?Áljon már meg a menet.Vagy talán maga a szerkesztö is "kissebségi"?!

H.Csaba 2008.05.27. 20:06:44

Mennyit pénzt kaptál ezért a szarért,amit írtál?Én MAGYAR vagyok,nem tudnának annyit fizetni a bibsik,hogy ekkorát hazudjak a tolvaj,gyilkos rétiniggerekről!Hála Istennek,nem vagyunk egyformák!Én úgy veszem észre,hogy ti fajvédők vagytok a kihaló faj!

Eagle15 2008.05.27. 20:10:38

Itt F15!
MIG 21 kiröhögnek téged is meg minket is a cigányok. Ők élik a saját életüket és megvannak vele elégedve. Próbáld csak elvenni, vagy mérsékelni a segílykét....! :)

nfn 2008.05.27. 20:11:45

lófő: a több rendőr se segít, ugyanis a börtön nem visszatartó erő....talán ha a családi pótlékot csak 1-2 gyerekig adnák alanyi jogon utána pedig adókedvezmény járna....lehet, h. ez is javítana a problémán....mert ha nem kapnak semmit akkor viszont tényleg elveszik tőled....kemény dió

Werwolf 2008.05.27. 20:12:33

Nekemt tetszenek nfn megoldasi javaslatai itt:
(nfn 2008.05.27. 19:19:10 )

Lófő (törölt) 2008.05.27. 20:15:11

nfn
remélem,hogy nem a próféta szólt belőled....

RedRiot 2008.05.27. 20:15:25

nfn:
azt hiszem minden pontoddal egyetértek, ehhez hasonló megoldásokkal lehetne vmit elérni. Vagy legalább elindítani a folyamatot... És azt hiszem az emberek többsége megelégedne ilyen lépésekkel. Nem vagyunk rasszisták, nem akarunk marhavagonra pakolni, gázkamrába rakni senkit.

A jelenlegi vadliberális klikk ámokfutásával viszont épp a legrosszabb irányba haladunk.

A monoki polgármester bátor kezdeményezésről azt hiszem mindenki hallott már. Ma reggel hallottam a hírekben, hogy a kisebbségi ombudsman megkezdet a vizsgálatot az ügyben. Mire utal ez? Arra, hogy körömszakadtáig kapaszkodnak ahhoz, hogy alanyi jogon mindenféle ellenszolgáltatás és kötelezettség nélkül nekik járjon a segély!

Ha a munkához ragaszkodnak, (ahogy a blogíró állítja) vagy bizonyítani szeretnék hogy ők is vannak olyan becsületesek, mint amilyennek mondják magukat, akkor miért visítanak mégis mikor a segélyezés átalakításának lehetőségéről esik szó? Nos?

Láttam dolgozó romát, nem is egyet, volt nagyon becsületes roma szomszédunk is, nem vitatom, hogy vannak köztük kiváló emberek. De azért ne dugjuk a homokba a fejünket, a kis borsodi falvakban a nyomorult nyugdíjas nénikre nem a helyi norvég diaszpóra képviselői törik rá az ajtót éjnek idején. Jellemzően nem walesi cserediákok lovasítják meg a gátak fémalkatrészeit.

Adjunk meg minden lehetséges támogatást a valamilyen erdeményt felmutató roma családoknak, lássák a többiek a pozitív példát. A törvénytelen, agresszív, környezetük életét megkeserítő élősködőket viszont ez az ország nem tudja eltartani, erején felül.

A monoki intézkedések nem a cigányok ellen szólnak. A gyermekeik érdekét szolgálják. És azt a rossz törvények okozta anomáliát próbálják a maguk eszközeivel felszámolni, miszerint otthon henyéléssel több pénzt lehet keresni mint munkával. Ezt kéne észrevenni, mielőtt ombudsmanért sivalkodunk.

khm... 2008.05.27. 20:16:30

Gondolom, a Szerencsi Kistérség képviselői is azért fogalmazták meg ezt a petíciót, mert a sok cigány mind a fővárosban van dolgozni.... :-))))

www.szerencsitelevizio.hu/tarhely/adat/onkkezd.pdf


Csak annyit tudok mondani a postra, hogy tera LOL!
Kívánok az írónak jobbról is balról is egy "jó reggeltl szomszéd" köszönést, olyan igazi putris lumpen szájából.

khm... 2008.05.27. 20:19:22

nfn 2008.05.27. 20:11:45
" talán ha a családi pótlékot csak 1-2 gyerekig adnák alanyi jogon utána pedig adókedvezmény járna..."

nfn, olvasd el a belinkelt petíciót, ott van benne!! Igaz, 3 gyerekig, de üsse kő, beleegyezem! :-D

states 2008.05.27. 20:21:03

Az embernek az az érzése, hogy aki így hullatja a krokodilkönnyeit, mint ennek a blognak az írója is az úgymond cigányságért, az még nem látott élő, eleven cigányt.. Már régen nem arról van szó, hogy az ember nap mint nap hallja a híreket a lincselésekről, a tipikusan cigány bűncselekményekről, a segélyből és családi pótlékból élésről, az iskolát nagy ívben elkerülő cigánygyerekekről. Arról van szó, hogy 10 cigányból, amelyik szembe jön velem az utcán, 9-nek még az értelem szikrája sincs a szemében. Egy genetikailag teljesen leépült társadalmi csoportról van szó, amin nem segít semmiféle felzárkóztatási meg egyéb blabla program. A genetika az genetika, az évszázadok, évezredek óta tartó beltenyészet eredménye az amivel nap mint nap szembesülünk az utcán, a járműveken a hétköznapokban. És most lehet nyugodtan fasisztázni, nyilasozni, ettől még a természet törvényei az emberre éppúgy érvényesek, mint az akváriumi halakra...

Jihadgirl 2008.05.27. 20:21:24

Kedves posztíró!

Egy igazi fasz vagy. Kívánom hogy menj végig este a Blahán és találkozz a kis védenceiddel. Esetleg szúrjon le téged is egy kis cigókölyök, mint azt a szerencsétlen srácot. Utána is ilyen emberbarát leszel? Egy francot. Valószínüleg fingod sincs mi folyik ebben az országban. Ezek a tetves ingyenélők szívják az ország vérét és hazudik aki mást mond. Kollektíven kell fellépni ellenük.

Mis 2008.05.27. 20:21:27

Szegény-szegény cigányok munkára kényszerítették őket. Erőszakkal integrálták a társadalomba. Na de ilyet. Esetleg vissza kellene állítani az erőszakos integrálás előtti állapotot. Ne fizessenek adót (haha), ne kelljen iskolába járniuk, dolgozniuk. Húzzuk ki a névsorból őket, menjenek ahova akarnak. De ne is keresse senki, ha a lopáson rajtakapott cigány egyszer csak eltűnik.

Vagy legyen egyenjogúság. A cigánynak legyen joga iskolába járni, dolgozni, adót fizetni. És legyen joguk éhen halni ha nem dolgoznak, börtönben megrohadni, ha lopnak, megfulladni a saját mocskukban, ha abban szeretnek élni. De ne legyen joguk élősködni, segélyből lébecolni és főleg a adófizető magyarok képébe röhögni.

Vagy ki-ki válasszon a két lehetőség közül.

nfn 2008.05.27. 20:22:22

redriot: liberális sz.tem kossuth volt annak idején....a vadliberálisokkal - akiket említettél - az a probléma, hogy nem azok...pedig a 90-es évek elején nekem is nagy reményeim voltak velük kapcsolatban.

Juan 2008.05.27. 20:22:43

Érdemes elolvasni a kuruf info válaszát a cikkre: kuruc.info/r/35/25329/

:)

Gambit 2008.05.27. 20:24:58

A jó k.rva anyj.t a ,,kedves" cikk írójának!Remélem,hogy egyszer majd jól megkéselnek az általad oly ártatlannak vélt orkok!Majd akkor berregj...

Újpesti · http://kuruc.info 2008.05.27. 20:25:13

Aki életében nem látott cigányt az úgy látom nagyon bólogat és várja a dicséretet romapucitól. Aki meg látott és esetleg a pénze került hozzá ilyen olyan legális illetve illegális módszerekkel az valahogy nem fogja elhinni ezeket a baromságokat.

Amúgy gratulálok a sok védőjüknek, kik nem megoldást keresnek hanem csak náciznak fasisztáznak bla bla.

Tudjátok cigánypárti és cigányfób között az szít gyűlöletet ha elkezdenek a érveket és tapasztalatokat felhozni. Előbbi veszít és marad a bejáratott média által agymosott baromság.

De kívánom nektek legyen egy szép tisztességes roma feleségetek, egy szdsz szabvány szivárvány kisfiatok, valamint egy afro magyar rabszolgátok.

User1 2008.05.27. 20:28:56

"Az utóbbi években kezd egy szörnyű dolog körvonalazódni: a magyarországi cigányságot készül megtenni a társadalmi többség az egyik központi bűnbaknak nemzeti sikertelenségünk, töketlenségünk miatt."

Már az első mondatod marhaság, ugyanis a cigányságot nem nemzeti sikertelenségégért és töketlenségért, hanem a magas bűnözési arány miatt teszik felelőssé. Ráadásul igazán nem is a cigányságot, hanem a poltikusokat, a cigány bűnözőkkel szemben folytatott liberális politikát.

Legalább olvass kurucinfót, nézz HírTV-t és olvass MN-t, ha már írsz ezekről.

Haemathemesis 2008.05.27. 20:30:13

MIG-21

Az lehet, hogy en csak a problemat irtam le. De en nem hiszem, hogy meg tudnam mondani, hogy mi lenne, lehetne a megoldas. En nem ezt tanultam, nem ez a dolgom. Erteni velem azokat akik a "tuloldalt " partfogoljak, de az esetek tobbsegeben azt tapasztalhatjuk, hogy folyamatos a szemlesutes a kibaszott pc viselkedes es ez bosziti fel az embereket a legjobban. Koztuk engem is. Ha van ralatasotok a dologra akkor tudjatok, hogy a tobbseg a farkabol el es pontosan ezt tanulja a gyerek is. A nem romak kozott is sok az ingyenelo de ok nem termelik ujra a problemat. Ez egy piramisjatekLatom. Itt van elottem ott van akarki elott csak nyitott szemmel kell jarni. Csak amikor ok lesznek tobben akkor kihez mennek a markukat tartani?

Miert kellett megszuntetni az iskola latogatashoz kotott juttatasokat? Az ellen miert nem agaltak a liberalisok es a szocik? Kellettek a valasztok? Aki meg egyet ert vele az fasiszta, rasszista, kirekeszto - alahuzando - mert jajj a vedtelen kissebseg. Jol tudjatok ti is, hogy nem vedtelenek - nem ugy vedtelenek - es mar nem sokaig kissebbseg. Miert nem szankcionaljak a felelotlen gyermekvallalast? Miert nem keltek ki ti a "szakma" a rossz szocialis rendszer ellen? Miert nem tanitjatok meg oket a holnapra?

RedRiot 2008.05.27. 20:32:25

Vadliberálisoknak azért hívom ezeket az embereket, mert a mindenkinek mindenhez joga van abszurd eszmét képviselik.

Ma Magyarországon nem lehet felépíteni egy fővárost elkerülő körgyűrűt mert mindenféle szédült zöldek beadogatnak ilyen-olyan indítványokat, pereket indítanak. 20 négyzetméteres ház tulajdonosát nem lehet 10 millió forinttal kirakni az autópálya útjából. Mert jogállamban élünk, nekik meg joguk van hozzá!
30 ember így tud megszopatni 3 milliót!

Ugyanígy vadliberálisok szerint tavaly a kerepesi romáknak volt okuk a rettegésre, mikor 50-60 félhibbant tigrises-felvarrós lajbiban végigdzsesszelt a főutcán. Azok meg, akiknem a gyereke mindennap bőgve jön haza a suliból, mert a purdék odabent molesztálják, és emiatti nemtetszésüket ki merik jelenteni, rasszisták, meg weimarizálódik a társadalom.

Vadliberálisoknak hívom őket, mert a liberális eszmék abszurd kiforgatásával kavarják a szart. Remélem már nem sokáig. Bocs ha off voltam.

közlekedési bűnöző 2008.05.27. 20:32:58

"A szocialista társadalomnak azonban égetően szüksége volt a munkaerőre, ezért a nők tömeges integrációjával egyidőben (50-es, 60-as évek) a romákat elsősorban a lassan néptelenedő falvakba telepítették és finoman szólva munkára kényszerítették őket. "

Az utolsó mondat rejti a lényeget. Készeríteni kell őket a munkára.

"Talán még abban a megállapításban is van valami, hogy Magyarországot a romák építették fel. De ezt a mondatot nem kívánom túldimenzionálni, kérem a kommentelők se tegyék... "

Jajhahahhajjj.... ezt tényleg ne dimenzionáljuk túl!

"Ha ők nagyobb arányban meg tudnak jelenni adó- és járulékfizetőként, akkor talán megszűnik, enyhül az a demográfia fenyegetettség is, amely jóléti ellátórendszerünket összeomlással fenyegeti."

Jaja... a probléma csak ott van, hogy mikor azt mondják neki, hogy munka nélkül nem lesz segély, arra az a válasz, hogy akkor nem kell segély.

Lófő (törölt) 2008.05.27. 20:33:55

A hipertoleráns júnios országok se ugatnak mostanába a romák diszkriminációja miatt,mióta megtapasztalták az odalátogató néptömegek hatalmas munkakedvét és tenniakarását.
Mára ez a jelszavuk:vissza keleteurópába!(és nem mellékesen a hipertoleráns népek felgyújtogatják a cigótáborokat)
Nesze neked toleráns Ejrópa!

RedRiot 2008.05.27. 20:34:01

nfn:
az előző hsz-em neked ment, de biztos rájöttél. :)

közlekedési bűnöző 2008.05.27. 20:34:25

"És biztosan vannak olyanok, akik gyermekeikből is élnek, a családi pótlékból és a segélyből. Az biztos, hogy nem jól, mert naivitás azt gondolni, hogy ebből grandiózus pénzeket lehet összeszedni. Aztán vannak, akik máséhoz nyúlnak, néha erőszakosan, mert frusztrálja őket a tudat, hogy más jól él, ő és sorstársainak meg csak a kemény munkáért kevés pénz jut."

A többieknek is kicsi pénz jut kemény munkáért....

moonstruck 2008.05.27. 20:34:29

Talán ezek miatt lennének szegény cigányok bűnbakok?


www.mno.hu/portal/544747

"Mari nénihez a szomszédasszony szokott átmenni reggel, és feltűnt neki, hogy a kapu nincs bezárva. A kulcs kívül volt az ajtóban, tehát még nem is zárkózott be este, mikor bementek. Semmit nem vittek el. A másik szobába, ahol az értékeit, a porcelánjait tartotta, be se nyitottak. Egy ezerforintos oda volt tűzve a konyhaszekrényre, talán reggelre, kenyérre; ahhoz sem nyúltak. Többen is mondják a faluban: nem gyilkosság volt, hanem kivégzés. Baltával verték szét az asszony fejét, szemét kinyomták, lábát levágták, megerőszakolták. Nyolcvannyolc éves volt."

Olaszliszka - Szögi Lajost meglincselték a cigányok

Makó - 18 éves magyar lányt megerőszakolt, kirabolt és felgyújtott egy cigány

Boldogkőváralja - 4 cigány kirabolta és megölte a helyi lelkészt

Kecskemét - 3 cigány vert agyon egy 16 éves magyar fiút

Tiszacsege - tucatnyi cigány vert agyon botokkal egy magyar fiatalembert

Tiszacsege - 2 cigány vert agyon egy 98 éves öregembert

Piricse - 3 cigány kirabolta és megölte a helyi kocsmárost

Tápióbicske - 3 cigány halálra kínzott egy 54 éves nőt.

Hangony - 3 cigány vert agyon egy 86 éves férfit

Kunbaja - 2 cigány megfojtott egy idős embert

Öcsöd - cigányok vertek agyon egy 78 éves férfit

Miskolc - 3 cigány vert agyon egy 58 éves férfit

Bácsalmás - 2 cigány rugdosott halálra egy 44 éves férfit

Baks - 99 éves nénit ölt meg egy cigány

Ózd - 90 éves öregembert ölt meg egy cigány

Mezőzombor - két cigány nyomorékká vert egy férfit

Szekszárd - 3 cigány vert agyon egy 80 éves férfit

Békés - 58 éves nőt ölt meg egy cigány

Nagydorog - idős embert vert agyon egy cigány

Kömlő - cigányok vertek agyon egy 59 éves férfit

Jászfényszaru - cigányok késeltek meg és löktek ki vonatból egy férfit

Hajdúdorog - idős embert ölt meg egy cigány

Vásárosnamény - 58 éves férfit vertek halálra a cigányok

Szeged - biztonsági őrt késelt meg életveszélyesen egy cigány

Kisvárda - 17 éves lányt késelt meg 4 cigány

IV. ker - idős asszonyt szurkált halálra egy cigány

VII. ker - biztonsági őrt késeltek a cigányok

VIII. ker. - diáktársát verte halálra egy cigány

VIII. ker. József körút - 37 éves nőt késelt meg egy cigány

VIII. ker. Szentkirály utca - 26 éves férfit késelt meg egy cigány

Blaha - cigány késelt meg egy 15 éves magyar fiút

Hetény - a kórház biztonsági őrét késelte meg 3 cigány

Szombathely - 2 cigány késelt meg egy főiskolás fiút

Karcag - kocsmárost késelt meg 3 cigány

Marcal - templomban próbált megerőszakolni 76 éves nénit egy cigány

Tiszavasvári - cigány késelt meg egy 18 éves fiút

Nyíregyháza - 4 cigány kirabolt egy 14 éves magyar fiút

Győr - 5 cigány vert meg életveszélyesen egy 20 éves fiút

Miskolc - 3 cigány bántalmazott egy idős nőt

Ungvár - 2 cigány bántalmazott súlyosan egy nyugdíjas nénit

Szolnok - 3 bicskás cigány kirabolt 2 fiatal lányt

Kőbánya-Kispest - 3 cigány bántalmazott egy 21 éves fiatalembert

Szolnok - cigányok bántalmaztak egy 17 éves lányt

Karácsond - fegyveres cigányok tömegverekedése

Ercsi - fegyveres cigányok tömegverekedése

Heves - fegyveres cigányok tömegverekedése

Törökszentmiklós - 3 cigány dúlt fel egy temetőt

Tiszavasvári - sírokat rongáltak a cigányok

Hegyszentmárton - 35 sírt rongáltak meg a cigányok

Nyírbátor - 3 cigány bántalmazott egy orvost

Gyöngyösoroszi - fegyveres cigányok tömegverekedése

Gyöngyöspata - fegyveres cigányok tömegverekedése

Nyírderzs - 82 éves nénit vert meg és rabolt ki 4 cigány

Budaörs - orvost vert meg egy cigány

Békés - dolgukat végző tűzoltókra támadtak a cigányok

Székesfehérvár - 3 cigány kirabolt egy újságírót

Mezőtúr - lopott autóval loptak színesfémet a cigányok

Jászapáti - fegyveres cigányok tömegverekedése

Hernádnémeti - túlkoros cigányok megverték kisebb magyar osztálytársaikat

Hernádnémeti - cigányok bántalmaztak tanárnőt

Arló - fegyveres cigányok tömegverekedése

Gyöngyös - fegyveres cigányok támadtak rendőrökre

Gyöngyössolymos - fegyveres cigányok támadtak rendőrökre

Ózd - fegyveres cigányok molot koktélokkal randalíroztak

Átány - cigányok megverték egy autóbusz sofőrjét

Edelény - fegyveres cigányok tömegverekedése

Törökszentmiklós - két pedagógust bántalmazott egy cigány

Kállósemjén - húsvágó bárddal támadt mentősökre egy cigány

Mike - 3 cigány rabolt ki egy idős embert

Kunmadaras - 2 cigány rabolt ki egy járókelőt

Angyalföld - két cigánybanda fegyveres tömegverekedése

Ilk - fegyveres cigányok tömegverekedése

Nyíregyháza - mentősökre támadt egy cigány

Nyírbogdány - cigány bántalmazott egy tanárnőt

Buják - cigány verte meg az iskolaigazgatót

Kiskunhalas - fegyveres cigányok tömegverekedése

+ színesfémlopások, rendszeres tanárverések, autóslincselések, erdőirtások (Sajólád 99%, Arló 100%, Ózd 40%, stb.)

Megoldás:
Janicsárképzés. Amelyik cigány végig tudja járni a janicsáriskolát kapjon 10 millió Ft-ot kp-ben. Amelyik nem: azonnali segély megvonás, elesik minden támogatástól kedvezménytől, ki van tiltva minden településről.

Gambit 2008.05.27. 20:36:57

Még egyszer leírom:,,A JÓ K.RVA ANY.D ,,kedves" cikkíró!Demokratikus Hálózat helyett írd azt,hogy Cigóbuzi Hálózat!Hogy jössz te ahhoz,hogy a magyarságot hibáztasd azért,mert ezek a tetvek több segélyt kapnak,mint én becsületes,legális munkával?Pontosan az ilyen ,,fajvédő" bólintójánosok miatt tart itt az ország,mint amilyen te is vagy!

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2008.05.27. 20:37:04

kedves blogíró,nem vagy képben nagyon nem :( és még hirdeted is....no comment

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.05.27. 20:37:49

Basszus mér kell leírni ugyanazt a hülyeséget ezredszerre is?!

Teljesen mindegy, hogy a romák hány százaléka csinálja, tőlem akár a kilencvenkilenc is lehet, de akkor se általánosíthatunk! Azért, mert ilyen az erkölcs. Emlékszik valaki még erre a fogalomra?! Nem statisztikákon kell veszekedni.
Mikor azt mondod, hogy a romák nagy többsége nem ilyen, csak megfordítod a kurucinfo ideológiát, hogy igenis ilyen. Veszekedjetek rajta, jó lesz!

Tök jó, hogy a faji kérdéseken itt veszekszik mindenki, de megoldás az senkinek se röppen át a fején. Vagy nem lesz index címlapos. Mindegy.

Kapitalizmust választottunk magunknak. Ha valaki nem tud megélni saját erejéből, annak csak ideig óráig oszthatunk segítséget. Amíg látszik, hogy ő is partner. Utána, csinálhat, amit akar. Emellett persze a rendet fenn kell tartani, úgyhogy kell még egy rahedli rendőr az utcára.

Aki munkaképes az dolgozzék, vagy haljon éhen, engem nem érdekel a bőrszín.

RedRiot 2008.05.27. 20:37:59

"A szocialista társadalomnak azonban égetően szüksége volt a munkaerőre, ezért a nők tömeges integrációjával egyidőben (50-es, 60-as évek) a romákat elsősorban a lassan néptelenedő falvakba telepítették és finoman szólva munkára kényszerítették őket."

No pajtikám, szavadon foglak! Nagyapám kb. '49 és '57 között ózdi kohász volt, majd '57-től vájár a királdi szénbányában. Megkérdezem voltak-e romák a brigádban, és hogy hozták-e a sztahanovista normákat. :))) Ők építették újra az országot... Ez azért kemény volt...

közlekedési bűnöző 2008.05.27. 20:39:31

Magyarországon kérem egyenlőség van.
Egy gazdálkodó haverom mesélte, hogy egy bizonyos munkagépre támogatásért nyújtott be pályázatot. 100 pontot lehetett elérni a pályázattal (a pontok alapján helyezéseket érsz el és a legfelső X kap pénzt). A 100 pontból 5 pontot ért az, ha cigány vagy.

manager2008 2008.05.27. 20:40:51

scsaba1 üdv a fedélzeten

Szerencsés vagyok, nem szoktak megfenyegetni )))) több okból.

Ha szólok (és ezt mindig nagyon megfontolom, mert szeretem ha jó a viszony a környezetemben ) akkor nincs kérdés, nincs alternatíva, - győzelem vagy halál.
Magyar szomszédom 4 van, 2 német, 2 roma (bonyolult terület).

Végtére is kis diplomáciai érzékkel lehet velük is boldogulni.
Csak egy példa: nem volt kerítés az ő oldalukon, de nekik volt rá kötelezettségük hogy megépítsék.
Mérlegeltem, hogy mekkora cirkusz ennek a kikényszerítése, és azt javasoltam hogy tegyenek le akácoszlopokat és én teszek rá erős vadhálót. Így ment a dolog, a cirkusz többe került volna mint a háló.

Kiderült hogy a falunak egyébként fogalma sincs az együttélés szabályairól (zaj, avarégetés, állattartás, rágcsálóírtás, méhek tartása, birtokháborítás, stb. )
Az önkormányzat mulasztott, nincsenek szabályok.
Mit várunk a kissebségtől?
Olyan mintha egy másik országban élnél.
(nekem ez csak nyaraló)

Inkább a vadnyugathoz hasonlítanám. Úgy is viszonyulok hozzá.
Amikor elkezdett szivatni az egyik "magyar" sportból, döntöttem, bementem a kocsmába, kiütöttem ahogy kell, és innentől a szemtelekedés másoktól is elmaradt.
A romákkal nem volt problémám, igaz, tisztáztam velük mi a norma. Adtam nekik némi munkát, segítettem őket tanácsokkal, stb. Normálisan beszélek velük (sokkal inkább mint a helyiek), megbíznak bennem, segítséget kérnek ha tényleg bajban vannak. Ha elfogadom a helyzetből adódó különbségeiket akkor még haverok is lehetünk és vagyunk is, mert a béke jó dolog..

Egy volt a lényeg, hogy megértsék, hogy aki engedély nélkül behatol a területemre, annak végletesen rossz élményei lesznek, mindegy mikor fog kiderülni a dolog.
Ezt hívják a reális elrettentés politikájának.

Végtére is kiderült hogy ha vannak világos szabályok akkor betartják, ha a be nem tartásnak is világos negatív következményei lesznek.
Miután itt mint a vadnyugaton nincsenek szabályok csak elvileg, - a Ptk, Btk, valami ködös hülyeségnek tűnik a jegyzőnek is, és legyint rájuk, idomulni kell a helyzethez.

A birtokháborítás, birtokvédelem stb bonyolult dolog, de ha megmondod nekik hogy aki bejön annak károsodik az egészsége (persze magyarul mondva) - az érthető.

Ha ők vannak 30% felett egy településen sajnos az együttműködés lehetőségeinek szerintem vége, előbb utóbb kitör a valódi háború - mint az ablak, vagy menekülön ki merre lát. De érdekes módon egyedül sem szeretnek maradni.

Az egész probléma megoldható lenne, de központilag még nem találják a megoldást, inkább megy a hülyítése mindkét félnek.

reménykedjünk...

Orsós Winettou 2008.05.27. 20:40:56

Na ne! Remélem csak akkor fizetnek a cikk után ha páran beveszik! Mert azért ezt télleg senki nem szopja be. De ez nagyon tetszik, hogy az országot a cigányok építették fel!!:)Akkor már értem miért visznek el mindent ami mozdíthat-egyszerűen mert az üvék:) Hehe! Ezen a cikken csak röhögni lehet. Ez már az a kategória , hogy nem érdemes leállni anyázni a cikkíróra!

Gambit 2008.05.27. 20:43:17

Moonstruck:igazad van,most lesz mit olvasnia a köcsög ,,írónak"!
A lényeg:rövid idő alatt megugrott a kommentek száma!A Kuruc.infot többen olvassák,mint ezt a szart és úgy nézem,többen is úgy gondolkodnak (v. hasonlóan),mint én;Veled ellentétben!
Egyre kevesebben lesztek,ez a lényeg...
U.I.:menj el egy cigányfertőzött faluba lakni 2 hétre;jó mulatást,hogy rohadj meg!

Lófő (törölt) 2008.05.27. 20:46:28

manager 2008
te csakis Csák Norrisz lehetsz incognitóban:D

iguana 2008.05.27. 20:49:09

Tücsök és a hangya

Egy nagy rét kellős közepén éldegélt a tücsök és szomszédja, a hangya. A
hangya szorgalmasan dolgozott, hisz tudta jól, hogy munkájának gyümölcsét
élvezheti majd szabadidejében.


A tücsök? Ő ugyan nem! Táncolt, dalolt, mulatozott. Aztán, egyszer csak
beköszöntött az ínséges idő. A hangyának megvolt mindene, hiszen
megteremtette létbiztonságát. A tücsök, hogy ne kopjon fel kicsiny álla, a
hangyák vezetőihez fordult segítségért.


Ők szemügyre is vették a tücsök nyomorát, és úgy döntöttek, hátrányos
helyzetűnek nyilvánítják tücsök komát. Tücsök koma megörült, örömében be is
rúgott a kocsmában a kapott segítség egy részéből, majd a többit a
játékgépbe dobálta. Gyermekei otthon várták az élelmet, meleg ruhát,
egyikük éhen is halt.
Tücsök koma ismét a hangyákhoz ment, ismét kapott segítséget.


Nem ám szépen megköszönte, toppantott egy nagyot. Kikérte magának az
alamizsnát. Hiszen ő is teljes jogú tagja a rét közösségének, ezért neki
több jár!
És mivel hátrányos helyzetű, gyermekei sem lehetnek mások:
- "Tessék szépen kiszámolni, mennyi is jár nekem, és gyermekeimnek!" -
rendelkezett.


A hangyák sóhajtottak egy nagyot. Igyekeztek intelligensen kezelni a
helyzetet, így hát megadták a tücsöknek, amit kért. Tücsök koma úton
hazafelé ismét jól berúgott, majd másnap reggel magához térvén
elgondolkodott, hogyan tehetne szert még több segítségre:
- "Hohó! Saját magamat nem sokszorozhatom meg... no de gyermekeimet...!"
-rikkantotta.


Így hát féktelen és felelőtlen szaporodásba kezdett, hiszen gyermekeinek
sanyarú sorsa jó érvnek bizonyult, valahányszor visszament a hangyákhoz.


A hangyák megadóan bólintottak, ismét segítettek, ám néhányan közülük
elégedetlenkedtek a kialakult helyzettel:
- "Miért adunk a tücsöknek? Miért nem teremti elő magának, ha szüksége van
rá?"


Erre a tücsök agresszívan visszavágott:
- "Mit mondtál? Tücsöknek neveztél??? Az én nevem ízeltlábú hegedűvirtuóz!
Jó, ha megjegyzed, barátom!"- mondta fenyegetően, majd útjára indult.


Napokig forrongott magában. "Még hogy tücsök... teremtsem elő... nem tudják
ezek, ki vagyok én!!!"
Ezzel útnak indult, megkereste fajtársait.
- "Össze kell fognunk, meg kell védenünk magunkat ellenségeinkkel szemben!"
- duruzsolta társai fülébe.


Így is lett. Megegyeztek, ki lesz közülük a szószóló. Neki nincs más dolga,
csak fülelni. Ha azt meri mondani valaki, hogy tücsök, rá kell vágnia hogy
rasszista és kirekesztő.


Taktikájuk bevált. A buta hangyák nem akartak rasszistának tűnni, így mind
több és több segítséget nyújtottak. Közben dolgoztak keményen, hogy a saját
számláikat is be tudják fizetni. Fel is tűnt ez a tücsköknek. Úgy
gondolták, nem szép dolog a hangyától, hogy csak magára gondol, amikor
pluszműszakot vállal. Valahogy ezt is el kéne venni tőle...


Így hát elkapták a hangyát az éjszakás műszakból hazafelé, kifosztották, és
jól elverték. A hangya, a törvények szerint a rét rendfenntartóihoz
fordult:
- "Segítsenek, kirabolt egy csapat tücsök!"


A rendfenntartók csak csóválták a fejüket:
- "Honnan tudod, hogy tücskök voltak? Annak vallották magukat?"


A hangya inkább legyintett, és hazament. Napokig emlegette barátainak, hogy
csúnyán elbántak vele a tücskök. A barátok csak bólogattak, hiszen velük is
ugyanez történt. A rémhír gyorsan terjedt a rablókedvű tücskökről, míg az
éppen mulatozó tücskök fülébe nem jutott:
- "Miiii? Már megint tücsköznek? Tanítsuk móresre őket!"


Ezzel elindult egy soha nem látott erőszakhullám a réten. A tücskök
raboltak, fosztogattak, vagy puszta kedvtelésből verték félholtra a
hangyákat. Erről nem is szólhatott a fáma, mert a tücskök szószólója résen
volt, valahányszor felröppent egy kósza hír, ő habzó szájjal üvöltötte
"RASSZISTAAAA!"


A hangyák mindenféle dologgal próbálkoztak. Megalapították a hangyagárdát,
de ezt még saját fajtársaik is lehurrogták. Fegyveresen egy hangya sem
merte megvédeni magát, hiszen egy tücskökkel teli börtönben nem sok jó várt
volna rá. A tücskök (hm, elnézést ízeltlábú hegedűvirtuózok) senkit sem
kíméltek. Öreget, fiatalt, nőt, gyereket egyaránt megtámadtak, szemrebbenés
nélkül.
Még egy köztiszteletben álló hangyatanárt is meggyilkoltak sok más
hangyával együtt. A hangyák csak tűrtek, dolgoztak, hiszen a rét komoly
gazdasági válságba sodródott.


Közben a tücskök csak szaporodtak, egyre több volt az éhes száj. A hangyák
etették őket, míg a kis éhes szájakból kifejlett tücsökbűnözők nem
cseperedtek. A hangyák egyre demoralizáltabban élték hétköznapjaikat. A
tücskök egyre többen lettek. Végül az egész rét fölött átvették az
irányítást. Elszennyezték a rétet, feléltek minden tartalékot, büntetlenül
kaszabolták le az utolsó hangyát is.


Minden La Fontaine mesének van tanulsága. Ennek is. Nem mondjuk ki.
Nem vagyunk rasszisták.

U.I. a nyolc éven aluli magyarországi lakosság fele(!!!) tücsök!

Gambit 2008.05.27. 20:50:10

d.z.
A politikusok mi a f.szért vannak,már bocs?!Én találjak megoldást?Annak nem lenne jó vége!!!
Látod,hogy egy felvilágosultabb,fejlettebb országban (Italy)mi a bűnösök jutalma?Itt is az lesz nemsokára!
Egy darabig türelmes ám mindenki,ne akarják,hogy a nép vegye a kezébe az ügyet!

Joe 2008.05.27. 20:50:20

Ha ha!!
Persze, méghogy bűnbakok, ők olyan ártatlanok, nem csináltak soha semmit, nem gyilkolnak, nem rabolnak, nem éknek segélyeken, viszont dolgoznak szorgalmasan, mi magyarok vagyunk midnennek az oka, háát perszeee!

Lófő (törölt) 2008.05.27. 20:55:12

iguana
ez biza nem volt vicces olvasmány, ugye a vége lehet esetleg más is?

x 2008.05.27. 20:55:55

Kicsit beleolvastam a kommentekbe, de nics igazából időm ilyesmire.
Egy dolgot azért elmondok azok számára akik itt azt merik szajkózni, hogy kirekesztve vannak ezek a "szegínykék" a munkából:
Menjen el vidékre és nézze meg a cigány és szegény, de magyar portákat. Azt fogja találni, hogy a cigány porták 99%-át felveri a gaz + a szemét. Ellenben a magyar porták rendezettek, a kert művelve (még a leglumpenebb is különb a cigány átlagnál!). Most akkor a föld is kirekeszti őket a munkából? Vagy megtiltották szegínykéknek, hogy termeljenek egy kis zöldséget, gyümölcsöt? Vagy egyszerűbb ellopni a "paraszttól" (ahogy ők neveznek minket)?
Kár ragozni. Én lesz@rom, hogy dolgoznak-e vagy sem, de a rokoni bandákba szerveződött bűnözésük már aggasztó méreteket öltött. Ezért kellene börtönbe (nem a magyar börtön-nek becézett szanatóriumokra gondoltam, kitaláltak már rég olyat, amit ezek is valódi büntetésként élnek meg) dugni az összes cigánybűnözőt (mellesleg a nem cigányokat is, de az sokkal kevesebb van).

A többi meg vagy feltalálja a megélhetés bűnmentes módját (pl munka), vagy éhen hal. Ilyen egyszerűen, liberálisan. Tudtommal semmilyen törvény nem tiltja a nem-evést. A lopást, rablást, gyilkolást már inkább. Semmi mást nem kell tenni, csak betertatni a törvényeket. Tűzzel-vassal, ha kell. Ja igen, és a megélhetési gyerekgyártást le kell állítani. A gyerek utáni támogatást adójóváírásként lehessen igénybevenni. Segílyke meg közmunka (15 nap/hó)
végzése után járjon.

Kiderülne gyorsan, hogy ki az aki szereti a gyerekét, és ki az aki csak megélhetési gyerekgyáros. Gyorsan bevágnák a cigók az összes purdét állami gondozásba, mint a pinty.

Lord_Cica (törölt) 2008.05.27. 20:56:34

Az tény, hogy meg kell nyírbálni a szociális juttatásokat és felül kell vizsgálni az összes kedvezményezettet. De bőrszínre való tekintet nélkül!
Ezt a szlovákok is megtették, volt néhány "éhség lázadás" aztán most meg szárnyal a gazdaságuk.

khm... 2008.05.27. 20:57:18

" Egy volt a lényeg, hogy megértsék, hogy aki engedély nélkül behatol a területemre, annak végletesen rossz élményei lesznek, mindegy mikor fog kiderülni a dolog.
Ezt hívják a reális elrettentés politikájának. "


a MG is csak ezt akarja.... :-)))))) Egy picit elrettenteni őket.


A

Haemathemesis 2008.05.27. 20:58:40

Gambit

Ezt te sem kerdezed komolyan?

Gambit 2008.05.27. 20:58:46

Ez az egész ,,cikk" egy vicc!Normális,magyar ember ezt vagy végigröhögi,vagy agyvérzést kap!Még a végén kiderül,hogy Mátyás király is roma volt...
De most őszintén,mit várjunk el ettől a homokos,neoliberális (zsidaj?) cigóbuzi médiától?

Rabonbáni Hibatal · http://www.gobeportal.com 2008.05.27. 20:59:37

Gábor Áron nem volt cigány. Nem kell történelmet fabrikálni, idegen tollakkal ékeskedni. Aki ezt mondta, állítja, terjeszti ezt a hazugságot azt bepereljük.
Székely Rágalmazáselleni Liga
Nemes Székely Nemzet

no 2008.05.27. 21:03:31

Ja bocs : a romák munkára lettek "kényszerítve"...Na ez a mondat kiégetett!Még a végén sajnálom,hogy dolgozniuk kell(ett)...

Te magyargyűlölő !

Gambit 2008.05.27. 21:05:19

Egyeseknek b.ssza a csőrét,hogy van nemzeti lobogónk,hazánk,munkánk,becsületes életünk,történelmünk...
Érdemes végigolvasnod a kommenteket,gyökérgyuri;szinte mindenki azt írja,hogy egy f.sz vagy!!!
Nem én vagyok a rasszista,hanem TE!

magyar szív 2008.05.27. 21:08:59

Nofene...ellenkampány a cigánybűnözőkért? Felesleges. Az igazság töretlenül hódít. Ébredj Magyarország!

Gambit 2008.05.27. 21:10:04

Próbálok illedelmesen írni és nem káromkodni!Nem megy...Nyugodt ember vagyok,de ez a firkálmány kivágta nálam a bizosítékot!
Ez provokáció;egy degenerált,agymosott magyar(?) ,,ember'' bizarr,esti,szürreális horrorja!
Mi a végzettséged f.szkalap,mert hogy nem vagy töritanár,az biztos...

KungLao 2008.05.27. 21:10:23

De most őszintén,mit várjunk el ettől a homokos,neoliberális (zsidaj?) cigóbuzi médiától?

Ezekkel a monatokkal vágjátok haza a még támogatható véleményeket is. Grat a rövidlátáshoz.

TD223 2008.05.27. 21:11:47

Ekkora baromságot... Én eléggé ki vagyok akadva a cigányságra, de nem varrom Mo bukását a nyakukba. Azt csakis az Szdsz és Mszp és hálózatuk nyakába varrom. Nincsenek ellenérzéseim a feketén dolgozó cigányokkal kapcsolatban, mert érthető mindez ebben a korban.

5-10-15 gyerek viszont nem a véletlen műve, őket a pénzért gyártják. Ezen kívül nem kell bemutatni a káros jelenségeket senkinek. Nem mondható minden cigányra, hogy lop, meg gyilkol, de a vagyon elleni, illetve erőszakos bűncselekmények kategóriájában messze túlreprezentáltak. És él rengeteg nemcigány is olyan körülmények között, mint a cigányok, de mégsem bűnöznek, mégsem gyilkolnak. Ezenkívül a cigányok jelentős része gyűlöli a magyart és sok a rasszista bűncselekmény. Nem pedig fordítva, mint ahogy hangoztatják egyesek.

Amit én várok:

Először is, közmunka: utcatisztítás, vonattisztítás, árvízvédelmi munkák, illegális szemétlerakók megszüntetése, parlagfűirtás, faültetés(a kivágott erdők helyére)... Bőven lehet találni ilyesmiket évi 300 napban is. Ezek fizetésének a forrása a segély. Ebből adózni kellene, egy keveset. -----> több bevétel, kevesebb kiadás, nagyobb igazság, tisztaság, sok "eszményi" haszon.

Nagy mértékben ösztönözni az embereket 1 gyerekre, plusz kisebb mértékben 2-re, plusz még kisebben 3-ra, ennél többre nem.

Speciális infrastruktúra kell. Külön,szigorú iskolák, óvódák a neveletleneknek és pár plusz börtön, ahol szintén van vmi munka. Ki kell vágni a tanárát leköpő mocskokat az ilyenekbe.

Szigorítani kell a bűncselekmények büntetési tételeit.

Lord_Cica (törölt) 2008.05.27. 21:12:05

no 2008.05.27. 21:03:31

A cigányok elég sokáig éltek gyűjtögető életmódot folytató törzsekként. Ugyanúgy, mint ezer éve a magyarok. A munka az egy pénzszerzésért folytatott tevékenység, törzsközösségben minek pénz?
Csak a 19.-20. szd. körül lettek nagyobb mértékben a "polgári" életmódra kényszerülve, amikor már nem volt szabad terület, ahol élhettek volna.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.05.27. 21:12:06

gambit

Csak arra próbálok rávilágítani, hogy a bőre színe a probléma orvoslásának tekintetében kurvára lényegtelen.
Mocskolódni lehet miatta, de az előnytelen. Egyrészről erkölcsileg, másrészről politikailag.

Na most, olyan nincs, hogy ingyen élni lehet, kivéve, ha cigány, hála Istennek ez azért még nem is került elő, mint ötlet a jobboldalon, semmilyen formában, és még a kurucinfo is olyan programot reklámoz, ami származás független.

Ez jó dolog. Mármint az, hogy a probléma megoldására koncentrálunk, a kurucinfo már önmagában sem az.
Annak nincs értelme, hogy az ember (médiumnak nevezett izé) nyugodtan cigányozik, zsidózik majd azt mondja, hogy ő kéremszépen nem rasszista, és itt egy program. Pofánröhögik majd.

Amig, a néééééép nem képes arra, hogy elvonatkoztasson a hülyeségektől, és azzal foglalkozzon, hogy mit várjon el egy leendő párttól a téma tekintetében, addig nem fog itt semmi sem történni. Mondjuk csak azt, hogy a következő választásokon egyikőnk se szavaz olyan pártra, amely nem szándékozik egy erős oktatási programmal párhuzamosan visszaszorítani az értelmetlen szociális kiadásokat?

Bukjuk a kettőnk szavazatát. A pártok meg nincsenek kötelezve arra, hogy tegyenek valamit.

A blogíró szemléletét übergyökérségnek találom, de amellett, hogy visszavonnám a szavazati jogát, úgy gondolom, hogy ő a naiv jóindulat csapdájába esett. A másik oldalt, hogy cigányozunk, fröcsögünk és elijesztünk mindenkit, aki már úgy gondolta, hogy mégis kéne valamit csinálni viszont egyenesen károsnak találom. Ha majd, beállnak mások is táborba, ahol bőrszíntől függetlenül tudunk gondolkodni értelmesen, akkor jó lesz. Igy csak kurvaanyázik a társadalom egyik fele a másiknak, miközben a harmadik elvan a másik kettőből.

Nornora1 2008.05.27. 21:14:40

Úristen, ennyi marhaságot is rég olvastam, mint most!!!! Wáááá. Annyi ellentmondás van ebben az írásban, hogy felsorolni se tudnám... Szegény cigányokat munkára kényszerítették! (Hogy képzelték!) Szegényeket kihozták az erdőből! (Bár maradtak volna ott.) Ha dolgoztak, hogy nem volt pénzük nekik is elintézni a leszázalékolást?
Ezek építeni nem tudnak, csak rombolni! (Egy ház szintjén, meg egy ország szintjén is!)

Gambit 2008.05.27. 21:16:07

x,Lófő,Joe,Iguana,Moonstruck,blas,RedRiot-ti elmehetnétek cikkírónak,legalább megírnátok az IGAZSÁGOT!
Ez nem az,ez valami marslakó agyszüleménye...

Max88 2008.05.27. 21:19:08

A cigányság nagy része igenis dolgos emberekből áll; márha a lopást munkának lehet nevezni. :)
Érdekes dolgokat írtál le, hallod. Így a cikk végére érve megfogalmazódott bennem egy kérdés: hol élsz te? Biztos nem egy északkelet-magyarországi kis faluban, mert amennyiben így lenne, nem hiszem, hogy annyira védenéd őket.
Én személy szerint nagyon is helyénvalónak tartom, hogy őket, és persze az országot irányító zsidóságot nevezzük ki "bűnbaknak". Gondolj bele, már csak ha megvonnák azt a sok segélyt tőlük, az a kevéske haszon is sokat segítene az országon! A bűnöző cigányokat vagy kivégeztetnénk (a gyilkosok sorsa mindenképpen ez kéne legyen, fajtól függetlenül!), vagy munkatáborokba szervezhetnénk. Igazából a cigányság 80%-a nem túl "tiszta" életű, aligha van olyan, amelyik nem követett már el kisebb/nagyobb lopást, esetleg erőszakot valamelyik (legtöbbször fehér) embertársa ellen. A német mintára felépített táborokban először is, ellenőrzés alatt tarthatnánk őket: ott maximum egymást gyilkolászhatnák, nem a magyar embereket, emellett dolgoznának is. Így valóban hozzájárulnának az ország jobbá tételéhez, mégha elhanyagolható részben is (ismerve a munkakedvüket...).
Amúgy az igen nagy túlzás, hogy "védtelenek": jajj szegények, mellettük a zsidó média, a zsidó/zsidóbérenc politikusok, stb... hát igen, tényleg védtelenek. Jelen rendszerünkben gyakorlatilag szabadon lopkodhatnak, gyilkolhatnak, itt egyedül MI, fehér magyarok vagyunk védtelenek!
Nem mellesleg, szerintem arra kéne törekedni, hogy a lehető leghamarabb megtisztítsuk tőlük az országot. Meg kell akadályozni, hogy tovább szaporodjanak, és így tovább élősködjenek Hazánkon, meg kell szüntetni a faji keveredés lehetőségét - bármilyen módszerrel. Magyarországnak MAGYARNAK kell maradnia. Az egyetlen kivezető út a nemzeti szocializmus - ellenkező esetben, a magyar faj, mint olyan, 100 év múlva már egy nem létező fogalom lesz - Magyarország helyén pedig már csak egy elcigányosodott romhalmazt fognak látni Európa nemzetei - ha nem teszünk valamit.
Jah, igen: nyugodtan rasszistázzatok, nácizzatok, nyilasozzatok le. Mert igen, az vagyok.

Valaki 2008.05.27. 21:19:21

Te szerencsétlen állat hol élsz????????? Ezt a sok hazug, kitekert agymenést a liberális-demokratikus-komcsiktól tanultad? Vajmi kevés valóságalapja van az általad leirtaknak. Szégyen amit műveltél.

pislogi 2008.05.27. 21:21:48

A kérdés csak az,hogy aki ezt a baromságot kitalálta látott
egyáltalán cigányt.
Amerikát a négerek épitették fel.Magyarországot pedig a
cigányok.Mi ez vicc parádé?
A tények makacs dolgok.

Gambit 2008.05.27. 21:24:50

Max88 leírta a megoldást,tulajdonképpen!Pedig én nem is vagyok rasszista;de ezek másból nem ,,tanulnak"!
Szerintem a cikk írója csak esti meséből hallotta az orkok hatalmas munkakedvét,magyarszeretetét,becsületes életmódját és kultúrájukat valamint ragaszkodóképességüket a színesfémek iránt...
Meg persze embertársaik életének feltétlen tiszteletét...

DnP 2008.05.27. 21:25:26

Max88: Teljesen egyetertek Veled. Ezeket le kell nullazni. Egytol egyig. Mondjuk lehetne ugy is, hogy helybol sterilizalni az osszeset, mar az is sokat segitene. A fejenkent 7-8 pudvas gyerek utan kifizettett segelybol miliardok maradnanak a kasszaban....

A "kedves" cikkiro pedig elmehet a nathasba az tetves haverjaival egyutt...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.05.27. 21:26:14

én például teljesen korrekt módon megmondom a tutit a cigányokról a blogomban.

peca1000 2008.05.27. 21:27:43

Faterom azt mondta, hogy a szocalizmusban a melóhelyére felvettek 10 cigányt takarítani. Pár hónap múlva már csak egy volt közülük, és az is értelmi fogyatékos volt, a többi megunta a munkát. Méghogy ők építették fel az országot :) Hogy te milyen tájékozatlan vagy! Társadalmi munkában épült fel az ország java, azaz szabadnapon ingyen kellett melózni. A legtöbb épületet (oktatási, sport, kultúrális intézmények, állatkertek, parkok stb). A cigányok még a környékükön sem jártak, nemhogy építettek volna.
Amikor elmegy suliba a purdé, azt látja, hogy a szülők még alszanak, és nem munkába mennek. Mikor hazajön ugyanez a helyzet. Mi jön le neki ebből? Ha befejezte a sulit akkor nem kell neki dolgoznia.
A jó Isten áldjon meg téged sok cigány gyerekkel!
Ha jót akarsz, többet ne írj ilyeneket, mert még a végén megkeres valaki, és abból nagy baj lesz.
Elég nagy már a feszültség így is.

Gambit 2008.05.27. 21:29:17

Bukowszky-t elnöknek!Jó srác vagy!!!

WS 2008.05.27. 21:31:00

Rég olvastam ennyi ökörséget egyszerre. Esetleg valami fizetett írással van dolgunk?
Alkalmi munkások a mezőgazdaságban? Nálunk pl. szüretkor csak és kizárólag Romániából érkezett magyarok! Erdőből falopás? Na, ott már igen.
Aki ezt az írást kitette, még életében nem látott cigányt (szándékosan nem írom, hogy roma, a zöldborsó az zöldborsó)!
Azért el lehetne azon gondolkozni egyes okos embereknek, miért van ekkora RÁSSZIZMUS Mo.-n. Mert divat? Jól fizetik? Számtalan előnye van belőle az embernek? Előbb nyugdíjas lehet? Nem kell adóznia?
Bőrszín, mint a gyűlölet alapja? A darazsat sem azért utálja az emberek nagy része, mert sárga-fekete csíkos, hanem mert pofátlanul, ösztönei által vezérelve belepofátlankodik a szörpbe (amihez semmi köze). Ha kizavarom, akkor meg megcsíp.

fafnir 2008.05.27. 21:33:00

azt mondod 7000-8000 Ft-ért dolgoznak naponta, amiből enni és utazni kell... az egy hónapban, ha csak a munkanapokat számoljuk akkor is 140 000-150 000 Ft. adó és miegymásmentesen.
mellesleg ugyanazt akarnád tenni mint a kommunisták a cikked szerint - integrálni és dolgoztatni, hogy építsék a mi jóléti társadalmunkat.

TD223 2008.05.27. 21:33:18

Az a baj, hogy míg az olaszok csak simán hazaküldik a romákat, addig nekünk nincs hova kirakni őket, mert nem most jöttek.

Valahol Indiában lenne a helyük, de mégis annyi lehetőségünk van őket kirakni Indiába, mint Izraelbe. Pedig utóbbiba kéne. :DD

Gondoljanak már bele a politikusok. Van itt egy széles réteg, a mostani 20 éven aluli romák, akik tanulatlan, neveletlen, fegyelmezhetetlen kis bűnözők. Ez a réteg már szaporodik és ők rossz szülők és a gyerekükből se lesz európai. Nem akarok 70 évesen olyan országban élni, ami 1000 éve magyar volt, de már a cigány a többségi társadalom. Akár bűnözők, akár nem. Farkas Flórián talán a legjobb cigányok egyike, de nem olyanok lesznek a többiek.

Gambit 2008.05.27. 21:34:08

Ezt egy gyáva,szar alak írta!Hol van pl. a neve?Miért nem vállalja?Talán fél attól,hogy egyszer majd számon kérik rajta a hazugságait?Ember,híres lettél;most emberek százai szeretnék kiverni belőled a maradék kulát is...
Gratulálok Neked!

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.05.27. 21:39:31

jaj a szegény, szegény totálisan védtelen kancigány bűnözők! óh, be sajnálom őket.
te meg egy nagyon, nagyon ostoba liberális emberke vagy, javasolnám néked, hogy költözz Ózdra. majd ott megtudod.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.05.27. 21:40:45

szégyelje magát az index.hu! ezt a mocskos, gyáva, álszent liberális hazugságot címlapra tenni! pfujj!

itt a tuti amúgy: www.bukowszky.blog.hu

valaki · http://www.nincs.cum 2008.05.27. 21:43:37

"objektívnek álcázott előítéletes megnyilatkozások"?????
Azt hiszem ez az írás is az.
Kedves cikkíró!!!
Te egy hardcoreliberális vagy. Le se szarod te a többséget. Feltétel nélkül a kissebséget véded, és te mondod magad objektívnek?? Te is általánosítasz ,mert ugye a magyarok a hibásak. Ez is csak egy propagandaírás!
Nem kéne tenniük is valamit azért, hogy ne általánosítsanak az emberek? Tanulni akarni kell! Dolgozni akarni kell!
A többségi társadalmat meg ne hibáztasd, mert semmi közük nincs a romák "szörnyűséges" helyzetéhez. Azt hiszem hogy a nép fizetett már eleget, viszont a romák nem csináltak semmit. Azt hiszed hogy a magyarok nem örülnének annak ,ha romák dolgoznának?? Vagy adót fizetnének?? Az APEH-ről meg talán még nem is hallottak, pedig egyesek merdzsókkal járnak. TALÁN FEKETEMUNKÁVAL KERESTÉK MEG AZ ÁRÁT?????????????????
Ebben az országban a romák helyzetét kb. úgy tudnám leírni, hogy van egy üres szoba, van rajta egy ajtó. Az az ajtó jelképezi a szocializálódást. A kormánynak az ajtó túloldalán kéne rángatnia a mézesmadzagot. Erre inkább feltöltik a szobát mindennel, ami kell nekik, hiszen hátrányos helyzetűek. A romáknak viszont eszük ágában sincs átlépni a küszöböt, jól megvannak ők ott.
Ebben az országban a kormány nem a népet képviseli!!! Azt hiszem ezt azért elismered!

nyekk 2008.05.27. 21:43:38

Ilyen defektes agyú penészgomba szobatudósok miatt van már a szakadék szélén az ország. De még mindíg fújják a kinyúlt pulóveres műértelmiségi állatságaikat. Az egész társadalom hülye, csak ők okosak. ("...még hogy egy! De az összes hülye mind szembe jön az autópályán...")

Faszomat 2008.05.27. 21:43:57

Tudjátok sokat gondolkoztam, hogy mi a faszt lehetne írni egy ilyen faszkalap fajvédőnek, aki ezt az ordas hazugságot össze bírta hozni ebben a cikkban, Nem jutott semmi más az eszembe: a büdös kurva anyádat !

Eagle15 2008.05.27. 21:45:01

Bassátok meg, sájnáljátok tölünk ázt a pár milliárdot, mikor dübörög a gázdáság és a mágyár puma száguldozik...! :)

nádipocok 2008.05.27. 21:47:07

akkor nfn javaslataira reagálnék, révén közelebb vagyok a dolgokhoz, mint - feltételezem - az itt postolók többsége. (na nem cigány vagyok, hanem önkormányzatnál dolgozom)
1. - muhaha!! Azonnal "barterolja" kézpénzre. Láttam már olyat, hogy még melegében, a hivatalban. (inkább a ledolgozott munkanap)
2. - uhummm....egy fővárosi iskola is alig tartja fenn magát, akkor gondolhatod, hogy egy borsodi iskolának mennyi lóvéja lesz biztonsági őröket fizetni?! Akinek persze, milyen jogkört adsz? És mit fog csinálni őr úr, ha apuka és a család bemegy megnézni, hogy ugyanmár ki szólt rá oly erélyesen az ő kis lurkójára?
3. - A szociális segélyeknek is sok formája van. Mondjuk milyen közmunkát és mikor végezzen az a anya, aki a szellemi fogyatékos (vagy egybe írjuk?) gyermekét egyedül neveli napi 24 órában?
- Simán fizet emberünk egy hajléktalannak v. havernak, vagy mittudomén, hogy hamis papírral menjen el helyette közmunkázni.
4. - (nem tudok nyilatkozni)
5. - ki van kötve.
6. - és akkor, gondolod nem ők nem csinálnák ugyanúgy? Különben meg amihez az állam hozzánért eddig az is szarni ment!
7. - (erről sem tudok nyilatkozni)

UFF!

nyekk 2008.05.27. 21:47:08

Már a blog írójára, "demokratikusra" (?) írtam az előbbit

Advanced Flight 2008.05.27. 21:47:52

Kedves Demokratikus, már megbocsáss, de kb. a fele nem igaz annak, amit leírtál, ill. ami igaz, abból is teljesen helytelen következtetéseket vonsz le.
Az, hogy erőszakkal munkára kényszerítették a cigányokat, igaz, csak éppen ez a társadalom többi tagjára is igaz volt, ezenfelül nehogy már az legyen a nagy gonoszság, hogy szegények, dolgozniuk kell. Épp a szoci volt az a ritka eset, hogy mind a munkára, mind a normális életre, mind a tanulásra nagyjából a többségi társadalommal egyenlő esélyeket kaptak. (Családomban van idős ember, aki tanított romákat ilyen felzárkóztató programban. Nem épp azt mondta, amiket te itt mesélgetsz...)
Az is igaz, hogy sokan a rendszerváltás után leszázalékoltatták magukat, mert nem maradt melójuk, de egyrészt igenis volt közöttük roma, nem is kevés, másrészt azoknak a nyomorult melósoknak miért is lett volna több pénze az orvosok megkenésére? Nem a többdiplomás emberek szívtak elsősorban 89-ben...
Az meg, hogy a romák többsége dolgozik, csak feketén, emeletes marhaság. Eleve - a szuper hagyományaik miatt -- a nők egyáltalán nem, az máris a felnőtt cigánynépesség fele.
A férfiak meg...voltál már cigány környéken? Mind otthon üldögél és a lábát lógatja, amelyik nem, az vasazik, fát lop stb.
Nem gondolom, hogy a mai magyar társadalom problémái egyből megoldódnának, ha egyszer arra ébrednénk, hogy a cigányok visszatértek Indiába, de az biztos, hogy az átlagot ők irritálják a legjobban, és a tipikus cigánybűncselekmények sokkal jobban tönkreteszik egy csomó ember életminőségét, mint a milliárdos sikkasztások. Mert mindenki közvetlenül a bőrén tapasztalja.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.05.27. 21:48:07

"A világon semmi kétségem afelől, hogy néhány hónap alatt fundamentálisan megváltozna az emberek hozzáállása a cigányokhoz, ha kizavarnák őket közmunkát végezni, és azt becsülettel, rendesen el is végeznék: utat építenének, parlagfüvet irtanának, stb, stb.. amiért persze meg is kapnák az emberhez méltó fizetésüket! (figyelembe véve persze, hogy mondjuk egy tanár vagy orvos ma Magyarországon mennyit keres) ezáltal automatikusan csökkennie kellene a cigánybűnözésnek.. és ha mégsem.. akkor napalm. "
folytatás a blogomban.
(bocs, hogy így reklámozom itt, de hát erősen ide vág a téma, és hogy hogy nem, engem nem tesznek index címlapra ezek a liberális hulladékok...)

WS 2008.05.27. 21:53:05

Jah, még1 apróság:

"dolgoznak, feketén napkeltétől napnyugtáig 7000-8000 forintért, amiből utazni, enni is kell."

Reggel 8-kor az M3 bevezető szakaszán ülnek a dugóban, du. 5 körül szintén, csak a kivezetőben.

Én dolgozok reggel 6-tól este 6-ig, szombaton 6-tól délig, mindezt napi bruttó 3400 Ft-ért.
Enni-inni nem kell egész nap, mert fotoszintetizálok.

Szal, meghatódtam!

hoseman 2008.05.27. 21:59:53

"a cigányok többsége dolgozik"....kedves post író...javallanám hogy utazz el(egy autóban még négy ilyen barommal, mint tE vagy..)borsodba vagy hevesbe a reális kép megismeréséért,majd ha ezzel megvagy,és megúsztad ép bőrrel,akkor menj anyádba tE hiperkorrekt fasz!

Gambit 2008.05.27. 22:00:31

Valaki,nyek,Faszomat-megírtátok a frankót,grat!Jók vagytok!!!

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 22:01:45

No, itt vagyok. Bocsi, de az asszony valami elkúrt kivizsgáláson a kórházban és a két gyerek fürdetése, lerakása, meg minden más az én nyakamba szakadt.

Szóval köszönöm a hozzászólásokat. Örülök, hogy sokakban sikerült felébreszetenem néhány gondolatot, meg néhány alvó oroszlánt is.:)

Az írás maga részben a véleményem, amiért ki is állok. Másrészt egy szonda, hogy milyen vélemények merülnek fel a témával kapcsolatban. Tegnap éppen a neoliberális oldaltól kaptam meg a magamét, mert olyat írtam, hogy különadó kellene a hipereknk. Aki nem hiszi olvassa el a tegnapi postot és a kommenteket.

Szóval lehet kurvaanyázni, sterilizálásról beszélni, meg mindenféle elzavarásról, de a cigányok itt vannak és bizony valahogy együtt kellene élni velük. Gyerekkorom és felnőttkorom is úgy telt, hogy volt körülöttem roma szép számmal. Már az óvodában is egy cigány fiú vette el a kisautómat. Nem rá lettem nagyon mérges, hanem az óvónénire, aki egy vállrándítással intézte el a panaszom. Aztán elsős koromban is verekedtem cigányokkal és én húztam a rövidebbet. De később roma barátom lett, nem is kevés. Akivel verekedtem elsőben, az 25 éves koromban megállított az utcán két gyönyörű kislánnyal melósrohában és elmondta, hogy dolgozik, ő a faluban a legjobb ács és mindenki szereti és tisztelti, pedig a suliban úgy indult, hogy egyből a a szamárpadb ültette az osztályfőnők.
Aztán az egyetemen az egyik kollégiumi szobatársam is roma volt. Egyszer még a szobát is felgyújtotta, annyira el volt szállva mindig. De mindmáig nagy cimbora.

No, mindegy is. Itt már a kurocos népség kúrja szét a posztot, normális hozzászólásnak nincs helye. majd megkeresem a Vonát, akivel egy egyetemre jártunk és kezdeményezek egy baráti vitát a témakörben. Sajnálom, de az én időm túl drága ahhoz, hogy középszerű, harmadvonalbeli szélsőjobbosokkal vitatkozzak...:D jóéjt!

V.Rezső 2008.05.27. 22:03:54

Sziasztok!
Nem hiszem, hogy a roma ellenes hangulatért a médiát kéne felelősségre vonni. Ez olyan, mintha a távcsövet okolnánk, miközben egy szemétdombot nézünk (roma szemét összefüggést kérem nem belemagyarázni) , hogy rossz a kilátás.
A fémtolvajok jórészt közülük kerülnek ki, az engedély nélküli fakitermelők szintén. Ez szerintem mind egy okból ered: más az értékrendjük, mint bármelyik nemzet fiának, európa szerte.

Láttam egy riportot, amiben egész egyszerűen elmondták, hogy a segélynél nem tudnak annyival többet keresni, hogy dolgozni megérje... Ezt egy faluban vették föl. Nyilván, belejátszik a munkanélküliség is, de abszurd (a mi szemnükben), hogy vki így gondolkodjon. Vagy az a kb 10 éves történet, hogy kaptak lakást, aztán felszedték a parkettát tüzelni.

Én ezekből mind azt vonom le, hogy a probléma alapvető forrása a látószögek különbsége. Kérdés, hogy egy ilyen problémát hogyan lehet megoldani.

A pénzek pumpálásával semmit nem oldanak meg... persze, az is rémes, hogy ezt 40-50 év alatt nem vették észre... vagy épp nem akarták észrevenni.

nádipocok 2008.05.27. 22:04:34

Kedves Demokratikus...

Ez aztán kurva demokratikus volt...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.05.27. 22:05:11

én nem vagyok "kurucos", és semmilyen értelemben nem tartom magam se rasszistának, se nácinak, se semmi effélének. na a liberálisokat nem szeretem.. okkal. szélsőbalos álmodozókkal meg én nem vitázom..

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2008.05.27. 22:07:03

de érdekes, hogy a sok okos kommentelô mind cigányok mellett él észak-borsodi kis falvakban, mégsem lopták még ki a rezet az ADSL mazzagjából. kész csoda.

avagy felmerül, hogy mindezen sok okos kommentelôk nem észak-borsodi falvakban élnek, és maguk sem láttak mást a cigányokból, mint amit a többi sok okos kommentelô mond.

ugyanakkor a valóság és az elképzeléseik köszönôviszonyba hozása közepette elkövetik mindazon logikai bukfenceket, amiket a nagy könyv sztereotipikus véleményalkotásként definiál, gondosan kihagyva a gondolkodás szót a szövegkörnyeztbôl is

és mindez még csupán az ostoba kommentelôk fikázása volt, az agyukban burjánzó mentális gazokat locsolókról szót sem ejtettem

jelen kommentem teljesen felesleges, mivel azok, akikrôl szól csupán az elolvasásra tett kísérletek közepette megállapítják, hogy liberálbolsevik eszmebujtogató vagyok, hisz minek is mást gondolni eme egyszerû szép világban

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.05.27. 22:07:31

vedd már észre amúgy te naagy Demokrata, hogy te vagy a szélsőséges! mi csak egy cigánybűnözőktől mentes országban akarunk élni! te meg majd akkor leszel hiteles, ha odaköltözöl közéjük a cigánysorra és ha még két hét múlva is ilyen butaságokat írkálsz, majd megelemem a kalapom előtted.

pacalperkelt 2008.05.27. 22:07:45

A cikkíró egy barom.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.05.27. 22:08:13

nem, te állat, nem élek már borsodban. elköltöztem! igen, a cigányok miatt!

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 22:08:45

No, csak még annyit, hogy holnap írok valami összefoglalót a mai hozzászólások alapján. Ígérem, hogy nem leszek egyoldalú. Tudomásul veszem, hogy a többségi társadalom, amit az itt hozzászólók többsége is képvisel nem véletlenül gondolja azt, amit gondol.
Nem akarok egyértelműen a szélsősgesen liberális társaságba sorolódni. Inkább azon vagyok, hogy a totálisan két póluson lévő álláspontok közeledjenek egymáshoz. Azt hiszem, hogy abban egyetértünk, hogy a romákkal meg kell tanulni együttélni, mert ez a nyugodt jövő záloga. és persze ez visszafelé is igaz...

Sajtkukac 2008.05.27. 22:09:34

Mondd csak kedves cikkíró? Te őszintén elhiszed ezt a sok butaságot amit írtál? Röhejes vagy

ss guy. 2008.05.27. 22:09:46

Az a kocsog liberalis fasz aki ezt a cikket irta, elmehetne a mocskos tetves cigany putriba lakni, hogy jobban megismerje a vedenceit. Nem csodalkozom, hogy a zsindex kitette ezt az okadek cikket a cimlapjara. Talan nehany marha harap is ra.

hoseman 2008.05.27. 22:13:17

"Talan nehany marha harap is ra." Ezt szeretem én...a magyar humort :))

Goldie 2008.05.27. 22:13:33

Ahogy elnézegettem, elég durva hozzászólások vannak itt. Amit sokan leírtak itt, azok tények. Ezeket mindenki tudja, látja, hallja. Sok igazság van benne, és ítélkezni is könnyű, de arról az oldaláról miért nem beszél senki, hogy pl. ha az én roma édesanyám elmegy egy munkahelyre, akkor elutasítják mert egy etnikumhoz tartozik? Vagy hogy elment hetekig 10 órát dolgozni 35 fokban, tűző napon, és kibírta, mert nem volt más lehetősége...magyar emberek között is vannak akik lopnak, nem dolgoznak stb. Én nem védeni akarom a cigányságot, csak nem értem miért kell mindenkit egy kalap alá venni. Én anyai ágról roma vagyok, mégis egyetemre járok. Ráadásul még dolgozom is..

nádipocok 2008.05.27. 22:15:10

Tudod mi a baj Goldie?!
Hogy azt kell leírnod (bizonygatnos) neked is és másoknak is, hogy vannak ilyen esetek is....

nádipocok 2008.05.27. 22:15:45

bocs...bizonygatnod...

HU 2008.05.27. 22:16:27

Huhuhúúúúú, Natyon, de natyon szociológiai , de annál inkább kevesebb valós tartalommal bír ez a cikk(számomra). ADD1: "a romák többsége dolgozik, de ezt nem látjuk"- MENNYI? 0.2%? A TÖBBSÉGÜK A SAJÁT PORTÁJÁT SEM KÉPES RENDBEN TARTANI, MŰVELNI A FÖLDJÉT. MERT UGYE MINEK IS...HISZ MÁSÉT ELVENNI, TÖNKRETTENI SOKKAL EGYSZERŰBB. ADD2: "biztosan vannak olyanok, akik gyermekeikből is élnek, a családi pótlékból és a segélyből"-JAH, KVÁZI A DOLGOZÓ MAGYAR TÖBBSÉGBŐL. NEM RÉGEN HALLOTTAM EGY ROMA "ÚRIEMBERT" NYILATKOZNI, HOGY MI LESZ MAJD, HA A ROMÁK SZÁMA JOBBAN NŐ AZ ELTARTANI KÉPES, GDP-T TERMELŐ NÉPHEZ KÉPEST. HOGY TARTJUK MAJD EL ŐKET. HAH? ADD3: "a többségi társadalom hagyta, hogy ebbe a kilátástalan helyzetbe kerüljenek"- ????????? KI MONDTA NEKIK, HOGY NE TANULJANAK??? ÉN UGYAN NEM! SOKUK MÉG AZ ELEMIT SEM KÉPES KIJÁRNI! FURCSA AZ ÉN JÓ ANYÁM EGYEDŰL NEVELT FEL 3 DIPLOMÁS GYEREKET (BELE IS ROKKANT) . NA JÓ, EZT A CIKKET EGÉSZ ESTE ELEMEZHETNÉM, DE CSAK FELIDEGESÍTENÉM MAGAM RAJTA... ÉN NEM AZT ÁLLÍTOM ,HOGY MINDEGYIKÜK "PATKÁNY", DE NEM VÉLETLENŰL ALAKÚLT KI A TÁRSADALOMBAN EZ MEGKÜLÖNBÖZTETÉS. BIZTOS VAGYOK BENNE, HOGY A MAGYAROK KÖZÖTT IS TALÁLNÁNK AZ Ő FELFOGÁSUKAT ÉLŐTM DE MÉGSEM OLYAN ARÁNYBAN... stb

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 22:17:34

Nádipocok! Tiszta sor, hogy érdemtelenül bitorlom ezt a nicket...:) bocs, de szerintem Te is tudod, hogy a legtöbb komment azért születik, hogy szétkúrodjon ez a poszt...

ja,csak nem mellesleg:
1. Egy somogyi kisfaluban nőttem fel, ahol a lakosság fele cigány volt.
2. Kaposvár legszarabb általános iskolájának legszarabb osztályába jártam. Minden évben tele voltunk 16 éves cigénygyerekekkel.
3. Két évet laktam a legnagyobb nyugalomban a retteget pongrácz telepen, a hős utca szomszédságában.
4. Egyetemi gyakorlaton a "dzsumbujban" voltam fél évig (aki nem tudná, illatos-gubacsi sarok.)
5. Jelenlegi munkahelyem a VIII. kerület legsötétebb részén van.
6. Szociális munkásként dolgozom hajléktalanszállón 8 éve, ismerem a problémakört. Nem fogom bizonygatni.

Szóval nem díszzsidó vagyok, aki a rózsdombról megírta a frankót. Szerintem ez éppen a legtöbb kommentelő álborsodira igaz. Hazudtok reggel, délben, meg este...:)

Gambit 2008.05.27. 22:17:45

Ez volt aztán a magyarázat,demokratiKusska!Tök jó Neked;Téged akkor csupa Béke-Nobel-díjas és szorgalmas romungro vett körül egész életedben!:)
Guiness-rekordok megdöntésére hajazol,szerintem,amelyek a következők:
1.,,A leghülyébb magyar!"
2.,,A legidétlenebb cikk írója!"
3.,,A legtöbb komment elérése!''
A lényeg:kevés vagy,kevesen vagytok és hamarosan rá is fogtok jönni!
Sok sikert kívánok a további firkálmányokhoz és álmodj tovább szépeket,de előbb vedd ki a fejed a seggedből!
A cukros máz alatt szar van...

hoseman 2008.05.27. 22:20:35

van egy kurvanagy dilemmám....ebben segítsen valaki!
31 éves vagyok...de én szottyadt kis tetves életemben cigányt még NEM LÁTTAM TANÚLÓVEZETNI!!! Hogy a jó faszba szerzik ezek a jogosítványt???

Gambit 2008.05.27. 22:20:36

Nem azt írtad,hogy elmész aludni?Akkor menjél! Ebből látszik,hoy mennyire magabiztos ember vagy!Most sikerült szerezned egy izgi estét magadnak és a monitor előtt hülyülsz;na csá!

Kocsmáros Pál 2008.05.27. 22:21:23

Devecser Újság február 29.-i cikke
Szeretném közzétenni azt a cikket, amit bezúzattak a DEVECSERI ÚJSÁGBAN megjelent cikk
(illetve a cenzúra miatt.). Én nem fűzök hozzá megjegyzést. De nem mondom, hogy a cikk közlőjével mindenben egy gondolaton lennék. A véleményem most bennem marad. Ez a rejtélyes iró neve is ki tudja mi...álnév, vagy igazi?! Félt a megtorlástól? Lássuk a cikket:

Kedves roma barátom, barátaink!

Legyen elég. Nem bírjuk tovább. Évszázados szakadékot szeretnénk eltűntetni, évtizedek óta dolgozunk ezen de lassan nem bírjuk tovább. Elég!
Nem tudunk többet tenni értetek, mi magyarok. Mit vártok tőlünk? Szociológusok hada dolgozik értetek. Szociológusok, és önkéntesek ezrei figyelnek titeket. Integrálni szeretnénk benneteket a magyar társadalomba. Integrálni, hisz nem mi kértük hogy legyetek velünk, nem mi mondtuk nektek, hogy legyetek itt, nem kértük könyörögve titeket arra, hogy éljünk egymás mellet, ti jöttetek és ez így van jól. Gondot akasztottatok a nyakunkba, és a mi gondjaitokat szeretnénk megoldani. Kérünk titeket, segítsetek!

Segítsetek.

Tudjuk, hogy rosszul szocializálódtatok. Tudjuk, hogy "mélyről" jöttök. Tudjuk, bár nem értjük miért. Mi mindent megteszünk értetek. Segélyt kaptok. Segélyt abból a pénzből amit a magyar emberek adóznak. Nincs más dolgotok mint várni. Várni a segélyt, de kérlek titeket roma barátaim, ha mi segítünk, segítsetek.
Segélyt nem azért adjuk hogy pár nap alatt feléljétek. Nem azért adjuk hogy eligyátok. Nem a játékgépre. Nem kocsmára. Segélyt azért kaptok, hogy számtalan gyereketekre költsétek. Hogy gyereketek iskolába tudjon járni. Azért, hogy tankönyveket vegyél neki. Azért, hogy legyen pénze ételre, italra, ruhára. Tudjuk, hogy nem tudunk annyit adni amennyit kellene. Tudjuk, amennyit adunk, kevés. Értsétek meg roma barátaim: nincs több. Ti egyre többen vagytok. Mi egyre kevesebben. Most kell lépnetek, mert ahogy egyre többen lesztek, mi egyre kevesebben. Egyre kevesebb embernek kell eltartania egyre többet. Az időtök vészesen fogy. Ha most nem léptek, később már nem tudtok.

Segítsetek roma barátaim!

Integráció. Nem szép szó talán nem is értitek. Integrácó. Valamiféle beépítés. Összevonás. Eggyé válás. A mi célunk ez. A cél, hogy kapj munkahelyet. Kapsz.
De ahhoz neked is tenned kell valamit. Kérlek titeket roma barátaim, tanuljatok. Higgyétek el, ha tanultok nem kell majd nélkülözni. Nem kell megélhetési bűnözés. Nem lesz börtön. Nem kell menekülni a rendőrség elől. Nem kérünk sokat, csak egy kis tanulást. Nem illik abbahagyni az általános iskolát a harmadik osztály után tizenhat évesen, és inkább szülni. Barátaim! Magyarországon laktok! Magyar emberek vagytok. Nem csak jogotok van, jogotok hogy a segélyt várjátok. Kötelességeitek is vannak. Ilyen az általános iskola. Kötelező. Nem lehetőség, kötelezettség. A néhány lukónak kötelező kijárnia a nyolc általánost - ha már nem tetted meg. Megtanulnak írni olvasni, és akkor majd kapsz egy levelet, nem kell mondani szégyenkezve mi áll benne. A gyerek tanulhat. Minden lehetősége meg van rá. Mi magyarok, mi is tanulunk. Gondolj bele roma barátom : miért nincs munkád? Nem azért mert roma vagy, nem azért, mert nem szeretünk, mert üldözünk. Nem azért, mert kirekesztünk, nem azért mert nem bízunk benned, azért, mert, alacsony a képzettséged. Miért vegyelek fel téged dolgozni, ha nem értesz hozzá, mert nem tanultad meg? És miért ne téged vennénk fel dolgozni, ha megtanultad, ha értesz hozzá?

Segítsetek roma barátaim!

Próbáljatok meg velem együtt élni. Miért nekem kell félnem tőletek? Miért félek én, aki segítelek téged? Van kutyád, roma barátom, van, tudom. Mit szólnál ha a kutyád akit te etetsz, itatsz, szeretsz megharapna? Mit szólnál, ha a kutyád csapatokba verődve, fenyegetően morogna rád néha meg - megharapna? Szeretnéd még azt a kutyát? Etetnéd roma barátom? Netán azt mondanád ej, kell a fenének ez a hálátlan dög! És többé nem szeretnéd őt.

Segíts nekem, hogy segíthessek. Neked!

Én segítek. Házat építek neked ingyen. Olyant amilyent a magyar ember nem kap. A gyeremekeidnek felzárkoztató, beilleszkedő programokat találok ki - néha veled közösen. Pénzt adok neked az el nem végzett munkáért.. Hosszú évek óta magyarázom a barátaimnak, hogy ti roma barátaim ugyanolyanok vagytok, mint én. Előrébb veszlek a sorban, ha lakás kell te kapod hamarabb. Ha a gyermek iskolába megy te kapsz hamarabb pénzt, ha kell pozítívan diszkriminállak. A magyarok nem értik miért? Nem akarják megérteni, miért teszem, és nem nehéz elmagyarázni nekik, hogy a szebb jővőért.

Érted. Értem. Érted?

Segítsetek roma barátaim!

Lassan meg kellene érteni. Hiába teszek meg mindent. Hiába adnék neked munkát, ha neked az nem kell. Hiába építek házat, ha az udvarra végzed a dolod, és eltüzeled a parkettát. Hiába védelek, ha magad ellensége vagy. Egyre nehezebb ez, roma barátom. A magyarok - régebben zúgolódtak, mert bűnöztél. Mert nem dolgoztál. Mert a gyerekek nem tanultak. Mert loptál. Mert tiéd volt az éjszaka, s mi féltünk. Akkor el keztünk barátkozni veled. Mi... Mi 9 milliónyian, próbáltunk barátkozni veletek, egymilliónyi romával. Nem így kellett volna. Fordítva. Neked kellett, volna odaállni elém, és azt mondani hahó, itt vagyok, tanulnék, dolgoznék, miben tudok segíteni? Nem tetted. Léptünk mi. Már van saját ombudsmanod. Saját önkormányzatod. Saját falud. Saját értékrended. Saját életed. Ha nekem van saját falum, saját értékrendem, saját életem, az neked nem tetszik, ám én fogadjam el a tiédet. Jól van hát megteszem. Megteszek mindent, de ne használd ki a jóindulatomat.
Mi szerettük volna, hogy közös életünk legyen. Közös önkormányzatunk. Közös településünk. Közös országunk Szerettük volna, szeretnénk- hogy közös gyemekeink legyenek. Hogy szép roma lányod, a szép magyar sráccal, szép közös gyermeket nemzen. Te ezt sem akarod. Nem akarod egyiket sem, nem akarod segítségemet.

Miért nem segítesz nekem, roma barátom?

Tedd félre az előitéleteid. Mert előítéleteid neked vannak veled szemben, nem nekem veled. Előítéletes vagy velem, és TE mondod ezt rám. Mit kellene még tennem, hogy higgy nekem? Mit kellene tennem? Mit kellene tennem, hogy megérts engem, hogy megértsd, amit most teszel, csak mélyíti a szakadékot. Én több tíz éve féltelek, óvlak. Segélyek. Es szociológusok százai. Kampányok az elfogadásért. Házak. Iskolák. Programok Esély egyenlőség. Ombudsmann. Tolerancia. Liberalizmus. Pozitív diszkrimináció. Ezek mind olyan dolgok, amiket én teszek érted. De te nem változol. Ugyanúgy nem tanulsz, nem dolgozol, bűnözöl, veszekszel, perelsz, kiabálsz, hol Strasburgba, hol Svédországba rohansz panaszkodni... Segítenék ha hagynád roma barátom. Még mindig segítenék roma barátom. Erőmön felül. Szembeszállva a többség akaratával, aki már unja a neked adott segítséget, és joggal kérdi hogy ő miért kap? Segítenék, Segíts, kérlek, hogy segíthessek!

Itt az idő roma barátom!

Most lépni még nem késő. Többször utaltam levelemben a szociológusokra. A népesség nyilvántartókra. Kedves roma barátom! Tudod egy millióan lettetek Tudod az előrejelzések szerint 100 év múlva a magyar lakosság 35 %-át teszitek ki? Tudod 200 év múlva minden második lakos roma lesz? Itt az idő tehát, hogy változtass! Itt az idő, hogy gyerekeid tanítsad! Itt az idő, hogy te magad is tanulj! Itt az idő, hogy dolgozz! Itt az idő, mert százötven év múlva nem lesz annyi magyar ki eltartson!
Itt az idő tehát, hogy elfogadj engem, roma barátom.

Magyar Attila

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.05.27. 22:26:03

úgy vagyok álborsodi, hogy amikor már nem bírtam tovább a cigányok mindennapos zaklatását miskolcon, elköltöztem debrecenbe. nyilván én csinálok valamit rosszul. te bezzeg! értesz a nyelvükön, mi? tipikus esete vagy annak, aki a fáktól nem látja az erdőt!

valaki 2008.05.27. 22:26:06

Kedves demokrata!
Ez a te blogod. Azt írsz bele amit akarsz. Arra a kérdésre válaszolsz a kommentek közül, amelyikre akarsz. A lényeg, hogy olyanra ne válaszolj, amit nem tudsz félremagyarázni. Ha megpróbálod, akkor saját magad alatt vágod a fát.
A propaganda lényege, hogy mindenhonnan ugyanaz a nézet folyjon orrba-szájba. Ezt csinálták a kommunisták, és ezt csinálják a liberálisok is. Nem vagytok különbek. Ugyanaz a szar, ugyanaz a módszer, csak az idő más.

WS 2008.05.27. 22:26:43

"van egy kurvanagy dilemmám....ebben segítsen valaki!
31 éves vagyok...de én szottyadt kis tetves életemben cigányt még NEM LÁTTAM TANÚLÓVEZETNI!!! Hogy a jó faszba szerzik ezek a jogosítványt???"

Alanyi jogon jár nekik!

Gambit 2008.05.27. 22:30:28

Ennek felesleges magyarázkodni,kedves valaki!
Olyannyira hisz a csodában,hogy nem érzi a szar ízét a szájában!
De várjunk csak;most látom,hogy a szomszédom,a Kolompár Marlonbrando (most ez a szép ,,magyar név" a menő náluk) jár a víz felszínén a kádban!:)

V.Rezső 2008.05.27. 22:31:00

Goldie: vannak ilyen esetek, nyilván nem is kevés. Viszont a problémát épp az jelenti, hogy túlnyomórészt nem ilyen esetek vannak. Az ítélkezés, az általánosítás nem visz előre (közvetlen formában semmiképp).

Ez a cikk teli van olyan dolgokkal, amik nagyon mesterkéltek, nagyon... hát, "erőszakosan" próbálnak meg elhitetni vmit az olvasóval. Legalábbis ahogy én olvastam, ezt éreztem.

Meg kell oldani, hogy a munkanélküliség csökkenjen, aki pedig nem akar dolgozni (nem önhibáján kívüli esetre gondolok), az semmiképp se kapjon segélyt. Ezzel együtt pedig növelni kell a közbiztonságot.

Ahhoz, hogy egy jobb világ legyen itt, nemzetiségre való tekintet nélkül, ezt a csomót is ki kell bogózni... és a gordius-itól eltérően ez meglehet, hogy egy lassabb folyamat.

Nyilván bele lehet kötni abba, amit mondtam. Én így látom, legyen ez a mentségem! :) Nem szeretnék senkit sem befolyásolni, csak hátha pozitív gondolatokat indít el vkinél, amit írtam... persze, lehet, hogy ezek túl nagy elvárások (mármint a megjegyzésemmel szemben)

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 22:31:12

Gambit,
Hát igazad van. pislogok itt mint béka a nulláslisztben.:) Jól kibasztak velem ezek az indexesek. Miért nem hagyják, hogy az ember csak irogasson látogatók és következmények nélkül.:) Egyébként még akarok írni egy posztot arról, hogy fejlesszük a vidéki polgárőröket, mert az segítheti a közbiztonsági helyzet növekedését. Ezen agyalok és közben irogatok ide.

hoseman 2008.05.27. 22:33:37

..és hol töltik rá a telóra az mp3-as cumókat?..

luke 2008.05.27. 22:34:07

Speciel én láttam két munkást cigányt, legalábbis munkaruha volt rajtuk. Nézegették a telefonokat, közben beszélgettek az eladókkal. Minden olyan idilli volt... amig nem hivták az egyiket.. fennhangon elkezdett ordibálni a telefonba, késeléssel, nyakvágással fenyegetőzöttt... gondolom, mint otthon... a társa nem győzte csititani...:) az idilli kép gyorsan összeomlott mindenkiben..:(
hát ennyi..

Gambit 2008.05.27. 22:34:28

Figyelj demokratikus!
Én hiszek neked;addig,hogy jót akarsz!
Ez dícséretes,de így nem fog menni;hidd el nekem!
Jó éjt!

Őrnagy Őrnagy 2008.05.27. 22:35:24

A legutóbbi árvízkor hazamentem a szüleimhez homokzsákot pakolni, ingye,n saját szabadságból. Az egész város ott volt a homokdepóknál, meg a gátakon: férfi, nő gyerek, öreg, balos, jobbos. (Több éjszakán át pakoltam a zsákokat, jó brigád voltunk, mindig a veszélyes helyekre küldtek. Ha nincs a sok önkéntes, kiönt minket a Tisza. )Cigány egy sem dolgozott,se ingyen, se pénzért, pedig van pár a városban. Csak akkor jelentek meg, mikor a kaját osztották, meg lopkodták a melósok ruháit, bringáit,stb.

Gambit 2008.05.27. 22:35:54

hoseman-a humorod imponál nekem:)jó vagy!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2008.05.27. 22:39:33

A cikkíró nem idióta, nagyon is tudja ő, hogy miért írja, amiket ír, ill. hazudik.
Fogadni mernék, hogy a "másik" kisebbség tagja.

horgany 2008.05.27. 22:46:07

Kedves balfasz cikkíró!
nyilván nem volt még cigány szomszédod, sőt, egy lépcsőházban sem laktál cigánnyal.nyilván az iskolában a gyerekednek nincs cigány osztálytársa, egyszerre több is.
senki sem a dolgozó cigányokat szidja, hanem a lopó,ingyen házat kapó és egyéb jó dolgokat csináló cigányokról.
Mond drága cikkíró, hol a redves faszban élsz?egy másik bolygón ??

Goldie 2008.05.27. 22:48:31

Kedves Rezső: Egyetértek veled, sajnos ez egy nagyon nehéz kérdés, és tényleg nehéz toleránsnak lenni. De azért jó hogy vannak ilyen esetek is, és szerencsére nem is kevés, ez a dolog pozitív oldala, a negatív mellett. Egyébként én sokat szoktam gondolkodni azon, hogy miért ilyen a cigányság egy része. De szerintem erre a kérdésre sosem fogok választ kapni.

hoseman 2008.05.27. 22:49:01

...azért ha elképzelek egy ilyen jövőképet ,ahol minden második cigány...akkor igencsak kedvem szottyan kimenni a fürdőbe felkötni önnönmagam...dark egy vízió...a mad max és a blade runner együttvéve lópikula ehhez képest..

Steinar 2008.05.27. 22:49:52

Ezt a sok okosságot magától találta ki kedves blog iró? Mintha nem ebben a világban élne.

valaki 2008.05.27. 22:49:55

Kedves demokrata!
Idézek tőled:
"1. Egy somogyi kisfaluban nőttem fel, ahol a lakosság fele cigány volt.
2. Kaposvár legszarabb általános iskolájának legszarabb osztályába jártam. Minden évben tele voltunk 16 éves cigénygyerekekkel.
3. Két évet laktam a legnagyobb nyugalomban a retteget pongrácz telepen, a hős utca szomszédságában.
4. Egyetemi gyakorlaton a "dzsumbujban" voltam fél évig (aki nem tudná, illatos-gubacsi sarok.)
5. Jelenlegi munkahelyem a VIII. kerület legsötétebb részén van.
6. Szociális munkásként dolgozom hajléktalanszállón 8 éve, ismerem a problémakört. Nem fogom bizonygatni."

Már ne haragudj meg, ez annyira álszent. Bizonyára te vagy a nemzet hős. Életműdíjat kellene adni neked. Főleg ez a "VIII. kerület legsötétebb része" tetszik nekem. Fú....eszméletlen. A szívem összeszorul, gombóc van a torkomban, és úgy sírok mint még soha.........nagyon.....nagyon meghatott.. Remélem rólad is forgatnak egy filmet a legönzetlenebb ember címmel.

agyhalott vagy? · http://habantodacigokatenisazleszek.eljenwoodstock.blog.hu 2008.05.27. 22:51:48

hello, nem ertem, szakdolgozathoz gyujtesz anyagot, vagy poenbol provokalsz?
ennyire nem lehetsz fogalmatlan...

szerinted miert van az, hogy europaban (amirol kb. fingod se sok van, konyvben olvasod milyennek kellene lennie) sehol sincs komolyabb letszamu cigany kozosseg? azert mert visszabasztak oket kelet-europaba, itt elfertek, de ott, ahol mar akkor szinvonalasabban eltek az emberek, mint mi, nem turtek el a vandorlo, erdoben elo (primo) nepeket.
s miert van az, hogy az osszes europai nep eli a sajat eletet (ki milyen minosegben), de a ciganyok SEHOL sem tudtak beilleszkedni? mondj ellenpeldat, ha tudsz... minden orszagban baj van eluk, mert sajnos nem erik el az atlagos szinvonalat, mondhatni alacsonyan "kulturaltak"...

tenyleg komoly a baj,mert lassan minden 10-ik lakos cigany az orszagban, s soha nem lesz beloluk semmi, mert iskolazatlanok es taplok.

persze ez CSAK a tobbsegi tarsadalom hibaja, mert vannak akik onmaguktol semmire nem kepesek, sehol az egesz bolygon... csak bantjak oket, holott 600 eve itt vannak, de maguktol semmit sem szedtek magukra (ja aranylancot, ha van 1 kis piiz, bocccsa)

az ilyen hippik miatt tartanak ott mint TE, kedves blogiro (demokratikus - ha valoban demokratikus lennel, akkor szivesen fogadnal 1 nepszavazast, hogy mi legyen a cigokkal? :DD)
szoval azt hiszed, hogy nincs egyeni felelosseg, mindig az okokat fejted, s annyi fogalmad sincs az eletrol, hogy a legrosszabb kornyezetbol is lehet ember vkibol, ha akarja, viszont, ha sehogy sem sikerul, akkor vszinu az mar inkabb az o felelossege.. itt vannak 600 eve, de semmi hasznosat sem tanultak, pl. alap dolog, hogy nem sz*rok a hazam ele, nem tuzelem el a parkettat, nem ordibalok az utcan, hogy lassak, hogy elek - nekik ehhez ez extra segitseg kell...

menj el 1-2 svab faluba, s nezd meg mennyire rendezettebb, mint 1 atlag magyar falu, s utana meg menj el devecserbe, vagy ahol sok cigo lakik, s ott is nezz korul...

az ilyen kis irasokkal tovabb szitjatok a tuzet, megprobaljatok elfedni az igazsagot (ami persze roppant bonyolult, de aki a cigokat bantja az ugye csak 1 rasszista kocsog lehet), s azt eritek el, hogy a tarsadalom valasza sokkal radikalisabb lesz a ciganykerdesre, majd meglesheted.

ahelyett, hogy elvtelenul veded cigo embertarsaidat (minden ember egyenlo....), mert azt hiszed, hogy ettol vagy liberalis/demokratikus/europeer ertelmisegi, nezz korul batran a vilagban, s gondolkozz el, lehet, hogy el vagy tevedve. lehet, hogy, amit nyitott gondolkodasnak hivsz , az tulajdonkeppen tudatlansagot jelent.

tudod, ne csak nezz, lass is!

states 2008.05.27. 22:52:56

Az embernek az az érzése, hogy aki így hullatja a krokodilkönnyeit, mint ennek a blognak az írója is az úgymond cigányságért, az még nem látott élő, eleven cigányt.. Már régen nem arról van szó, hogy az ember nap mint nap hallja a híreket a lincselésekről, a tipikusan cigány bűncselekményekről, a segélyből és családi pótlékból élésről, az iskolát nagy ívben elkerülő cigánygyerekekről. Arról van szó, hogy 10 cigányból, amelyik szembe jön velem az utcán, 9-nek még az értelem szikrája sincs a szemében. Egy genetikailag teljesen leépült társadalmi csoportról van szó, amin nem segít semmiféle felzárkóztatási meg egyéb blabla program. A genetika az genetika, az évszázadok, évezredek óta tartó beltenyészet eredménye az amivel nap mint nap szembesülünk az utcán, a járműveken a hétköznapokban. És most lehet nyugodtan fasisztázni, nyilasozni, ettől még a természet törvényei az emberre éppúgy érvényesek, mint az akváriumi halakra...

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 22:53:00

Epikurosz!
Ameddig a családi memoárok ellátnak nincs zsidó a családban, bár az orrom sokak szerint nagyon ott van.

horgany!
Olvass vissza lsz! de, most jó kdevem van, ezért ragálok:
1. Volt cigény szomszédom, közvetlen lépcsőházi (kézcsókolom fanny néni, remélem megy a használt ruha a verseny utcai piacon)
2. laktaam is egy szobában cigénnyal, mint írtam. Utólag is jelzem az andrisnak, hogy kritikán aluli módon volt büdös a lába, viszont ennek ellenére mindig jó női voltak.:)
3. A gyereknek van nem is egy cigény osztálytársa, sőt olyat mondok, amitől két napot nem alszol, a padtársa egy vietnámi lány!
4. Mint már írtam Kőbányán élek, egy hajításnyira egy húzós résztől,. bár be kell ismernem a miénk az újépítésű.

No, lsz olvassatok vissza kb 6 hozzászólást, ne kelljen már ismételni magam.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 22:53:55

ja, és lsz ne balfaszozzál, mert elzavarlak a fasiszta kis kurva nénikédbe... legyél kulturált, mégha nehéz is...

hoseman 2008.05.27. 22:54:40

Gambit! Kössz az elismerést. Attól tartok ugyanakkor,hogy sokáig már nem humorizálhatok,mert 'ezek' jönnek 'felfelé' keményen:(
Az biztos hogy a kölykömet metaeurópaivá nevelem,had húzzon el innen minél messzebbre!

horgany 2008.05.27. 22:57:43

bocs ha erős voltam, de jelen állás szerint te vagy az egyetlen ember ebben az országban aki ilyen tapasztalatokkal rendelkezik az országban. és valszeg ha 10 ből 9 ugyanazt mondja, é egy ellenvélemény van, nos asszem ez magáért beszél

nádipocok 2008.05.27. 22:58:19

Én sokkal jobban tartok az alienektől.....ugyanis köztünk vannak, ha nem tudnátok!!!

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 22:58:56

kedves "agyhalott vagy"!
legyen népszavazás! oszt utána? Sav, gáz? Mi a péklaca? van nektek eszetek?
Sírtok, hogy pusztul a nemzet. Van 200-300 ezer ember, aki cigány, de magyarként él, Ti meg arról ábrándoztok, miként kellene elpusztítani őket. Sőtét állatok, nektek tényleg mohács kell, még kevesebb magyart, amíg csak egy magyar marad. Nézd már meg a kurucot. naponta ugrik egymásnak a szélsőjobb, ha lehetőség lenne rá, azonnali hatállyal kezdenék egymást is pusztítani...

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 23:01:21

nádipocok!
ez volt az este top kommentje. nyertél egy sört, majd a siralomházban fizetem, persze csak ha elfogadnak csillagközi dollárt.:)

hoseman 2008.05.27. 23:02:19

..nnna.....fasza.....mán' a cigány is madzseri...(?)

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 23:02:28

"Sötét állatok, nektek télnyleg mohács kell"
Bocs, erős voltam, de éppen egy pohár irsai olivért kortyolgatok és ilyenkor nagyon kemény tudok lenni.:)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.05.27. 23:03:49

bocs, de a cigányok legalább 90%-a állat módjára él, és kikérem magamnak, hogy ehhez a nemzethez tartozóként beszéljünk róluk. ingyenélő genetikailag roncs parazita torzszülöttek.
egyáltalán nem sír senki azért, mert fogy a nemzet. azért sír, mert egy millió parazitát kell eltartani. igen, legyen népszavazás és jöjjön, aminek jönnie kell.

nádipocok 2008.05.27. 23:03:53

A 'cigánykérdés' soha a büdös életben nem lesz megoldva ebben az elcseszett országban.
Mivel sajnos a sötétség újratermeli önmagát (és itt most nem kizárólag a cigányságra gondolok) nem lehet legyőzni. Lehet itt vitázni meg anyázni meg fasisztázni meg libzsidózni, de:
1, a cigányok 90% szarik rá, hogy egyesek meg akarják váltani a világot.
2, addig, amíg bármelyik ugyanolyan jól (vagy jobban)megél a segélyből és a bűnözésből, mintha dolgozna, akkor nem fog elmenni dolgozni.

Dani 2008.05.27. 23:04:24

'Hallani és olvasni lehet már az objektívnek álcázott előítéletes megnyilatkozásokat azokkal szemben, akik szinte totálisan védtelenek.'

Kedves ujsagiro holgy/ur es meg sokan masok, akik elferditett ujsagcikkekkel, nyilatkozatokkal es hozzaszolasokkal probaljak takargarni a nagyon csuf valosagot!

A fonti idezetben olvashato 'előítéletes' szot szeretnem firtatni, mivel azok az emberek, szervezetek akik a 'vedtelenek' ellen nyilatkoztak (Elnezes az ellen szoert, lehet le leszek rasszistazva..), kimondtak a csuf valosagot, igazsagot, azok sajnalatos modon TAPASZTALAT utjan nyilatkoztnak/tak!

Vedtelenek neveznem inkabb: a megolt , megeroszakolt nyugdijast, a 10 eves kisfiut, akinek elveszik a penzet az iskola WC-jeben, a meglicselt embereket, nem pedig az erotol kicsattano segelyen eloket, akik azt mondjak a munkaugyi kozpontban (mert ma is van munka lehetoseg), hogy 'Dehogy megyek en eldolgozni, hat segelybol jobban megelek!!' es tavoznak 'Budos magyarok!' koszonessel!

Kerek minden olyan embert akinek meg nem volt 'vedtelenekkel' TAPASZTALATA, az nyugodtan koltozzon le kozejuk, vegye meg a mellettuk levo ures hazat (Biztos olcso!!) hisz nincs toluk felnivalo, mivel vedtelenek!

Par kozseg ajanloba: Tiszabura, Jaszladany, Rakamaz

RedRiot 2008.05.27. 23:04:26

demokratikus:
"Nem akarok egyértelműen a szélsősgesen liberális társaságba sorolódni."

Hát öreg, szerintem nézz körül, mert az eredeti bejegyzésedet olvasva úgy tűnik hogy az átsorolódáson már túlvagy. :)
-------------------

Valahol tényleg el kéne kezdeni poltikusainknak dolgozni a megoldáson, mert jelenleg rossz irányba sodródunk. A full liberó hozzáállással az a gond, hogy a képzetlen, rosszul vagy egyáltalán nem szocializálódott embereknek kontroll nélkül szórja oda a milliárdokat.

Adják oda a segélyt. Adják oda a szükséglakást, hogy kijöjjön a putriból. De ha már ingyen megkapja a lakást, legyen felelős érte! Évente menjen ki egy ellenőr az önkorm.tól, és ha fel van szedve a parketta, ki van bontva a fal, halomban áll a szar az udvaron, akkor igenis legyen ennek vmi retorziója!

Nem gázkamrára gondolok, de ha az ilyen szar, lumpen emberek ugyanolyan segélyekben részesülnek, mint a valóban kitörni, javulni vágyók, az az utóbbiakra nézve is megalázó.

Legyen valami kontroll, a törvényi eszközökkel próbáljunk már ezekbe az emberekbe egy kis felelősségérzetet és kötelességtudatot nevelni, ha már 400 év alatt spontán nem alakult ki bennük. Ne cigánytörvények legyenek ezek, hanem vonatkozzanak rám is meg mindenkire persze.

A monoki úton kéne elindulni. Népszavazást a monoki intézkedések országos hatályú törvénnyé emeléséről! Több értelme lenne, mint egy visszavont / hatályba sem lépett eü. törvény körüli cécóra elbaszni 5 milliárd adóforintot!

hoseman 2008.05.27. 23:04:29

holnap megyek az önkorm.hoz hogy én meg magyar vagyok ugyan,de cigányként élek,oszt hoci ide nekem a segílyt!!

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.05.27. 23:05:40

a liberális ostoba közhelyeket meg mára meguntam, úgyhogy jóccakát te kis hazudozó. ha meg iszol, lécci ne oszd az észt :) én pl. józanul és tök jól meg tudom mondani a tutit. :)

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 23:06:05

nekem mindenki magyar, aki ezt a nyelvet beszéli és ezt tanítja a gyerekének.
A cigányok az utolsó nagyobb kisebbség, amely feloldódott a magyarságban, legalábbis nyelvileg. És ez a lényeg, minden mást megold az idő. A kunokat is ennyire utáltak annak idején, aztán jó magyarok lettek ők is.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 23:08:00

bukowszky!
remélem azért előtte még küldesz valami szépet lefekvés előtt! Te voltál az egyetlen aki nem csak itt kommenteltél.

KARAJ 2008.05.27. 23:08:27

Nem értem. Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy létezik MAGYAR ember MAGYARORSZÁGON, aki még pártfogolni tudja a cigányokat. Én Miskolcon élek. Szüleim pedig a várostól kb 20 km-re. Rendszeresen bejárom motorral az abaúji részt és egyszerűen vérlázító amit ott látok. Adott egy gyönyörű vidék és adottak hozzá a retkek, akik miatt normális ember már nem él ott. Néha az az érzésem, hogy ha valami miatt megállok, megesznek! :)Amikor áll az út szélén és látom az arckifejezésén, hogy az udvaron ugráló korcs kutyának több értelem szorult a fejébe. Feleségem pedagógus. Nem egyszer kellett elkísérnem reggel dolgozni, mert attól lehetett tartani, hogy apuka, vagy anyuka elégtételt vesz az idióta, többszörösen fogyatékos ostoba kölyke miatt. Képzeljétek el amikor 8-10 ember lakik egy heyiségben és apa a lányával, anya a fiával és így tovább. Mitől lennének értelmesek? Szerintem a többségük teljesen degenerált.
Ebből még baj lesz. Nagy baj!!!

nádipocok 2008.05.27. 23:08:39

A kunokról jut eszembe....ha van punci, akkor kunci miért nincsen?

Na jóccakát...mára ennyi elég vót...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.05.27. 23:09:07

ezzel csak az a baj, hogy a cigányok sehol a világon nem tudtak beilleszkedni, nem is akartak, nem is tudtak, évszázadok alatt sem. tökmindegy, hogy milyen volt a többség hozzáállása.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 23:09:19

szerencse, hogy én nem unom a szélsőjobb közhelyeket...:) 220x ugyanaz lett leírva...

végigolvastam mind 2008.05.27. 23:09:52

tudod demokrata, - meg nem mondom miért - de te arra a csókára emlékeztetsz engem a brian életéből, aki a kereszthalál osztag vonulásakor átveszi az egyik flótástól a keresztjét, s jól meg is feszítik...

nfn 2008.05.27. 23:10:09

nádipocok: sok tekintetben igazad van, de:
1. ha az iskolától elviszik üdülni, kultúrát látni, vagy az iskolában megetetet a gyereket azt nem tudják barterolni..
2. a biztonsági őrre pedig szükség lesz, mert egy 100 kg-os őrnek több tekintélye lesz, mint a 23 éves 40 kg-s tanárnőnek....ha nem adunk annyi szociális segélyt,
akkor lesz pénz a fizetésére...most had ne mondjam, h. lovári nyelven beszélő embereket akarnak alkalmazni minden közintézményben, ill. óvodába járatási támogatást osztogatni...van itt pénz hidd el.
3. nem tudom mi a helyzet bp-en, de egy vidéki városban pl. a védőnő ismeri az összes romát névről....tehát lehet őket azonosítani....és a családban az anyán kívül van apa is,
nem beszélve a nagykorú gyerekekről, akik tudnak közmunkázni.
5. ha ki van kötve, akkor pláne betartatni.
6. nem csinálnák ugyanúgy, ha mondjuk ellenőríznék, börtön járna érte, ill. erkölcsi bizonyítvánnyal lehetne űzni az ipart....vasútbiztonsági területen dolgozok, úgyhogy tudom, h. sok esetben a kábel és akkumulátor tolvajok az életünkre törnek...ez ellen valamit tenni kell.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.05.27. 23:10:33

lehet. én vállalom a nevem és a véleményem.. ismét csak azt tudom mondani, hogy nem én vagyok a szélsőséges, hanem a cigányok. meg akik ész nélkül pátyolgatják őket. nacsá

Dani43210 2008.05.27. 23:10:39

'Hallani és olvasni lehet már az objektívnek álcázott előítéletes megnyilatkozásokat azokkal szemben, akik szinte totálisan védtelenek.' Kedves ujsagiro holgy/ur es meg sokan masok, akik elferditett ujsagcikkekkel, nyilatkozatokkal es hozzaszolasokkal probaljak takargarni a nagyon csuf valosagot! A fonti idezetben olvashato 'előítéletes' szot szeretnem firtatni, mivel azok az emberek, szervezetek akik a 'vedtelenek' ellen nyilatkoztak (Elnezes az ellen szoert, lehet le leszek rasszistazva..), kimondtak a csuf valosagot, igazsagot, azok sajnalatos modon TAPASZTALAT utjan nyilatkoztnak/tak! Vedtelenek neveznem inkabb: a megolt , megeroszakolt nyugdijast, a 10 eves kisfiut, akinek elveszik a penzet az iskola WC-jeben, a meglicselt embereket, nem pedig az erotol kicsattano segelyen eloket, akik azt mondjak a munkaugyi kozpontban (mert ma is van munka lehetoseg), hogy 'Dehogy megyek en eldolgozni, hat segelybol jobban megelek!!' es tavoznak 'Budos magyarok!' koszonessel! Kerek minden olyan embert akinek meg nem volt 'vedtelenekkel' TAPASZTALATA, az nyugodtan koltozzon le kozejuk, vegye meg a mellettuk levo ures hazat (Biztos olcso!!) hisz nincs toluk felnivalo, mivel vedtelenek! Par kozseg ajanloba: Tiszabura, Jaszladany, Rakamaz

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 23:10:41

pedig a többség mindehol befogadó volt és először a keblére ölelte a romákat...

Paraszt 2008.05.27. 23:11:19

Hofi után szabadon.

M.o.-on nincs rasszizmus , de nagy szükség lenne rá!!!!!!!!!!!!
Mikor mondta ezt az öreg????

Azóta a helyzet csak hatványozottabban rosszabb!!!!!!!
Na 1 a lényeg.
Ezt cikket 1agyhalott írta, akinek fogalma sincs a világról és még nem kúrta seggbe 1 büdös rétinéger a cikkért kapott 200-ft-os honoráriumáért.

Amúgy meg ............................................Szebb jövőt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hoseman 2008.05.27. 23:13:10

na jó!! mentalistaként elmondhatom;..előbb hajt végre az ember tér-idő ugrást,minthogy cigány s magyar közösen formáljon egy virágzó nemzetet.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 23:14:11

most erre mit mondjak?
és, hogyan tovább?

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 23:15:19

hoseman!
Akkor mi legyen? Mit kezdjünk a cigányainkal? egyetlen tippet? Kicsit kevés, ha csak utáljuk őket.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 23:17:28

No, mivan? énvagyok itt egyedül? Ennyit tud mozgósítani a kuruc?:)

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 23:18:22

vagy már az ablak alatt mozgódik a magyarok nyilai?:)

V.Rezső 2008.05.27. 23:19:14

demokratikus: szíved joga, hogy milyen stílusban fórumozol, de mintha egy kicsit lekezelő lennél.

Egyébként az tényleg vicc, hogy felsorolod életed főbb állomásait, és minden megállóban felszáll egy roma család... :) :)
Olyasmi érzést kelt a cikk bennem, mint vmi propaganda röpirat...

A kurucz és tsai. tényleg nem az üdvözülés és a felemelkedett magyarország forrása. Tocsog a gyűlölettől... azt pedig Yoda bá'-tól tudjuk, hogy: "A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a győlölet kínt és szenvedést!"

Figyeld meg: az emberek legtöbb baromságát a félelem szüli, az önmaguk helytelen megítélése, alulbecslése, utálata.

hoseman 2008.05.27. 23:20:07

kölyök alszik...asszonyka vidéken.....én meg már cicis néniket nézegetek....nincs ötletem....kiszálltam.

V.Rezső 2008.05.27. 23:22:07

Paraszt:
Az tényleg Hofitól van?

Amikor ezt én hallottam, nekem (nyilván a konteksztustól függ) az a benyomásom volt, hogy arra szükséges a rasszizmus, hogy bele lehessen kötni, hogy mutogatni lehessen.

Mindenkinek szép álmokat!

Dani43210 2008.05.27. 23:22:38

Csak a munka lehetoseget meghagyni nekik...kevesebb segelyt, megszuntetni a rajuk vonatkozo pozitiv megkulonboztetes es novelni a kozbiztonsagot (tobb rendort az utcakra (falvakba), szigorubb bunteto jogot). Ezaltal nem lenne mas lehetoseguk megszoksz vagy ELMESZ DOLGOZNI! Persze ennek minden (jogi, gazdasagi, szocialis) vonzatat szepen kidolgozni!
Nagy vonalakban sztem ez lenne a megoldas!

lOc (a pasztafáriánus) 2008.05.27. 23:25:57

A cikkíró még az életben nem élt romák közelében. Én igen. Sajnos CSAK rossz tapasztalataim vannak. Biciklilopás, kötözködések, verekedések, késsel fenyegetés, hangoskodás, bűz. Örülök hogy ma olyan helyen élhetek ahol nincsenek a közelemben.

GÉza 2008.05.27. 23:26:15

Ez a cikk még mesének is rossz, biztos egy cigány írta.

Gelfand 2008.05.27. 23:26:34

Még hogy a romák építették fel az országot?? Jó vicc...
Sajnos szánalmas ez a cikk, a kék égről akarja elhitetni, hogy az valójában okkersárga. De a tapasztalataink mást mondanak...

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 23:28:05

rezső!
Van egy csomó negatív dolog is. Pédául a roma szomszédot se szerettem, mert az öreg mindig a folyosón bagózott. Aztán amikor tehetséges kapus voltam 8 évesen egy 16 éves cigány srác a faluban 15 éves volt kb. 5 méterről olyan erővel lőtte rám a labdát, hogy nem kaptam levegőt két percig. (de kivédtem.:). De mindezek ellenére nem utlom őket, sőt nem is szeretem. Próbálok objektív lenni, bár ez nem mindig sikerül..:)

Egy hónappal ezelőtt volt egy hely, ahol minősíteni kellett embereket. Az egyik (jogász) srác roma volt, és a végén odajött hozzám és megköszönte, hogy egy szót sem szóltam arról, hogy roma. Gyűlöli, hogy csak így tudnak viszonyulni hozzá.

Ja, és nem engedik be a Zöld Pardonba, sem a Rióba...

Menyus 2008.05.27. 23:29:25

Hétvégén albertfalván belefutottam egy roma csapatba ( két 20-30 körüli srác, egy klasszikus kövér nő és egy kisgyerek). Eppen vidáman ordibáltak egy második emeleti ablakból félig kihajoló szintén roma emberkével, aki különböző szemeteket, pl egy vécépapír gurigát hajigált az utcára, és ezen nagyokat röhögtek. Amikor észrevették hogy közeledünk, az idősebbik csóka a gyereknek a következőt mondta: " Mond hogy egyél padlót magyar, mondd! Egyél padlót magyar" És az 5 év körüli gyerek mondta.
Integráció mi? F*szt! (persze tudom, ők áldozatok, szegények)

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 23:29:45

Dani 43210
Meg lehet próbálni. A többségük éhenhalna.

YFFF 2008.05.27. 23:33:08

Hölgyeim és Uraim!

Ez egy sima PROVOKÁCIÓ és nem mellesleg hazugság!
Kár, nagy kár felülni ennek az egész, nyílván egy elmebeteg által kreált PROVOKÁCIÓ-nak!

YFFF 2008.05.27. 23:38:56

demokratikus,
mit ne?

six 2008.05.27. 23:40:07

olvasgatva ezt a blogot, arra a következtetésre jutottam, hogy nem a cigányprobléma a legnagyobb baj Magyarországon.

hanem az, hogy a hülye s***ek a leghangosabbak ma Magyarorszságon, és a maradék bal**** tömeg meg beveszi, amit mondanak.

Szégyelem, hogy magyar vagyok...

agyhalott vagy? · http://habantodacigokatenisazleszek.eljenwoodstock.blog.hu 2008.05.27. 23:40:12

a nepszavazas termeszetesen csak 1 abszurd otlet volt, nincs ketsegem sem a reszvetelrol, sem pedig az eredmenyerol :D

sztem tanittatni kell oket, akinek a kornyezete ezt nem tamogatja, onnan biza ki kell szakitani.
oszinte parbeszedre lenne szukseg, nem ilyen PC alszent, hipokrita lozungokra.
pl. arra h. a horvath aladar helyett vegre olyan cigany velemenyformalo legyen, aki hamarabb kuldi el a k*rvaanyjaba azokat, akik lejartajak a ciganysagot...
aki kiall a bunozo aljanep mellett, az magat huzza le kozejuk. elvtelenul megvedeni mindenkit, csak mert cigo, eleg keves szimpatiara szamithat.

k*rva sok mindent kellene tenni, sajnos sok minden jelenleg meg nem lehetseges a kozgondolkodas allapota miatt, mert folyamatosan sarokba probaljak szoritani azt, aki elmondja, hogy a cigok terfelen van a labda.

1-2 ev mulva ugyis megnyesik a szocialis kiadasokat, akkor majd meglesznek az elso komolyabb botranyok, mint szlovakiaban 2 eve, ennek se en iszom meg a levet kozvetlenul, hanem azok, akik jelenleg segelybol elnek, s olyan tudatlanok, hogy sajat nyomorukon kivul nem hagynak mast porontyaikra...

el kellene vegre ismerni, hogyx a gyerekvallalas a legnagyobb felelosseg az eletben, s erre nem mindenki alkalmas...
pl. miert tamogatja az allam azt, hogy 1 iskolazatlan ember gyereket gyartson?

a ciganysag, mint tartalek? nemar :D
jelentos reszuk alt. iskolai "muveltseggel" bir, arra mit is lehet epiteni?

YFFF 2008.05.27. 23:40:24

Pontosabban, mit nem?

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 23:42:12

YFFF
nem provokációnak lett szánva.

gravy_t 2008.05.27. 23:42:28

na ezt is kár volt elolvasni.

Hiedler kancellár 2008.05.27. 23:42:37

A cigánykérdést csak karhatalommal lehet megoldani.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 23:43:51

Agyhalott!
Köszi, ez már egész jó volt. De a gyerekvállalás alanyi jog.

Dani43210 2008.05.27. 23:43:58

demokratikus

Sztem ezt nem nekem kellene megprobalni...
Ha en ehes vok akkor elmegyek veszek vmi kajat, de elotte elmegyek dolgozni mert tudom hogy ehes leszek..Ebbol is latszik, hogy nem gondolkoznak elore. Ha nincs ennyi eszuk se, akkor haljanak csak ehen, ennyi!

Fazoltan 2008.05.27. 23:44:51

Kedves demokratius!
Bevallom, a bejegyzésed nekem kissé leegyszerűsítő volt; nem azért, mert a mocskos cigányok és dögöljenek meg, hanem azért, mert mint minden emberi konfliktusban, itt sem minden fehér és fekete (szó szerint, haha). Az utóbbi hónapokban számos roma érdekképviseleti szerv képviselőjével volt szerencsém tárgyalni, és mind a cigányság és a nem roma társadalom közös felelősségét hangoztatták, mind a mai helyzet kialakulásában, mind pedig a megoldás perspektíváiban.
Az itt vívott küzdelmedért viszont minden elismerésem. Nem romaként állsz ki a romákért mindenféle suttyó magyarkodókkal, akik a magyarság legsötétebb, legsuttyóbb oldalát villogtatják nap mint nap, arra a nemzetre szégyent hozva, amelynek tagjaként nekem is pirulnom kell - ezért nagyon hálás vagyok. Csak így tovább, ne hagyd magad!

Fazoltan 2008.05.27. 23:46:47

Az utolsó bekezdésből hiányzik egy 'szemben' és van egy szóismétlés. Bocs, siettem, vedd úgy, hogy korrigáltam.

YFFF 2008.05.27. 23:48:22

...akkor már csak az a kérdésem, hogy bennem miért alakult ki ez az érzés?
Továbbá miért lett itt "hirtelenjében" ez a sok acsarkodó ember?
Azt nem hiszem, hogy Ők eredendően rossznak születtek volna.

WiHAX 2008.05.27. 23:48:38

"Kaposvár legszarabb általános iskolájának legszarabb osztályába jártam. Minden évben tele voltunk 16 éves cigénygyerekekkel." ... és ezt Te normálisnak gondolod?

"Jelenlegi munkahelyem a VIII. kerület legsötétebb részén van." Mi az hogy a legsötétebb? Meg úgy egyáltalán, mitől van rossz híre ennek a kerületnek?

Goldie! Nagyon sajnálom, nem ezeknek az élősködőknek a legszarabb, hanem Nektek.

Tibike 2008.05.27. 23:49:32

Gratulálok a cikkhez, nagyon jó, és nagyon egyet tudok érteni a döntő részével.

Elszomorít, hogy milyen sok szalonnáci van itt, aki a fröcsögésen kívül másra nem képes... de hát ezért tart ott az ország ahol.
Tényleg ilyen sok ember van, aki számára a gyűlölet érték tud lenni ?

Gelfand 2008.05.27. 23:51:51

Na, demokratikus már önmagával is beszélget... Fazoltan néven. Taps-taps.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 23:52:06

köszi.
Az a baj, hogy én szeretem ezeket az embereket is. Liberális ismerősök a minap majdnem a fejem vették, amikor kifejtettem, hogy a gárdá hagyni kellene úgy ahogy van...

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 23:53:02

Fuck, pont ezt akartam írni, hogy ez lesz a vád. Nem kedves gelfand, de mindegy is.

Osztap 2008.05.27. 23:53:32

demokratikus! Nem szélsőliberális vagy, hanem emberséges. Aki úgy beszél emberi lényekről, mint itt sokan, aki sterilizálásról meg "eltávolításról" beszél, az nagyon rossz emlékeket ébreszt abban, aki kicsit is ismeri a magyar történelmet. Kicsit gondolkodnunk kellene, és talán tovább látnunk az ösztöneinken...

hoseman 2008.05.27. 23:53:35

Tibikeeee.......na ne butáskodjál itten éjfélkor!...

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.27. 23:54:34

Ez nagyon-nagy mondat:
"aki számáfra a gyűlölet érték tud lenni"
nem tudtam, hogy lehetne ezt a dolgot összefoglalni tömören.

nagytudású 2008.05.27. 23:57:51

Rossz a cím. A cigányok nem bűnbakok, hanem bűnözők. Ja, és kérdőjel sem kell a végére.

Wing 2008.05.27. 23:58:43

Hallo , én imádom a C-tipusuakat , mert ha belegondoltok ők is csak lények ezen a földön mi lenne velem ő nélkülük, , szeretem mikor rám lehelnek a sorban mikor veszem a hat zsemlém, alsó és felső rothadt fogsorukkal , szinte érzem amodent az náluk az fogat nem ment mert csak piát lopnak vagy kaját , mósószert majd csak 2050 -után most afertőzés széthurcolása a megbízásuk :)...., félrelöknek mert ketten vagy hárman vannak , feltörik a kocsimat mert szebb a rádióm mint az övék , régebben a babettám is tetszett nekik tehát elvitték nekem úgy sem kell , mert a térdem úgyis izületes lett volna , a hétvégi kis házikómat 6 x feltörték mert , mindig rendbe raktam és mindig vettem bele ezt azt tehát irigyek is , nah mind 1 had vigyék nekik jobban kell mint nekem.Azért közben kicsit dolgozok is , fizetek adót hogy éhen ne haljanak , mert ha tele a kéglim egy erőtlen RÉTI -Nigger nem bír éjszaka megint anyagbeszerzésre indulni. A turhát amit a járdára köpnek szeretettel nézem mert arra gondolok még mindig jobb mint ha oda szarnának, még elég jó a helyzetem hogy nem éppen a házam elé szarnak tehát boldog vagyok most mert a c-tipusuak egyre jobban lazulnak mint a rigalánc mert a sok szopósnak van egy két nagy AUDIs főnöke akik még bátorítják is nyugodtan balhézzatok most szabad mert ez itt egy szabad ország Demokrácia van , ungodron meg bungodrom is támogat meg aladár meg orbán meg gyurcsány , meg izrael is velünk van úgy hogy most szabad rabolni. Szóval szeretem a c-tipusuakat mert ők is szeretnek itt , én meg nem unatkozok :)

YFFF 2008.05.27. 23:58:47

Kedves demokratikus!

Megtennéd, hogy válaszolsz?

agyhalott vagy? · http://habantodacigokatenisazleszek.eljenwoodstock.blog.hu 2008.05.28. 00:00:13

"a gyerekvallalas alanyi jog" + amirol sokan megfeledkeznek, hogy rohadt nagy kotelesseg is.
aki nem kepes a gyerekerol (akar penzbeli segitseggel, mert itt nem a szegenysegrol van szo) gondoskodni, mert pl. 1 sotet alkoholista v bunozo, vagy mar eljatszotta a szuloi hitelet (pl. bantalmazo), annak miert legyen joga gyereket vallalni? csak azert, mert most igy van? ezen is valtoztatni kellene pl.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 00:00:37

Osztap!
zek az emberek csak élvezik azt a szabadságot, amit nemrég fedeztek fel. Az internet adta arctalanság szabadságát. Bíztos vagyok benne, hogy ezek közül egy sem tudná megtenni azt, amit ír. Ott volt tomcat is azzal, hogy ávosok gyerekeit kellett volna aggatni 5 évesen 56ban. Az egész bombagyár felhördült.

Én szeretném, ha a jobboldal felelevenítené a maga antifasiszta, antirasszista hagyományait is. Ilyen pl a Koszrús Ferenc féle 1944-es katonai akció, amivel Horthy 200.000 zsidót mentet meg a deportálástól. Európában egyedülálló módon vonlt fel egy németekkel szövetséges haderő, hogy megmentse a zsidókat. Csak sajna a jobboldal ezekre a dologokra nem büszke, mégha Horthy nevéhez köthetőek is.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 00:03:27

agyhalott!
A két gyerek után kaptam az állambácsitól 2,4 millát. Eből mennyi segílyt lehett volna kifizetni? A roma gyerek mikor megy az autópályára? Mikor jut el a felsőoktatási intézménybe? legtöbbszö a kórházig se jutnak el.Számtalan olyan újraelosztási részleg van, amiből a romák nem tudják kivenni a részüket, pedig ők is adófizetők mégha munka nélkül is vannak.

hoseman 2008.05.28. 00:04:43

"aki számára a gyűlölet érték tud lenni" Háát pont ez az ami jellemzi ezeket a mother-fucker cigókat!!! Mi csak elkeseredettek vagyunk,mert gyermekeinknek nincs perspektíva a jövőben ebben a tetves országban!!!!! Mert míg nekik dolgozni kell keményen hogy fedél legyen a fejük felett,addig ebben a kibaszott igazságtalan rendszerben ezek a férgek megkapják mindezt ingyen!! ("minek dolgozzak ha megélek a faszomból is?") ÍGY ÉLNEK EZEK! ÉS EZ TUDATOS IRÁNYVONAL NÁLUK!

zzz 2008.05.28. 00:05:14

Érdekes, hogy valakinek az a provokáció, ha valaki nem fikázza a cigányokat :)
Bár nem mindenben értek egyet vele, de jó cikk volt, jól rávilágított, hogy mennyire elferdíti az igazságot a szélsőjobb.
Szerencsére ők sose győzhetnek, se ebben a kérdésben, se másban, amíg Európában vagyunk!

valaki 2008.05.28. 00:07:05

Kedves Tibike!
Szalonnáci? Most akkor nekem meg díszzsidóznom kellene?
Tudod a túlzásba vitt liberalizmus egyenlő a nemzeti szocializmussal. A külömbség annyi, hogy a szélsőbal a kissebséget védi, és bűnbaknak a többséget hozza példaként, addig a nemzeti szocializmus a többséget védi, a kissebség rovására. Egyik sem megoldás. Jelenleg Gyurcsány vígan antiszemitázik, rasszistázik. Mind a kettő eszme uszít. A liberalizmus elvárja, hogy a többség agyvérzésig toleráljon.
Hát azért ne haragudjál meg, de ezt így nem lehet. Nem tolerálni kell, hanem a problémát megoldani. A Jobbik-on kívül senki nem beszél a cigánybűnözésről. Helyette a libsik beleröhögnek az arcukba. Pedig a Jobbik megoldást ajánl, mert azt is elfogadja, hogy van cigányprobléma.

Kedves Fazoltan!
Csak ahol van probléma, ott lehet megoldás. Látnám már!

Gelfand 2008.05.28. 00:07:14

Munka nélkül, adófizetők?? Ez hogy jön össze? Nehogy az ÁFA-t mondd, mert akkor nevetek egy nagyot. Az ő esetükben az áfázás pusztán annyi, hogy az állam a nekik adott segély egy kis részét visszaveszi.

sanghajbaby (törölt) 2008.05.28. 00:09:22

demokratikus, kissé egyszerűsítve sikerült vázolni a helyzetet, de azért alapvetően egyetértünk. pont elég cigány srácot láttam magam körül, akik már a sokadik szakmát szerezték, mert vmiből el kell tartani a családot, de nem tudott tiszetsséges munkát szerezni. másrészről meg olyat is, h audival állnak be a szocsegélyért...
ami itt kifelejtődött: messze nem a cigányok szórakoztatják magukat azon kizárólag, h segélyből éljenek munka helyett. amég az többet fizet mint a munka, ddig sokan ezt fogják választani, talán át kellene alakítani a segélyezést.

Lajka 2008.05.28. 00:10:43

Kedves Demokratikus!

Nem kételkedek abban amit írtál magadról, de szerintem naiv vagy... Sajnos a te hozzáállásod nem oldja meg ezeket a társadalmi problémákat. Már nagyon sok roma is elismeri, hogy összeségében kurva nagy gondok vannak a cigánysággal, és sürgősen megoldást kell találni. Addig ameddig nem szakad el a cérna a többségi társadalomnál. Mert akkor már nem szigorúbb feltételekhez lesz kötve a szociális ellátás, hanem lincselés és elüldözés lesz szociális támogatás helyett.

Töklámpa 2008.05.28. 00:13:31

Függetlenül a témától, szerintem egy gyors kis IQ tesztet kellene megoldani minden hozzászólónak, mielőtt publikál. A teszt eredménye a neve mellett lenne, és lehetne mondjuk filterezni. Rengeteg primitív hozzászólás ki lehetne így szűrni. :)

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 00:14:51

Igen? Akkor máris ott tartunk, hogy a 25.000, ami az a kurvanagy segíly, máris csökken 25 százalékkal. Ráadásul a falusi boltok és korcsmák nem diszkont áron adják a jót.
Egyébként szociális munkás vagyok hajléktalanokkal. Jelenleg 26 lakóm van. Ebből 3 roma. Kettő közülük dolgozik mint egy állat. egyiküknek egy fia volt szabolcsban, oda küldte a pénzt és a gyerek tavaly a Tiszába fulladt. A minap kapott egy infarktust az utcán, két nap múlva ment dolgozni.

YFFF 2008.05.28. 00:14:51

demokratikus!

Kb. erre számítottam, és pontosan erre alapozom, PROVOKÁCIÓ kijelentésem.

ZZZZ

Ha végig gondolod, hogy mi a provokáció jelentése és hajlandó vagy megnézni, hogy itt most mi is történik illetve mi minek a következménye, akkor nem vádolnál meg sumák :) módon - utalva - hogy nekem provokáció, ha vki nem szídja a cigányokat.
Csak a végeredményt nézd, illetve értelmezd!!!!

Osztap 2008.05.28. 00:14:54

demokratikus!
Tisztában vagyok azzal, amit mondasz, nem is akarnám elhallgattatni őket. Csak jó hallani más hangokat is, mert az embernek fáj az embertelenség tobzódása.

Szerintem a hangoskodók kapcsán kissé idealista vagy. Ha már 1944-et idézted, sajnos épp ez az év ékesen bizonyítja, hogy olyan hétköznapi állampolgárok is képesek alig felfogható dolgokra, ha olyan helyzetbe kerülnek, akik normális körülmények között magukról sem tudnának ilyet elképzelni. Nemhogy ha még beszélnek is róla. Persze sokan sokfélék...

A jobboldali antirasszista hagyományok felelevenítéséről szóló gondolataiddal egyébként a szívemből szóltál. Ma Magyarországon azonnal szélsőliberálisnak, komcsinak meg zsidónak kiáltanak ki bárkit, aki alapvető szabadságjogok vagy a görög-zsidó-keresztény morális értékek fontossága mellett kiáll. Mintha ezek nem képeznék kiváltképpen a konzervativizmus egyik alapját is, amelynek egyik legfőbb sajátossága a mindenfajta szélsőségekkel szembeni határozott kiállás.

Horthy amúgy szerintem nem jó példa a jobboldali "antifasizmusra" (amúgy is inkább antinácizmus ez szerintem). Levelekből és visszaemlékezésekből tudjuk, hogy neki csak a "szalonképes" (értsd: nem ortodox, asszimilált) zsidókkal nem volt baja, 450 ezer vidéki zsidót simán hagyott deportáltatni és megöletni (nem is beszélve Kamenyec-Podolszkijról, az olyan kijelentéseiről, hogy "nem akar zsidót látni magyar kormányban" stb.).

De ettől még vannak jeles példák szép számmal, Máraitól Sztehlo Gáboron át az idősebb Antall Józsefig... Egyetértek veled, feltámasztandó, ápolandó hagyomány ez...

Wing 2008.05.28. 00:15:34

Arra gondoltam , megoldana mindent ha a családi vagyont amit összedolgozott a családunk , lemondanék róla és felajánlanám egy igazán legkeményebb c-tipusú bűnöző családnak hogy legalább jó helyre kerüljön az a vagyon amit több mint 100 év alatt szedtünk össze , ezzel segítve a roma társadalmat mert tényleg nagy bajban vannak!Több roma mesélte mikor felkelnek igazán komoly korrekciós gondok lépnek fel náluk , az emberi testben főleg az izmokban , letapadva görcsösen üldögélnek az ágynak nem nevezhető tákolmány szélén és csak néznek ki a fejükből , szerintem tenni kell valamit. Szívsanyargató !

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 00:17:07

Lajka!
Ebben igazad van, csak a többség is legyen befogadó. Tudod frusztráló, amikor mész egy szórakozóhelyre egy társasággal és kiszed a szekurity, hogy Te nem mehetsz be.
Nem is beszélek az állásinterjúkról...

S Annyi 2008.05.28. 00:18:23

Namármost. Miért van az, hogy a cigányok a világ minden táján balhéznak? Aki erre megmondja az igazat, kap egy hangszórót. AZ IGAZAT!

DPS 2008.05.28. 00:19:41

Gratulálok az index.hu-nak az újabb belinkelt agymosó blogához.

Elismeréssel kell adózzak a szélsőségesen magyarellenes, magyargyűlölő, tehát rasszista nézetek ismételt terjesztéséhez. Gyerünk fiúk, gyerünk TWÁ, amíg itt egy büdös magyar is él, van értelme írni!

Az idegen szép! Rohadt magyarkodó magyarok!

Már nem kell sok idő ahhoz, hogy hathatós médiatámogatással a hátunkban elérjük, hogy 10 hülye agymosott magyarból 9 kurvára szégyellni fogja, hogy magyarnak született!

A cigányok építették fel az országot... hát komolyan, beszarok ezeken az orrnehezeken már, mit ki nem találnak :D

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 00:20:42

Töklámpa,
ennek az a lényege. Megy a körleél, hogy ide kell zúdulni és szétkúrni hülye kommentekkel posztot. Persze volt szép számmal jó hozzászólás ennek ellenére is.

Dezső 2008.05.28. 00:21:37

Miért nem szabad elütni a bicikliző cigányt? Mert lehet, hogy tiéd a bicikli!

Wing 2008.05.28. 00:23:03

A roma társadalom joggal veszi el büntetlenül az anyagi javakat másoktól mert úgy tudják őket régóta sanyargatják népek, és vad hajtások nőtek ki akik igazán nem tarthatók kordában. Majd ha már nem lesz semmim mert szétloptak akkor veszek fegyvert aztán másikat és sokat és ellenfordulok azoknak akik sanyargattak ez így volt van lesz még él kettő ember e földön !

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 00:23:10

:)
kérem ezt a kommentet nem megküldeni a főnökeimnek (ocő, mazsihisz, szabadkőművesek, izrael, usa, stb).:)

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 00:25:51

tegye fel a kezét, akitől olyan nagy értéket vettek el bizonyíthatóan romák! velem cseszett ki munkából zsidó és keresztény is. roma még nem. Ja, és sem a zsidót, sem a keresztényt nem szapultam vallási alapon. Köcsögök voltak egyszerűen...

lidocain 2008.05.28. 00:25:52

kedves demokratikus!
a cikked vitaindítónak remek lett volna amennyiben a kommentelők hangneme megütne egy vitához szükségeltető hangnemet azonban( bár lehet hogy figyelmetlenségből fakad ezen észrevételem) először lajka kezdett el olyan dolgokról beszélni amelyek valódi kérdéseket vetnek fel ugyanis az talán előremutató megoldás lehetne ha a szociális támogatást keményebb keretek közé kötnék adott esetben heti x óra igazolt munkához. viszont kétségtelen hogy a cigányok munkavállalása is nehézségekbe ütközik a munkaadók diszkriminatív hozzáállása miatt. tehát ha mint azt a kommentelők is hosszasan taglalják szó esik a "cigányok krónikus munkakerüléséről" akkor észre kell venni azt a jelenséget is, hogy sokan nem jutnak megfelelő munkához, amely alatt persze nem kifejezetten értelmiségi állások betöltésére gondolok, hanem olyanra, amit végzettség nélkül bárki elvállalhatna. a többször említett többségi társadalomnak viszont azokról a tagjairól sem szabad lemondani(értsd megvonni tőlük az anyagi támogatást) akik ilyen feltételek mellett sem kaphatnának segélyt. úgy vélem a lincselés illetve az üldözés olyan víziók amelynek lajka még a leírását sem gondolhatta komolyan a huszonegyedik században...

Akrobatikus Cukormókus 2008.05.28. 00:26:42

" demokratikus · www.demokratikus.hu 2008.05.27. 23:15:19
hoseman!
Akkor mi legyen? Mit kezdjünk a cigányainkal? egyetlen tippet? Kicsit kevés, ha csak utáljuk őket. "

Lövesd őket a Dunába. A víz igy is-úgy is koszos. De a levegő tisztább lesz.

nyubocs 2008.05.28. 00:27:41

Tudod demokratikus, van igazság amit írtál a romák csoportjáról. Csak szerintem a csoportok arányszámaival (mármint hogy ki miből él) igencsak problémáid vannak.

Tudod, mikor a roma bemegy a Munkaügyi Központba
Azt mondja az ügyintézőnek, hogy ő szeretne valami munkát.
Mire ügyintéző: Hát van itt magának egy jól fizető irodai munka, havi kétszáz nettóval, étkezési hozzájárulással, ruhapénzzel, szolgálati autóval
Roma néz: Maga most viccel velem?
Ügyintéző: Miért, nem én kezdtem.

Tudod bosszant az, hogy nem jutok a posta közelébe mikor jön a csp meg a segély, úgy körbeállják a postát meg a postást. És látom, hogy 80-120 rongyot felvesznek minden hónapban (az ügyetlenebbje), ami egy hétig sem tart ki, mert eldorbézolódik.

Emberileg a régi helyiekkel még egyébként szót is lehetne érteni, de a máshonnan kitelepitett, ide meg betelepitett (hülye polgármester) beköltöző familiák tagjaival már nem.

Nekik az állam házat vesz (amit egy-két hónap alatt teljesen leamortizálnak) az önkormányzat kifizeti a közüzemi számláikat, rendkivüli segélyt kapnak (választáskor + szavazat), és még a pofádba vágják fényes nappal, hogy a büdös magyarok nem dolgoznak eleget, hogy lesz nekik segély.

A Tanulóvezetős komment nagyon tetszett.

Dezső 2008.05.28. 00:28:11

De most komolyan. Az utóbbi időben ölre mennek a cigányok az apaságért, mert annál több segélyt kapnak. Vicc. Szerintem várjuk meg Szögi Lajos véleményét a túlvilágról, hátha ő is védi a cigányokat. Vagy az özvegyét és a gyerekekét. Undorító ez a sajnálkozás a szegény, elnyomott cigányokon.

valaki 2008.05.28. 00:28:59

Kedves demokrata!
te írtad:
"pedig a többség mindehol befogadó volt és először a keblére ölelte a romákat..."

én írom:
aztán megismerték őket.....

Dezső 2008.05.28. 00:29:36

Azért nem cseszett ki roma a munkából.... hogy is mondjam... :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Akrobatikus Cukormókus 2008.05.28. 00:29:38

Kedves blogíró- ezek a genetikai selejtek komplett fákat vágtak ki a kertemből, míg nem voltam otthon, mert ugy érezték nekik ennyi jár.
Kedvem lennei az elkövetőkkel együtt téged is hátbaveregetni egy kurva vaslapáttal barátilag.

DPS 2008.05.28. 00:30:06

Az cigányok 90%-ának, tehát azon jelentős többségének, amelyek dolgozni soha nem akartak, nem fognak, tehát a társadalom ezen parazitáinak kiirtása, elpusztítása, eltiprása, vagy legalább az országból való mielőbbi kiutasítása, nem megoldás, csúnya dolog lenne. Nem értek vele egyet.

nyubocs 2008.05.28. 00:30:08

Jaj és mégvalami, bocs.

Az alsó középosztály, mint olyan ma Magyarországon nemigen létezik.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 00:30:20

Szögi családja a Goj motorosokkal kezdeményezett valami közeledésfélét romák és nemromák között.

Osztap 2008.05.28. 00:31:12

lidocain!

A segélyezés megszorítását szolgálná a munkateszt bevezetése és a jogosultságok szigorú felülvizsgálata, valamint az, hogy a maximálisan kapható segélyt ne a minimálbér alapján állapítsák meg, legyen a kettő között érdemi különbség (érje meg jobban dolgozni, mint segélyen élni).

A jelenlegi segélyközpontú életmód kialakításában nekünk, a többségi társadalomnak jelentős felelőssége van, amely egészen a múlt rendszerig visszanyúl. Megjegyzem, ez nem csak "cigánykérdés", hanem sokkal általánosabb szociális probléma...

pinbota 2008.05.28. 00:32:06

Ennyi hazugságot már régen olvastam egy cikkbe tömörítve.
Szerintem a cikkíró vitát akar szítani, mert kizárt dolog, hogy valakinek ennyire távol álljon a valóságtól a véleménye.

Dezső 2008.05.28. 00:32:40

- Apám! A Kolompár cigány név?
- Igen fiam.
Há jájj de jó, hogy minket Lákátosnák hínák!

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 00:32:44

No, köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat. A rosebb sem gondolta volna, hogy 7000-en lesztek egy délután alatt. Sokat írtatok, van mit emészteni.
Bocs, de megyek, mert holnap a gyereket vinni kell suliba korán! jóéjt!

OSztap 2008.05.28. 00:32:59

Teszem hozzá, az egész programból valószínűleg nem lesz semmi, a dolog félúton megfeneklett a mindennapi pártcsatározások zátonyán.
Azt hiszem, erről sem a romák tehetnek...

Töklámpa 2008.05.28. 00:35:09

Csak kíváncsiságból kérdezem azktól, akik a legjobban hőbörögnek: uraim, önök szerint van más megoldás az integráción kívül?

A Dunába lövetést, Auschwitz-ot javaslatként felhozók post-jait zajnak tekintem.

Wing 2008.05.28. 00:35:15

demokratikus nálunk elég sok Romaszármazásu lop ezért vagy azért , megélhetésért ? .... és nap mint nap lopnak boltból , több esetben képekkel bizonyítottunk eseményeket ! A magyart két írányból szabdalják a zsidók a felső légióban sikkasztanak lopnak csalnak , alul a roma szervezetten rabol , öl , pusztít , értékeket gyaláz és hord szét, és nem csak személyes anyagi javakat hanem közjavakat is .

jlijljij 2008.05.28. 00:35:32

-Kerem jelezzetek ha alkalmaznatok -az amugy kepesitett- Kolompar/Lakatos Odusszeuszt, vagyonorkent, penztaroskent, raktaroskent.

(Ezek azert valljuk be nem a legjobb allasok)

-Kerem jelezzetek, ha megis Odusszeusszal kellene dolgoznotok, es eltunne valami nem O lenne elsokent meggyanusitva/eloveve.

-Kerem jelezzetek ha nem menne el a kedvetek a munkatol ha egymas utan otodik alkalommal egy adott munkara hasonlo kepessegu (feher) ismeroseidet felvennek, de teged ahogy beleptel elkuldenenek.
(Sajnos betoltottek az allast)


-Erdemes azon is elgondolkozni, hogy mennyire lehet egyszeru egy szegeny, de becsuletes csaladbol kikerulni, es mi megalaztatast ill hatranyos megkulomboztetest kell elviselni pl egy jobb kepesites esetleg diploma megszerzeseert, nembeszelve a kotel idegekrol.


-Ha cigany lennek, bunozo lennek....
Esetleg polgarjogi aktivista.... :)

Dezső 2008.05.28. 00:36:30

Van más megoldás. Berlusconiék épp most tervezik melegebb éghajlatra küldeni őket. Oszt annyi.

lidocain 2008.05.28. 00:39:57

kedves osztap!
a probléma talán éppen ez, vagyishogy kinek, melyik parlamenti pártnak lene érdeke vállani a következményét annak, hogy a dologgal érdemben foglalkozzon. az mszp jelenlegi helyzetében nem igazán vállalhatja fel azt, hogy még egy jelentős tömeget magára haragítson, márpedig a szociális segély korlátozása mindenképp ilyen következményeket vonhatna maga után(bár arról fogalmam sincs h a cigányság hány százaléka vesz részt szavazásokon, arról pedig végképp nincs, hogy ezek mekkora hányada mszps)a fidesz pedig talán éérzékeli azt, hogy ebből a kérdésből hasznosan(értsd plusz szavazatokaz nyerve) nehezen jöhetnének ki, így ők sem igazán feszegetik a dolgot..amíg nem születik ilyen kérdésekben konszenzus addig maximum ilyen fórumokon folytathatunk vitát a kérdésről jobb esetben, rosszabban nevetgélhetünk vaslapátos meghurcolós általánosításokról

:-P 2008.05.28. 00:40:25

demokratikus cigány e?

Wing 2008.05.28. 00:45:33

Arra ne számítson a rom-a :) züllött társadalom hogy a seggét bármikor is egy fehér kitörölje ez saját szociális probléma , mert ők a seggüket szarosan szeretik hordani ez pedig saját szociális és tradiciókhoz kötött népi(?) szokásuk. Tehát jó bűzölgést !Probléma a roma társadalom egy országnak ? Ha szappanban kellene őket támogatni igen csak gonban lenne a kormány vagy esetleg össz Roma fürdetést kapnának , több millió tonna szennyvizet , hové engednénk ? A dunába ahogy a Judapesti -Buda -Zsidaly beleengedi a szarát a dunába ?

Töppedt gomba 2008.05.28. 00:46:12

Megpróbálom röviden megfogalmazni ami beugrik erről az írásról: Te hülye vagy bazdmeg! Szinte biztosra veszem, hogy nem láttál még cigányokat, különben nem írnál ilyen demagóg baromságokat.

pinbota 2008.05.28. 00:46:39

A kedvenc mondataim:

"abban a megállapításban is van valami, hogy Magyarországot a romák építették fel" -Anyám!

"Kik nem tudták tömegesen elintézni maguknak azt, hogy így (elegánsan) kilépjenek a munka világából? A romák. Ők nem rendelkeztek sem anyagi tartalékkal, sem kapcsolati tőkével ennek elintézéséhez.
Előállt főleg a falvakban egy érdekes helyzet. Voltak a megbecsült "nemdolgozók", a leszázalékoltak, akik könnyedén váltak rendes nyugdíjasokká, és voltak lenézett "nemdolgozók" a segélyezett cigányok. "
-tehát a magyarok tömegesen százalékoltatták le magukat, hogy így meneküljenek a munka elől, míg a cigányoknál jóval kisebb a leszázalékoltak aránya. EZ MOST KOMOLY????

"Rendkívül sokan vannak azok (cigányok), akik tíz körömmel kapaszkodnak a munkába"
-ha azt a pár ezreléket rendkívül soknak lehet nevezni, akkor igaz:D

"És biztosan vannak olyan cigányok, akik gyermekeikből is élnek, a családi pótlékból és a segélyből."
-ilyet ugyan még senki sem látott, de nem zárhatjuk ki a létezésüket.

"Összefoglalva: a romák többsége dolgozik"
-ez azért durva volt!

"a legnagyobb tartalékunk a hazai roma közösség. Ha ők nagyobb arányban meg tudnak jelenni adó- és járulékfizetőként, akkor talán megszűnik, enyhül az a demográfia fenyegetettség is, amely jóléti ellátórendszerünket összeomlással fenyegeti."
-hurrá! Itt a megoldás. A romák fogják életben tartani az adóforintjaikkal a jóléti ellátórendszerünket! Ez teljesen életszagú.

DPS 2008.05.28. 00:46:42

"Ennyi hazugságot már régen olvastam egy cikkbe tömörítve.
Szerintem a cikkíró vitát akar szítani, mert kizárt dolog, hogy valakinek ennyire távol álljon a valóságtól a véleménye. "

Tévedés, a szándék nem ez. Hanem az, hogy ismerve a MAGYAR többség cigányok elleni jogos dühét és utálatát, dühödt hozzászólásokat provokáljon, hogy mosolyogva lehessen hátradőlni, hogy íme, a magyarokkal nem lehet vitatkozni, ezek fasiszták. Ez a minden fronton súlykolandó gondolat. A magyarok fasiszták. Szélsőségesek. A magyar rossz. A cigány jó. Meg mindenki más is jó, aki nem magyar.

A magyarokat ki kell röhögtetni. Történelmi nagyjaikat, hazaszeretetüket nevetségessé kell tenni. Szép lassan. Hazaszeretet=magyarkodás. Árpádsáv. Kurucinfó. Szélsőjobb.
A magyar rossz. Nem szereti a szép, ügyes, dolgos cigányokat! Akik felépítették nekik az országot!

Osztap 2008.05.28. 00:48:00

Egyetértek, lidocain, bizonyos dolgokban nagyon szigorú és megkérdőjelezhetetlen konszenzusok lennének szükségesek. Ilyen a rasszizmus, az emberi jogok ügye is, demokratikus ezt feszegette fentebb.

Az általad felsoroltakon kívül problémaként hoznám fel azt is, hogy a kérdés megoldásához elengedhetetlen a cocalizmusból örökölt fenntarthatatlan szociális ellátórendszer átgondolása, amely a retorikájában leginkább reformer pártok/politikusok politikájában is tabunak számít (értékes szavazatok százezrei, ha nem milliói miatt).

Ilyen szempontból szemléletbeli, ha nem egyenesen kulturális nézőpontváltásra van szükség, ne ezt oldd meg. :)

A gond az, hogy előbb-utóbb ennek be kell következnie, mert ahogy előre halad az idő, a dolog csak egyre fájdalmasabb lesz. És erről nem a Gyurcsánymonnyonle vagy a Zorbánmonnyonle tehet, hanem a gazdaság és a politika vastörvényei. Semmi sincs ingyen, hiába szeretnénk, mert az erőforrások korlátosak. Ezt kéne már megértenünk, lassan húsz évvel a rendszerváltás után...

nyubocs 2008.05.28. 00:48:28

Töklámpa (meg a többi integrációpárti)

Szeretném azért megkérdezni, hogy ezt a bizonyos integrációt konkrétan hogy is képzelitek el?

Noném 2008.05.28. 00:51:51

Most ez komoly!? Mert médiahacknak elég durva!

Archenemy 2008.05.28. 00:56:34

Töklámpa 2008.05.28. 00:35:09
"Csak kíváncsiságból kérdezem azktól, akik a legjobban hőbörögnek: uraim, önök szerint van más megoldás az integráción kívül?"

Van, az asszimiláció :p

De komolyra fordítva, hadd világítsak meg egy másik nézőpontot. Van-e az egyszeri embernek más választása, mint hogy látens rasszista legyen?

Ez talán erősen hangzik, de hadd magyarázzam el, mire gondolok. Köztudott, hogy a roma emberek közt több a bűnöző (okokat nem érintek, mert engem, mint közembert, nem érdekelnek).

Ha a romák közt arányaiban több a bűnöző, akkor nyilvánvaló, hogy egy véletlenszerűen kiválasztott roma nagyobb eséllyel bűnnöző, mint egy véletlenszerűen kiválasztott magyar.

Ezek után hülye az, aki egy romát részesít előnyben egy magyarral szemben (pl. álláshirdetéskor), mert nagyobb az esélye annak, hogy rosszul jár - feltéve, hogy amúgy a két jelölt egyéb tulajdonságai megegyeznek.

Ugyanez a helyzet a "ki mellé üljek a buszon", és számtalan egyéb roma és nemroma közti választást kikényszerítő helyzetben: ameddig a romák közt több a bűnöző/lumpen/hangoskodó, addig az, aki egy random romát részesít előnyben (enged magához közel, satöbbi, bármi) egy random nemromával szemben, nagyobb eséllyel jár rosszul.

Én nem foglalok állást abban, hogy ez erkölcsileg helyes-e vagy sem, de logikusnak kétségkívül logikus, sima kockázatcsökkentő stratégia.

Töklámpa 2008.05.28. 00:58:17

nyubocs, ne címkézz fel, mert nem ismersz. Egy egyszerű kérdést tettem fel.

xyzb 2008.05.28. 01:00:55

nagyon konnyu budarol partolni a ciganyokat, ahol ha meg latott is az iro a legcivilizaltabb fajtajukat lathatta. ajanlom, hogy koltozzon el egy honapra valamelyik alapvetoen ciganyok uralta kis faluba, mint feher ember gyonyoru elete lesz! az a baj ezekkel elsosorban hogy egyszeruen meg sem probalnak integralodni, nem tudnak viselkedni max ugy mint az allatok, uvoltoznek, budosek, es kb 20 forintert kepesek megolni az embert. aki erre meg nem jott ra, az nem latott meg IGAZI ciganyt (igen az a bizonyos 99%). ugyanakkor erdekes, hogy amelyik AKART integralodni, az tudott, es nem rekeszti ki a tarsadalom (pedig nem csak zeneszcsaladbol szarmazok vannak koztuk). egyszeruen fel nem foghatom hogy lehet vedeni ezt a tetu parazita nepcsoportot

nyubocs 2008.05.28. 01:02:56

Töklámpa

Bocs nem állt szándékomban, hogy felcimkézzelek.

Wing 2008.05.28. 01:03:27

Archenemy , ha Sárbogárdon élnél, az egész életedben oda dolgoztál volna és menekülnél mert széthasítják a segged nem fogalmaztál volna ilyen diplomatikusan , aki biztonságban van , vagy él az könnyen osztja az észt :)

DPS 2008.05.28. 01:04:39

"Demokratikus elmegy Vilmányba, a cigánysorra, motorral, füvet szívva. Leszáll a motorról, dudál. Előjön negyven cigány.

- Jó napot kívánok! Én csak látni szerettem volna Önöket, igazi romákat, mert magukról sok csúnya dolgot beszélnek a rasszisták. Békével jöttem. - mondja örömmel Demokratikus.
- Háde rákegye ki a szíved büdös magyar! Mit cigányozol itt? Hágyertek mán! Elütötte Izaurát a büdösmagyar! - válaszolja Ónodi Szándokán, miközben újabb hatvan cigány jön elő egy 2x2 négyzetméteres palotából.
- Elnézést - mondja kicsit megszeppenve, Demokratikus - én romát mondtam. Szeretem önöket mind. Keblemre. Ugye igaz, hogy önöket nem engedik dolgozni a magyarok, nem veszik fel sehova? Ugye nem csak a segélyből akartok élni, testvéreim?

Ám Zsánklód Vendel ekkor közbevágott. A kezével."

lidocain 2008.05.28. 01:07:49

feltett szándékom volt hogy csak veled beszélgessek osztap de dps gondoltamenete megragadott... miért gondolod, hogy bárkinek szándékában állna a magyarok lejáratása pontosabban miértgondolod hogy a cikk írója gondolt egyet eltervezte az estéjét és arra jutott hogy ez lesz a legmegfelelőbb tevékenysége. lehet h ő arra gondolt h értelmes vita alakulhat majd ki de sajnos ez nagyrészt nem így alakult. a magyarságra a magyar emberekre sem a cikk írója, sem a vele egy állásponton lévők nem támadtak egészen addig a pontig amíg azok akik azt hirdetik hogy ők a többésgi társadalom nevében nyilatkoznak meg önvédelemből automatikusan támadásba nem lendülnek. emellé a folyamat mellé és amellé hogy a frusztrációjukat az utca emberén levezető cigányok ne nézzél kijelentésekkel teszik izgalmasabbá az egyszerű utazást a és b pont között tökéletes egyenlőségjel tehető. arról azonban itt senki nem beszél hogy itt nem genetikai hanem kultúrális különbségekről van pusztán szó, melynek megértésén a "többésgi társadalom" nem igazán fáradozik az elmúlt évtizedekben. mindez az átkosban tán mégérthető is lett volna(értsd a kultúrális problémák figyelmen kivűl hagyásán egy olyan rendszerben amely puszta önvédelemből nem ismerte azt a szót h munkanélküliség, statisztikákat legalábbis erről nem vezetett) de a fene nagy demokráciánkban ez már sokkal érthetetlenebb. tény, hogy a jelenlegi cigány vezetők leginkább megélhetésből töltik be ezt a posztot, hiszen a saját problémáik megoldása helyett legfontosabb szent ügyüknek a velük szemben fellépő arányaiban nézve jelentéktelen szervezetek beszüntetése az elsődleges céljuk(értsd magyar gárda) de jelen pillanatban a társadalom szemében teljesen jelentéktelen talán az,hogy ki bitorolja az ocö elnöki székét, eredendően gonosznak tekinti. amíg érdemi válozás nem áll be mind az egyszerű emberek mind a helyzetet megváltoztatni talán képesek(értsd politikus) nézőpontjában, marad a szarral való dobálózás, aminek értelme a nulla felé tendál
véleményem szerint.

Wing 2008.05.28. 01:08:24

Baracska lakosai aki tudja ár alatt eladja a házát mert elege van , az Ercsiből és Ráckersztúrrol szántóföldeken átjáró cigány hordák szó szerint szétszedik a magyarok udavarait , ki mer kimenni az éjszakában megvédeni ami még van ?

Nem publikus de reggelig írhatnék több ezer esetet ...

Archenemy 2008.05.28. 01:09:00

Wing 2008.05.28. 01:03:27

Bárhogy is fogalmazhatok, a mondanivalóm mindenképp ugyanaz. De igyekszem diplomatikusan kezdeni, oszt' ha eldurvul, eldurvul.

valaki 2008.05.28. 01:09:28

xD

Ez jó volt DPS:!

Wing 2008.05.28. 01:20:34

Archenemy , a lényeg az ha , több alkalommal szétlopnának , nem 1 hanem több évekig tartana az hogy elszedik tőled a romák amiért te felkeltél megdolgoztál és leadóztál nem beszélnél róluk így , vagy ahogy gondolod , adózz dolgozz , sőt mondj le dolgokról részükre. A lényeg én nem várok arra hogy mevédi a nagy magyar törvény a seggem és a családom fegyverrel védem meg . Mivel ausztriai részen is élek nálunk más a módi !

A ház törvénye !

Inkább letöltök 10 évet azzal a tudattal hogy megvédtem a családom és elküldtem több cigót a másvilágra mint , marjam magam azon hogy nem tettem semmit és holtan pihennek a földalatt .

A Német vér él erekben sokan ezt nem akarják felfogni !


Ámen

Archenemy 2008.05.28. 01:24:50

Wing 2008.05.28. 01:20:34
"Archenemy , a lényeg az ha , több alkalommal szétlopnának , nem 1 hanem több évekig tartana az hogy elszedik tőled a romák amiért te felkeltél megdolgoztál és leadóztál nem beszélnél róluk így "

Mert hogy is beszélek róluk?

Én 2008.05.28. 01:25:46

Húúú DPS! A könnyeim folytak. Minden betűdet be kéne aranyozi. Demokrata Úr! Ön teljesen fogalom nélkül van! Ennyit tudok mondani.

w 2008.05.28. 01:29:54

Csak kíváncsiságból kérdezem azktól, akik a legjobban hőbörögnek: uraim, önök szerint van más megoldás az integráción kívül?"

Van sok megoldás !!!!!!!!!!!!!

lidocain 2008.05.28. 01:33:16

kedves w!
a jelen helyzetben sajnos el kell szomorítsalak a kérdésedre választ nem fogsz kapni, ha azt nem számítjuk válasznak, hogy költözz nagy arányban cigányok lakta faluba és akkor majd rájössz h igazunk van, vagy hogy költözz nagy arányban cigányok lakta faluba és akkor majd rájössz hogy igazunk van...az érdemi hozzászólások kora lejárt..:)

Wing 2008.05.28. 01:36:47

és mit fognak tőlem tanulni , ha oda költözök ?

Archenemy 2008.05.28. 01:36:54

Kedves lidocain, sajnos el kell szomorítsalak, ezt nem W kérdezte, ő válaszolt rá :p

Lebensraumot nekem 2008.05.28. 01:40:42

Engem nem érdekelnek a megoldási kisérletek, növekszik a szociális darvinizmus a köznépben. Úgyanígy nyugaton is, csak ott más a probléma alapja. És ez szerintem rendben van. Nemsokára kristályéjszaka, vagy kihalunk. Bármelyik variáció jobb ennél ami ma van.

Wing 2008.05.28. 01:42:22

..megtanulnának pár db szögből meg pár db deszkából kalapács segítségével egy olyan bódét szegelnénk telkenként (szemétdombonként)...hogy abba tudnának beleszarni,vagyis csoportosan a családi szart egy helyre hordani naponta , ahogy az RTL-Yoda-Clubban a Show-ban látják ezt a meghívott csoda pároknál :)..

lidocain 2008.05.28. 01:42:36

archenemy belátom hibáztam...:)

DPS 2008.05.28. 01:04:39 2008.05.28. 01:44:46

DPS 2008.05.28. 01:04:39
"Demokratikus elmegy Vilmányba, a cigánysorra, motorral, füvet szívva. Leszáll a motorról, dudál. Előjön negyven cigány.

- Jó napot kívánok! Én csak látni szerettem volna Önöket, igazi romákat, mert magukról sok csúnya dolgot beszélnek a rasszisták. Békével jöttem. - mondja örömmel Demokratikus.
- Háde rákegye ki a szíved büdös magyar! Mit cigányozol itt? Hágyertek mán! Elütötte Izaurát a büdösmagyar! - válaszolja Ónodi Szándokán, miközben újabb hatvan cigány jön elő egy 2x2 négyzetméteres palotából.
- Elnézést - mondja kicsit megszeppenve, Demokratikus - én romát mondtam. Szeretem önöket mind. Keblemre. Ugye igaz, hogy önöket nem engedik dolgozni a magyarok, nem veszik fel sehova? Ugye nem csak a segélyből akartok élni, testvéreim?

Ám Zsánklód Vendel ekkor közbevágott. A kezével."

DPS 2008.05.28. 01:45:25

lidocain,
elképzelhetőnek tartom, hogy demokratikus becenevű barátunk, honfitársunk valóban szereti a cigányokat, mind az összeset, és mély meggyőződésből írta le mindezt a sok furcsa, már-már scifibe illő dolgot róluk, viszont az egyáltalán nem véletlen, hogy az index belinkelte, eleget olvastam a cikkjeiket, a nagy kedvenc TWÁ-val az élen, hogy ez világos legyen.
Az Index célja a provokálás volt, nem vitaindítás. Nem blog kommentekben zajló vitákban fog eldőlni a cigányság sorsa.

Engem iszonyatosan dühít, hogy bár normális, jobboldali érzelmű, hazáját nagyon is szerető embernek tartom magam, már ott tartok, hogy kezdem szégyellni ezt kimondani, mert rögtön megkapom a nacionalista, régimódi, magyarkodó jelzőket.
Ha meg neadjisten azt találom mondani, hogy én speciel a félelmetesen rossz tapasztalataim alapján marhára utálom a cigányokat -igen, az összeset: életem során találkoztam többezer büdös, primitív cigánnyal, kommunikáltam több tucatal, megvert három, igaz, egyszerre, nem külön-külön :) -, nyilván árpádsávos, fasiszta, szélsőjobbos leszek.

Egyébként pl. a négereket nem utálom, nincsenek rossz tapasztalataim, lehet ha NY-ban élnék, őket is utálnám.

A cigánykérdés ebben a demokráciának hazudott, gyakorlatilag féldemokratikus rendszerünkben szerintem megoldhatatlan, egyébként munkára kellene kényszeríteni őket (pl. segély csak adókedvezmény formájában adható, sok gyermeket csak az vállaljon, aki el is tudja tartani = segélyből ne tudja), de ez a "liberálisaink" miatt nem járható út.

Jelenleg olyan országban élünk, ahol a többség nem tudja kikényszeríteni, hogy olyan országban élhessen, ahol nem kell félnie egy hangos, agresszív, beolvadni nem tudó kisebbségtől. Nincs rá eszköze. Szar a rendszer sajnos.

Wing 2008.05.28. 01:47:56

Lebensraum , talán az Alpok alján kapsz, ott most egyenlőre lehet venni úgy 1 milla körül egy erdőszéli nyugodt telket, 2011-ig talán... több nincs érdbe ezzel a Lebensraum-al :)

Wing 2008.05.28. 01:54:04

Aki alkotni akar és érzi hogy elege van jöjjön !

www.geschriebenstein.at

Alpokalja egy olyan hely ahol nincs c-tipusú és a (T)el-a(V)iv-(2) Yoda filmek kora lejárt.

Alfonzhal 2008.05.28. 01:57:32

"A többségi társadalom hagyta"

Azért ha nem baj, nem borulnék le a mellemet verve előttük. :) Arra vonatkozóan jó volna némi forrás, hogy a romák többsége dolgozik, mert ha végigmész kamerával hétköznap egy falun vagy városon, akkor elég sok tengő-lengő alakkal találkozhatsz... A gyerekek nem járnak iskolába, mert nincs kedvük, a felnőttek meg úgyis kapják a segélyt. Ehhez se az apám, se a nagyapám nem asszisztált, szóval ne tegyük meg őket bűnbaknak, ha kérhetem.

wing 2008.05.28. 02:02:08

,,én nem teszem őket bűnbaknak, dehogy teszem de tőlem már sok több százezret elloptak.. ez tény ,, vagy nyeljem le ? Fizest ki nekem és oké..

jlijljij 2008.05.28. 02:04:35

Wing:
Nem vagy egy kisse korlatolt? :)

Wing 2008.05.28. 02:06:14

én 1962 ben születtem semmi közöm a hollokosztos brigádhoz... .Tanultam szakmát . dolgozok 13 éves korom óta , nem veszem el a másét, , legálisan megkapott pénzből élek , az adómból meg él aki él. Szétrabolnak , nem kapok kártérítést senkitől.... mert ismeretlen a tettes... Roma ! Ez meddig fog menni ?Te kifizeted a károm ?

jlijljij 2008.05.28. 02:06:39

"Alpokalja egy olyan hely ahol nincs c-tipusú és a (T)el-a(V)iv-(2) Yoda filmek kora lejárt. "

Ja csak ott te leszel a cigany....

Ku-Klux-Klan 2008.05.28. 02:07:18

Március közepe óta édesanyámhoz aki 79 éves 5 (ÖT) alkalommal törtek be a kertszomszédban lakó tetves cigányok. A rendőr kínjában azt mondta, hogy gyújtsam föl a házukat. Vagyok aki vagyok. Égni fognak. (A blogíró kedves édesanyját egy zsíros hasú kancigány tegye magáévá, kiemelt figyelemmel arra, hogy életemben először 1963-ban gyerekként Szekszárdon raboltak ki cigányok és azóta még néhányszor.) Integrálja őket a ciklon B!

Wing 2008.05.28. 02:07:40

igazad van korlátolt vok..

Wing 2008.05.28. 02:12:09

jljljljljl, sértésnek vetted ?

Ku-Klux-Klan 2008.05.28. 02:17:41

Demokratikus, te nagyon pállotszájú gyerekem! Megmondanád e, ha tudod, hogy mi volt a helyzet a cigányok "leszekadása" előtt? Nem voltak leszakadva? És üköreganyám üköreganyja, honnan a "fekete rákból" vette azt a népi megfigyelésen alapuló mondást, hogy aszongy: nem szokta cigány a szántást. Meg, hogy cigányútra szaladt! Megmondanád Demokratikus te nagyon te kis te, hogy milyen út a cigányút? Te fostaliga te! (Írom neked te okostojás ezt úgy, hogy pl. Pege Aladárnak mindig kinyitottam az ajtót mikor találkoztunk és előre engedtem, ha érted, hogy ezzel mit akarok kifejezni. És most nem kápráztatnálak az önéletrajzommal te szerencsétlen.)

Wing 2008.05.28. 02:24:04

A cigányokat szétkell lopni és menekülésre kényszeríteni! Aki tud szomszédságában cigány családot akik illegális tevékenységből élnek azonnal a Vám-és Pénzügyőrségnek jelenteni kell vagy az APEh.hu portálon a jövedelem eltitkolást szivesen várják , Cím pontos név , hely, az illegális tevékenységgel kapcsolatban az ŰRLAPRA be kell írni a család mit titkol el mennyi jövedelmet , tegyük fel , heti 250000, fém leadás , az havi 1 millió ft.

Ez a pénz hová vándorol ? És ez csak családonként---)))).......


Guten Morgen !

Wing 2008.05.28. 02:26:29

Ku-Klux-Klan , igazad van , ezeket egy rakásra rakni és eltüzelni!

Töklámpa 2008.05.28. 02:32:50

Nyubocs, nem vettem sértésnek, csak ilyesztőnek találom, hogy a személyes sérelmeinken túl – mert itt szinte mindenkinek van negativ tapasztalata romákkal, ahogy nekem is – többségünk nem hisz abban, hogy létezik bármilyen "szalonképes" megoldás. Inkább fizetjük az Európában gyakorlatilag egyedülállóan magas adónkat és sértetten hátradőlünk, hogy mostantól nem rajtunk múlik.

De ahogy a cikk írója is rámutatott, a probléma egyre égetőbb.

Ku-Klux-Klan 2008.05.28. 02:35:40

MENEKÜLNI FOGNAK! MUSZÁLY LESZ! Várom Demokratikus a népi bölcsességek megfejtését általad, ne habogjál-picsogjál majd!

Gendarmerie 2008.05.28. 02:36:24

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a Kormányzat 2007. évi bevételekre vonatkozó
elvárásait a Vám- és Pénzügyőrség - az egy évvel korábbihoz képest még több milliárd
forinttal meghaladóan - teljesítette, rendészeti tevékenysége kiemelkedő ellátásával
a jogsértések elleni küzdelem felderítési mutatói tovább emelkedtek.

A Vám- és Pénzügyőrség évről évre bővülő hatáskörrel látja el tevékenységét. 2008. január 1-jétől kiemelt feladatként testületünk látja el a környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos adóhatósági feladatokat, és a vámszervezet nyomoz a pénzmosással kapcsolatos bűncselekményekben, valamint ezzel összefüggésben a bejelentési kötelezettség elmulasztása esetén, emellett a pénzügyi információs egység (FIU) működtetője és az Unió pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedéseinek foganatosítója.

A hazai és uniós bevételek biztosításán, a pénzügyi érdekek védelmén, a határvédelmen, a kereskedelempolitikát egyszerűsítő intézkedések bevezetésén túl ma már kulcsszerepet töltünk be a társadalom-, az egészség-, valamint a környezetvédelemben, a szervezett bűnözés és a feketegazdaság elleni harcban, amelyet 2007-ben született jelmondatunk - VÁM- ÉS PÉNZÜGYŐRSÉG - A GAZDASÁG VÉDELMÉBEN, MINDANNYIUNK ÉRDEKÉBEN! - is hűen tükröz.

A fent említettekről, illetve a testületet érintő valamennyi tárgykörről tájékozódhatnak a honlap 'Szakterületek' és 'Aktualitások' menüjében.

Munkatársaim nevében bízom benne, hogy naprakész honlapunk a jövőben is hasznos információkkal szolgál a jogforrások széles, időnként szövevényes palettáján eligazodni kívánó olvasóink számára.

Dr. Nagy János altábornagy,
országos parancsnok

Kedves Roma Gyülekezet , szivesen látjuk bevallásaikat , akik őnadózók és bevalják bűneiket , kevezményben részesülnek !

Szinesfém Fő-kereskedő vállakozókat várunk bevallásra .

Dr. Nagy János altábornagy ,

UTOLSÓ FELSZÓLÍTÁS , elszámolásra !

N.J

Kolompar Weiss Arpad 2008.05.28. 02:40:35

Ha a cigany lampavasra huzzuk az mar felemelkedest jelent?

jlijljij 2008.05.28. 02:40:51

Ku-Klux-Klan:
Ja irtsuk ki az orszag tobb mint 10%-at ill azt a masik 10-20-at akinek a felmenoi kozott van azokat is.
Gratulalok.

Kommented:
"népi megfigyelésen alapuló mondást, hogy aszongy: nem szokta cigány a szántást."
Cikk:
"Nézzük a tényeket. Magyarországon a második világégést követően a romákat erőszakkal integrálták a társadalomba."
Nem vagyok szakember de szerintem ez a mondas valamivel regebbi....

Wing:

Becsulom hogy 13evesen mar dolgoztal, de belathatod hogyha nem kelett volna es pl tanulhattal volna munka helyett, most egeszen mas eleted lenne, mashol laknal stbstb...

Fel kellene fogni hogy ez a problema meg ha kozvetve is mindenki problemaja, amit nem lehet eroszakkal megoldani.

Azzal amit kepviselsz csak rateszel, csak azt nem latod hogy ezzel magad is hozzajarulsz ahhoz hogy a jovoben se valtozzon semmi...

A tobbsegi tarsadalom mashol is eloiteletekkel kezelni a kissebsegeket, kevesebb lehetoseget biztosit szamara, stbstb...
Lasd erdelyt ahol az ottani magyarsag kevesbe iskolazott mint az atlag roman.

joejt.

heil 2008.05.28. 02:41:06

MOST OLVASTAM A KURUCON EZT A ZSIDÓBÉRENC BLOGOT!
HAZAÁRULÓ! NEMZETRONTÓ! CIGÁNYBŰNÖZŐ!
Fogadjunk, hogy még nyilaszászlód sincs!
Fogadjunk, hogy otthon ültél a fotelodban, amikor mi próbáltunk nemzetet menteni október23.-án!
Fogadjunk, hogy nem maszturbálsz Szálasi Ferenc nemzetvezető testvér képére napi háromszor, ahogy előírtuk minden szittyamagyarnak!
Még karlendíteni se tudsz, te komcsibérenc!
88! 89! 90!

Ku-Klux-Klan 2008.05.28. 02:41:18

Töklámpa hát azt gondolom, hogy tapasztalati úton alakultak ki a vélemények a cigányokkal kapcsolatosan és tapasztalati úton lesznek revidiálva is. Viselkedésük, mentalitások mentén és szándékosan nem a kúltúra szót használtam

p1cs4 2008.05.28. 02:42:41

Négy kopasz a téren egy cigányt ver éppen
Ránézésre látszik: bátor neonácik
Négyen egy ellen, fedhetetlen jellem
Felsőbbrendű faj, csak egy a baj:

Hogy:

Ostoba, ostoba, jaj de ostoba
ostoba állat
Ostoba, ostoba, jaj de ostoba
sötét bunkó

Dicsekszik az egyik: én például eddig
10 romát levertem, kettesével persze
A legidősebb elmúlt 9 és fél éves,
De álltam a sarat a túlerőhöz képest

Ostoba, ostoba, jaj de ostoba
egy ostoba állat
Ostoba, ostoba, jaj de ostoba
náci gyökér

Főnökük a Potyka meg az Izabella
Két nemzeti hős, a durva és a kurva
Hazafias ifjú, példaképre vágyik,
De szerintem az egyik hülyébb mint a másik és

Ostoba, ostoba, jaj de ostoba
ostoba állat
Ostoba, ostoba, jaj de ostoba

Fasiszta seggfej mi lesz veled,
hogy ha körbe vesznek az idegenek
Hol a Szent Korona, meg a nagy Turul,
Mikor partiba vágnak háturul majd te

Ostoba, ostoba, jaj de ostoba
ostoba állat
Ostoba, ostoba, jaj de ostoba

nyilas tahó
Ostoba, ostoba, jaj de ostoba
rasszista segglyuk
Ostoba, ostoba, jaj minden skinhead ostoba!!

Gendarmerie 2008.05.28. 02:44:45

...itt az idő hogy..!A demokratikus rend megszegése a Csendőrség azonnali , a felhatalmazott erelyével lesúlytson a kihágásra , és azonnali elbírálás alapján a bűnős megkapja méltó büntetését... ! Ezt mondja a hülye csendőr , de nálunk ennek kellene tombolnia , hogy a szart visszaszorítsuk...

vollibre 2008.05.28. 02:46:34

a posztoló látott már a tv-n kívül cigányt?

Gendarmerie 2008.05.28. 02:47:42

Zsidókkal Cigányokkal le kell számolni. Mert itt Európában nincs helyük, húzzanak vissza ahonnét jöttek ..

Gendarmerie 2008.05.28. 03:05:32

CIGÁNYOK EURÓPÁBAN KELLENE TUDNI VISELKEDNI!

MOSNI FŐZNI TAKARÍTANI , ha MARAD ÍDŐ A NEMLÉTEZŐ WC-t KIMESZELNI!

NEKTEK CSAK EZ ÁLOM !


MAJD 1000 év múlva talán RETKEK!!!!!!!!!!!!


:)

Gendarmerie 2008.05.28. 03:08:46

Az asszonyokat kielégíteni mert Magyar srácok baxák lányaitok meg axonyaitok mert akkor tunak egyáltalán egy jót élvezni, Hülye Kan Cigányok )

A cigány lányok szeretik a fehér fiukat tudjátok miért ?

Nem büdösek :)

Azé:)

Töklámpa 2008.05.28. 03:13:07

Ku-Klux-Klan, a személyes tapasztalatok nagy szerepet kapnak a sztereotípiák gyártásában is. Tegyük fel, hogy az elmúlt pár évtizedből van egy tucat negativ élmény. Ha az okozóit könnyű azonosítani, már ki is terjesztettük a maradék kb. 1 000 000-ra a megfigyeléseinket, és úgy is fogunk viselkedni velük, ahogy azzal a tucat eset okozójával tennénk. Mintha nem lehetne keríteni újabb tucat esetet, amit alacsonykultúrájú színmagyar honfitársaink követtek el ellenünk.

Mi történik eközben a másik oldalon? Érdemes lenne egy kicsit az ő szemszögükből is szemlélni a dolgokat.

Félroma 2008.05.28. 03:14:15

Zömében romák által lakott településen élek. Akikről ez az írás szól az az itteni roma lakosság max. 10%-a. És bizony akik dolgoznak a többieket ki nem állhatják, s ebből súlyos konfliktusok is kerekednek. Szép-szép ez a poszt, csak sajnos nem ez az általános. Ami inkább az, hogy a normális roma testvérek is bűnözőnek, élesködőnek tartják a roma lakosság nagy részét.
Aki csak ezt az oldalt tudja megmutatni, azt még nem verték meg romák ok nélkül, nem rabolták ki, nem tartják rettegésben. Nálunk ez mindennapos.
A másik oldal általánosítása persze ugyanolyan hibás, nem minden roma ingyenélő és/vagy bűnöző.
Mi akartunk, és dolgozunk, tanulunk, de a többség nem is akar :( és mégcsak példát se nagyon tudunk nekik mutatni. Szomorú tény...
Amúgy cudar egy világ ez, csak ködösítés megy mindenhol, fény, béke az meg sose nem lesz így...

Töklámpa 2008.05.28. 03:21:38

A baj csak az, hogy az ember szeret jó körülhatárolható kategóriákat alkalmazni és úgy tekint a romákra, mint homogén csoportra, így viszont nem jut közelebb a probléma gyökeréig.

Gendarmerie 2008.05.28. 03:25:24

nálunk vagy Osztrák vagy vagy húzzál haza , dolgozol vagy nem, noncs lopás , Húzzál Haza vagy Börtőn. Osztrák vagy vagy nem. ?

Wing 2008.05.28. 03:30:00

mi az hogy kissebség ? ki egyáltalán kissebbség ? ,,,


Aki nem dolgozik nem kap ellátást .!

ámen

Gendarmerie 2008.05.28. 03:33:17

zsidókat soha ne engedjétek előre ... örök törvény..
, megölni , vagy megsemmisíteni őket. ! TALMUD-ból merítsetek..

Bud 2008.05.28. 04:04:20

Felháborítónak tartom a cikket. Nagy-,déd-,ükszüleink meggyalázása és persze a mai magyar társadalom roppant erejű kritikája. A liberális és szocialista közösségek hatalmas öngólja. Biztos vannak dolgos cigányok (roma nincs, csak cigány), csak én még eddig valahogy nem találkoztam velük. Kicsit morbid, hogy cigányok fekete munkán vannak... nincsenek, hamarabb felvesznek egy törököt fekete munkára mint cigányt. Érdekes, hogy egy nigériai származású hölgy, aki átköltözött angliába, elitéli a cigányokat és visszaküldené őket Indiába. Furcsamód, a svédeknek se kellettek. A többség nem mer szólni mert rögtön jönnek azok az emberek akik rögtön leantiszemitafasisztarasszistanáciznak, ha ki mered fejteni a véleményed a cigánybűnözésről/zsidóbűnözésről. Kicsit az is furcsa, hogy a börtönök nagy része miért cigánnyal van tele? Miért hallani kevés magyar ellenben nagyobb arányú cigány bűncselekményről bármelyik csatornán? Merthát a retekklubbon és a tévéketo-n is ez a jelenség "müúkodik" szinte majdnem mindig. Felemelkedett cigányok? A gazdagabb fémtolvajokra gondoltunk? '44 óta erőszakosan integrálják azokat be? És hogy az régebbi mint mondjuk a cigányút kifejezés????? Kicsit el vagy tévedve öreg. Cigányság már régebbóta parazitáskodik rajtunk! És kérdés vajon miért is bánnak velük erőszakosan? Biztos nem érdemlik meg.... a f*szt nem! Ajánlanám minden cigánybarát emberkének, hogy menjen le Tiszaburára, vagy Tizsaroffra, vagy csak menjen végig Kunmadarason a Bimbó utcán, fényes nappal rabolnak ki, és örülj ha vágás nélkül megúszod. De ha a nagypesti seggeknek az túl messze lenne akkor a KILENCEDIK kerület rejtetteb utcáit ajánlanám!!! Töltsön mindenki egy órát úgy ott, hogy semmilyen atrocitásnak nem volt kitéve! Nem hinném, hogy sikerülhet.
Kiírtani? Nem! Hova teszed az utánuk maradt szemetet? Olcsóbb, ha visszaküldjük őket Indiába(ahonnan mellékesen elűzték őket, mert érdekes módon ott is élősködtek és bűnöztek...itt biztos nem teszik ugye?[újra annyi, hogy: a f*szt nem!!!])
Szegények? Szegény mi! Egyszerűen nem értem, hogy mennyire buta emberek vannak, ennyire még soha nem bosszantott fel még semmi a cigánybűnözésről szóló cikkek közül pedig van belőlük pár, de ez a cikk egyszerűen túl lőtt mindenen!
Ez magyarok ellen irányuló negatív diszkrimináció! A cikk írója rasszista, beteges magyargyűlölő! (Hogy alkalmazzam a cigánymódszert!)

jlijljij 2008.05.28. 04:33:50

Felroma:

Az altalanositassal pont azoknak az eletet teszitek/tesszuk lehetetlenne akik megprobalnak normalisan elni es ezert vallajak a konfliktus az oveikkel, a tobbseg meg hamar cigany akkkor bunozo alapon lenezi/megkulombozteti stb...

_Igy eleg nehez normalis eletet elni..._

Bud:
8kerben lakok, eleg gyakran ejszaka jarok haza, nembamulok meg senkit, ha beszolnak max nemszolok vissza.
Lehuzni lehuzhatnak a II. kerben is...

Rendben, lemegyek oda ahova szeretned, de ez maximum megerosit abban hogy igen, itt valami igencsak nem mukodik jol.

Az nem megoldas hogy par tucat katonasdit jatszo korlatolt felvonul a faluban.
Az eroszak csak eroszakot szul es mindig lesznek artatlan aldozatok akik utana joggal kialtanak bosszuert stbstbstb...

Ha cigany lennek, -vagy barki, kulonosen a szelsojobbos postolok kozul- finoman fogalmazva, nem szeretnem a magyarokat, ha rendesen dolgoznek akkor sem igazan kulonosen akkor amikor gurcolok es a postaladamba, es az osszes szomszedom, postaladajaba ciganybunozesrol szolo szorolapot dobal be valami unatkozo gyoker...

Gendarmerie 2008.05.28. 04:40:48

a cikk írója bárki...

Szopogassa a cigányok faxát,,,

Nálunk nincs cigány !!!!!!!!!!!!!!!

Osztrák állam azt mondja húzzál melózni vagy mész vissza az Ázsiai kurva anyádba !

Ehhez fel kell nőni a Magyar CIGÁNYSÁGNAK is !

Gendarmerie 2008.05.28. 04:45:27

jlijljij 2008.05.28. 04:33:50

van más világ is Űr isten az égben bazdmeg téget lassan megölnek.....

Gendarmerie 2008.05.28. 04:54:29

a roma társadalom mutasson példát a fehér embernek , nem lop nem csal nem hazudik nem tör be , nem öl , tiszta , pontos , dolgos , precíz, élenjár a teljesítményben a munka terén . Asszonyaik pintosan végzik otthoni munkályukat .Beosszák a család bekeresett pénzét , gyermekeiket nevelik, arra hogy a társadlom értékes lényévévé váljanak !

Ez az álom blog itt

jlijljij 2008.05.28. 05:04:36

Gendarmerie:
Igen lehet ez van auszriaban de bevandorlok itt sem jarnak jobban, akikrol most beszelunk meg allampolgarok...

Kik olnek meg kik? :)

Mutassanak peldat?
Hogy? En ismerek szelsojobbos ovonot aki lebaszta a (nem cigany) gyereket hogy itt ne szolaljon meg mashogy csak magyarul.
Ha a szulok helyeben megnyugtatoan el tudnad magyarazni egy 5 eves gyereknek hogy ez miert tortent, akkor nalad a pont.

Gendarmerie 2008.05.28. 05:10:43

...élni akarsz , ?,,,felveszed azt a kultúrát amiben befogadnak.! messziről jössz ? kpatál enni , segítünk hogy éhen ne haljál csak maradj nyugodtan.... de a Krisztust ne gyalázd ha kenyeret kaptál az Alpok lankáiból.....

Nálunk ez a módi ha nem , Türken muss nach hause :)

Gendarmerie 2008.05.28. 05:16:51

jlijljij 2008.05.28. 05:04:36

A példamutatást a hétköznapi életre értettem....

hejj 2008.05.28. 05:24:34

Egy cigánynak én gádzsó vagyok.
Egy zsidónak meg gój.
Akkor ki is a rasszista??

Gendarmerie 2008.05.28. 05:27:52

A sok cigány ha nincs más dolga csak a pia helyett , bemegy egy ZSIDÓ TESCO áruházba és vesz egy furógépet meg 1000, csavart , meg pár szerszámot , majd azt a pár megabáytot , arra használná hogy alkotni való kedve lenne nem a másikat meglopni többre vinné !de ,, , Ha az Összes Magyar úgy kelne fel hogy ma megyek és csak 1 cigányt meglopok és elveszem tőle bármilye van a CIGÁNYSÁGNAK VÉGE LENNE MINT A BOTNAK!

Bud 2008.05.28. 05:34:09

jlijljij 2008.05.28. 04:33:50

Igen, nem működik valami jól, még pedig a munka! Ellenben annak kerülése és a bűnözés, tanárverés stb... nade nekem azt ne mondja senki, hogy mi magyarok nem dolgozunk, meg hogy a cigányság építi ezt az országot fel, azért ez elég erős túlzás.
Jó esélyt látok arra hogy egy része meg fog változni az biztos, mert előbb utóbb rá lesznek kényszerülve. Viszont az is biztos h 10%-nál nem lesz több. Sokkal nagyobb probléma lesz, hogy jönnek be ázsiaik is és arabok is, igaz ők legalább dolgoznak, egyelőre!

Ha lemész, egy jótanácsot fogadj el: Ne öltözz túl hivalkodóan. pl.: ne legyen órád, inged, öltönyöd, vagy akár feketeruhád, legyen egy rövidnadrágod lehetőleg szakadt egy trikó vagy fehér lehetőleg szakadt és koszos póló. Akkor talán nem kötnek beléd...

Vajon miért szórólapoznak? Nem gondolkoztál még rajta?

Lehetne egy kérdésem? Mert láttam, hogy gürcölsz az írásod alapján, habár bárki lehetsz és mondhatsz bármit... nade mivel foglalkozol, mit dolgozol?

states 2008.05.28. 05:50:40

Az embernek az az érzése, hogy aki így hullatja a krokodilkönnyeit, mint ennek a blognak az írója is az úgymond cigányságért, az még nem látott élő, eleven cigányt.. Már régen nem arról van szó, hogy az ember nap mint nap hallja a híreket a lincselésekről, a tipikusan cigány bűncselekményekről, a segélyből és családi pótlékból élésről, az iskolát nagy ívben elkerülő cigánygyerekekről. Arról van szó, hogy 10 cigányból, amelyik szembe jön velem az utcán, 9-nek még az értelem szikrája sincs a szemében. Egy genetikailag teljesen leépült társadalmi csoportról van szó, amin nem segít semmiféle felzárkóztatási meg egyéb blabla program. A genetika az genetika, az évszázadok, évezredek óta tartó beltenyészet eredménye az amivel nap mint nap szembesülünk az utcán, a járműveken a hétköznapokban. És most lehet nyugodtan fasisztázni, nyilasozni, ettől még a természet törvényei az emberre éppúgy érvényesek, mint az akváriumi halakra...

Gendarmerie 2008.05.28. 06:28:58

Ha a nagy Magyar Vám és Pénzügyőrség és az APEH , nem csak magyarokkal szemben lép fel és a roma sumákokat is felderíti majd a sok Zsíros Roma Vajdákat lesz képes megadóztatni akkor joga van emeltfővel járni a nagy Magyar Finanzamt-nak , de addig részrehajló csatlós Zsidó bérenceknek nincs becsületük, . Egy CIGÓ vajdától fél egész magyarország ez EURÓPAIÚNIÓBEN SZÉGYENLETES!

EZÉRT MAGYARORSZÁG MARAD ZSIDÓ BÉRENC CIGÁNY ORSZÁG !

Van mit tenni....

Zsolt 2008.05.28. 06:40:32

Szia demokrata!

Ilyen álokoskodó értelmiségi szöveget régen olvastam. Tudod én is értelmiségi vagyok, de mégis látom, hogy ez a sajnáljuk szegényeket dolog nem vezet sehova. Mennyi cigány van a környezetedben? Saját tapasztalat, hogy egyáltalán nem akarnak integrálódni, és rengeteg köztük a magyargyűlölő rasszista. Ja persze nekik szabad. :-D Ez is a mi hibánk. :-D

Gendarmerie 2008.05.28. 06:44:18

A roma ebereknek van mit behozniuk a fehér emberrel szemben ezt mindki tudja ! Manuálisan is és erkölcsileg is , ez nem vitás , bele lehet húzni ... meg lehet mutatani ! TISZTELT CIGÁNYSÁG ROMA KISEBBSÉG TISZTELT ELNYOMOTT AUDIS VEZÍÍÍÍÍREK . MEG KELL MUTATNI HOGY EGY TISZTÁRA MOSAKODOTT CIGÁNY MEG TUD AUSZTRIÁBAN JELENNI ÉS NEM LOP ÉS NEM VÉGZI AZ EISENSTADT- i BÖRTÖNBEN BURGENLANDBAN ! SCHÖNEN GUTEN MORGEN !

A Burgenland-i tartományban a cigány származású sajnos (magyar ) igazolvánnyal rendelkező emberkék, 28% ban uralják a börtön lakók táborát !

Magyarország.hu hírnevét becsületét tetteikkel igen jó hírbe hozzák :)

Gendarmerie 2008.05.28. 06:48:41

A cigány -tranzit utazók a határ nyitás óta csak Burgenlandban 5000 db kerékpárt tulajdonítottak el ezt egy egészen hivatalos osztrák honlapon meg lehet tekinteni!
Az elkövetők Magyarok.. ( Nádi-Csövesek) Ladákkal !

midnight coder 2008.05.28. 06:48:53

Ez a cikk akkora hülyeség hogy még cáfolni sem érdemes.

Barnabás 2008.05.28. 06:51:57

Demokratikus.
Úgy látom te hűséges olvasója vagy a kuruc.infonak,velem együtt.Bár nem minden irásukkal értek egyet ,de sok igazságot leirnak.Irásodat olvasva olyan jót derültem mint mikor a klasszikus "Indul a bakterház"cimű művet olvastam.Te vagy nem ebben az országban élsz,vagy nagyon fiatal és naiv vagy."A romákat erőszakkal integrálták a társadalomba"-a romákat sehol a világon nem sikerült senkinek integrálni a társadalomba ,sajátos kulturájuk,életmódjuk miatt."Munkára kényszeritették őket"-a romákat soha a világon senkinek nem sikerült munkára kénszeriteni,félnomád,munkakerülő életmódjuk miatt.A kádár-korszakban is kb.a romák 10%-a dolgozott,mivel hivatalból üldözték a munkakerülést a többinek csak papiron volt munkahelye.Napjainkban pedig teljes mértékben berendezkedtek a segélyekből való semmittevésre,mivel jobban megélnek belőle mint a munkából.A többi épületes kijelentésedet már nem kommentálom,mert belefáradtam.

Macc 2008.05.28. 07:03:01

Próbáljunk elszakadni a mától. A most 30-40 éves romák, ők ugye már nagyapák! Abban az "átkos" Kádár rendszerben nőttek fel. Vajon akkor miért nem végeztek el egy szakmunkásképzőt? Tisztelet a kivételnek! A könyvek 1 évi bérleti díja 05Ft volt!! Miközben a különböző helyről kapható ösztöndíjak kb. egy szakmunkás bérének a felét tették ki. Ugye ez se volt jó, be kellett járni, dolgozni és tanulni kellett. Erre vajon mit mondanak a T. cigányvezetők ? Nem így volt?

Gendarmerie 2008.05.28. 07:11:17

Macc azért téget és több más normális embert megfogott az alkotás élménye velem együtt , de őket ? . Szarnak a világra és csak benünket húznak vissza a fejlődésban . Addig míg ausztriában 7 ember dolgozik , 2 gyerek 1 gyugdíjas van addig magyarban 3 ember dolgozik , 3 nyugdíjas 1 magyar gyerek 2 roma gyerek 1 zsidó meg hizlalódik azért hogy majd elsikkassza a magyar javakat !Jobb lenne ébredni!

Dzsoki 2008.05.28. 07:17:27

A magyar hatóságok mindig köntörfalaznak és titkolják a cigánybűnözés mértékét, így nincsenek is adatok arról, hogy mennyi kárt okoznak magyarországon.

Vannak nálunk jóval fejlettebb európai államok Olaszország, Csehország, Szlovákia ahol viszont foglalkoznak a cigánykérdéssel, és meg is fogják oldani ezeket a problémákat.
index.hu/politika/kulfold/rmnbvndrl937/
www.ahet.ro/content/view/3195/50/
"Róma polgármestere úgy véli, hogy hiba volt ilyen sok román állampolgárt beengedni az országba, de sajnos az uniós előírásokkal szemben nincs mit tenni. Úgy látja, hogy Róma évekkel ezelőtt a világ egyik legbiztonságosabb fővárosa volt, ma már nem lehet szabadon közlekedni az utcákon, és mindez a románok miatt van így. Hivatalos adatok szerint a Rómában elkövetett bűncselekmények 75%-át román állampolgárok követték el."

"Cezara David, a Romani CRISS szervezet munkatársa szerint az egészben az a felháborító, hogy a bűncselekmény etnikumhoz kötik, azzal magyarázzák, hogy a férfi roma. Pedig román állampolgárként kellene őt kezelni, és nem szabadna egy teljes etnikumot megbélyegezni. "

A magyarok semmittevése az oktatás terén, a bűnözés terjedése és a segélyeken élők hada ellen 10-15 éven belül keményen vissza fog ütni. Jelenleg a magyar állam SZDSZ-es barátainknak köszönhetően azért fizet ellenőrizetlenül és elvárások nélkül a családoknak, hogy minél több képzetlen a munka világába beilleszkedni képtelen gyermeket neveljenek. 10-15 év múlva érdemes lesz majd összehasonlítani cigányországot a környező országokkal szemben.

Gendarmerie 2008.05.28. 07:23:16

Dzsoki !

Ezt mindenki tudja ZSIDEX fajta állat többsége irányítja a magyar kormányt -országot ha azt annak lehet nevezni , szerencsére én 300 km-re vagyok ettől de tisztán látni csak kampósorru retekfazatuakat látni a magyar 1 -en telaviv2-ön és a YodaRtl-Club műsorain , mikor 3 zsidó beszél a magyar gazdaságról hogy mi a baj az a jövő mitovábbja .

Salem

Spiró "szigorúanrövidiiiiivelíromanevemettefasz" György 2008.05.28. 07:24:51

Gyönnek a tört-kebelű cigányok megen,
tűzifatolvajkák, fűzfavágók, jönnek a szarbul,
és csend van. Senki se pisszen. De kertnek alantról
kevéske morajlik: rezzen a sás, sunyul a horda.
Ó, ha gyilkolni, de/vagy lopni szabad volna újra! Újra!
Csámcsogva, hadarva szopnák a vért
Miért is? Ki tudja. Tán kedve öröméért?
Segít pár örök-tévedett, hülye jogsegéd.
Ez olyan téma: ezen folyton fölajzik az ilyen szemete,
ez rendben van, de szégyen, szégyen, itt mindenki szégyene,
hogy mindenki kussol, hogy az összesek csak néznek,
és nekünk kell jönnünk, pár leventének,
hogy bemutassuk a barmainak, hovatovább néktek,
hol lakozik a magyarok istene!

Perillustris 2008.05.28. 07:38:32

"Talán még abban a megállapításban is van valami, hogy Magyarországot a romák építették fel. "

Cserébe most le is bontják?

RedRiot 2008.05.28. 07:44:58

Tibike:
"Elszomorít, hogy milyen sok szalonnáci van itt, aki a fröcsögésen kívül másra nem képes... de hát ezért tart ott az ország ahol."

Persze, mert szegény cigány barátaidat a szalonnácik lökdösik ki az iskolapadból, a szalonnácik tiltják meg nekik hogy budit építsenek a ker végébe. Egyáltalán, ki a szalonnáci? Mondjuk akinek elönti a vér az agyát ennek a videónak a megtekintése után?

www.youtube.com/watch?v=5VUb3Xe3TG8

Okostibi, a hozzád hasonló csótányagyú idióták miatt fog ott tartani az ország, amilyen mélységet jelenleg el sem tudunk képzelni...

palesztin 2008.05.28. 07:47:18

A kurva nagy szegregációnak köszönhetően az összevont iskolában ,már mentők vittek el egy gyereket a putrisok nem verbális interakciójának köszönhetően,valamint minden gyermek az iskola földszintjén vár fél 8-ig,mert reggel zárva kell lenni mindennek, ugyanis az ablakon adogatták ki reggel a lopott holmikat anyunak-apunak ezek a genetikai selejtek.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 07:47:27

Köszi, javítom.

MásokNAK: Tegnap minden ilyesmire nyomattam kommentet. nem ismétlem magam, tessék visszakeresni.

nemtdom · http://azallamenvagyok.blog.hu 2008.05.28. 07:50:26

A poszt alapján az írót olyannak képzelem, mint a felvilágosult, hirtelen rendkívüli tapasztalatokra, csodás világnézeti elvekre szert tett első éves egyetemistákat. Nagyon szép, nagyon jó, amit írt, bele is könnyeznék, ha...

...ha nem egy földöntúli világ szemszögéből írna, ha ő is a kis béréből úgy menne el a gyerekkel kenyeret venni, hogy mellette a szegény, méltatlanul elítélt roma közösség a segélyből kilóra veszi a gyereknek a jégkrémet, aztán miután hazamegy megállapítja, hogy besurrantak a kertbe, és a nagy gonddal elveteményezett, izzadva kapált, palántázott krumplit, paradicsomot, dinnyét (csak hogy a gyereknek legyen egy kicsi) szépen megdézsmálták a segélyből élő, jégkrémevő banda. Vagy emlegethetnénk azt is, ha a gyereknek veszek egy mobilt, mert mégis, ha baj van, meg olyan környéken jár. Aztán ha olyan környéken jár, szépen elszedik tőle olyanok, akik hatszor drágábban öltöznek nála.

...ha az író kicsit élne is abban, amiről véleményt alkot. Ez a legnagyobb gondja a romakérdésnek: amióta Budapesten élek, kicsit én is úgy érzem, mintha homokba dugnám a fejem, nem szembesülök naponta a szomorú tényekkel. Pedig attól léteznek. És a politikusok, meg az emberek java nem látja: nem látom én sem kiszállva a kapu előtt az opelból, hogy pár utcával arrébb mi megy. Nem kell hallanom őket, éreznem a szagukat, nem kell az alsógatyámba dugnom a pénzem.

A cikkíró költözzön egy roma telep szomszédságába!

Nem rosszándékkal vádolom a romákat, egyszerűen visszaélnek egy helyzettel, és ez a roma kultúrában nem minősül pofátlanságnak. Ezt kellene az államnak kőkeményen megfognia.

0xFFFF 2008.05.28. 07:58:25

Már megint a szerencsétlen, szegény cigányok ! ...hogy dögölne meg mind és akkor nem kéne szenvedniük !

Bear 2008.05.28. 08:09:38

A szerző vagy szándékosan valótlanságokat írt, vagy csak provokál, és vitát akar gerjeszteni. Esetleg nem Magyarországon élt az elmúlt 50 évben.

Puporka Kázmír 2008.05.28. 08:11:56

7000-8000 naponta az éjnappali cigányrobotér. Akkor nyilván hétvégén is dolgoznak ezek a szegény cigányok, vagyis akkor havi átlag 26 munkanap kerekedik ezen dolgos népek életébe. Így kettőszáztízezer tiszta, adóelkerült magyar fofót tud keletkeztetni egy meglett cigányember. Kiadásait véve számba, keletkezik benzinköltsége, amelyet 5 személlyel megosztva fedez, ez kb. 1200 (átlagkocsi 100-on vett fogyasztásával). Keletkezik egyéb, önellátással kapcsolatos költsége, mint a zaba. A mekibe költ napi 5 hamburgerre, ami a benzinköltséggel együtt 2000 ft. Vesz napi egy doboz cigarettát és még 500 ft. értéken alkoholt. Ez összesen 3000 forintnyi napi tápot jelent a nagy barna ember számára, ami 26 napra véve 78.000 forint kiadás. Mérlege így 138.000 forint. Nos akkor magyarkáim, akik ilyen nagyra vagytok, gondolkozzatok el, mit jelent ez a mai világban? Ez a pénz igencsak lófaszka, különösen akkor, amikor tudjuk, hogy ezt az országot a cigányok építették a kommunisták hajcsárlásával! Mert lássuk be, fakóarcú magyarkáim, hogy az átkosba épült itt minden faszomnyi valamirevaló négyzetcentiméter ebbe a ószágba, me addig semmisevót. Me addig nem vót pannell se meghá csináltak sok csatornát is hogy legyenhová kiszarni a pőkőtöt.

nemtudom 2008.05.28. 08:13:58

Bear, valahogy ki kell kerülni az indexre:D

A romáknak meg adjunk egy megyét!

sprenczl 2008.05.28. 08:14:13

Ez csak egy provokáció.

1. A "mágélhátési bűzözés" is bűn
2. Az "indulati bűnözés" is bűn
3. Aki nem dolgozik ne is egyék.
4. Elfogyott a segélyre a pénz. Felélte a sáskahad. Sajna dolgozni kell érte. Minimum közmunkát. Pl. a saját szaruk feltakarítása.
5. Ha valakik nem tudják 600 év alatt megtanulni (muhaha), hogy tartsák tiszteletben a többségi kultúrát és szokásokat(orkok vs. Európa), akkor ne csodálkozzon, hogy őt sem tisztelik
Ha ez nem tetszik, el lehet húzni. Vissza Punjabba. Bár onnan egyszer már kibaszták őket....

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 08:14:54

7000-8000, de csak pesten és szezonban, napi 14 óra melóért.
ügyesen tudsz számolni, de hordjál ennyi időben sittet és téglát öt hamburgerrel.

Nargile 2008.05.28. 08:15:57

Az itteni hozzászólásokat olvasva az a benyomásom, hogy ugyanaz a néhány kurucnáci hőzöng különféle nickek mögé bújva, közben veri a farkát otthon, hogy "most jól megmondtam a cigányokról".... Elmekórtani eset.

bandi 2008.05.28. 08:17:20

Ki írta ezt a hülyeséget? Minek provokálni az embereket, mior így is elég idegesek?

2008.05.28. 08:17:44

tipikus íróasztal mögüli, álértelmiségi, vadromantikus áradozások...

félre ne érts demokratikus, azzal nincs bajom h valaki roma, rengeteg normális, dolgozó ember van köztük, és ugyanúgy a magyarok között is vannak akik "cigányabbak a cigánynál"
mert ha valaki "cigány" - 19 évesen a 4.!! gyerekét potyogtatja (nincs rá más szó) és még csak az se tudja megmondani h hány hétre születik a gyerek, bezzeg azt h mennyi segélyt fog érte kapni - na az ilyet már szerintem nem hagyhatja az ember szó nélkül...

és hidd el, aki azt látja huzamosabb időn keresztül valamelyik borsodi v alföldi faluban, h az ilyen fajta romákból áll a többség, nem fog társadalmi integrációról, esélyegyenlőségről, meg depriváció-mentességről áradozni

"aki nem dolgozik ne is egyék" helyett szerintem "aki nem akar dolgozni ne is egyék" - de ez maximálisan

utini 2008.05.28. 08:22:14

Szerintem demokrata ezt az esszét kényszer hatására, vagy valamilyen pszichotróp anyag befolyása alatt írta. Hogy Magyarországot a cigányok építették fel? Jézusom....

2008.05.28. 08:22:27

nem kell ahhoz kurucosnak lenni h negatív véleménye legyen az embernek róluk - ez akkora baromság könyörgöm...
ha egy cigánysor mellett laknál, te lennél a leghangosabb Nargile

RedRiot 2008.05.28. 08:23:23

"de hordjál ennyi időben sittet és téglát öt hamburgerrel."

Azt nyilván nem tudnék, de mondjuk két óráig igen, a fennmaradó idôben pedig az utcán elhaladó "jónôk" felé sugározni a következô üzeneteket:
-(fütty) Mé nem szopol le? Hállod?
-(fütty) Mebbasználak, hallod?

Közben dohányoznék, és a többi "kizsákmányolttal" eszmét cserélnék.

bandi 2008.05.28. 08:23:57

Nargiel, az elmekórtani eset az, aki ezt a cikket írta...

Puporka Kázmír 2008.05.28. 08:25:20

ezeket pontosítsuk, tesvírem, hogy te honnan is állol elő ezekke, hogy 14 óra, 7-8, sitt meg tígla, meg egyátalán hogy így meg úgy? megmondom énneked asztat te. a fehér apád kiküddött az épitkezísre hájcsárkodni h tanuljál bé a szerepedbe és rágjad a fizikai melósok életit idegeire menj a cigány tesvíreimnek ott sájátitottad el ezt a tudomágyadat. de aztán megjájdút a szíved me nem birtad és sájnáltad öket úgyhogy apád kiátkozott most meg itt csurgatod a lelked országvilágnak hogy egyemmeg azt a rákos szivedet te putymá kis ráklótesvirem. örökbarátságba fogadlak a romák körébe te édeske

Toxik 2008.05.28. 08:28:30

Megint egy droid...
Mi lenne, ha lenne egy adat arrol, hogy mennyibe kerulnek a ciguk, eves szinten (segely, borton)...
Nem ellensegkereses, csak konnyu az adonkbol hupakolni.....

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 08:30:09

persze, hogy ugyanaz a 20 ember.
nagyon fikázták Spirót 87-ben, de maximálisan igaza lett. Előjöttek a mélymagyarok a szarból és hozzák az undorító gyűlölelet.
Egyébként most is józsefváros szívében vagyok. A lakás mellett cigánysor, laktam a pongrácz telepen.

Ennyi voltam, veletek nincs társalognivalóm.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 08:31:24

ja, már csak azért sem, mert nekem dolgozni kell, szemben veletek, akiket mindenféle Magyarország rombolásában érdekelt külhoni titkosszolgálat nyom lóvéval...

Gizmopajtás 2008.05.28. 08:33:03

Na álljunk meg egy szóra!
A cigánysággal nem azért van tele a hócipője a többségnek, mert jaj, szegények nincs munkája, hanem a rájuk jellemző deviáns viselkedés miatt. Attól még, hogy nincs munkám nem fogok senkit meglincselni, felgyújtani.
És ezt ne magyarázzuk félre a frusztrációval! A magyarok között is van sok kilátástalanságban élő, mégsem jellemző, hogy terrorizálná a környezetét.

Ezt vedd figyelembe kedves cikkíró és ne gyere ennyire demagóg szöveggel.

2008.05.28. 08:42:17

végig normális hangnemet ütöttem meg azt hiszem, ellentétben a te demagógiáddal, demokratikus
azt meg ne meséld már be magadnak se, h egy percig is azt hitted naivan, h nem fognak harapni a mélymagyarok a témára...
a pártatlanok egy része meg a pátoszra ami körüllengi az egész megközelítésed

a titkosszolgálatos duma meg egyik oldalról sem szól már olyan elementálisan ; )

Winston Smith 2008.05.28. 08:44:46

Elég sok hülyeség van ebben a cikkben. Jellemzően az alapvető dolgok.

Pl. az, hogy a rendszerváltásra vezeti vissza a problémákat, hogy akkor kirúgták a romákat a munkahelyekről, és ezért kényszerültek segélyre. Könyörgöm, azóta felnőtt egy generáció! Aki a rendszerváltás idején 10 éves volt, ma az sem dolgozik (tisztelet a kivételnek), hanem segélyen él! Nehogymá' ezért is a rendszerváltás legyen felelős!!!

Óriási a szakadék képzettségben, kultúrában, az erkölcsökben (magántulajdon védelme), illetve a munkához való hozzáállásban a romák és a nemromák között. Ezen kellene változtatni, mert különben nem fog változni semmi, csak a romák aránya nő.

Amelyik roma ezen változtatott (szerzett valami végzettséget, keresett munkát), az talált is munkát és ma a társadalom megbecsült tagja.

Ja, és senki ne jöjjön azzal, hogy a magyarok kirekesztők. Magyarok százezrei szavaztak a Megasztár alatt Oláh Ibolyára, Caramelre, Gáspár Lacira. Vannak roma "médiasztárok", Győzikétől Bódi Gusztiig. A hazai társadalom szerintem nyitott a romákra, feltéve hogy valami igyekezetet, teljesítmény lát tőlük.

Gizmopajtás 2008.05.28. 08:48:42

Meg a másik:
".. a társadalmi többség az egyik központi bűnbaknak nemzeti sikertelenségünk, töketlenségünk miatt."

Ebben pedig Igazad van, tényleg töketlen a többség, dea miatt, mert hagyja a parazita kisebbséget élősködni magán.

Laid 2008.05.28. 08:52:49

Ugyanmá, te faszfejű kis kopé. Tudja itt mind a 20 ember, hogy baszol ma bemenni dolgozni, ugyanis kurváva a fiatalkorúak seggbekúrodájában tengődsz, te csinibaba köcsögtündér. És igaz, éppen a nyócban:D És amennyiben a tróger szüleid nem dobtak volna el, és nem gyújtod fel magad bosszúból, és ki tudja, most éppen lenne egy jó állásod idekinn, akkor sem mennél dolgozni baszdmeg, úgyanis úgy örülsz most a kis faszodnak a kis blogoddal együtt, amit ezúttal nem heti 2 ember olvasott, hogy majd beszarsz

Winston Smith 2008.05.28. 08:54:52

A cigányság nem bűnbak. Itt élnek kb. 5-800 ezren, és alig valamit tesznek hozzá a nemzeti össztermékhez. Gyakorlatilag a többségi társadalom tartja el őket.

Ez egy nagyon jelentős teher a többségi társadalomnak. A cigányság nem bűnbak, hanem nagyon is valóságos fék. (Ezzel együtt is nem a cigányság az egyedüli, még csak nem is a legfontosabb oka annak, hogy a magyar gazdaság jelenleg a béka segge alatt van, de egy fontos akadálya a fejlődésnek.)

2008.05.28. 09:02:00

jah WinstonSmith benyögte a frankót, a cigány is ember, csak akarjon dolgozni
le a demagógiával!

zi 2008.05.28. 09:11:09

demokratikus:
Méhkas. De Te ezt úgy is tudtad.
Ma Magyarországon erről a kérdésről lehetetlen normális vitát folytatni.
Azt, hogy valamit tenni kell mindenki tudja. De nem tehetünk semmit, amíg itt mindenki indulatból beszél.

Viking 2008.05.28. 09:16:06

Kedves Demokratikus!!

Az egyetlen ember akit felbérelhettek, az ezen az oldalon megjelenők közül, az csak te lehetsz...

Mert ez a kis elmélet amit itt az olvasók elé társz egyszerűen szólva nem igaz! Bárki aki csak kiteszi a lábát az utcára ezt láthatja. Persze a "mélymagyaros" kommented elárulja a jól betanított/betanult mocskolódást (persze ekkor te beszélsz gyűlöletről...).

MediaSlave 2008.05.28. 09:36:50

Elvtársak, polgártársak, hazafiak!

Beszélünk arról, hogy mi van, mi nincs. Egy biztos.Nincs munkavágy, ami a becsületes ember ismérve. De. Nem várhatjuk el sajnos hogy dolgozzanak, mert generációk óta nem látták egymást, hogy dolgozni mennének, tehát nem is tudják mi az a munka.
A munkáltató azért nem számol a cigánnyal, mert tudja, hogy alapban bizonytalan munkavállaló, és ha alkalmazza is, az neki mindenképpen veszteség, hiszen ha nem dolgozik akkor újat kell toborozni, betanítani stb.
Ahelyett, hogy jelentéktelen összeget költ az állam a lelkiismeret tisztán tartására, forgasson nagyobb pénzt az akadálymentesítésre, hogy a fogyatékkal élők dolgozhassanak.
Eljutottunk arra a szintre, hogy az 50 éve erőltetett integráció helyett az asszimilációt kellene választani, és izolálni őket, hogy egy kelet szlovák cigány-éhséglázadáshoz hasonló események után a természetes szelekció új alapot adjon a tárgyalásra(?).
Tudom, hogy ez már kimeríti a közösség elleni izgatás fogalmát, de vállalom a véleményem.
Lehet szidni a Gárdát, valószínű nem is a legkomfortosabb megoldás, de a többségi társadalom természetes önvédelmi reakciója, egy furcsa a többség által kezelhetetlen köntösbe bújtatva.
Bocsánat ha van amit ismételtem, de sok a 473 komment, de később elolvasom!

Hazafi 2008.05.28. 10:12:20

Arthur C. Clark irigyelne téged amiért ilyen sci-fit kanyarintottál ide "kedves" cikkíró.

Büdös Magyar 2008.05.28. 10:16:18

1: A cikk egy vicc, úgy ahogy van. Amit leírt a kedves cikkíró, azt szerintem ő se gondolta komolyan.
Ha mégis, akkor tudom sajnálni.
2:Miért mi tanuljunk meg élni mellettük.Tanuljanak meg ők MI mellettünk élni.Nehogymár a csík húzza a repülőt.
Miért a többségi társadalomnak kéne segíteni nekik integrálódni? Minek integrálni őket? Volt rá párszáz évük.Eredmény? Semmi. Ja bocs, mégis: vígan megélnek a segélyből és bűnözésből nulla munkával + erre még büszkék is.
A cigány kultúrát NEM lehet integrálni, mert egyszerűen középkori.
3:A sok 100% libsinek meg üzenem h tényleg költözzenek ki pár napra (!) egy putrisor mellé.
Nem mernék.A fotelből könnyű jogokat védeni...
4: Ha sürgősen tényleg nem oldódik meg a helyzet akkor itt
nagyon csúnya dolgok fognak megtörténni.Vagy a magyarok vagy a cigáyok.Ennyi.

BiG 2008.05.28. 10:24:37

Lord_Cica / Original 2008.05.27. 21:12:05

A régi magyarok nem voltak gyűjtögetők! Állattartásból éltek! Sőt, ha letelepedtek, földet műveltek! Volt magas szintű kultúrájuk is, művészetük.
A cigóknak sohase. Ők "gyűjtögettek" - azaz loptak.

A posthoz annyit, hogy bár mindenféle címmel próbál dicsekedni az írója, meg a támogatói, de töketlen barmok és magyargyűlölő, rosszindulatú férgek, akik a romlásunkat akarják!

Üdv!

naponta 3x 2008.05.28. 10:32:42

A mamám falujában nyaraltam sokat gyerekkoromban, voltak ott cigány barátaim is, nem volt bajunk egymással. Késöbb is sokáig messziröl üdvözöltük egymást. Mára mind börtönbe került, gyilkosok, rablók lettek, volt akit megöltek. A szomszéd néni unokája (nem cigány) orvos lett, én programozó. Szar történet, nem tudom mi a tanulsága. Nem mondanám magam liberálisnak, sőt. De ilyen élményem is van cigányokkal.

bandi 2008.05.28. 11:40:42

Egyébként te "demokratikus".

Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy az ilyen cikkekkel segíted az általad oly nagyra tartott romákat! Pont az ilyen egyoldalú, mindent a magyarokra fogó írások miatt utálják őket egyre töben! Vagy mit vártál, hogy minden magyar ember elrestelli magát, hogy "igen, szemét köcsög rasszista nép vagyunk, meg se érdemeljük az életet, adjuk át az országot a romáknak, hisz úgyis ők építették fel". Vagy mit akarsz az ilyen cikkekkel elérni? Tudod, az egyoldalúság akkor sem helyes, ha a romákkal szemben pozitív irányú!

manager2008 2008.05.28. 11:49:39

Egy biztos, végrehajtható, Eu komform, megoldást nem nagyon tudtak a hozzászólók mondani.
Igaz a kormány sem.

Marad a veszély, hogy esetleg spontán reakciók viszik a dolgot egy borzalmas végkifejlet felé.

Igaz másnap is felkel majd a nap, MINDENKI elhatárolódik, a bűnösöket becsukják ha megfogják, aztán felejthető a dolog.

Mladics és Karadzsics elvégezte a dolgát, Európa keresi őket mint bűnösöket, teljes joggal, az ottaniak egy része meg hősként tekint rájuk.

Ez egy ilyen agyament világ.

A másik mindenkitől független zavaró jövőkép, hog a globális felmelegedés lecsökkenti a mezőgazdasági termelési lehetőségeket, állandósul a vízhiány, és előtérbe kerül az éhezés (Afrikában már jelen van). A gyengén ellátottak kényszerből megtámadják a javakat birtoklókat akik védekeznek és az erősebb kultúra és szervezettség miatt elpusztítják a támadókat. Akár több milliárdal is csökkenhet a népesség a földön.

Ehez képest semmiség hogy felszedik a vasuti sínt, vagy ellopják a krumplit, egész addig amíg a meglopott is elkezd az éhhalál szélére sodródni és nem elégszik meg a rendőrségi feljelentéssel, hanem lő válogatás nélkül minden mozgó célpontra.

A megoldásokat addig kell keresni amíg van idő, mert a konfliktus kialakulása után már nincs megállás.
Uff

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 12:13:17

manager2008
nagyon úgy néz ki, hogy valami hasonló apokaliptikus irányba haladunk. A baj csak az, hogy itt nem egy-két áldozatról lesz szó, ha indul a lavina, hanem komplex polgárháborús helyzetről, tömeges lincselésekkel. És akkor fog kiderülni, hogy a radikális cigányellenesek nagyon kevesen vannak, de a felhergelt cigányok piszkosul sokan. Minden erőszakos megoldási lehetőség nemzeti katasztrófákat eredményezett szerte a világban. A szerbek erőszakkal akarták megvédeni magukat. Mi lett velük?

khm... 2008.05.28. 12:22:27

Szeretnéd a tömeges lincselést, igaz...???? A rózsadombi védett övezetben élő barátaiddal együtt!!!

Remélem, még ez előtt bevetik a terrorelhárító kommandósokat, REBISZ-eseket, és a katonaságot is!!!
Szlovákiában csak egyszer próbálkoztak be a cigányok, azóta kuss van. :-x

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 12:35:54

khm
ne magyarázz félre, én most is a józsefvárosban vagyok, este meg kőbányán.
te meg szeretnéd, ha a karhatom lőné őket mi? Mennél adogatni a lőszert, szerencsétlen...

átlátó 2008.05.28. 13:09:26

Demokratikus! Van még kedved a billentyűkhöz érned?! Ismét kérdem, mert látom jelentősen szükség van rá: Milyen alapja van a "nem szokta a cigány a szántást" és a " cigányútra szaladt" nem újkeletű népi bölcsességeknek. És, hogy ne unatkozz megválaszolhatnád nekünk tudatlanoknak, hogy milyen volt az élet a cigányonak a leszakadásuk előtt, valamint miért szakadtak le egyáltalán? Ha nem válaszolsz, én azt is megértem, amit itt a szíved alá kaptál nekem se lenne. :) :) :)

BiG_ 2008.05.28. 13:21:46

Hé, demokratikus!

Ha már itt olyan okos vagy és annyira szarok vagyunk, mi magyarok, akkor ugyan már, miért nincs még megoldva a cigányság ügye általatok?
Csak nem ti is lopjátok a napot?

Tudod, kábé 3 éve a Parlamentben egy szakértőt megkérdeztem, aki előadni ment oda a szegény hátrányos helyzetűek sanyarú sorsáról a kormány részire, hogy nekem, mint adófizető polgárnak, ugyan mondja már meg, hogy mennyi esély van arra, hogy a befektetett rengeteg pénznek lesz látszatja?

Tudod mit válaszolt???

Röviden: "Semmi"

Úgyhogy az okoskodásoddal mehetsz a sóhivatalba és a magyarokról le lehet szállni.

Ja, igen, azt a srácot, aki az Oláh Action nevű játékot anno kitette a netre és ezért agyonbaszogatták, ki kéne tüntetni a kiváló jóstehetségért. Mert a játék pont arról szól, ami itt lesz: a cigányok elszemtelenedtek, fosztogatnak, rabolnak, gyilkolnak, erőszakoskodnak és a cél az, hogy a béke helyreálljon. A mód: céloz és lő...

Üdv!

Kiváncsi Fáncsi 2008.05.28. 13:25:12

Sziasztok!
Érdekes a cikk, de szerintem kissé túlzás. Én már idestova 15 éve élek cigányok szomszédságában és nem vagyok rasszista. De amit művelnek az rettenetes. Minden évben bejönnek, lopnak zúznak a kertben, a másét akár többször is elveszik(pl. az ereszcsatornát 3 x lopták el tőlünk egy év alatt.)Mellesleg a kertje ugyanakkora mint a miénk, de nem műveli, csak gyom van benne,mert az munka(megjegyzem nem a szomszéd az egyedüli aki nem műveli, hanem az egész utcájuk).Ha szeretnének dolgozni legalább a portájuk rendben lenne. Mi segítünk nekik adományokkal, de az sosem elég. Mindig több kell nekik.
Mellesleg nincs Eu-konform megoldás tekintve, hogy a cigányok nagy többsége-tisztelet a kivételne- nem tud integrálódni a társadalomban. Nemcsak Magyarországon, de Belgiumban, Franciaországban, Németországban sem (Ezekben az országokban éltem és tapasztalatból írok).Sajnálatos módon.
Egyébként ők meg attól rettegnek, hogy 20 év múlva nem lesz aki eltartsa őket....

Gyula 2008.05.28. 13:29:52

A cikk egy vicc. Az írója utánnanézhetne az Országos Orvosszakértői Intézet adatbankjának, esetleg informálódhatna, hogy hány százalék cigány a rokkantosítottak között. Esetleg orvossal is beszélhetne, vagy bárkivel az egészségügyből, hogy ugyan miért utálják az EÜben a cigányokat.
A romák a saját lábukon jöttek, nem rabszolgaként szállították őket ide, mint a demokratikus Amerikába a négereket. A vendégnek illik betartani a vendégfogadó házirendjét, ha ezt nem teszi meg, ne várjanak almáspitét.
Az EÜ csak azért volt "partner", mert nem kértek a Mauglik szúrásából. Látszik, hogy a cikkírónak fogalma sincs, hogy milyen állapotok voltak és vannak az orvosszakértői intézetekben. Én többx is voltam vidékiekben.
A munkalehetőséggel kapcsolatban szeretném emlékeztetni a cikkírót a pár éve történt botrányról, amikor a TV2 Hiradója foglalkozott azzal a témával, hogy Békés Megyében diszkriminálják a cigány munkavállalókat, mert LOPNAK.

Ez a mondat meg nemigaz állítás:"Miről is volt szó? Arról, hogy akinek volt pénze megkenni a leszázalékolást intéző orvost, vagy volt kapcsolata ehhez, az el tudta intézni magának."
Nem pénze volt a cigánynak, hanem rokonai, akik megfenyegették az orvosszakértőt. Előbb utánanézni a témának, utána "szakértősködni".

Üdvözlettel
Gyula
Egy volt Orvosszakértői Intézeti dolgozó.

liok 2008.05.28. 13:32:44

demokratikus · www.demokratikus.hu 2008.05.28. 12:13:17

Ennyire ne menjünk előre még feltételezésekkel sem, remélhetőleg ide nem jutunk...de ki tudja persze. Mindazonáltal ez igencsak kétséges, amit leírtál. Szó nincs itt csupán szélsőjobbról és radikálisról...

HU 2008.05.28. 13:33:47

BIG, BIG, BIG truth by Kiváncsi Fáncsi...

Sajnos a magyar romák nagyrésze(jah és más országokban is)-tisztelet a kivételnek- olyan, mint a BELGA, FRANCIA, Német arab egy jó része... blablabla

********************
saját tapasztalat
*******************

NEVER ENDING STORY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BiG_ 2008.05.28. 13:39:50

Kiváncsi Fáncsi 2008.05.28. 13:25:12

Igaz és hihető, amit írtál, kár, hogy fölösleges, ezek a "demokratikus" arcok csak a bűnpártoláshoz, a fajvédelemhez értenek és a magyar mocskolásához.
De ha a többségi nemzetet így semmibe veszik, akkor mitől "demokratikusak"??? Így nem kicsit oximoron...

Üdv!

toxikus 2008.05.28. 13:41:58

valaki az elején megkérdőjelezte,h a cigányok csak akkor kötnek bele valakibe ha az úgy viselkedik. normális ez vagy sose látott cigányt?:DD


mondjuk ha úgy viselkedek, hogy kétajtós szekrénynek nézek ki illetve viselkedésemmel sikerül azt a látszatot kelteni, hogy ráadásul 3an vagyunk akkor tényleg nem kötnek belém:DDDD

Gyurrrrri 2008.05.28. 13:49:36

Nem tudom ki mit szólt volnaahhoz ha a saját szeme láttára verik agyon az édesapját, mert megállt segíteni. Remélem a cikkíró bele tudja magát képzelni a gyerkőcök helyzetébe és mélységesen elítéli azokat akiket most véd. egyébként ajánlom neki, hogy beszélgessen mentősökkel, különösen vidékiekkel, hogy mik a tapasztalatok tisztán roma lakta negyedekben, meg fog lepődni... egy dolgot pedig ne felejtsen el ha a nagymamájának végják le a lábát, nyomják ki a szemét, ő már rég öldösné őket

BiG_ 2008.05.28. 13:54:18

Gyurrrrri 2008.05.28. 13:49:36

Úgy tűnik, az ilyen fajvédőknek keményen rá kéne faragniuk, hogy végre lássanak, csak sajnálom azt, akin keresztül a megvilágosodás elér a sötét fejükbe...

Ezek a "szociális munkások" úgy tűnik, falaznak a cigánybűnözőknek... Amit elkövetnek, az a többségi nemzet rágalmazása és bűnpártolás...
A "demokratikus" szóval takaróznak, mint az 56-os pufajkás gyilkosok bújnak az "antifasiszta" mögé.

De kilóg a lóláb!

Üdv!

liok 2008.05.28. 13:58:31

demokratikus · www.demokratikus.hu 2008.05.28. 12:13:17

demokrácia névbe bújtatott demagógia

Lehet itt csapkodni a magyarokat hogy ők ilyenek meg olyanok, de kérdem én, akik őket csapkodják!? Mit is keresnek itt? És a másik kérdés, próbáltak ők már háttér nélkül felnőni a mai viszonyok között? /minimálbér vagy 50% körüli adóterhelés, 20%áfa, anyámkínja adók, utazás, ruházkodás, gyerektartás, munkahelyi magalázás és kiszolgáltatottság, 10 órát is meghaladó munka naponta mindezért/

Egy kezdő munkásfiatal nos...hogy is vesz ebből házat? Banki hitellel? Ha óriási mákja van akkor szülői háttérrel. De ha nincs?? És ne magyarázza meg senki hogy tanulnia kell, meghogy neki összejött, mert nemcsak jogászokra és diplomatákra van szükség, hanem kétkezi munkásra is, akik munkája legalább annyit ér, ha nem többet. Nem mindenkinek jut egyformán lehetőségből de a jelen rendszer még azt is megvonja.

Még egy kérdés! A média miért nem beszél arról, hogy képzett magyar dolgozók tízezrei özönlik ki lehetőséget keresve? Ez Magyarország?

vonjátok le mindezt és kijön a képlet, akinek nem annak javaslom az általános iskola első osztályát

liok 2008.05.28. 14:01:22

toxikus / Johny JoyStick · engeddel.blog.hu 2008.05.28. 13:41:58

Pontosan így van ahogy írod, folyamatosan megalázóan beszólnak embereknek, hangosak és csúnyán beszélnek. Kötekednek. Sajnos nem tudom megszámolni hány eset részese voltam eddig. De nem is akarom.

toxikus 2008.05.28. 14:06:02

liok 2008.05.28. 14:01:22
ugye. amúgy visszakerestem és pont az egyik postíró feltételezte azt vkinek az írására, hogy csak azért kötnek bele folyton mert úgy viselkedik vagy beszól:D

liok 2008.05.28. 14:10:16

toxikus / Johny JoyStick · engeddel.blog.hu 2008.05.28. 14:06:02

felesleges hazugság amit írt, vagy pedig semmit nem tapasztalt belőlük

Gandalf 2008.05.28. 14:12:11

Ennek a blognak a szerzője egy korlátolt, hülye. Nem is idegesítem magam komment írással.

liok 2008.05.28. 14:18:31

Gandalf 2008.05.28. 14:12:11

Szándékosan nem szeretnék ilyesmit írni;) Egyébként én abszolút higgadtnak érzem magam. Ugyanakkor: már képtelen vagyok elsiklani azon egyoldalúság felett, amelyet elkövetnek azon emberekkel szemben Magyarországon, akik a jogos haragjuktól eltekintve a legkevésbé sem érdemlik azt meg. Ezért írok most is.

Nincs hatalmam, de a véleményemet kinyilvánítom. Nem a gyűlölet szól belőlem, hanem az igazságtalanság.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 14:25:32

No, persze, hogy merek még billentyűközelbe jönni, de a meddő vitából köszönöm nem kérek.
Ha néha egy kicsit indulatosabban írtam, akkor bocs. Egészen másként látom a dolgot, mint az idejöttek többsége és a súlyos anyázás belőlem is kivált reakciókat. Ha valakinek nagyon belemásztam a lelkébe, akkor bocs.

Mivel időszűke miatt nem tudok nagyon bejönni és huszadjára is lereagálni ugyanazon dolgokat, ezért most összefoglalom, hogy miért is volt jó ez a vita (?) a számomra.

Elsősorban azért, mert segít abban, hogy törjem a fejem. Azon magyarok közé tartozom, akik gondolkoznak, képes vagyok meghallgatni és magamévá is tenni gyakran velem, személyemmel, gondolataimmal szemben megfogalmazott kritikus gondolatokat.

Az első, az az, hogy sokkal érzékenyebben és körültekintőbben kellett volna ezzel a témával foglalkozni és nem úgy, hogy posztolok egyet ebészünetben. Sok dolog van a fejemben, tapasztalatok, tanulmányok, de ezeket úgy kell összefoglalni, hogy egyértelműek legyenek és ne kifejezetten támadó, irritáló élűek.

A legtöbb hozzászólás durván anyázós volt. Szerintem akkor is az lett volna, ha nagydoktori, tökéletesen objektív anyag lett volna. Ezek az emberek mindenre harapnak, ami nem agyagbadöngöléssel fenyegeti a romákat.

Viszont nagyon sok tényszerű (bár a leggyakrabban elfogult) kritika érkezett. Ezek jelentős része kiemeli, hogy a romák körében általános a deviancia és ennek alapján általánosítanak az egész közösségre. Ezzel nagyon nem értek egyet, sajnos azonban több ok miatt nagyon nehéz ebben a dologban normálisan nyilatkozni. Mi, a roma integrációt pártoló emberek nehezen tudjuk kivédeni a legtöbb vádat, mert olyan magatartásformákkal is szolidaritást vállalunk, amelyek a bűnelkövetés kategóriájába esnek. Ez egy 22-es csapdája, hiszen egyértelmű, hogy nem támogatjuk az erőszakot, az olaszliszkai lincselőket. Mit tegyünk? Ha mi is harsányan elítéljük őket, akkor a másik oldal csak ezen szavainkat emeli ki. Nem, mi nem vagyunk szolidárisak a bűnelkövetőkkel, az antiszociális magatartást folytatókkal. Sőt elítéljük őket. Pont. Azonban nem állunk meg itt, hanem éppen azt mondjuk, hogy ez már egy válságjelenség. Egy társadalmon kívülre sodródott társadalmi réteg lázadása a többség ellen. Mi úgy gondoljuk, hogy a többségnek is és a kisebbségnek is van felelőssége abban, hogy a dolgok így alakultak. Az egyikben talán nem volt túl nagy az integrációs hajlam, a másik oldal pedig nem vitte túlzásba a kisebbség irányába való nyitást. Történelmi falak egy társadalmon belül, amelyet nem szabad hagyni az egekig nőni, mert ha leomlik maga alá temeti ezt az országot.

Magam sem tudtam felhozni sok megoldási javaslatot. Egy helyzetet próbáltam a blogközösség elé tárni, egy gondolatébresztő, provakatívnak és irritálónak minősíthető írással. Nem akarom azt, hogy ennek a posztnak itt legyen vége. Ez az egyik legnagyobb közös ügyünk. Ha nem találunk rá megoldást baj lesz. Nagyobb baj, mint amekkora most van.

Epokit Drive 2008.05.28. 14:28:26

Kedves "demokratikus"!

Akikről írsz pozitív példaként, ti. a dolgozó cigányokról, azokkal az égadta világon semmi baj sincs. Soha, senki - a leghülyébbjeit kivéve - nem akart dolgos cigányt a puszta cigányságáért megverni, utálni stb.
Viszont - és a számokon ne vitázzunk, nem vagy olyan jó, hogy hihessen itt Neked bárki is - ott egy "másik" cigányság, akik egy turulszobrot a MÉH-be vinnének (saját füllel történő hallás), az általános magyar viselkedési normák közé alig intergálhatók, ma már, mondhatjuk, életformaszerűen bűnözők, erőszakosak, rossz szociális körülmények között élnek, és elsődleges bevételi forrásuk a segély és az egyéb alanyi jogon járó juttatások. Mindezt úgy, hogy cserébe nem "adnak" semmit.
De legyen, az "egyszeri cigány" legyen tök becsületes és munkaszerető. Akkor nézzük a vezetőiket (OCÖ). A roma holokauszt kárpótlási összegeit elsikkasztották, a rendelkezésükre bocsátott épületeket lelakják, majd újat követelnek, megfélemlítésről beszélnek, miközben az állítólagos megfélemlítők ott állnak mellettük tíz méterre stb.
Ha azt hiszed, ezzel a posztoddal jót tettél a cigányoknak, nos, tévedsz.
A cigányok felemelkedésének két pillére van: munka és tanulás (tanulás és munka). Enélkül maradnak, akik most is: sokak szemében élősködők, akiket erőszakkal kellene akár alapvető jogaikban is korlátozni.

Ed

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 14:31:29

akkor valamiképp egyről beszélünk. Ahogy nekem nem kellene álltalánosítanom, úgy a másik oldalnak sem kellene. Sajna vannak mindkét oldalon, akik annak köszönhetik a legitimitásukat, hogy ez a téma napirenden van...

Epokit Drive 2008.05.28. 14:34:49

Most olvastam a legutóbbi posztodat (önkritikus szociológusi ömlengés elvi szinten), és csak egy megjegyzés hozzá: nem csak Magyarországon, hanem több európai államban sem tudták integrálni a cigányságot. A több pénz és a jobb társadalmi körülmények sem segítettek ebben, legfeljebb az arányok voltak jobbak, de nem jelentősen. Ezt írták itt is, de felesleges, az integrációpártiak a makacsul fel-felbukkanó negatív tapasztalatokat ignorálják, úgy tűnik.
Mivel szocmunkás vagyok (hivatalból tanultam cigányságosdit is), akár még hihetnék is az integrációban. Egy baj van csak vele: igazoltan működésképtelen.

Ed

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 14:39:21

Epokit Drive!
A magam részéről nem ignorálom a negatív tapasztalatokat, legalábbis igyekszem. Ti viszont csak a negatívumokból vezettek le mindent.

És szégyellem, hogy hozzád hasonlóan szociális munkás vagyok. Nem tudom, hogy tudtál ilyen okoskodós előítletes magatartásig eljutni...

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 14:40:08

no, ennyi voltam itt. A másik posztba vagyok, ha nagyon kiváncsi rám valaki.

Wormie 2008.05.28. 14:40:27

Ne röhögtesd már ki magadat!!!

Valaki leírja a TAPASZTALATAIT, és te ezt előítéletnek nevezed... Mega LOL! :-DDDDDDD

Epokit Drive 2008.05.28. 14:40:53

A legitimitás nem annak köszönhető, hogy egy téma napirenden van vagy sem. A legitimitás a valóságból fakad, mindegy, hogy rá merünk-e nézni vagy elfordulunk szemérmesen. A legnagyobb félelmem, hogy egyszer néhány begőzölt "erősmagyar" visszacsap, és agyonver pár cigányt. És ha nem tesz senki semmit, ez egyre közelebbi lehetőséggé válik. Azt megértem, hogy nehéz anyagi helyzetben kisebb az egyén mozgástere, de azt a mondatot, hogy "Én vagyok a felelős", külön órákon tanítanám 6-18 éves korig és még tovább is. Mert addig ez marad, és nő a feszülts' mindenkiben.

Ed

liok 2008.05.28. 14:46:09

"Az utóbbi években kezd egy szörnyű dolog körvonalazódni: a magyarországi cigányságot készül megtenni a társadalmi többség az egyik központi bűnbaknak nemzeti sikertelenségünk, töketlenségünk miatt."

A helyzet az, hogy Magyarországon egy átlagmagyarnak nincs ideje tökösködni, ugyanis örül ha élve hazajut melóból. Ha mégis maradna energiája, hazazavarnák. Maradt tehát a szavazás: jöttek az ígéretek, szépszólamok....így építünk meg úgy és így milyen jó lesz nektek szavazók meg úgy....blabla.

Telt és múlt is az idő, rájöttünk hogy becsaptak minket. Ki tette tönkre az országot? Én mert rosszul szavaztam? Nem. Bizonyos illetők, akik felelősséget vállaltak a népérdekért /szavazatokért/, ők a felelősek.
A magyar nép nagyobbik része nem a nemzeti sikertelensége miatt hibáztatja a cigányság nagy részét /elnézést kérek a tisztességes romáktól/, hanem teljesen más miatt. Hogy mi miatt? Én nagyon jól tudom, és a témába kevert nagyobb néptömeg is jól tudja. Ha pediglen majd a törvények lehetővé teszik azt, hogy büntetlenül meg is fogalmazhassák ezen emberek - magamat is beleértve, szó fog esni róla. Mindazonáltal nemcsak itt kellene ütni hozzám hasonlóan a naiv butaságokat, hanem kipróbálni a mellettük való életet. Valamint nem árt tényekkel is megtámasztani az ilyen okfejtéseket.

A nemzeti sikertelenséget, vagy épp az ellenkezőjét, mindig a kormányzás határozza meg. Mindig!

Dávid Beni 2008.05.28. 14:51:48

Persze... szerintem sincs cigánybűnözés.
Mentél már egyedül,gyalog Szegeden a nyár közepén pl a Kárász utcán vagy a Mars téren?Vagy esetleg más városokban?Ugye nem.
Ha mégis igen akkor vagy rock koncert volt vagy pár kopasz védte a rühös picsádat.De városban még visszafogják magukat,ahhoz képest hogy mit csinálnak kisebb falvakban.Ott állandó a fenyítés.
És amikor a Napló stábját kamerák előtt kirabolták?
Azok is biztos idén lebarnult akcentusos magyarul tudó románok voltak mi? És valahogy nem hallom azt a Híradóban hogy "cigány,roma" soha.Nem mondják ki de 95%uk cigó.
Mégis a riportokat mindig ők csinálják.Ahol ők vannak ott nincs biztonság.Vagy nézzük a statisztikákat:Magyarország 8%a(800 000 már) cigány de a börtönök 80%a cigányokat etet,ott telelnek ha hideg a tél.Ha nem szeretnének börtönbe menni akkor azt mondják hogy azért öltem,vertem mert rámtámadott, csakazért ,mert cigány vagyok.(A perek 90 %át ezért nyerik meg)Ekkor még nem is beszéltünk a megélhetési bűnözésről(anyagi károk embereknem+néha erdők tűnnek el.A magyar meg dögöljön meg.A cigányok kapnak évi 2500 milliárd támogatást cserébe szaporodnak(14éves kortól legalább 9 gyereket),lopnak,ölnek,vernek,rabolnak,lopják a fémeket (ezzel ismét milliárdos a kár főleg ha zsilipeknél vagy más fontos helyen lévő fémeket lopnak) és persze rasszistáznak mindenkit.2-3 téglát+1ablakot összehordanak aztán rámodják hogy ház, arra veszik föl a milliós szocpolt.
Rosszabb esetben az államtól kapják vagy halott nyugdíjasok házait szállják meg.1 hónap alatt szétlakják ezek a nomád állatok aztán mennek tovább.
A gyerekeiket nevelő intézetbe adják,a testvérei meg kiveszik őket havi 80000Ft ért.Méghogy nincs pénzük.

Aki meg védi a cigányokat, mint például aki ezt a cikket írta az biztos hogy cigány,zsidó öltönyös ember aki még nem járt utcán vagy csak 1 lefizetett szerencsétlen talpnyaló.
Mindenkinek tudnia kellene hogy a cigányok miatt van szaban az ország.Azt hittem Magyarországon a magyaroknak vannak jogaik,vagy Cigányországban vagyok?

NEM RASSZISTA,HANEM TAPASZTALT!!!!!

Epokit Drive 2008.05.28. 14:53:16

Kedves "demokratikus"!

Talán egyformának kéne lennie minden szocibocinak? Egy olyan szakma művelőinek, amely szakma legfeljebb középszintű elméletek megfogalmazásáig tudott csak eljutni százegynéhány év alatt?
Vagy úgy gondolod, hogy amiket mint tapasztalati tényeket leírtam, azok hazugságok? (Mondd inkább ki, ha úgy gondolod.)
És ha már: ki az a "Ti", akik a negatívumokból vezetnek le mindent? Azt hiszed talán, egyetlen rövid kommentből máris ismersz? Tudod, kire szavazok, mit dolgozom, hol és hogyan élek, mit gondolok Istenről, hazáról, nemzetről, gazdaságról, a barátságról és a szerelemről, Harry Potterről? Már megbocsáss, de ha erre futja a szégyenkezésedből, hogy én milyen előítéletes vagyok, akkor csak remélem, hogy van másik szakmád is, amihez értesz.

Ed

liok 2008.05.28. 14:57:50

"Nem, már nem csak a kuruc-info üvölti bele a magyar közéletbe ezt az áligazságot, a gazságban osztozik a mérsékelt jobboldal is HírTv-től, Magyar Nemzetig. Hallani és olvasni lehet már az objektívnek álcázott előítéletes megnyilatkozásokat azokkal szemben, akik szinte totálisan védtelenek."

Szinte totálisan védtelen volt az Olaszliszkai tanár és még igen sokan mások is. Egy esetben még én is, de azért élek még. A kuruc.info és az áligazság? Hír TV is, Magyar Nemzet is? Tudod mi az áligazság? Ez az egész cikk és ez az állítás róluk egyszerűen rágalom.

egy vélemény 2008.05.28. 15:07:22

Aki védi a cigányokat annak ajánlok ma este egy drága feltünő ruhában (esetleg jó nagy arannyal a nyakában)egy sétát a Blaha Lujza téren.....akkor legalább holnap már egy fa***-al kevsebb :D előre is köszi

Székely Rágalmazáselleni Liga · http://www.gobeportal.com 2008.05.28. 15:13:56

Tipikus nyálas mese Demokratikus amit beírásodban tálalni próbáltál. Szerencsére egyre kisebb a vevőkőr rá. A kialakult helyzetért, a gond szőnyegalá söpréséért te és a többi hozzád hasonló személyesen felelős. Az összes általuk kizsebelt, megvert, megerőszakolt emberért nem csak felelős vagy, hanem bűntárs is.

RedRiot 2008.05.28. 15:17:23

Még egy kósza gondolat: ha nem létezik cigánybűnözés, akkor ne halljam többet a megélhetési - vagy kényszerbűnözés kifejezéseket sem! (ez utóbbit TGM-től hallottam először a tévében, hirtelen azt hittem kibaszom a készüléket az ablakon)

OK, üres a hűtő, nincs kaja. Talán ültetni kellett volna pár szem krumplit meg egy kis borsót a kertbe, nem hagyni elgazosodni az egészet... Ja hogy az meló, és egyszerűbb ellopni az öregasszonyoktól? Boccsánat, már itt sem vagyok.

liok 2008.05.28. 15:21:55

Székely Rágalmazáselleni Liga · www.gobeportal.com 2008.05.28. 15:13:56

Hozzátenném azt is, hogy akkor, amikor az embernek nincs semmije, amikor a saját területén a munkájáért, toleranciájáért sem kap elismerést, akkor amikor süket fülekre talál évtizedeken át tartó "hahózása" /én is itt vagyok ám!/, akkor nem marad más mint ő és a szerettei akiket megvédjen. Ennyit az elfogultságunkról...

A minősíthetetlen hangnem? Hallaná a cikkíró azokat, akiket ennyire véd... Mellesleg nem mindenki rendelkezik kötélidegekkel ennyi év után már. Ezek az anyázók itt, ok nélkül kint az utcán senkit nem bántanak. Még anyázni sem anyáznak.

BiG_ 2008.05.28. 15:35:05

Ja, nekem azért van kormányzatközeli forrásom, aki azt mondja, hogy azon vannak ők (mármint a támogatási-fejlesztési téren dolgozók), hogy mindenáron meg kell gátolni, hogy a cigányok a fejlesztési támogatást pénzben kapják! Kapják meg célzott természetbeni juttatásként. Ha ház kell, mert mondjuk arra szól a pályázat, akkor tégla, cement, cserép. Vagy víz-gáz cső. Vagy bármi. És itt a célcsoport, akikkel a hivatal kommunikál az a cigány vezetői réteg, akiknek az lenne a dolga, hogy a cigány-támogatást összefogják, koordinálják, a fejlődést vezessék! Ők sem kaphatnak pénzt a kezükbe a hivatal szerint, mert ellopják! A cigány vezetők! De hangosan kárálnak pénzért!

Akkor miről is beszélünk? Ha már az öltönyös cigány is csak a pénzért tartja a markát, amit aztán ellophat, mint a cigányholokauszt lóvéját, amiért az osztrákok is berágtak...

Szóval, akkor még mindig a magyar a hibás????????

Üdv!

Miklós 2008.05.28. 15:47:09

Öreg!
Elgurult a gyógyszered???

Hm... 2008.05.28. 16:17:48

Elkezdődött...:
"...Román állampolgárokat vertek baseballütővel Lajosmizsén

Hat, baseballütőkkel felszerelkezett férfi támadt román állampolgárokra egy Lajosmizse külterületén lévő tanyán; a sértettek könnyebb sérüléséket szenvedtek - közölte kedden a rendőrség.

Lajosmizsén a hétvégén két férfit bántalmaztak, ezért egy hatfős társaság önhatalmúlag elégtételt akart venni a feltételezett támadókon, akik között asszonyok és gyermekek is voltak - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője."

"Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy beszámolt arról: a garázda társaság behatolt a románok által lakott házba és több embert megvertek, akik könnyebb sérüléseket szenvedtek. A szóvivő elmondta: a rendőrség aljas indokból elkövetett, súlyos testi sértés kísérlete ügyében nyomozást indított, és őrizetbe vette az egyik támadót, társait pedig keresik..."
Innentől vége a lila ködnek, a kényelmes blogoknak és ideje szembenézni a valósággal, kedves demokratikus...

BiG_ 2008.05.28. 16:31:20

Hm... 2008.05.28. 16:17:48

Azért érzed a kettős mércét: a két férfi támadóit nem vették elő. Ezért aztán elővették őket azok, akiknek szintén tele a tökük a söpredékkel.
Na, kiket fognak deresre húzni? Nem a "románokat". Hanem azokat, akik rendet szeretnének tenni, a rendfenntartók helyett.

Igen, érik a polgárháború...

Üdv!

Gambit 2008.05.28. 16:59:02

Helló DemokratiKuss!
Az általad leírt titkosszolgálati szervnek :) (ezen jót derültem,komoly üldözési mániában szenvedsz,lehet,hogy a sok körülötted élő cigó miatt van ez...) rengeteg pénze lehet,hiszen rábírt egy csomó embert arra,hogy ellened írjon véleményt!
Vagy lehet,hogy minden jóérzésű,hazaszerető emberből ezt hozta ki ez a trágya,amit írtál?Gondolkodj el rajta,csak meg ne ártson!
A kommentek 5%-a van melletted,kb.!A firkálmányodnak is ennyi valóságalapja van...(Bár azt hiszem,hogy felfelé kerekítettem,0-át nem írhattam!):)
Ez egy emeletes ökörség!
De poénos írás,a Mórickába talán elmenne (v. egyéb színvonalú újságba)!

Anonim!! 2008.05.28. 17:05:16

Ezen a cikken most nevessek vagy inkább szörnyülküdjek? Ez szégyen egyszerűen.! Bünbakkok a cigányok? Szerintem nem azok!! a cigányok férgek, egy undorító emberhez hasonlított faj! Semmire nem képesek ami tisztességes lenne az életben! Aki védi őket azok éljenek velük egy kerületben ( Budapesten) és majd rájön, hogy milyenek is ők valójában! A történelmük rossz pontjai meg nem a cigányok hibája( mert akkor nem voltak még ilyenek, dolgoztak.) hanem a zsidóké! ők a felelőseg minden rosszért.
Kitartás!

Eagle15 2008.05.28. 17:22:54

Töketlen ebben az országban minden! Kretén titkosszolgálat, rendőrség , biróság, politikusok stb, ez Magyarország! A szlovákok, az olaszok , franciák stb. mindenki meg tudta oldani a cigányproblémát, csak mi nem!!!!

MediaSlave 2008.05.28. 17:33:20

Emberek! Elegem van a világ hiper-empatikusaiból, akik bőrszíntől, és felekezettől függetlenül elviselik, hogy napról napra direkt vagy indirekt módon belerúgnak! Hol igazságos az a rendszer, hogy 18 éve minden alkalommal kimutatható 400.000 szavazatért kihasznál egy népcsoportot, és elhiteti megoldja a problémát, és integrálja őket majd 3 és fél évig fekélyként hagyja saját törvényei által élősködni 3 millió dolgozó emberen?
Vegyük már le a szivárvány -színű szemellenzőt és ne kérjünk bocsánatot, hogy belénk rúgjanak! Mindegy, hogy hol élünk, Rózsadomb, vagy Kőbánya! Egy az ország egy a probléma, amin 10 millió embernek kellene osztozni, és 10 milliónak kellene megoldani! Nehogy már 800ezer aluliskolázottért ugráljon másik 9millió! Máshol egy jólnevelt társadalom ezt már kikéri magának!

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.05.28. 18:01:35

magyarinfo.blog.hu/2008/05/28/megoldasok_a_magyar_ciganysag_helyzetere_i
pár javaslat irjatok ti is és kikerül. talán ide is?
DEmokratikus?

Gambit 2008.05.28. 18:12:24

Az emberi faj evolúciós csúcspontja:a romák!

1.Biokémiailag tökéletesek!Bármilyen fém (leginkább nemes,-színes) a közelükben hasonló reakciót vált ki,mint a kámfor!Rendkívül rövid idő alatt gáz halmazállapotúvá válik!
Vízzel nem igazán reakcióképesek!
2.Biológiailag rendkívül fejlettek!Néhány példány ork ill. ősemberszerű járása csak kaméleonszerű reflex,illúzió az őket körülvevő világnak;ha kell, rendkívüli gyorsaságot képesek elérni,akár ,,kilókkal" a hónuk alatt is!
3.Genetikailag perfektek-génjeikben hordozzák a becsület, a tisztelet (más tulajdona,nyugalma,élete),a munkaszeretet kromoszómáit!A fajfenntartás náluk az első,hogy kellemes és hasznos génjeiket minél több utódba örökítsék!
4.Társadalmilag-mélyen elítélik az idős,védtelen,ártatlan emberek bántalmazását,megkínzását,megerőszakolását,megölését;a hasznot nem hozó,erőszakos,előre nem kigondolt bűncselekményeket:mint pl. sírok rongálása,tájházak felgyújtása,buszok dobálása,vasúti kábelek ellopása!Mély tiszteletet éreznek az életmentő emberkék iránt (tűzoltók,orvosok),a rosszindulató pletyka pl.,hogy a munkáját végző tűzoltó alól ellopják a létrát,alaptalan dolog!
5.Helyük a világban,Európában-bárhová képesek beilleszkedni,fogékonyak a tanulásra,nyelvek megtanulására!
Olyannyira szeretik pl. az iskolát,hogy sokuk 18 évesen még hetedikes!
6.Kultúra-csak azt hallod a zenéjükben,hogy ,,dirib-darab" meg ,,csip-csirip"?Botfülü vagy!
Számtalan Nobel-díjas van közöttük;most sajnos egy név sem ugrik be,de sebaj!
7.Rasszizmus-csúnya dolog,mélységesen elítélik!Soha nem élnek vele vissza!Szigorúan egyirányú dolog ez!

Látod demokratiKuss,hölyeséget bárki tud írni;de én be is vallom!Ráadásul ezen lehet nyeríteni,a tiéden csak bőgni lehet!
Na csá...

Tisztánlátó 2008.05.28. 18:13:44

Cigányfajvédők, ne mondjátok már, hogy nem látok már a saját szemetektől! Elég csak kimenni sötétedés után a blahára, stb. Megélhetési bűnözők a fuxos cigányok, mi? Hát persze. Ha meg mondjuk eltöröm a bordáját, mert nem nézem végig ahogy összever valakit, mert nem tud lopni tőle, a zsidó média rögtön rasszizmusról, cigányversről, fasizmusról beszél.
"Ébredj Magyar, ismerd fel az ellenséget, vedd észre végre, hogy ki az aki gyűlöl téged!"

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.05.28. 18:18:53

Bocs de én magyarvédő vagyok fajvédő azaz utolsó ké komment szerzője
ébredj magyar sok a hülye

naponta 3x 2008.05.28. 18:19:52

A poszt cimében levő kérdésre a válasz szerintem nem. Nem bűnbakok, hanem paraziták, akik a természetben pl. sikeresek, de mi, agyas európai népek kissé érzékenyebbek vagyunk erre a létformára. És minden okunk megvan rá, hiszen nem egyik napról a másikra élünk, mint az állatok.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 19:45:58

Kedves (és nem kedves, de jelenlévő) hozzászólók!
Hiányolt a többség egy cselekvési tervet, hát összedobtam egyet, amin jó volna, ha tudnánk vitatkozni és ha valami jó állna össze belőle, akkor még cselekedni is lehetne!
itt van:
demokratikus.blog.hu/2008/05/28/videkfejlesztes_gettosodo_telepulesek_felzarkoztatasi_strategiaja

Ku-Klux-Klan 2008.05.28. 21:29:47

Lőni,lőni,lőni.... a "megmondástól" már eléggé türelmetlen vagyok.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 21:36:20

vagy esetleg egy pornószájtot nézel és véletlenül ide kommentáltál?:D

laszlo 2008.05.28. 22:50:04

Az emberiseg, a civilizacio nem tudja felfogni hogy a cigany horda egy vilagraszolo fertozo virus, vagyis egy jarvany ,ezeket a lenyekett nem is lehet emberi lenyeknek nevezni, egy olyan eloskodo lenyek akik verbajt,tbc-et,sida-t,szifiliszt,belferget,ruhet,tetvet es kulombozo fertozo es ragalyos betegsegek hordozoi es terjesztoi, a civilizacio ha nem tesz semitt ez ellen,vagyis ha nem irtja ki, enek a hordanak a csapdajaba esik, igyis drasztikusan pusztul a civilizacio emiatt. Azokatt az idiota hugyagyu (alatt) fajvedokkett ossze kene zarni egy evre ezekkel a fergekkel hogy tudjanak velemenyt alkotni.Valamikor a civilizacio a jarvanyt mindenfele eszkozel pusztitota es fertotlenitete, ha most nem lepnek kozbe a jovoben mar keso lesz, ez vonatkozik a negerekkre is.

Virago1000 2008.05.29. 00:49:08

A farkasokat sem sikerult meg sosem integralni a baranyok koze, es nem is fog.
Demokrata, kivanom elj a ciganysor kozeleben aztan meglatom mire leszel kepes meg hogy fogod latni a vilagot.
Ennyi

fehér, keresztény, heteroszexuális magyar ember 2008.05.29. 03:40:07

Nekem mikor lesz képviseletem ebben az országban? Soha, mert rasszista, antimiszemita, fasiszta, buzigyűlölő állat vagyok a Tisztelt kissebségek szemében.
Köszönjük demokratikus hithű, teljesen korrekt posztját is, mostmár tudjuk, hogy a cigányság felépítette nekünk ezt az országot, és itt élősködünk a dolgozó roma népességen, akik joggal verik cipóra a büdös rasszista pofánkat, lopják el a romák áldozatos munkájának adójából megvásárolt értékeinket.

(Zárójeles megjegyzés: tudjátok mi a különbség a cigányok és az oláhcigányok között? A cigányok tényleg tudnak dolgozni, becsülettel élni, oláhék nem, azokat a cigányok is szembeköpik. Erről kéne már jó kis poszt, hogy az általánosítások helyett tisztán lássuk: a cigányság jórésze fogékony az integrációra, a fiatalok a tanulmányi versenyeken is kimagasló erdményt tudnak elérni, van ott intelligencia is, igen, és tudnak emberségesek lenni, dolgozni. A másik részük viszont genetikai hulladék, aki nem is akar megváltozni, könnyebb a lelküknek az élősködés és a bűnözés életmód. Mi meg hülyék vagyunk mert az ő seggük alá is villát építünk...)

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.29. 07:00:00

vannak komoly problémák az biztos, de mihelyst általánosítunk onnantól fogva minimális esély sincs arra kijöjjünk abból a helyzetből, hogy szarul érezzük magunkat ebben az országban.
Sokan fikázzák azt, hogy mi folyik ebben az országban, de a legtöbbjük nem tesz semmit, csak otthon ül és sebeket nyalogat. Másik részük hőbörög, időnként felborít egy kukátm de ez sem jelent semmit. Aztán vannak akik komolyabban cselekednek, ilyen a Jobbik és Gárda. Ők legalább elindultak tudják, hogy mit akarnak és keményen mennek is előre. És érdekes módon ők azok, akik a legkevésbé hőbörögnek, mert érzik, hogy lehet alakítani a világot. Nem támogatom, felszólalok ellenük, ahogy ők is ellenem, kihasználjuk azt a lehetőséget, amit a demokrácia ad.

liok 2008.05.29. 08:48:05

Sokan fikázzák azt, hogy mi folyik ebben az országban, de a legtöbbjük nem tesz semmit, csak otthon ül és sebeket nyalogat.

Akik próbálnak tenni ez ellen, azokat lecsukják, bűnözőnek hazudják. Minden ezirányú kezdeményezést vagy elutasítanak vagy levernek. A kis ember hatalom hiányában ki se nyithatja a száját, mert máris meghurcolják. Tehát könnyű azt nyervogni hogy ők nem tesznek semmit. Tennének csak már mindentől félnek és nem ok nélkül. Erre kell először is gombot varrni. Aztán ha megtörtént meglepő változások történnek.

liok 2008.05.29. 08:52:48

Pl. ha a médiások és az ilyen szájtok időlegesen tűzszünetet kötnének egymással, és karöltve a nép mögé állnának. Az igen nagy hátszél lenne a népeknek és globálisan nincs karhatalom amely képes lenne elhárítani. Ha ezután se próbálna senki semmit se tenni. Akkor már joggal lehetne emiatt mutogatni azokra, akik "csak fikáznak". Addig azonban bagoly mondja a verébnek...

MarkOH 2008.05.29. 10:20:15

Kedves Demokratikus, kedves komentelők!
Csak most olvastam el a Demokratikus által írt szöveget és a kommentekből sem olvastam el az összeset így nem tudom mik voltak igazából az előzmények, de én szeretnék az eredeti szöveghez hozzászólni.
Nem tudom a kedves író hol lakik, de én a cigányfertőzött(igen az!) Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.Amit itthon, a tanulmányaim színhelyén (Gödöllői Egyetem) és a kettő közötti úton tapasztalok arról írok.
Sajnos itt nem a cigányok elenyésző részéről van szó hanem inkább a többségről!Különböző cikkek jelentek már meg, hogy itt nálunk kirekesztés folyik cigányokkal szemben.Nemrég olvastam egy cikket az Indexről amiben a sajókazai cigányokról volt szó.Hát azt kell hogy mondjam abból nem sok-semminek volt akár egy minimális valóságalapja sem.
(Én itt élek a szomszéd városban úgyhogy inkább nekem van jogom és tapasztalatom, hogy írhassak róla akármit is!)
Ott is leírták mint itt a cikkben, hogy a cigányokat kirekesztik és "kitoloncolták" őket a falú szélére mint valami "gettóba".Ez így nem egészen helyes!Sajókaza kb.:20 évvel ezelőttig teljesen cigánymentes volt.Amikor egyszer betelepült(nem hozták őket) egy cigány család.Ezzel még nem is lett volna gond, csak ezután mivel nem dolgoztak ezért elkezdődött egy kissebb bűnözési hullám(betörések, lopások) és ahogy meghallották ezt a "tesvérek" hogy mennyire egyszerűen ki lehet itt pakolni házakat elindult a betelepedés.Mivel nekik se házuk se munkájuk(pedig tanúsíthatom még itt nálunk is lenne munkalehetőség) az önkormányzat emelt jó pár éve nekik kb 15 új házat, olyat amiben még én is szívesen beköltöznék(amúgy egy 55 négyzetméteres panel-lakásban lakom családommal). Mivel még akkor csak általános iskolás voltam több szabadidőm volt és sokat jártunk arrefelé kerékpározni. Havonta láttam azokat a gyönyörű új házakat lerobbanni ahogy eltűnik az ajtó,ablak ahogy csak gyűlik mellette egyre a szemét mert senki sem hajlandó eltakarítani, ahogy esik le a vakolat a házakról és ahogy a sok munkakerülő ott tanyázik vagy éppen száguldozik a faluban Mercedes-eikkel, és akkor még csodálkoztam hogy nekik hogy van munkanélkül házuk és autójuk amikor az én szüleim tanárként dolgoznak és nekünk egy kis lakásunk van és nincs autónk(a mai napig sincs!).Ezekután édesapám már nem mert elvinni arra.Ma már nem csodálkozom ismerem a körülményeket.Nem arról van itt szó hogy nincs munka, az még itt nálunk is lenne(olyanok is rengeteg amelyhez semmilyen előképzettség nem kell) hanem arról van szó hogy nem is akarnak dolgozni mert jön a segély és abból nyugodtan eléldegélnek ha pedig nem akkor meg néhányan összejönnek és kipakolnak néhány házat.Itt nálunk történik az is amikor pár ezer forintnyi értékért betörnek egy öregemberhez kirabolják,megverik(öregeknél ez legtöbbször egyenlő a halállal),megerőszakolják!(egy 80-90 éves öreg nénit!!).Ezeket sehogy se lehet a kirekesztés(még ha úgy is lenne) vagy "megélhetési bűnözés" számlájára írni.
Míg mi minden nap küzdünk családommal a megélhetésért ezek a semmittevők nagyon jól élik az életüket a segélyből és ezen nem is akarnak változtatni!
Téged kedves író erről úgyse lehet meggyőzni,hogy aki tapasztalja jobban tudja, de azért én mégis megpróbálom mert nem adom fel a küzdelmet!
Ezen a példán szerettem volna bemutatni a tapasztalataimat, amit nem csak egy elszigetelt esetben hanem ahol jártam ott mindenhol ezt tapasztaltam és a jóbarátaim tapasztalatai is akik minthogy az ország minden részéből vannak így azt hiszem átfogó képet mutattam a mai Magyarország sajnálatos cigányproblémájáról.
Tisztelettel:egy Magyar Egyetemi hallgató.

Eagle15 2008.05.29. 19:08:26

Örömmel újságolom, hogy a cigányok meglátogatták Zircet ma! Csak amiről tudok az 200000.- forint elemelése! Nagyon ki vannak rekesztve!!!!!

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.05.29. 21:54:39

Örömmel újságolom, hogy a csöcselék meglátogatták a Blahát március 15-én! Csak amiről tudok az 2000000.- forint kár! Senkit nem csuktak le.Nagyon elvannak nyomva!!!!!

MarkOH 2008.05.29. 22:35:57

Azt hogy valaki a jobb és becsületesebb hazáért harcol azt össze se lehet hasonlítani azzal mikor csak azért rabolnak, csalnak, lopnak, vernek és ölnek embereket hogy nekik jobb legyen!
Úgy látom itt néhány ember nagy értékzavarban van.
Azt hiszem hogy aki ilyeneket ír mint "weisz" az még nem találta magát szembe egy 10 főből álló cigány bandával akik csak azért kötnek bele az emberbe hogy utána ha válaszolunk fajgyűlölőnek titulálhasson rohanjon a fajvédőkhöz a tévében nácizzon és ezzel igazolja azt hogy ők szegény "kirekesztett" cigányok kirabolták és félholtra verték szegényt.
Az ilyen megnyilvánulsokhoz csak gratulálni tudok!
Ti is csak akkor hangoztatjátok hogy szegények így- szegények úgy ki vannak rekesztve amíg jó távolságból nézitek őket.
Megnézném a kedves urakat ilyen elnézőek lennének e velük ha őket rabolnák ki, vernék meg vagy ne adj Isten az ő nagymamájukat ölnék meg néhány ezer forintért, amit nyugodtan elfogyasztanak aznap éjszaka a kocsmában.
Ehhez mit szólnának a kedves védelmező úrak????
Mert nálunk Borsodban pont ez folyik!

Kérem a többi ilyen hasonlítgatást mellőzni és ha mégis valami ilyesmit szeretnének írni akkor legalább nézzenek utána legalább az értékrend nevű szónak az értelmező szótárban!
És ki tudja hogy lecsukták-e már a Sajóbábonyi öregember gyilkosát(aki cigány volt, a félreértések elkerülése végett!!).
És a többi cigánybűnözőt aki ölt vagy éppen a síneket lopta ki a vonat alól????

Úgyhogy ha kérhetem mellőzzük ezt az ide vágok oda vágok stílust,ha vaaki komolyabban utánanéz akkor a rendőrségi statisztikákból is kitűnik a bűncselekmények elkövetőinek 80%-a cigány!
Nálunk Borsodban sajnos még magasabb!

Tisztelettel: MarkOH

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.05.29. 22:39:36

Nekem égetek el már cigicsiket a pulcsimban a 8 ker közepén, de "nem" cigányok voltak hanem parasztok.
És törték be már az orrom is de azok "se" cigányok voltak hanem parasztok.

MarkOH 2008.05.29. 22:47:17

Örülj neki mert akkor már nem lenne se pulcsid se cipőd,a telefonról és egyébb értékekről nem beszélve!
És én sem azt mondtam hogy mindenért ők a felelősök csak azt hogy a legtöbbért!
Aki még nem találta szembe magát velük sose fogja megérteni!

miez 2008.05.29. 23:56:46

weisz megértem hogy mindenképp mocskolódni akarsz a túloldal irányába is, részben igazad is van, nyilván betörhetik a (horgas) orrod nemcigányok is, de azért egymásközt beláthatjuk ugye hogy egész méshogy néz ki ha olyanok késelnek meg akiket mellesleg a saját adódból tartasz el, nem ? (megelőlegeztem hogy adófizető vagy Te is, ha nemharagszol)

vagy tényleg nemérted hogy mi itt a probléma? az sem baj csak akkor ne irogass nyilvánvaló szamárságokat, mint a "demokrata" barátunk.

liok 2008.05.30. 12:17:14

weisz manfréd huba 2008.05.29. 22:39:36

Tényleg? Nem semmi... beszélhetünk az erőszak gyakoriságáról: kék fény. Rajta, keress képeket. Pedig kettősmércés a jelenlegi törvény a romák javára. Erről ennyit.

Másik. Magyarországon ne mások akarjanak jogokat, pláne ha nem szolgáltak rá. Jaj szegények. Igen szegények: sajnálom és együttérzek azon romákkal, akik képesek hozzám hasonlóan kultúráltan viselkedni élni és velem, másokkal dolgozni, barátkozni. A baj csak az, hogy arányokat tekintve finoman szólva is nem sok van belőlük ilyen. A többire nem szeretnék itt jelzőket írni.

Gambit 2008.05.30. 12:58:58

Liok-nak,miez-nek és MarkOh-nak tökéletesen igaza van!
Weisz,neked meg csak egy bajod van:hogy a magyar trikolórban nincs Dávid-csillag!Megnyugtatlak,soha nem is lesz!
A politikusokat meg lehet vásárolni,de az utca emberét nem...

Virago1000 2008.05.31. 01:00:16

Patkányok honfoglalása-Tanulságos mese magyaroknak

Az ember háza ott állt a dombon és uralkodott. Uralkodott a kerten, fákon, bokrokon és veteményeken. Uralkodott a szántóföldeken, réteken és legelőkön, és uralkodott az erdőn is, amelyik a domb mögött kezdődött és felnyúlt egészen a hegyekig. A fák gyümölcsöt teremtek, a gyümölcsöt leszedte az ember, aki a házban élt, és eltette télire. Összegyűjtötte a veteményt és a pincébe rakta, hogy ne érhesse a fagy. A szántóföldekről begyűjtötte a gabonát, a rétekről a szénát és az erdőből a tüzelőfát. És mindent úgy helyezett el a házban, vagy a ház körül, ahogy az a legcélszerűbb volt. Tél kezdetén beterelte állatait a legelőről, meleg istállókban adott szállást nekik és gondoskodott róluk. Így élt az ember.
Meg tudni kell azt is, hogy a ház kéményén tavasztól őszig gólyák álldogáltak, s az eresz alatt egy fecskepár fészkelt. Tudni kell, hogy tavasszal rügyező nyírfák illata vette körül a házat, s nyáron madárdal és sok virág.
A háznak nagy vaskos falai voltak, s az ember évente egyszer fehérre meszelte őket, kivéve ott, ahol vadrózsa kúszott reá. Ez a vadrózsa június derekán virágzott, s olyankor a szélesre tárt ablakon keresztül az illat beömlött a szobákba.
Így élt a ház és benne az ember, sokáig. Egy borús őszi napon, mikor az eső zsinóron lógott az égből, valahonnan két kis ázott szürke patkány érkezett. Messziről jöttek, fáztak és éhesek voltak. Meglátták a házat, besurrantak a nyitva hagyott ajtón és elrejtőztek a pincében. Ennivalót bőven találtak, jóllaktak és hamarosan hízni kezdtek. Télen már fiaik voltak s tavaszra megint. A fiatal patkányok, akik ott nőttek fel, már otthonuknak érezték a házat, és úgy futkostak a pincében, mintha övék lett volna.
Az ember eleinte meg sem látta őket. Később észrevette ugyan, hogy valami eszi a veteményt, de nem törődött vele. Volt elég. Jutott belőle annak, aki éhes. Egyszer aztán meglátott egy fal mellett elszaladó patkányt. Milyen apró és milyen félénk - gondolta. Éljen hát ő is, ha akar.
És telt az idő, és a patkányok szaporodtak. Először feltúrták a pincét. Aztán ásni kezdték a falakat. Kanyargós, mély lyukakat fúrtak belé, keresztül-kasul, és itt-ott már a szobákba is eljutottak. Az ember csóválta a fejét, mikor szobájában az első patkánylyukat meglátta. És mert nem szerette a rendetlenséget: betömte, és bemeszelte a nyílást. Másnap reggelre újra ott volt. Az ember háromszor egymás után tömte be, és a patkányok háromszor egymás után fúrták ki megint. Akkor az ember legyintett, és azt gondolta: - Ők is kell, hogy éljenek. s ha nekik csak így jó, hát legyen. És attól kezdve nem tömte be többé a lyukakat. A patkányok pedig rohamosan szaporodtak tovább, és szaporodtak a lyukak a ház falában is. Már nemcsak a pincében, hanem a kamarában, a padláson, sőt éjszakánként a szobákba is besurrantak, és megrágtak minden megrághatót. Egyszer aztán, amikor az ünneplő csizmáját kezdték rágni, az ember megharagudott, és odasújtott botjával. Az egyik patkányt fejbe találta éppen, s a patkány kimúlt. Vérig sértve röffentek össze erre a patkányok. És azonnal kihirdették, hogy az ember ellenség, aki nem hagyja őket élni, szabadságukat korlátozza, jogaikat mellőzi, gyilkos, gonosz és önző.
- Nem leszünk a rabszolgái tovább! - visította a főpatkány egy zsírosbödön tetejéről. - Követeljük a szabadságunkat, és a jogainkat. - és a patkányok elhatározták, hogy harcot kezdenek az ember ellen. Az ember minderről nem tudott semmit. Haragját hamar elfeledte, vett más ünneplő csizmát magának, és nem törődött a patkányokkal tovább. Pedig akkor már rengeteg sokan voltak. Megették a pincében az összes veteményt, a kamarában az összes lisztet és az összes sajtot, sőt már a szalonnát is rágni kezdték, pedig tudták, hogy az az ember legféltettebb kincse, amiből még a kutyájának sem ad.
Az ember, mikor ezt észrevette, fogta a megmaradt szalonnát, rúdra kötözte, s a rudat a dróttal fölakasztotta a gerendára. Ebből lett aztán csak igazán nagy felháborodás a patkányok között.
- Szemtelenség, gyalázat! - kiabálták, mikor rájöttek, hogy nem férkőzhetnek hozzá. - Elrabolja az élelmünket, kifoszt, kizsákmányol! Nem tűrjük tovább! - és föllázadtak. - Mienk a ház - hirdették ki maguk között -, mienk is volt örökké, csak megtűrtük benne az embert, amíg jól viselte magát! De most elég!
S egy éjszaka, amikor aludt, rárohantak az emberre, összeharapták, kikergették a házból, messzire elüldözték, s aztán büszkén kihirdették a kertnek, a fáknak, az állatoknak és a madaraknak - még a virágoknak is -, hogy a ház ezentúl nem emberország többé, hanem patkányország, jog és törvény szerint. S azzal uralkodni kezdtek patkánymódra. Mindent felfaltak, ami ehető volt, és mindent megrágtak, ami nem volt ehető, de szemük elé került. Kiürült rendre a pince, a kamara és a gabonás. Elköltöztek a madarak, elpusztultak a virágok, a ház fala omlani kezdett és megfeketedett, fák és virágok illatát bűz váltotta föl. A vetemény ott pusztult a földben, mert nem szedte ki senki. A gyümölcs megérett, lehullt, és elrohadt. A gabona aratatlan maradt, kimosta az eső, és kicsépelte a szél. És eljött a tél, és a patkányok addigra már megettek mindent, ami ehető volt, megrágtak mindent, ami rágható volt. A falak tele voltak lyukakkal, a tetőről lehullott a cserép, ablakok és ajtók alatt öles nyílások tátongtak. És akkor éhezni kezdtek, mert nem volt egy szem gabona több, és az ajtók hasadékain, meg a falak odvain besüvített a szél, a megrongált tetőn behullott a hó, és nem tudtak segíteni magukon.
Először veszekedni kezdtek, marták és ölték egymást, rágták és ették egymást, de végül is nem tehettek egyebet: fölkerekedtek és otthagyták a tönkretett birodalmat.
Az ember pedig tavaszra szépen visszajött megint, rendbe hozta a tetőt, kitakarította a házat, a falakat megigazította, kimeszelte, a földet felszántotta, vetett és ültetett, s mire megjött a nyár, újra virágillat és madárdal vette körül a házat. Őszire ismét megtelt a pince, a kamara és a gabonás, és mire jött a tél, olyan volt már minden, mintha semmi sem történt volna.
Azonban elrejtőzve maradt mégis néhány patkány a falakban, vagy a pince gödreiben. És amikor az ember észrevette, hogy újra szaporodni kezdenek, hosszasan elgondolkodott, hogy mit is tegyen velük.
Ti is gondolkodjatok, s aszerint cselekedjetek!

KolomparVinetu 2009.07.29. 11:40:45

"Kedves" """Demokratikus"""!
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem igazán ért senki egyet a meséddel. Nem gondolod, hogy nem mindenki másban van a hiba? Tudom, mindig a többségi társadalom a bűnös, de mégis, nem lehet, hogy te egy kurva nagy fasz vagy?

M@snev 2009.07.30. 02:45:31

Magam is úgy indultam, mint azt hiszem az átlagemberek zöme: telve toleranciával, megértéssel, sőt bátran állíthatom, pozitív diszkriminációval. Az volt az alap, hogy biztos csak azért mondják a negatívumokat róluk, mert ők "cigányok", a hangoskodók meg biztos rasszisták.

Annyira így volt ez, hogy magyarként a helyi roma kisebbségi önkormányzat létrehozásában oroszlánrészem volt, évekig, pusztán tenni akarási szándékból, fizetség nélkül intéztem minden olyan ügyüket, amikhez jogi jellegű tudás, irodai szintű háttér volt szükséges (ülések jegyzőkönyvezése, beadványok elkészítése, pénzügyi nyilvántartások, tárgyalásokon közreműködni, stb.).

Roma "barátom" volt, roma szeretőm (még talán gyerekem is)....

Mostanra pedig már én is csak úgy tudok rájuk gondolni, mint a magyar társadalom (azt hiszem) többsége.

A szakmámból, munkámból kifolyólag a szubkultúrális társadalomban is otthonosan mozogtam, élethelyzeteikre, problémáikra nyitott és érzékeny voltam.

Szóval azt hiszem, talán nem lehet rasszizmussal, elfogultsággal vádolni.

Mégis azt kell hogy mondjam, a cigánykérdést az európai társadalom, az európai civilizáció soha a kurva életben nem fogja tudni a saját, európai eszközrendszerével megoldani. Egyszerűen nem ugyanazok a dimenzióik.
Persze, lesznek mindenféle elképzelések, tanulmányok, gyakorlati projektek, lesznek frankón megírt sikeres(nek látszó) eredményekről beszámoló jelentések is és a statisztikák majd mutatnak baromi drágán elért pár százalékpontos javulást is, csak éppen szignifikáns mértékben megoldani nem fogják tudni.


A cigánykérdés szegmentált problémakör és nincs az a szelete, amelyikhez hozzá lehetne nyúlni úgy, hogy valaha is látni lehetne a megoldási lehetőségét.


Sajnálom azokat a romákat, akik normális, mondhatnám magyar életet élnek vagy próbálnak élni. A cigánykérdést problémaként megalapozó réteg úgy bélyegzi meg őket is, hogy sem kibújni nem tudnak alóla, sem elhatárolódni tőle. Tudom, hogy sokkal többen vannak, mint akárcsak sejtenénk.

...és akkor még az ilyen Kolompár Orbánék is...áááááá
süti beállítások módosítása