Karácsony a szeretet ünnepe. Sok család, gyermekek, nagyszülők, unokák évente csak egyszer, leggyakrabban karácsonykor tudnak összejönni néhány napnyi együttlét erejéig.

Sok békés, szeretettel teli családi összejövetel fog elmaradni az idén. Diákok maradnak egyetemi kollégiumokban, nagyszülők egyedül az üres, díszítetlen lakásokban.

Miért? Mert ebben az országban egyes emberek, egyes közéleti személyiségek ambíciói nem ismernek határt. Néhányan azt gondolják, hogy az ünnepeket is el lehet venni tőlünk. Nem hittük volna, hogy ilyen lehetséges, mégis megtörtént. A szeretet ünnepén is állni fognak a vonatok. A szeretet ünnepén is helyhez köt minket néhány száz ember felelőtlensége.

Az ország többsége értetlenül áll a történtek előtt. Nem értjük, hogy miért van erre szükség? Nem értjük, hogy a vasutasok miért üzentek hadat a társadalomnak? Miért van szükség a sztrájknak álcázott politikai akcióra? Nem értjük, hogy egyes embereknek hogyan lehet joguk ahhoz, hogy korlátozzák az ország lakosságának alkotmányos jogát, a szabad helyváltoztatáshoz való jogot.

Akik ennek a sztrájknak a valódi mozgatói minden bizonnyal nagy és kényelmes autóval közlekednek. Őket nem érdekli a sztrájk, de ezekben a napokban nem feledkezhetünk meg azokról, akiknek emiatt szegényebb, sőt üresebb, szomorúbb lesz az ünnepe.

Együtt érzünk velük. Ezért döntöttünk úgy, hogy néhány gyertyával, mécsessel ellátogatunk a VDSZSZ székházához, ahol meggyújtjuk az együttérzés fényeit. Remélve, hogy a pislákoló fények a sztrájkvezetőkben is emberi érzéseket ébresztenek és legalább a téli szünet idejére felfüggesztik ezt az őrültséget.

Bízzunk együtt az apró lángocskák erejében. Legyünk együtt, vigyünk minél több fényt oda, ahol most a sötétség az úr. Várunk mindenkit, akik nyugodt, békés ünnepeket várnak és szeretnének mindenkinek ebben az országban!

Ezt a levelet a baloldali fiatalokat tömörítő Demokratikus Hálózat tagjai fogalmazták meg. Ezt csak a félreértések elkerülése érdekében írjuk le. Gyertyagyújtási akciónkat hangsúlyozottan pártsemleges, emberbaráti akciónak szánjuk. Aki eljön, nem kell politikai beszédeket hallgasson. Számunkra éppen az lenne az öröm, ha mind többen jönnének el jobboldali barátaink is, ezzel is kifejezve, hogy a szeretet ünnepét nem lehet pártpolitikai csatározásokkal, sárdobálással megszentségteleníteni.

 

Időpont: december 22. 18 óra

Helyszín: VDSZSZ székház, Benczúr utca 41. VI. kerület

Szerző: MiG-21  2008.12.21. 18:58 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://demokratikus.blog.hu/api/trackback/id/tr30835463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása