Tegnapi, "cigányok, bűnbakok" írásomról akkor egy rövid értékelőt teszek ide gyorsan.
Szóval az a nagy helyzet, hogy nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy port kavar fel a dolog. 7000es látogatottság, idáig majd 500 komment magáért beszél.
Induljunk az elejéről. Azt írtuk már korábban, hogy gondolatainkat megmerítjük a blogos közvéleményben és a írások alapján újra átrágjuk a dolgokat. Milyen tapasztalatok vannak? Elsősorban az, hogy nagyon sok hangos embr van az az internet világában. Ezt főleg azt követően lehetett észrevenni, hogy a kuruc.info-n megjelent az írás (fikázása). Azonnali hatállyal rákapcsoltak a mélymagyarok és jöttek-jöttek-jöttek. És nem mondtak semmit. Semmit, amivel normálisan vitázni lehetett volna. Élvezve a névtelenséget beleüvöltötték, a kommentek közé, hogy: szar, olvahatatlan, okoskodó, áltudományos, provokatív. Tudni vélték, hogy rózsadombi liberális vagyok, aki cigányt még nem látott, mások lecigányoztak. Aztán emlegették a fizetést is, amit a tegnap délelőtt beírt  posztért kaptam.
Milyen megoldási javaslatok merültek fel a romaproblémára? A társadalmi közeledés elősegítésére? Semmilyen. No segély, no probléma. Ha lázonganak golyót nekik. Az őszintébbje egyből savat, gázt emlegetett, meg sterilizálást.
Voltak persze normális hozzászólók is, akiket azonnal kiosztott a jelenlévő fehérbolsevik agresszió.

Vonjak le következtetéseket? Nem könnyű, mivel a közvélemény annyira fel van hergelve, hogy mindennemű megoldási javaslat, előrevivő szándék azonnali hatállyal komcsi-libsi trükké lesz minősítve.

De mégis tenni kell valamit, mert magyarok vagyunk. Kovácsok, Kissek, Orsósok és Kalányosok egyaránt. Ezt a nyelvet beszéljük és ezt tanulja a gyerekünk is. Így maholnap tényleg egy kis nép leszünk. Nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy százezreket közösítsünk ki magunk közül. Az álláspontoknak közeledni kell. A többségnek és a kisebbségnek is kompromisszumokat kell hozni. Az, ha az amúgy is meglévő falakat az égig emeljük nem megoldás, mert ezek a falak egyszer leomlanak és maguk alá temetik ezt az országot...
Szerző: demokratikus  2008.05.28. 08:09 116 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://demokratikus.blog.hu/api/trackback/id/tr15491257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hkf 2008.05.28. 12:50:48

Azt az egyett áruld már el nekem, kedves Demokrata barátom, hogy ha és amennyiben a cigányokat nem szabad elkülöníteni a társadalom egészétől, akkor mégis milyen alapon és jogosultságok mentén élveznek kiváltságokat kifejezetten a cigányok? Másképp fogalmazva: én csak és kizárólag azt szeretném már látni, hogy a cigányoknak egészen pontosan ugyanazon jogaik és kötelességeik vannak mint nekem. Ez ma sajnos nagyon nincs így és valójában a cigányokat, származásuk alapján a többségtől ELŐNYŐSEN megkülönböztető állami intézkedések szülik a többség részéről egyre gyakrabban előtörő agressziót. Ma már nem az a baj, hogy a cigányság felzárkóztatása reménytelen, sokkal inkább az, hogy a cigányság a mindennapi élet bármely társadalmi területén mindinkább előnyt élvez bármely más származású állampolgárral szemben. Ha és amennyiben az ország minden egyes polgára, származástól függetlenül egyenlő, akkor a cigány származása mégis milyen jogon és alapon jelent automatikus előnyt az egyéb származású, ámde ugyancsak magyar állapolgárokkal szemben?

Szeretném ha erre érdemben válaszolnál, bár nem hiszem, hogy megteszed.

Archenemy 2008.05.28. 12:51:25

Továbbá jó esélyt látok arra, hogy nem a kuruc tehet az 500+ kommentről, hanem az index főcímlap.

hkf 2008.05.28. 12:55:34

Az előbbihez kapcsolódóan lenne egy konkrét kérdésem is: ingatlanok.hu/hirek/20080508/felszamoljak-a-varaljai-perot A fenti linken vázolt lehetőség kifejezetten cigányoknak szól. Aki nem cigány, az nem kaphat ingyen családi házat. Namost, kérdem én ez a fajta pozitív megkülönböztetés mégis milyen alapon lehetséges egy olyan társadalomban, ahol szerinted is mindenki egyenlő állampolgár? Az a sok, önhibáján kívűl mondjuk utcára került, ámde nem cigány hajléktalan miért nem kap ingyen családi házat? Csak azért mert történetesen nem cigány. Jelen esetben sajnos nincs mit félremagyarázni. Aki cigány kap házat, aki nem nem. Tény. Aztán csodálkozol, hogy az effajta megkülönböztetés eredményeképpen pontosan ugyanezen megkülönböztetés jelenik meg a másik oldalról is. Miről beszélünk?

hkf 2008.05.28. 13:02:52

Kálmán! Az Országos Nemcigány Önkormányzat az én ötletem, nehogymár ellopjad, héló! :) De látom tetszik az ötlet. Be kéne adni valami hivatlba a bejegyeztetési kérelmet, vagy mi a túrót. Aztán lenne szép nagy felháborodás, meg esélyegyenlőségi vita, amit akár uniós szintre is fel lehetne tornászni. Kíváncsi lennék, hogy mondjuk valami igazánnagyonlegfelsőbbbíróság milyen indokkal utasítaná el a bejegyzést? Öröm lenne nézni a felháborodott nyilatkozatokat mindkét oldalról :)

Archenemy 2008.05.28. 13:04:44

Legyen Országos Gádzsó Önkormányzat, abba nem lehet belekötni.

hmaki 2008.05.28. 13:10:02

Demokratikus csak járatja velünk a bolondot. Épeszű ember aki volt már cigányok közelében nem gondolhat komolyan egy ilyen cikket.
A megoldás a gettósítás lenne!!!
Miért? mert nem hajlandók elfogadni fehér ember törvényeit és mi sem vagyunk hajlandók az övéiket. Ha gettósítanák őket az ő szemszögükből mi is gettósítva lennénk, hiszen minden relatív...
Ki van bezárva az oroszlán a ketrecbe? ő úgy látja hogy mi...

TD223 2008.05.28. 13:14:07

"És nem mondtak semmit. Semmit, amivel normálisan vitázni lehetett volna. Élvezve a névtelenséget beleüvöltötték..."

Semmit? Csupa igazságot. Névtelenség? te is névtelen vagy.

"A többségnek és a kisebbségnek is kompromisszumokat kell hozni."

A többség hozott, a kisebbség nem hajlandó semmire.

"Milyen megoldási javaslatok merültek fel a romaproblémára? Semmilyen."

Dehogynem, én olyat írtam, ami demokratikus országban abszolút vállalható. Semmi gázkamra, golyó.

TD223 2008.05.28. 13:20:54

Be is másolom:

Először is, közmunka: utcatisztítás, vonattisztítás, árvízvédelmi munkák, illegális szemétlerakók megszüntetése, parlagfűirtás, faültetés(a kivágott erdők helyére)... Bőven lehet találni ilyesmiket évi 300 napban is. Ezek fizetésének a forrása a segély. Ebből adózni kellene, egy keveset. -----> több bevétel, kevesebb kiadás, nagyobb igazság, tisztaság, sok "eszményi" haszon.

Bizonyos mértékben ösztönözni az embereket 1 gyerekre, plusz kisebb mértékben 2-re, plusz még kisebben 3-ra, ennél többre nem.

Speciális infrastruktúra kell. Külön, szigorú iskolák, óvódák a neveletleneknek és pár plusz börtön, ahol szintén van vmi munka. Ki kell vágni a tanárát leköpő mocskokat az ilyenekbe.

Szigorítani kell a bűncselekmények büntetési tételeit.

Plusz: Kolompár Orbánoktól és Mohácsi Erzsébetektől meg kell szabadítani a cigány érdekvédő szervezeteket.

TD223 2008.05.28. 13:24:23

Plusz: ne pénzben kapják a maradék segélyt, hanem szükséges élelmiszerben ruhában... A ruhát nem lehet elinni a kocsmában.

Aki már kapott egy lakást és lelakta, elégett az ajtót, szekrényt... az ne kaphasson újat és feleljen valamilyen módon a rombolásáért.

Archenemy 2008.05.28. 13:29:24

Megjegyzem a cigányos topicban nagyon sok megoldási javaslat elhangzott már, kezdve attól, hogy a börtönökben "kondiszoba" helyett "szakképzés" legyen (hogy az innen kikerülők legalább valami más utat is lássanak a bűnözésen kívül), addig, hogy a 3. gyerek utáni CSP csak adójóváírás lehessen.

De volt például olyan is, hogy kötelező legyen az óvoda (erről megoszlanak a vélemények), CSP csak iskolalátogatás után, munkanélküli segély csak aktív munkakeresés után járjon.

Dehát nem jöttek a jogvédők vitázni, csak kihasználták a névteleséget, és boldogan lenáciztak mindenkit, aki nem volt hajlandó pofánköpni magát, hogy "igen, a cigányok azért tartanak ott, ahol tartanak, mert büdös nyilas rasszista mélymagyarok vagyunk".

A cigányos topic az egyik legnagyobb az indexen, érdemes belenézni.
forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9005529&na_order=

Gyula 2008.05.28. 13:50:45

demokratikus, a cikkeid prvokációnak gondolom, az előző cikked csupa hazugság volt, ez pedig személyeskedés.

Az egészségügy SOHA nem asszisztált a cigány munkakerüléshez, cigánybűnözéshez. Ismerem azokat az orvosszakértőket, akiket nem lefizettek, ahogy hazug írásodban állítod, hanem megfenyegettek roma családok. Kivánom, hogy a szomszédod egy cigány legyen, aki esetenként át is mászik a kerítéseden megdézsmálni a termést. Bár gondolom, ahol te laksz, ott nincsenek cigányok.

Gyula
egy volt Orvos Szakértőiintézet alkalmazott

Vaszics · http://ingyenajandek.freeblog.hu 2008.05.28. 13:51:30

Lehetne vitázni arról is, hogy létezik-e a csaláncsípés mint jelenség. A csalánvédők azt mondanák, hogy á, dehogy ilyesmi nincs, és támogatást kapnának azok, akik a közterületeken csalánmezőket ültetnének. Sajnos én maradnék előítéletes, mert eddig minden esetben megcsípett a csalán, ha hozzá értem.

Töppedt gomba 2008.05.28. 14:16:08

Nehéz eldöntenem, hogy direkt ferdíted el a tényeket és próbálsz valótlan érveket felhasználva vitázni, vagy szimplán inkompetens vagy a témában. Inkább előbbit jelölném meg, ha lehet választani.

Csak úgy mellesleg mondom, hogy az a kb 1-2 százalényi roma, amelyik kiszakadt abból a mocsokból amiben a többség bent akarja tartani, egyszerűen utálja a cigányság többségét. Érdekes módon az aki kiszakadt, nem szorul rá pozitív diszkriminációra, mert a munkáltatói a megjelenése, beszéde, kiállása alapján is látják, hogy normális ember és nem kell félniük attól, hogy egyik este a testvéreivel a meglopja mondjuk a céget. Ennyit erről.

Jan3k 2008.05.28. 14:19:27

Röviden : azt a szemétládát,aki ezt a féreg népcsoportot(?) védi,remélem körbe építik a szaros házaikkal és minden reggel megverik és/vagy kirabolják.Meglátjuk utána mit szól hozzájuk.Könnyen ugat baromságokat,aki nincs napi kapcsolatban velük.Kiirtani mind,már születésükkor,akkor előbb utóbb kihalnak.
És most lehet rasszistázni.

Oneas 2008.05.28. 14:26:35

Tiszteletem!

Lehet ez egy kicsit hosszúra sikerült, elnézést, de tegnap éjjel tanulás közben (nem az első diplomámra gyúrok, ráadásul önköltségesen) a pihenő időkben amennyit bírtam, elolvastam a commentekből. Sajnos már nem volt energiám hozzászólni, de látom itt kissé szűkebb körben talán még él egy picit a dolog.

Elsőként az összefoglalóhoz: aki egy nyilvánvalóan érzelmileg túlfűtött környezetben ilyen témát ilyen súlyos felütésekkel megkockáztat, az ne mutogasson utána, hogy ezek ilyen mélymagyarok meg fehérbolsevikok meg még radikálisok is. Bizony minden olyan megjelenés, amelyhez véleményt lehet fűzni ebben az annyi sérelemmel és indulattal terhes témában, az ilyet szül és nem kell tátott szájjal, álnaívan meglepődni. A kutyák előtt elsétáló macska ne panaszkodjon, ha atrocitás éri. :)
Megjegyzem, hogy az értelmesebb, higgadtabb hozzászólásokra sem volt semmilyen érdemi reakció vagy valami ellenérv legalább, megoldásról nem beszélve.
A megoldásokkal Fazoltan lehetne talán adós, mert ha ő tényleg tárgyal a cigányság vezetőivel (nem minősíteném a munkáját), akkor elejthetett volna pár konkrétumot, elképzelést, ha már nyilván ebből él.
Volt viszont egy jó gondolatcsírája, amit nem láttam a továbbiakban kibontani. A felelősség, miszerint ez közös ügyünk. Itt szinte mindenki úgy beszélt a cigányságról, mint egyfajta tárgyról vagy problémáról, amit így vagy úgy kezelni kell, de a köteles önrészt én eddig nem nagyon láttam sehol (segíts magadon, az Isten is megsegít). Én azt hiányolom, de nagyon, hogy bár a többségi társadalom részéről elfogadást, támogatást és toleranciát követel mindenki, a másik oldalról nem nagyon látom a gesztusokat.
Meddig mehet még ez el vajon? Nem látom azokat a cigány családapákat, akik ha kell, fülüknél fogva rángatják el az iskoláig gyerekeiket, hogy a gyereknek kicsit jobb legyen, mint neki volt, hogy tényleg ne a mocsokban éljenek, mert rendrakás a portán ingyen van és a répamag sem egy luxuscikk, hogy tényleg felelősséggel szülessenek meg a gyerekeik, ne a nagy, közös fészekben ülve kakukkfiókaként. Ezekre súlyosabb kifejezéseket is tudnék használni persze. A pápuáknál is jobban a helyükön vannak dolgok és kompatibilisebbek az ún. európai értékrendhez. Nem látom azt az egyén szintjén meglévő erőfeszítést.
Az elmúlt pár száz évben folyamatosan próbált mindenki kezdeni valamit velük, hogy változhassanak. Változni, igen, mert a törzsi alapokon szerveződő és helyenként ókori előtti szintű életmód felett eljárt az idő. Legfeljebb hagyományőrző jelleggel lehet megőrizni, de nem százezerszám. Nem tudom elfogadni – bár hallottam már – azt, hogy cigányság részéről egy gesztus volt, hogy házakba költöztek. Hát hányszor kell felkarolni azokat, akik valahogy nem nagyon mutatják az érdeklődést, mit tudsz azokkal csinálni akik nem akarnak ezen változtatni, mert így is tök jól elvannak? Ezt most komolyan kérdezem!
A Kossuth rádión ment 1-2 hete egy riport egy cigány értelmiségivel (most meg nem mondom a nevét, de aki valami díjat is kapott és az egész családja ebből a képviseletesdiből él) és ő is azt mondta, hogy a igenis beterelték dolgozni a cigányokat az előző rendszerben. Kérem, volt 40 év az általam normálisnak tartott életvitel felvételére, amikor a szempontjukból volt munka, biztos megélhetés, kötelező oktatás, ingyen házak meg minden. Mi lett ebből a lehetőségből? Ha nem is mérnök meg orvos lett volna minden cigány, de legalább a munkájához értő szakmunkás. Most széttépnék őket a munkájukért, annyira nincs ember semmire, aki ért valamihez. Akinek volt esze, az most sem létbizonytalanságban él cigányként. Lehet ostorozni a többséget, miért nem segít jobban, de akkor fogjunk neki ostorozni a cigányokat is, hogy ugyan tegyen már valamit és ne csak a postást, meg a megváltást várja. Szenvedjen és nélkülözzön, ha kell (mint mások), hogy az utódainak tényleg legalább egy kicsit jobb legyen! Ezt hiányolom én mindenhonnan kérem, a felelősséget. Igenis ki kell mondani, hogy bizony a cigányok százszor elbaszarintották lehetőségeiket és erről sokkal jobban tehetnek, mint bárki más!
Mivel sokszor inkább az ösztönök szintjén reagálnak a leginkább érintett rétegek, nem tudom elképzelni, hogy más oldalról közelítve meg lehetne oldani a problémákat. Ha nem lesznek rászorítva a tanulásra, munkára hiába papol itt bárki, úgyis a könnyebb út és a kisebb ellenállás felé mennek, hisz mindenki ezt tenné. Lehet itt szép szavakkal, meg nagyvonalú gesztusokkal próbálkozni, de látni való, hogy nem megy. Egy rendes, hőzöngő cigány környezetben ez a gyengeség jele, amit ki is fognak használni. Olyan ez, mint a kisgyerekkel, az is addig próbálkozik, amíg el nem éri határait, rajtad áll meddig engeded. Ha túlságosan is, akkor követelőző, hisztis és neveletlen lesz, és nem bírsz vele többet, hiába a szép szó, hisz ő is jobbára ösztönlény még. Itt legalább néha újra lehet szabni a határokat, ha nem picsognak hippik. batikolt pólóikban.
Nem tudom mi lesz itt, de nem is nekem kell tudni és számon kérni sem lehet rajtam, mert elég bölcsész tartatja szintén el magát az állammal, hogy ezzel foglalkozzon.
Őszintén remélem, hogy sikerül mindenkit visszaterelni a munka, sőt a termelés útjára bármennyire nem akar, és Téged is üdvözölhetünk majd a GDP termelő oldalán Fazoltannal és a többiekkel együtt.

Oneas

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 14:32:29

No, az alábbi összegzésemet betettem a másik posztba amolyan lábjegyzetnek.

demokratikus · www.demokratikus.hu 2008.05.28. 14:25:32
No, persze, hogy merek még billentyűközelbe jönni, de a meddő vitából köszönöm nem kérek.
Ha néha egy kicsit indulatosabban írtam, akkor bocs. Egészen másként látom a dolgot, mint az idejöttek többsége és a súlyos anyázás belőlem is kivált reakciókat. Ha valakinek nagyon belemásztam a lelkébe, akkor bocs.

Mivel időszűke miatt nem tudok nagyon bejönni és huszadjára is lereagálni ugyanazon dolgokat, ezért most összefoglalom, hogy miért is volt jó ez a vita (?) a számomra.

Elsősorban azért, mert segít abban, hogy törjem a fejem. Azon magyarok közé tartozom, akik gondolkoznak, képes vagyok meghallgatni és magamévá is tenni gyakran velem, személyemmel, gondolataimmal szemben megfogalmazott kritikus gondolatokat.

Az első, az az, hogy sokkal érzékenyebben és körültekintőbben kellett volna ezzel a témával foglalkozni és nem úgy, hogy posztolok egyet ebészünetben. Sok dolog van a fejemben, tapasztalatok, tanulmányok, de ezeket úgy kell összefoglalni, hogy egyértelműek legyenek és ne kifejezetten támadó, irritáló élűek.

A legtöbb hozzászólás durván anyázós volt. Szerintem akkor is az lett volna, ha nagydoktori, tökéletesen objektív anyag lett volna. Ezek az emberek mindenre harapnak, ami nem agyagbadöngöléssel fenyegeti a romákat.

Viszont nagyon sok tényszerű (bár a leggyakrabban elfogult) kritika érkezett. Ezek jelentős része kiemeli, hogy a romák körében általános a deviancia és ennek alapján általánosítanak az egész közösségre. Ezzel nagyon nem értek egyet, sajnos azonban több ok miatt nagyon nehéz ebben a dologban normálisan nyilatkozni. Mi, a roma integrációt pártoló emberek nehezen tudjuk kivédeni a legtöbb vádat, mert olyan magatartásformákkal is szolidaritást vállalunk, amelyek a bűnelkövetés kategóriájába esnek. Ez egy 22-es csapdája, hiszen egyértelmű, hogy nem támogatjuk az erőszakot, az olaszliszkai lincselőket. Mit tegyünk? Ha mi is harsányan elítéljük őket, akkor a másik oldal csak ezen szavainkat emeli ki. Nem, mi nem vagyunk szolidárisak a bűnelkövetőkkel, az antiszociális magatartást folytatókkal. Sőt elítéljük őket. Pont. Azonban nem állunk meg itt, hanem éppen azt mondjuk, hogy ez már egy válságjelenség. Egy társadalmon kívülre sodródott társadalmi réteg lázadása a többség ellen. Mi úgy gondoljuk, hogy a többségnek is és a kisebbségnek is van felelőssége abban, hogy a dolgok így alakultak. Az egyikben talán nem volt túl nagy az integrációs hajlam, a másik oldal pedig nem vitte túlzásba a kisebbség irányába való nyitást. Történelmi falak egy társadalmon belül, amelyet nem szabad hagyni az egekig nőni, mert ha leomlik maga alá temeti ezt az országot.

Magam sem tudtam felhozni sok megoldási javaslatot. Egy helyzetet próbáltam a blogközösség elé tárni, egy gondolatébresztő, provakatívnak és irritálónak minősíthető írással. Nem akarom azt, hogy ennek a posztnak itt legyen vége. Ez az egyik legnagyobb közös ügyünk. Ha nem találunk rá megoldást baj lesz. Nagyobb baj, mint amekkora most van.
Moderál

freakkutya 2008.05.28. 14:34:05

Szép napot mindenkinek!

Szóval lenne egy kérdésem a post írójához.

Komolyan egyenlőnek tartja magát az Orsósokkal, Kolompárokkal, meg a Lakatosokkal?

Szerintem nem!

És itt meg is bukott ez a post...

(álszent rizsa az egész, kevés polgárpukkasztással)

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 14:35:11

És nem vagyok megsértődve, kicsit ütős feeling, ha az ember 100 másikkal találja szembe magát, akik közül 90-en hörögnek is. És engedtessék meg, hogy lecigányozásom, kommunistázásom és zsidózásom, ja buzizásom után. Anyukám halmazati kurvasággal vádolása után a 90en agyamentet lemélymagyarozhassam és fehérbolsevikozhassam.

Már csak azért is, mert a bolsevimus volt annyi gyűlölettel átitatva, ami a sok-sok bejegyzésből sugárzott.

joco 2008.05.28. 14:38:15

> Ezt főleg azt követően lehetett észrevenni, hogy a kuruc.info-n megjelent az írás (fikázása).

A fikazashoz talan hozzaszolhatnal erdemben. Pl statisztikai adatokkal. Esetleg ramutathatnal, hogy hol teved a kuruc info.

> Azonnali hatállyal rákapcsoltak a mélymagyarok és jöttek-jöttek-jöttek.

Anyad a melymagyar

> És nem mondtak semmit. Semmit, amivel normálisan vitázni lehetett volna.

Ilyen ertelemben Te se mondal semmit, amivel vitazni lehet. Amit probalsz sulykolni, az 50 eve nem mukodik. Kb olyan szinten van, mint demszki legujabb 5lete: a jozsefvarosi iskolai eroszak miatt vigyek el a gyerekeket a tanarok eroszak temaju szindarabokra.

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=215389

Kb ilyen szintu az a meglatas, hogy a tarsadalom tehet mindenrol. Amugy tenyleg a tarsadalom ill. a politika tehet mindenrol, serkenti az ingyenelest es a gyerekgyartast. A gadzso meg majd eltartja a kolykoket. Mindez azert, hogy a ciganyok nehogy az adott a part ellen szavazzanak. Ez leri a Demszky fele javaslatrol is. Ahelyett, hogy kiemelnek az oda nem valo tanulokat es ranevelnek a normalis viselkedesre, a tobbsegi tarsadalmat probaljak megvaltoztatni.

> Élvezve a névtelenséget beleüvöltötték, a kommentek közé, hogy: szar, olvahatatlan, okoskodó, áltudományos, provokatív.

Elvezve, hogy tavol vagy a ciganyoktol, es fingod nincs, mi folyik pl. Miskolc kornyeken, kiknek tartjak a ciganyok a fehereket, mennyire lenezik oket, mennyire nem tartjak embernek, mennyire eroszakosak, mennyire leszarnak es kihasznalnak minden fehert (vagy mindezt nem akarod tudomasul venni), polkorrekt hulyesegekkel szemeteled tele a netet.

> Milyen megoldási javaslatok merültek fel a romaproblémára?

Megmondom en, kenyszermunka. Tessek. Ez a megoldas. Ha nem tanul a gyerek, o is megy kenyszermunkara, mint az apja. Heti 40 ora. Pont mint minden mas allampolgar. Fizu pedig azert van, amit letett az asztalra, nem pedig azert, ha jelen volt a 40 oras munkahelyen. + a raszorulo gyerekeknek ingyenes iskolai etkeztetes, annak a toredekebol, amennyit most segelykent kifizet az orszag. Igy:

1. csokken/megszunik a megelhetesi gyerekgyartas, nincs ertelme
2. csokken a bunozes, mert nincs ra idejuk
3. a gyerekuk el fog jarni suliba, ha nem most, 1 nemzedekkel kesobb mindenkepp, hogy kikeruljon ebbol a korbol.

Ha nem dolgozik, a gyereket elvesziti, igy nem kell neki segelyt adni, elobb utobb bortonbe fog kerulni, mert bunozo lesz. Ha nem hajlando dolgozni a gyerekeert, nem tartja fontosnak, vagyis nem is jo szulo.

> A társadalmi közeledés elősegítésére?

Mi az, hogy tarsadalmi kozeledes? A gadzsok kozeledjenek a ciganyokhoz? Ok, felmondok es holnaptol elkezdek gyereket gyartani az asszonnyal. A maradek penzembol elmegyek, beiratkozok egy karate tanfolyamra es megtanulok verekedni es veszek 1 nuncsakot. Vagy szerinted kinek kene kihez kozeledni?

A jelen rendszer, vagy az altalad sulykolt hulyeseg hogyan kozeliti a tarsadalmat? Mert az en javaslatom par generacio alatt rendes embereket farag a cigokbol.

> Voltak persze normális hozzászólók is, akiket azonnal kiosztott a jelenlévő fehérbolsevik agresszió.

Nyilvan az a normalis, aki olyan mint Te. En is olyan akarok lenni!!! hol kell jelentkezni?

> Vonjak le következtetéseket? Nem könnyű, mivel a közvélemény annyira fel van hergelve, hogy mindennemű megoldási javaslat, előrevivő szándék azonnali hatállyal komcsi-libsi trükké lesz minősítve.

Nem konnyu, mert a jozan paraszti esz szerint egyedul mukodokepes rendszert a libsik es a komcsik visszautasitjak, mivel ugy szavazatokat veszit a dragasagos koalicio (persze a fidesz is, 1 kutya). Igy aztan semmi elorelepes nem varhato ebben az ugyben.

Talan az a kovetkeztetes, hogy ez (is) egy gyenge pontja a demokracianak, hogy a cigok is szavazhatnak.

> De mégis tenni kell valamit, mert magyarok vagyunk. Kovácsok, Kissek, Orsósok és Kalányosok egyaránt.

Ki szar megvetendo undorito lenezendo hanyinger melymagyar, ki rendes ember (libsi vagy cigany)

> Ezt a nyelvet beszéljük és ezt tanulja a gyerekünk is.
Mar amelyik megy iskolaba. Persze most, hogy a hivatalokban lesz cigany nyelv, jelentosen meg fog noni a csak ciganyul beszelok aranya.

> Így maholnap tényleg egy kis nép leszünk. Nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy százezreket közösítsünk ki magunk közül.

Nem engedhetjuk meg magunknak azt a luxust, hogy szazezreket eltartsunk azert, hogy felszedjek a sineket, megkeseljek a gyerekeinket, elhetetlenne tegyenek egesz falvakat.

> Az álláspontoknak közeledni kell.

Mik is az allaspontok pontosan??? Marmint a cigoke.

Es a Te javaslatod mennyiben is jelent kiutat? Egyaltalan mi a javaslatod? Ha jol latom annyi, hogy fizessenek a romak is adot. Ez a nagyszeru meglatas? Ez hoz tarsadalmi integraciot? Errol szol ez az egesz szajtepes? Ez egyetlen altalad felvetett problemara nem nyujt megoldast.

> Összefoglalva: a romák többsége dolgozik, de ezt nem látjuk, mert feketemunkára kényszerülnek.

Azt allitod, hogy feketemunkabol el a tobbseg. Ezt Te honnan is tudod? Talan mindet megkerdezted? Mert a feketemunkanak epp az a lenyege, hogy az allam nem tud rola. Hany szazalek dolgozik feketemunkabol? Hany szazalek el pontosan segelybol? Szamokat kerunk, szamokat!!!

> A többségnek és a kisebbségnek is kompromisszumokat kell hozni.

Bizony. A "tobbseget kepviselo" kepviseloknek le kene mondani arrol, hogy koltsegvetesbol fedezik a valasztasi kampanyukat segely cimen.

> Az, ha az amúgy is meglévő falakat az égig emeljük nem megoldás, mert ezek a falak egyszer leomlanak és maguk alá temetik ezt az országot...

Micsoda semmitmondo mondat. Ez lesz a megoldas!!! Hihetetlen, hogy a kuruc.info egyaltalan foglalkozik ezzel a cikkel. Gyanitom, nem a tartalom, hanem a megjelenes helye volt az indok.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 14:41:46

joco, szerintem ez így egy egész, mehet is a kurucra. te is elmondtad a magadét, én is.

Wormie 2008.05.28. 14:48:22

demokratikus · www.demokratikus.hu 2008.05.28. 08:36:21
" Az a baj, hogy nagyon nehéz akkora adag szarban megtalálni az igazgyöngyöt... "


No ez "talált, süllyedt"! :-))) Pontosan illik a helyzetre. Igen, ilyen nehéz meglátni a rendes, dolgozó cigányt a segélyen élő, lumpen feketeseregben.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 14:51:57

most erre mit mondjak ötvenedjére? megyek szívok egy cigit

joco 2008.05.28. 15:04:35

> joco, szerintem ez így egy egész, mehet is a kurucra. te is elmondtad a magadét, én is.

Hat ja. kb ennyit er az egesz szajtepes, megoldas ugyanis ugyse lesz. a politikusoknak nem erdekuk.

> bocs, fent van már.:)

orulok, hogy nem csak az indexrol tajekozodsz!

Ettol meg a kerdesek megmaradtak:

1. Hany szazalek el pontosan segelybol? Szamokat kerunk, szamokat!!!

2. Egyaltalan mi a javaslatod? Ha jol latom annyi, hogy fizessenek a romak is adot. Ez a nagyszeru meglatas? Ez hoz tarsadalmi integraciot? Errol szol ez az egesz szajtepes?

3. Mik is az allaspontok pontosan??? Marmint a cigoke.

4. Mi az, hogy tarsadalmi kozeledes? (Kiegeszites: mit is varsz ettol? Hogyan is gondolod elerni?)

5. A fikazashoz talan hozzaszolhatnal erdemben. Pl statisztikai adatokkal.

Archenemy 2008.05.28. 15:15:44

"miért is volt jó ez a vita (?) a számomra. "

Milyen vita, csillagom, kijelentetted, hogy a cigányok a többség miatt tartanak ott, ahol tartanak, lenáciztál mindenkit, aki egyet nem értésének indulatosan hangot adott, és leszartál mindenkit, aki értelmes megoldási javaslatokkal jött!

Az nem vita, hogy kijelentem, hogy az ég zöld, és mikor megmondják, hogy nem fiam, az kék bazmeg, akkor besértődök, akik meg azt kezdik pedzegetni, hogy lehet, hogy a kék úgy zöld, hogy nagyon erősen túlsúlyban van benne a kék a sárga rovására, azt meg elengedem a fülem mellett.

"Mi, a roma integrációt pártoló emberek nehezen tudjuk kivédeni a legtöbb vádat, mert olyan magatartásformákkal is szolidaritást vállalunk, amelyek a bűnelkövetés kategóriájába esnek."

Mi van? Én támogatom a roma integrációt, viszont a legkevésbé sem vállalok semmiféle szolidaritást az öncélú, erőszakos bűnözéssel! Mert a cigánybűnözés rohadtul nem az, hogy lop egy kiló kenyeret a boltban, hogy legyen mit ennie a gyerekeinek, hanem rablás, színesfémtolvajlás, rongálás.

Archenemy 2008.05.28. 15:24:51

"Magam sem tudtam felhozni sok megoldási javaslatot."

De akkor miért nem reagálsz azokra, amiket már itt elmondtunk többen? az előző posztban? a cigánytopicban? a bárhol, ahol megkérdezik? Konstruktív, előremutató, nem rasszita ötletek?

Nem fogom magamat ismételgetni, tessék szépen utánanézni (akár csak ennek a postnak a kommentjei közt), és azután sírni, hogy nem látsz megoldást.

Ha meg nem akarsz sok idióta kommentelőt, akkor vezesd be azt, hogy csak regisztráltan lehessen hozzászólni.

RedRiot 2008.05.28. 15:37:34

Demokrata:
"A legnagyobb baj, hogy a többség nem érti meg és ennek megfelelően nem is támogatja a pozitív diszkrimnáció intézményét. Márpedig sok esetben csak ez lehet a kiút, mert romának is nagyon szar lenni."

Legyen pozitív diszkrimináció, de ne korlátlanul! Az a gond, hogy sokan kihasználják a pozitív megkülönböztetést, visszaélnek vele.

Menjenek a dolgok szigorú kontroll alatt: megkapja az illető a szükséglakást, beköltözik. Igenis, járjon ki az önkorm.tól egy ellenőr időszakosan, és ha rongálást tapasztal, vagy indokolatlanul leromlott az épület állaga, akkor ezért járjon büntetés. Ne ajándék legyen a szükséglakás/ház, hanem egy ugródeszka. És ha valaki nem megfelelően él a lehetőséggel, húzzák ki a segge alól, zavarják haza a redves putriba, és jöjjön a következő jelentkező.

Ha ott a frissen átadott lakás, és a védőnő egy hónap múlva koszosan találja a gyerekeket, akkor ezért ugyancsak járjon valamilyen retorzió. Az a probléma, hogy ezek az emberek annyira alacsony szinten szocializálódtak, hogy a szép szó kevés hozzájuk. Szabályok, rendeletek, törvények: nem azért hogy kibasszunk velük, hanem hogy ne sodródjanak le olyan könnyen a helyes útról...

BiG_ 2008.05.28. 15:39:42

Mivel ide menekültél, kedves "demokrata" ide is írom.

Ja, nekem azért van kormányzatközeli forrásom, aki azt mondja, hogy azon vannak ők (mármint a támogatási-fejlesztési téren dolgozók), hogy mindenáron meg kell gátolni, hogy a cigányok a fejlesztési támogatást pénzben kapják! Kapják meg célzott természetbeni juttatásként. Ha ház kell, mert mondjuk arra szól a pályázat, akkor tégla, cement, cserép. Vagy víz-gáz cső. Vagy bármi. És itt a célcsoport, akikkel a hivatal kommunikál az a cigány vezetői réteg, akiknek az lenne a dolga, hogy a cigány-támogatást összefogják, koordinálják, a fejlődést vezessék! Ők sem kaphatnak pénzt a kezükbe a hivatal szerint, mert ellopják! A cigány vezetők! De hangosan kárálnak pénzért!

Akkor miről is beszélünk? Ha már az öltönyös cigány is csak a pénzért tartja a markát, amit aztán ellophat, mint a cigányholokauszt lóvéját, amiért az osztrákok is berágtak...

Szóval, akkor még mindig a magyar a hibás????????

Ezzel vitatkozz, ha már az egyszerű ember felháborodása neked "rasszizmus" meg "mélymagyar". Kormányoldalról, EU-s támogatásokkal foglalkozó emberekkel tudok beszélni, velük vitatkozz! Aztán jobb ha csöndben maradsz és gondolkodol, hogy ki is a mélymagyar.

Üdv!

BiG_ 2008.05.28. 15:42:11

Ja, még egyet áthozok az előző kommentemből, hogy lásd, nem a flaszterkoptató, kocsmaszagú vélemény ítéli el egyedül a cigányságot és a többiek is lássák:

"Tudod, kábé 3 éve a Parlamentben egy szakértőt megkérdeztem, aki előadni ment oda a szegény hátrányos helyzetűek sanyarú sorsáról a kormány részire, hogy nekem, mint adófizető polgárnak, ugyan mondja már meg, hogy mennyi esély van arra, hogy a befektetett rengeteg pénznek lesz látszatja?

Tudod mit válaszolt???

Röviden: "Semmi" "

Mondom, a kormányoldal is tudja, hogy szar az egész, most te miért is téped a szád? Kit védesz?

Üdv!

BiG_ 2008.05.28. 15:44:39

RedRiot 2008.05.28. 15:37:34

Ezen kommentemben ( BiG_ 2008.05.28. 15:42:11 ) foglalt forrás szerint a pozitív diszkrimináció az ingyenélők felé zsákutca!

Illetve: Magyarországon tessenek a magyart, a dolgos, szorgalmas magyart pozitívan diszkriminálni! Ne az élősködőket!

Üdv!

Archenemy 2008.05.28. 15:48:31

"Szerintem akkor is az lett volna, ha nagydoktori, tökéletesen objektív anyag lett volna. Ezek az emberek mindenre harapnak, ami nem agyagbadöngöléssel fenyegeti a romákat."

Hihetetlen bakker hogy még neked van pofád előítéletről beszélni.

Tira 2008.05.28. 15:57:34

A cigánykérdés mindig is kínos téma volt. Volt idő, amikor beszélni sem lehetett róla nyíltan. Már lehet, éppen ezért szabadultak el az indulatok is.
Ide nagyon okos és főleg következetes megoldásra van szükség. Igazi megoldást én nem tudok,mert elég nagy tömegről - és erőteljesen növekvőről - van szó. Az ország gazdasági helyzete siralmas. A nép anyagilag egyre lejjebb csúszik.
Integráció. Ezt úgy tudom elképzelni, hogy a kisebbség úgy tud inegrálódni, hogy bizony neki kell alkalmazkodni. Nyilván! Neki kell erőlködni és főleg akarni, nagyon akarni felzárkózni a többséghez. Nem a többségnek lezuhanni hozzá. Jótündér meg nem jön erre, hogy varázsütésre belőle is egycsapásra dolgozó, szorgalmas tag váljon a társadalom számára. Ez nem fog menni gyorsan.

Narrátor 2008.05.28. 15:59:36

Demokratikus, remélem, egyszer téged is elkapnak egy borsodi kisfaluban, ahol te szabályosan közlekedsz és egyszer csak kiszalad eléd a purdé. És mielőtt bármi mondanál, máris 100-an vannak körülötted.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 16:08:52

Az egyértelmű, hogy sem kormányoldal, sem ellenzék nem tudja, hogy merre is kellene elindulni úgy, hogy a legkevésbé legyen fájdalmas. Mert azért nem az a legtuttibb megoldás, ha romáinkat még jobban stigmatizáljuk. A felhozott javaslatok többsége ilyen. Amin egyértelmű a beírásiok alapján is:

A roma integráció problémáját külön kell választani a felmerülő bűnüldözési problémától. előbbit támogatni kell, utóbbi ellen határozottabban kell fellépni. Tehát van egy bűnüldözési és megelőzési vetülete.

A segélyezési területen egy totális átalakításra van szükség. Segélyezés egy rendkívül kártékony dolog. Ami az én fejemben megoldás egy része lehet:
1. A Társadalmilag hasznos munkák támogathatóvá tétele (falurendezés, otthoni betegápolás, idősgondozás, természeti értékek ápolása, épített értékek gondozása). DE! Ne legyen az egésznek kényszermunka kisugárzása. A közmunkával is az a baj, hogy legtöbbször értelmetlen dologra terelik össze az embereket, nincs rendszere és megalázó.
2. Oktatási rendszeren keresztüli felzárkóztatás. Kiemelt figyelem a szakoktatásra, esti iskolában nyolc általános elvégzése majd szakmaszerzés biztosítása, sávosan támogatott munkahelyteremtés.
3. Mezőgazdasági tevékenységben ösztönzése az élőmunkát igénylő területeknek.
4. Térségenként Szociális Foglalkoztatási Egyesületek (önkormáyzatok, civilek, OCÖ-k részvételével) létrehozása, ezeket bevonni a munkahelyteremtésbe.
5. A munkábajárás támogatása (bérlet, stb), mert a munkahelyek nagyon távol vannak a gattósodó falvaktól.

A közbiztonság fejlesztésébe aktívabban bevonni a polgárőrségeket, fontos, hogy ezek legyenek nyitottak a romák irányába is.

Kálmán 2008.05.28. 16:09:35

hkf!

Király az ötleted, s a gondolatmenetbe sem lehet belekötni, hiszen remekül levezetted a dolgot, ezért bátorkodtam propagálni!

Még valami. Kolompár Orbán a liszkai tragikus lincselés után mit szajkózott? Hogy ez nem cigány kérdés, itt egy bűncselekmény történt. Ja, volt már nem egy hasonló szitu mostanság, egyszer sem az volt, hogy magyarok rángattak ki valakit a kocsiból, mert a - valószínűleg szándékosan a kocsi elé küldött gyerek - ezáltal el lett ütve. s miért küldik a gyereket a kocsi elé? hát mert kocsiból sofőr kiszáll, addig ki lehet rámolni, rabolni, fosztani a kocsit, vagy az utasokat.

Ez kőkemény cigánybűnözés ami itt van.

Még valami. Egy túrázó írta az egyik szaktopikban, hogy túrázás közben bement liszkára és megnézte Szögi Lajos emlékművét. Erre egyből megjelent egy cigány, aki közölte vele, hogy mit nézelődik itt, nem otthon van, ez a gettó....

Na ennyit erről a szegény, ártatlan, kedves népcsoportról.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 16:10:31

bocs, mennem kell, mert a suliban vár a gyerek. jöjjene az írások, üdv

BiG_ 2008.05.28. 16:13:18

Már Hofi is mondta anno, még a Hofisszeuszban, ami úgy 1978-as, hogy "Nyugaton van négerkérdés! (kórus:) Tudjuk! Megoldjuk" Miért?". Nálunk meg van cigánykérdés! (kórus:) Tudjuk! ...Majd megvizsgáljuk a dolgot... De tényleg, most vegyünk mindnek hegedűt? Mert lapát már nem mindegyiknek kell... Nincs is annyi lapát...." (Ugye, a hegedű-lapát metafora jól illusztrálja a helyzetet, mint a La Fontaine-mesében a tücsök-hangya párhuzam...)

Szóval a "cigánykérdés" már a Kádár-érában is gond volt, nem ma találták föl! Ha azóta se bírtunk velük, akkor most az a megoldás, hogy a magyarra kell fogni? Inkább legyen egy elv számukra: vagy megszoksz, vagy megszöksz. Kész!
Szigor! Következetesség! És a bűnözés meg a bűnpártolás is legyen üldözve!

Az ilyen "demokratikus" okostojások meg keressenek rendes munkát, mert a jelenlegi szerepükben nem csak feleslegesek, hanem rosszat is tesznek... Ja, a mi pénzünkből, ami kárunkra. Úgyhogy elég ebből is!

Üdv!

Archenemy 2008.05.28. 16:18:01

Nah demokrata, ha ezt írtad volna a postodba, amit most írtál, garantálom, hogy tizedennyi anyázó hozzászólás sem lett volna.

A részleteken el lehet rágódni, hozzá lehet tenni, ill. ki lehet fejteni, hogyan is gondoltad, de ez egy előremutató kezdeményezés. Nó segély, munka és tanulás.

Azé' belekötök:
"Az egyértelmű, hogy sem kormányoldal, sem ellenzék nem tudja, hogy merre is kellene elindulni úgy, hogy a legkevésbé legyen fájdalmas."

Őőő Orbánkormány, CSP csak iskolábajárás után? :p Szerintem (és egy cigókkal is foglalkozó tanár ismerősöm szerint is) ez egy teljesen jó lépés volt, bejártak a gyerekek, ahogy kellett.

Tira 2008.05.28. 16:18:38

Tehát elsősorban a kisebbségen múlik, hogy mennyire sikerül felzárkózniuk.
Az viszont továbbra sem fog menni, hogy csakazértis a magatartászavaros, tanulni nem akaró cigány gyerekeket muszáj elviselni a többi gyereknek! Mert ezzel csak azt érjük el, hogy egy életre megutálják a kisebbséget azok, akik az órák alatt, a szünetben szenvednek tőlük.
Azon is gondolkodni kell, hogy magukat eltartani nem tudó családok meddig "nőhetnek" ? Mert akik nem képesek felelősen gondolkodni, csak segélymegoldást látnak a gyerekben, azoktól sokat nem várhatunk!

BiG_ 2008.05.28. 16:20:00

demokratikus · www.demokratikus.hu 2008.05.28. 14:35:11

"mert a bolsevimus volt annyi gyűlölettel átitatva, ami a sok-sok bejegyzésből sugárzott."

Na, a nácik már nem is annyira gyűlölettelik ehhez? Mert eddig minket, magyarokat, ha felemeltük szavunkat a nyilvánvaló visszásságok, igazságtalanságok és a kettős mérce ellen, akkor lenáciztak. Na, most már új bélyeget kell megtanulnunk, hogy bolsevikok vagyunk? Nahát...
(mot én is elmegyek de röhögni. kínomban...)

Üdv!

BiG_ 2008.05.28. 16:27:21

"És engedtessék meg, hogy lecigányozásom, kommunistázásom és zsidózásom, ja buzizásom után. "

Asszem az adjonisten volt sértő, ezek után ne csodálkozz, ha hideget-meleget kapsz erre a nagyon rossz, szakmailag és emberileg is elfogadhatatlan postod után. "Mélymagyarok" mi? Nos, NEM így kellett volna kezdeni! Kicsit több tiszteletet a téged is eltartó hozzászólók iránt!
Különben egyáltalán, tanultál, de nem lettél bölcs.
Sikerült teljes mértékben, nem csak a "védenceidet" tovább süllyeszteni, de a magad renoméját is végleg annihilálni.
Alkalmatlan vagy arra a munkára, amit csinálsz. Te nem összébb hozod a szétszakadt részeket, hanem még nagyobb indulatot szítottál. Fölöslegesen. Megoldás nulla!
Hagyd abba és menj valami rendes munkát csinálni, amit talán nem ilyen dilettáns módon végeznél!

Üdv!

redriot 2008.05.28. 16:42:04

"A közmunkával is az a baj, hogy legtöbbször értelmetlen dologra terelik össze az embereket, nincs rendszere és megalázó."

Egyszer 9 hónapot kint töltöttem Kanadában, és mint mosogató helyezkedtem el. Itthon azért egy fokkal jobb melót végeztem, számítógépes melóhoz odakint nem akartak alkalmazni, és mivel nem vagyok szakmunkás (festő/hidegburkoló, stb) ezért maradtak az ilyen segédmelók, meg rakodómunkák.

Dolgoztam félanalfabéta törökkel, börtönviselttel, stb., egyedül én jártam gyalog munkába, mégsem szégyelltem magam. Dolgoztam. Semmilyen munka nem szégyen! Valahol el kell kezdeni.

joco 2008.05.28. 16:52:50

> Az egyértelmű, hogy sem kormányoldal, sem ellenzék nem tudja, hogy merre is kellene elindulni úgy, hogy a legkevésbé legyen fájdalmas.

Vagyis nem erdekuk.

koltsegvetes, CSALÁDI TÁMOGATÁSOK, SZOCIÁLIS JUTTATÁSOK kategoria.

2004 464,826
2005 493,137.80
2006 645,987.70 - itt van a valasztasi ev
2007 686,337.10

> A roma integráció problémáját külön kell választani a felmerülő bűnüldözési problémától.

Hat ez sztem nem igy van. Ha 3 nemzedek ota senki nem dolgozik, viszont apa + nagyapa is lopasbol el, a gyerek is abbol fog. Ez nagyon is osszefugg. Ezt sztem teljesen vaksag nem belatni. Ha en olyan csaladba szuletek, hogy a szuleim lopnak, en is lopok. Igy az integracioval megoldodik a bunozes.

> Előbbit (integralodas) támogatni kell
Tamogatni? Hogyan? Mit? Valaki mar sorbanall, hogy integralodni akar? Hol? Ne haragudj, de ez igy nem muxik. Nem tamogatni, hanem eroltetni kell.

> utóbbi ellen határozottabban kell fellépni.
Ez nyilvan igaz. a jelenlegi biroi gyakorlat persze ezzel teljesen ellentetes.

> A segélyezési területen egy totális átalakításra van szükség. Segélyezés egy rendkívül kártékony dolog.
Ebben egyetertunk.

> Ami az én fejemben megoldás egy része lehet:
1. A Társadalmilag hasznos munkák támogathatóvá tétele

Ebben is egyetertunk. Nem tamogathatova tetele, hanem rakenyszeritese. De amuyg a tema ok.

> (falurendezés
Nyilvan!

> otthoni betegápolás
Max maguk kozott. Ezt nem mondhatod komolyan...

> idősgondozás
Detto vicces. Talan evek multan.

> természeti értékek ápolása
Vagyis szemetszedes

> épített értékek gondozása
Vagyis utjavitas

> DE! Ne legyen az egésznek kényszermunka kisugárzása.
De legyen! Hogy ki akarjon torni onnan!!!! Hogy a gyereket ara nevelje, hogy tanulj fiam, mert kulonben beloled is utjavito lesz!! Ha jo neki az a helyzet, amiben van, miert akarna kitorni? Hol a motivacio??? Most is ez a baj, a segely nem motival semmire.

> A közmunkával is az a baj, hogy legtöbbször értelmetlen dologra terelik össze az embereket, nincs rendszere és megalázó.
Helyes!!! Es ha belefektet pluszt (pl. megszerzi az erettsegit), kikerul onnan. Pont ez a lenyege!!! a motivacio, hogy segitsen magan!!!

De azert nehogy mar sajnaljuk ezeket az embereket!!! miert, a szalagosoknak nem megalazo napi 8 oraban csinalni, amit csinalnak, es engedellyel jarni budira? A bkv ellenoroknek nem megalazo, hogy utasok anyazzak oket? A boltosoknak nem megalazo a vasarlok kedvere tenni? Dehogynem! Az egesz melo dolog errol szol! Ha tanulsz, csokken a megalazas!! Miert lennenek a cigok a kivetelezettek?

Es mi az, hogy a kotelezo munka megalazo? A segely nem az? Mindenkinek kotelezo lenne a munka, roma-nem roma szamara. Mi az, hogy megalazo?

> 2. Oktatási rendszeren keresztüli felzárkóztatás.
egyetertek, a kenyszermunka is tamogatja ezt, motivaciot ad.

> Kiemelt figyelem a szakoktatásra, esti iskolában nyolc általános elvégzése majd szakmaszerzés biztosítása, sávosan támogatott munkahelyteremtés.

Ez egy alom, nem is teljesen ertem. Oktatasra azt tudom elkepzelni, hogy 3 ev munka utan elmehet iskolaba, es ha jok a jegyei, akkor akar a munkat is elengedhetik, amig el nem vegzi a sulit. A tanar pedig beszolhat neki, es visszakuldheti dolgozni. Ha a torvennyel osszeutkozesbe kerul barmilyen eroszakos cselekedetert, megy a bortonbe, vagy vissza dolgozni.

3. Mezőgazdasági tevékenységben ösztönzése az élőmunkát igénylő területeknek.

Sztem ez mukodhet magatol is. Ha az illeto dolgozni akar mashol, termeszetesen megteheti. Sot, nem is kotelezo neki dolgozni, csak akkor nem kap penzt. Es akkor surun ellenorzi a rendorseg, hogy mibol van bevetele. Es esetleg a szavazati jogat is elvesziti.

4. Térségenként Szociális Foglalkoztatási Egyesületek (önkormáyzatok, civilek, OCÖ-k részvételével) létrehozása, ezeket bevonni a munkahelyteremtésbe.

?? ezt nem ertem

5. A munkábajárás támogatása (bérlet, stb), mert a munkahelyek nagyon távol vannak a gattósodó falvaktól.

Jaja, nyilvan

> A közbiztonság fejlesztésébe aktívabban bevonni a polgárőrségeket,

Sok helyen a katonasagra lenne szukseg, akkora a gaz.... Fontos lenne a tarsadalomba nyilvanvaloan nem valo emberek bortonbe zarasa. A vajdak elszamoltatasa. Az uzsorasok bortonbe csukasa. Bortonben ugyancsak kenyszermunka bevezetese.

> fontos, hogy ezek legyenek nyitottak a romák irányába is.
??? ez mar megint blabla. Fontos, hogy minen emberrel epp ugyanugy banjanak.

Tovabbra is varom a valaszokat!!! a kettest megvalaszoltad :-) a harmast erthetobbe tettem.

1. Hany szazalek el pontosan segelybol? Szamokat kerunk, szamokat!!!

3. Mit szeretnenek a segelyezettek?

4. Mi az, hogy tarsadalmi kozeledes? (Kiegeszites: mit is varsz ettol? Hogyan is gondolod elerni?)

5. A fikazashoz talan hozzaszolhatnal erdemben. Pl statisztikai adatokkal.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.05.28. 17:03:22

Komolyan azt gondoljátok, hogy a cigányoknak kel önerőből felemelkedni?
A hatalom nem az ő kezükben van, igy hogy tegyék meg?
A baj az, hogy nincs olyan érdeképviseletük ami ezt megtudná oldani. Ha adunk nekik hatalmat pl. kissebségi parlamenti bejutás könyebitése, az egy ut lenne a megoldáshoz.
Az a baj, hogy borsodban szabolcsban sokszor drágáb eljutniuk a munkahelyig mint ami fizetést kapnak. A segélyből pedig nem lehet megélni.

Epokit Drive 2008.05.28. 17:12:08

Re: demokratikus · www.demokratikus.hu 2008.05.28. 12:05:15

A pozitív diszkrimináció más néven: kontraszelekció. Vitatkozhatunk persze nüansznyi különbségeken, de ez a lényege. A munkás helyett a segélyből élőt, a nehezen önerőből boldoguló helyett a mindig másokra hagyatkozót, a keservesen, de jól tanuló helyett a gyengécskét támogatjuk. Ez nem igazságos (igazságosság: mindenkinek megadni azt, ami jár), és eredményszemléleti megközelítésben a pozitív diszkrimináció egyedül a valóság torzítására jó. (Volt rá kormányprogram is: Sulinet. Nem a szegény jutott olcsó számítógéphez, hanem a gazdag vette meg olcsóbban, mert volt adója, aminek a terhére visszaigényelhette az ár jó részét. Rászorultság? Dehogyis!)
A másik: "A cigányok a jóléti ellátórendszer rosszabbik oldalára kerültek " - írod. Tudod, mi jár nekem és a családomnak az ellátórendszerből? Gyed, Gyes, csp, gázártámogatás. Ennyi. Minden másért a párom és én dolgozunk meg. Van fejenként két diplománk, és értünk a szakmánkhoz (egyre többet olvasva a hülyeségeidet, tényleg remélem, hogy Te is értesz valamihez, mert ehhez nem, az biztos). Adót fizetünk, számlákat, törlesztőrészleteket.
Ja, hogy apámék engem iskoláztak? Hát, igen. Gondolom, úgy hitték, a javamra válik. Már a gimiben sem volt (87-et írunk) cigány osztálytársam, és az egész gimiben sem emlékszem egyre sem. Pedig járt oda néhány csekély képességű, az nem lehetett kizáró ok, hogy magasak az elvárások. Amíg a cigány csak a holnapig lát, nem változik semmi.
Végül: a cigányokról magyar gondolkodással gondolkodsz, azt feltételezve, hogy az a jó nekik, amit magyarként jónak tartasz. Ennek egy része nyilván igaz, más része viszont ugyanilyen nyilvánvalósággal téves. Volt alkalmam pesti cigányokkal beszélgetni tanóra keretében, akik műveltségben messze kilógtak (felfelé). És mégis, nem értettem meg őket (és nemcsak én). Arra a tök egyszerű, számunkra világos kérdésre, hogy ha anyagilag nem bírják, miért vállalnak annyi gyereket, az volt a válasz, hogy azért, mert szeretik a gyerekeket. És, kérdeztük, mi talán nem szeretjük őket? Amíg nincsenek egy piacgazdaságra berendezkedett társadalom értelmezési keretein belül használható válaszaik az ilyen alapkérdésekre, addig szintén nincs segítség. Az integrációt sem a cigányok találták ki maguknak, hanem a magadfajták kényszerítik rájuk. Ezért rossz megoldás, és nem azért, mert az integráció önmagában lenne hülyeség.
Ennyi bénázásod után már tényleg érdekel, melyik műintézmény hajította utánad azt a szocmunkás diplomát, mert kezdem magam szégyellni miattad. :(

Ed

joco 2008.05.28. 17:18:44

> Komolyan azt gondoljátok, hogy a cigányoknak kel önerőből felemelkedni?

Ez egy jo kerdes. En nyilvan nem. Akik ugymond "tamogatni" akarjak a cigokat, azok igen.

> A hatalom nem az ő kezükben van, igy hogy tegyék meg?

Miert, kinek a kezeben van? Egy budos posztkommunista alliberalis maffia kezeben. Ettol meg az atlagember dolgozik.

> A baj az, hogy nincs olyan érdeképviseletük ami ezt megtudná oldani.

Mit is? Konkretan egy erdekkepviselet milyen lepeseket tesz majd a felemelkedes erdekeben?

> Ha adunk nekik hatalmat pl. kissebségi parlamenti bejutás könyebitése, az egy ut lenne a megoldáshoz.

Ezt nem mondhatod komolyan!!!!! ezen sirni tudnek, ez hatborzongato. De ha megis megtortenne, pontosan milyen lepeseket tenne 1-2-100 cigany kepviselo?

> Az a baj, hogy borsodban szabolcsban sokszor drágáb eljutniuk a munkahelyig mint ami fizetést kapnak.

Ez igaz, ezen valtoztatni kene. Es ha az onkormanyzat dolgoztatna oket, es fizetne a munkabajutast is, akkor maris elorebb lennenk. Valojaban az egesz tomegkozlekedesi koncepciot felul kene vizsgalni, mert keptelenseg, hogy mennyibe kerul. Egy atlag munkasembernek is nagyon megterhelo, amugy meg nem lehet az autoktol elferni. A benzin aranak meg tobb, mint 50 szazaleka ado, ami itt is latszik: gatolja a gazdasagot.

> A segélyből pedig nem lehet megélni.
Sajnos de.

Abbol sosem lesz elorelepes, hogy adjunk penzt es hatalmat a cigoknak, es maguk megoldjak. Az osszes ilyen javaslatrol nyilvanvalo, hogy a szerzonek semmi elkepzelese a megoldasrol. Hat a cigoknak se elkepzelesuk, se motivaciojuk. Nem mi akarunk olyanokka lenni, mint ok, azt szeretnenk, hogyok legyenek olyanoka, mint mi. Ehhez nem az a megoldas, hogy adunk nekik sok penzt meg hatalmat, es hatradolunk. Ebbol soha nem lesz integralodas (de persze sok szavazat igen :-(( )

Epokit Drive 2008.05.28. 17:25:24

"A közbiztonság fejlesztésébe aktívabban bevonni a polgárőrségeket, fontos, hogy ezek legyenek nyitottak a romák irányába is."
Hülyebaromállat, te! Tudod, mi történt (dokumentált, konkrét eset), amikor cigányt is polgárőrnek fogadtak? Amikor szolgálatban volt, leadta a drótot, hogy hol nincsenek otthon, és a haverok mentek lopni. Addig ő meg másfelé járőrözött.
Na ez történt, bazmeg, te hihetetlenülhülye. Aztán kirúgták a cigányt, és nem volt több lopás.
Ja, hogy ez egyetlen eset? OK, akkor raboljanak ki egyetlenegyszer. Verjenek meg, vagy épp a gyerekedet. Adsz majd második esélyt?
Itt sokan már azon vannak, hogy a második esély az ilyeneknek az, hogy kapnak harminc méter előnyt, mielőtt lelövik. És ezt úgy mondom, hogy kifejezetten ellenzem az erőszakot, és soha nem támogatnék erőszakos megoldásokat. De a panasz és a sérelem megszülheti, és nincs túl messze, úgy látszik. Ez az én keservem, nem az integráció, hogy szinte háborút okoz az elbaszott politika, és a csődöt mondott integráció és segélyezési rendszer, te meg itt ezt képviseled.

Ed

Kihaló faj vagyunk · http://www.ciganybunozes.com 2008.05.28. 17:44:11

Nézem a Hírtv-t, alul a csíkban:

Az egyik iskolás gyerek szülője megütötte a tanárt és az igazgatónőt az iskolában.

mylogin 2008.05.28. 18:07:41

Javítsatok ki ha tévedek, de én úgy tudom hogy az EU-ban mindenféle diszkrimináció tilos!
A pozitív is, mert az másra nézve negatív! A románok például erre hivatkozva nehezítik meg azt, hogy a mieinket támogassuk Erdélyben. Nem igaz az, hogy nincsenek megoldási javaslatok, hisz pontokba van szedve, és szerintem humánusak is! Például mi a bajod avval, hogy ne fizessenek segélyt, és családi pótlékot annak aki nem járatja iskolába a gyerekét? Konkrétan mi az ellenvetésed például ez ellen?

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.05.28. 18:13:30

Ha nincs olyan cucc mondjuk amiben iskolába tudja járatni a gyereket, nincs pénz a felszerelésre ilyesmi, akkor újra ördögi körben vagyunk.

Kihaló faj vagyunk · http://www.ciganybunozes.com 2008.05.28. 18:19:14

mylogin 2008.05.28. 18:07:41

>Javítsatok ki ha tévedek, de én úgy tudom hogy az EU-ban mindenféle diszkrimináció tilos!

Ige, azaz EU, de Cigányiában vagyunk nem tudtad?

Gambit 2008.05.28. 18:30:13

Olyan roma szervezet,mint a Fekete Párduc?Mi lenne a nevük?Mokka Görények?
Jókat röhögök rajtad,Demokratikuss!Egyre nagyobbakat!
Azt vettem észre,hogy ha kifogysz az érvekből,csak hebegsz-hápogsz!
A nálad okosabb emberek kommentjeire nem nagyon reagálsz!Miért van ez?

Gambit 2008.05.28. 18:35:57

Figyelj Demokratikuss,nem akarok veled gecizni;de te mikor dolgozol?Éjszakás vagy?Csak azért kérdezem,mert van kommented reggel,délben és még késő délután is!:)(Ja,meg előző nap este is!)
Esetleg szabin vagy?

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 18:48:44

"Azt vettem észre,hogy ha kifogysz az érvekből,csak hebegsz-hápogsz!
A nálad okosabb emberek kommentjeire nem nagyon reagálsz!Miért van ez?"
Ja, mert nem akarok mindenformában anyázásba csúszni, észérvek meg kicst lassan állnak össze az agyamban. Meg aztán próbálok a nálam okosabb :) emberek beírásaira is reagálni, de inkább összetett módon és ez sem egyszerű.

Mit dolgozom? tegnap már megírtam. Ma speciel éjszakás vagyok.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 18:51:17

Epokit drive!
ebben a részben már nem csak az anyázás megy. ha lehet próbáljuk mellőzni a "te, hülyebaromállat" és a hasonló beírásokat. Ígérem ehhez én is tartom magam, próbáld meg te is, ha már szemmel láthatóan hosszú társalgást folytatunk. köszönöm

redriot 2008.05.28. 18:56:50

weisz manfréd:
"A hatalom nem az ő kezükben van, igy hogy tegyék meg?"

Hát be is baszna, ha az ő kezükben lenne a hatalom! :D

"A baj az, hogy nincs olyan érdeképviseletük ami ezt megtudná oldani."

Komolyan öregem, nekünk van érdekképviseletünk? Van szerinted a 386 kuglóffejű között, ott a cifraházban a Kossuth téren, akár egytelen egy, aki hangyafasznyi erőfeszítést is tesz azért, hogy Te, vagy az utódaid egy élhetőbb országban élhessenek? Nem, nincs? Ebből a szempontból nincsenek hátrányban a romák. Az ő vezetőik is tolvaj szarháziak, a mieink is, ennyi.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 19:01:54

redriot!
ez már anarchizmus.:) Ezen kellene segíteni, mi is ezt tűztük a zászlónkra, amit még nem bontottunk ki...

RedRiot 2008.05.28. 19:14:08

demokratikus:
Nem, nem vagyok anarchista. :) Nem írtam olyat, hogy rángassuk ki a 385 kuglóffejűt a cifraházból, és húzzuk őket lámpavasra. Én csak csalódott, keserű, és nagyon szkeptikus.

Új törvények kellenek, de ezek közül senki nem mer/akar ököllel belecsapni a lecsóba, szépen elvannak a langyosban, összeszedik ami nekik kell, végiglébecolják a ciklusukat, aztán kezdődik az egész elölről egy másik csapattal. Látszatintézkedések, bátortalan próbálkozás-kezdemények, hangzatos nagy szózatok, ígéretek. Ez megy minden téren, így pl. a kisebbségpolitikában is. Annyiban asszem valóban egyetértünk, hogy ez nem mehet így a végtelenségig, és senkinek sem jó így. (kivéve a 386 kuglófnak és holdudvaruknak)

kameron 2008.05.28. 19:27:01

baj az "iskolalátogatási támogatással" (pl azok szerint a cssk-sok szerint, akiknek ezekkel a családokkal anno foglalkozniuk kellett): az, amikor egy családban, legyen az cigány vagy magyar család vagy bármilyen más család, elkezd a gyerek nem járni az iskolába, az csak a jéghegy csúcsa, ott általában kurvanagy baj van, beütött a ménkű stb. mármost ha ebben a pillanatban, amikor beütött ugye a ménkű, hirtelen még a csp-t is elveszti a család, na az aztán baromi sokat segit a helyzeten. ne felejtsük el: nem csak cigány családokkal fordul ez elő azért.

úgy általában (bár csak a kommentek kb kétharmadát olvastam el) halálosan megdöbbentő, hogy ugyanazok a jelenségek mennyire egészen mást jelentenek embereknek. csak kettő (és nem tudom már, ki irta őket):

- azok a cigányok, akik "kiszakadtak" "onnan" (szerintem nem jellemzően kiszakadtak, hanem mondjuk kiverekedték magukat a szarból - vagy esetleg szerencséjük volt, mert nem nekik, hanem valamely ősüknek kellett ezt megtennie), szóval ők utálják a többi cigányt, stb, ergo (a kommentelő következtetése) a többi cigányok tényleg gázok. hm. nem tudom, közületek hányan szeretnének mélyen azonosulni egy olyan társadalmi csoporttal, akiket a társadalom jelentős hányada fröcsögve utál, én pl biztos nem vágyom ilyesmire. azok, akiknek sikerült kitörniük onnan, valószinűleg nem azért "utálják a cigányokat", mert azok csúnya rossz lopósok (hiszen akkor utálhatnának minden bűnözőt úgy általában), hanem mert - amiatt, hogy a többség fejében ez (a kommentekből gyönyörűen kiolvasható) kép él, és mert ők _úgy néznek ki_, ahogy - nekik is nap mint nap meg kell küzdeniük ezekkel az előitéletekkel (a nyomodba szegődik a biztonsági őr a boltban, nem engednek be helyekre, sokkal gyakrabban igazoltat a rendőr, stb - mindegy, hogy ki vagy valójában, csak az számit, hogy nézel ki).

- a másik: "már a középiskolámba se jártak cigányok, hát persze, mer lusták stb". nahát ez zseniális. hogy az oktatás magasabb szintjein tapasztalható durva alulreprezentáltság _igazolja_, hogy a cigányok nem is akarják stb?! szerinted hogy jutna el odáig, amikor már elsőben megbuktatják, mert "rossz" (nem tanult meg otthon egy helyben ülni - ami egyébként rassztól függetlenül kifejezetten nehezen megy és rosszat tesz bármely hatéves gyereknek), mert "szemtelen" (nem tanulta meg úgy/máshogy tanulta meg kifejezni magát, mint egy kváziközéposztályi magyar (bernstein korlátozott/kidolgozott kód, mindegy), mert "buta" (senki nem tud neki otthon segiteni, nincs egy könyvük, nem olvastak neki mesét, mondtak mondókát kicsiként), mert stb stb? (nekem egyébként egy cseppet sem cigány, de nagyon szegény (alkesz, munkanélküli, elhagyagoló szülőktől származó, stb.) ált.iskolai osztálytársaim járták ugyanezt az utat, ma már mindenki, akiről tudok valamit közülük, alkoholista és/vagy börtönben ül.

még kettő:
archenemy első (asszem első) hozzászólása a mondandó dacára nagyon tetszett, igen, tök igazad van formállogikailag (remélem, nem sértem meg az elismerésemmel:). ezen igazából nem változtat az, amit mondani akarok, mégis - éppen mer az értelem sütött belőle - hadd. szóval az arányok. tény, hogy ha összességében nézzük a cigány és összességében a magyar lakosságot, akkor a cigányok között több a bűnöző (jelentsen ez bármit, de akár még az összes bűnelkövetéstre vonatkozólag is el tudom képzelni). de. ha azt nézzük meg, hogy adott szegénységi küszöb alatti jövedelemből élők között mekkora a bűnözők aránya, akkor gyakorlatilag nincs különbség cigány és nem cigány populáció között. avagy: nem attól lesz valaki bűnöző, hogy cigány, hanem attól, hogy szegény. (nyugodtan óvakodj eztán a szegénynek kinéző magyaroktól is, vagy nemtom:).

jocó: talán ez téged meglep, de magyarországon nem igazán gyűjthetők "hivatalos adatok" arról, ki cigány és ki nem, vagyis a segélyezéssel kapcs sincs ilyen statisztika (egyébként úgy általában nagyon rossz a szociális statisztika, de ez most mindegy). szalai júlia tavaly megjelent könyvéből egy adat mégis (nem ismerem a módszertant, felteszem önbevalláson vagy mások itéletén alapult annak eldöntése, cigány-e valaki vagy sem): 2004ben a mélyszegénységben élő cigány családok segélykérelmeinek 43, az ugyanilyen helyzetben élő nem cigány családok kérelmeinek 29 százalékát utasitották el; az elutasitás oka a cigányok esetében 100ból 49 esetben volt "a hivatal helyzete", a nem cigányoknál ez az arány 21 százalék. namost akkor kit is favorizál a segélyezési rendszer? (aki megtalálja a csúsztatásgyanús elemet a fentiekben, az kap egy pirospontot).

és még egy megjegyzés, már nem lékszem, hol hallottam, de tökjó gondolat. az a baj, hogy az összes cigánykutatás a telepi, nagyonszegény, nagyonlecsúszott stb cigányokra vonatkozik. persze a bulvárhirekben is ők szerepelnek. pedig, bár valszeg messze ők vannak többségben (??), azér nem csak ők léteznek. de többek között emiatt a torzitás miatt kerül egyenlőségjel eközé a csoport és általában a cigányság köz, ami finoman szólva is hamisság.

mylogin 2008.05.28. 19:29:39

Weisz,
ha bevinnék cipő nélkül a suliba a gyereket reggel, biztos vagyok benne, hogy délutánra már szereznének a tanárok cipőt rá! Ha másnap pedig nem lenne rajta a tegnap beszerzett ruhadarab, akkor pedig legalább a gyermekvédelmiek megvizsgálhatnék vajon mi történik abban a családban. Egyébkén én nem hallottam arról, hogy Magyarországon azért nem járt volna valaki iskolába, mert nem volt ruhája! Tehát nem létező problémát vetettél fel! Arról viszont igen, hogy nemtörődömségből nem járatták a gyereket!

mylogin 2008.05.28. 19:42:41

Kameron
engem pl. nem érdekel, hogy az alul szocializált réteg alatt cigányokat értünk, v. többségében cigányokat, akik között éppen vannak nem cigányok is! Hívjuk őket alul szocializált rétegnek, a javaslatok nem tesznek különbséget rasszok között. Szerintem a lényeg az, hogy ezzel a réteggel kell csinálni valamit! Ezt remélem nem tagadod! Vagy szerinted így jó minden ahogy van?

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 19:47:49

No, összedobtam egy cselekvési tervet, amin lehetne közösen csámcsogni. Itt van:
demokratikus.blog.hu/2008/05/28/videkfejlesztes_gettosodo_telepulesek_felzarkoztatasi_strategiaja

Bocs, de írtam és nem tudtam az utolsó kommenteket olvasni, most megteszem.

kameron 2008.05.28. 19:53:18

egyáltalán nem (tagadom, mmint). asszem örülnék, ha a cigánymizéria helyett felütné a fejét az alulszocializáltréteg-mizéria, sőt, részben talán erről is van szó, csak még nem igy hivjuk (nyilván nem -ellenesség - azzal se igy se ugy nem megyünk semmire). igy meg lehetne érteni, máshogy lehetne hozzányúlni, ilyenek. talán.

de lássuk be, azért ma még nagyon szar magyarországon a szokásosnál barnább bőrrel rendelkezni, teljesen függetlenül attól, mi van a fejedben/szivedben/egyéb szerveidben.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 20:10:08

Azért valaki írta, hogy az ilyen kifejezések használata is burkolt cigányozás. van benne valami...

Kihaló faj vagyunk · http://www.ciganybunozes.com 2008.05.28. 20:22:42

Kameron:
>"de lássuk be, azért ma még nagyon szar magyarországon a szokásosnál barnább bőrrel rendelkezni, teljesen függetlenül attól, mi van a fejedben/szivedben/egyéb szerveidben."

Na és vajon miért az jut egyből az eszembe hogyha este hazafelé meglátok 5 cigányt közeledni felém, hogy ezek itt most leszúrnak helyben?

Biztos a rasszista magyarok miatt, igaz?

Nos, ha látsz egy vékony, zöld növényt, amihez akárhányszor hozzányúlsz, és megcsíp, akkor megjegyzed magadnak hogy ez a növény szúr,fáj ,jobb elkerülni vele mindenféle kontaktust, sőt amikor megszúr még lehet hogy el is taposod bazmegolások közepette.....

(Apropó, Magyarországon se olyan jó magyarnak lenni, mert hát ők nácik meg fasiszták,meg mit képzel hogy kokárdát visel márc.15-én, meg hogy kint van a zászlója a háza falán...)

kameron 2008.05.28. 20:23:01

mmint a szocializáció stb? hát, végülis ja. mégis kevésbé gáz talán, ha vki a valamiféle (hangsúlyozom, szerintem semmilyen szinten nem kőbe vésett) tsi normák be nem tartásán van kiakadva, mint ha eleve csak ilyesféle magatartást néz ki egy másikból, ismert okok miatt, nem? nemtom. nade nem vonom el az erőforrásokat az új vitától inkább :)

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 20:45:48

"kint van a zászlója a háza falán..."
Nincs ezzel semmi baj, csak eszembe jut, hogy mennyire irritált a kilencvenes évekbe, hogy elmentem Erdélybe és mindenhol román zászlót láttam. Aztán nálunk is bejött ez a népszokás. Talán csak annyi van ezzel, hogy akinek nincs kint, az alapból kevésbé érzi magát magyarnak. Mindenkinek meg tényleg nem lehet kint. Hogy nézne ki a havanna lakótelep mondjuk.:)

mylogin 2008.05.28. 21:04:00

Kameron, Demokratikus,
a legnagyobb problémám a cigánysággal az, hogy kiszaporodnak minket fehéreket! Mint ahogy a jegesmedve kihalását nagyon helyesen problémaként ismerjük el, és védelem alá helyezzük, mint minden kihaló fajt, hisz tudatában vagyunk hogy a biodiverzitás milyen fontos. Én ugyanúgy értéknek és fontosnak tekintem a fehér rasszt is! Még inkább azért, mert én is ebbe a rasszba tartozom. Szerintem senki nem kérdőjelezheti meg, hogy jogom van hangoztatni véleményem evvel kapcsolatban és védekezni a kihalásom ellen, mivel tudjuk, hogy más rasszok tagjai is ezt tennék,teszik, a helyemben. Csak az elmúlt ötven évben három milliárddal többen lettek a színes rasszhoz tartozók, míg a fehérek létszáma csökkent. Csak halkan jegyzem meg, hogy eme mértéktelen szaporodás miatt, ki fog az egész emberiség pusztulni rövid időn belül, lásd például a Szent Máté-sziget rénszarvasainak tanulságát (érdemes elolvasni)! Ebből levezethető, hogy nem megoldás az, ha a fehérek is mértéktelen szaporodásba kezdenek (mivel túl vagyunk már így is szaporodva), az egyedüli megoldás a színesek szaporodásának a csökkenése! A jelenlegi segélyezési rendszerrel az alul szocializálódott réteg szaporítjuk, és ennek a rétegnek a nagyja cigány származású! Ezt bizonyítja az is, hogy ez a rassz egyre nagyobb arányt tesz ki a lakosságból.
Miben tévedek?

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 21:09:51

mylogin
Még egyik rassz sem vitt véghez olyan szintű önpusztítást, mint a fehér rassz. (I. és II. világháború, holokauszt, gulág)
Persze, hogy van jogod kimondani a véleményed, szólászabadság van. És ha rasszokat nézünk és partnereket keresünk, akkor számomra a magyarul gondolkozó és beszélő romák a legközelebbi partnerek a kárpát-medencében

Kihaló faj vagyunk · http://www.ciganybunozes.com 2008.05.28. 21:15:25

>Talán csak annyi van ezzel, hogy akinek nincs kint, az alapból kevésbé érzi magát magyarnak

Nem, ő attól még nem lesz kisebb/kevésbé magyar hogy nincs kint a zászlója,vagy attól sem lesz nagyobb magyar hogy ház nagyságú kokárdát visel.
Nekem ezzel kapcsolatban az a problémám h néha lenácizzák, néha lemélymagyarozzák azt akinek kint van a zászló a házon, vagy például nemzeitszínú turulos pólót visel

>Mindenkinek meg tényleg nem lehet kint.
Mindenki ugyse fogja kirakni állandóan :)

>a legnagyobb problémám a cigánysággal az, hogy kiszaporodnak minket fehéreket!

Elég szomorú hogy pár évtized múlva Mo.-ból Cigánia, vagy Románia2 v Izrael2 lesz :(
Vagy esetleg mindhárom...és akkor a mgyaroknak annyi !

Na de nem akarom elvenni a helyet és időt a vitától, hajrá !

mylogin 2008.05.28. 21:22:34

Demokratikus,
az esetleg rendelkezésre álló műveletlen földterületek használatba adása. Az itteni vállalkozási tevékenység támogatására már voltak kísérletek, de nem nagyon akartak művelni, mivel a segély akkor is jött, ha nem csináltak/csinálnak semmit. Már az ENSZ is elismerte, hogy hiba bármi -féle segélyeket osztogatni úgy, hogy nem kötjük azokat feltételekhez!A többi ponttal leginkább ez a problémám!
Jónak érzem viszont ezt: Fontos, hogy ezek a kezdeményezések ne csak a romák számára biztosítsák a váltás lehetőségét, azonban az is fontos, hogy az se történjen meg, hogy a kezdeményezésből kiszorulnak a helyi kisebbségek.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 21:22:52

az itteni zsidók és cigányok 90 százaléka magyarul beszél és gondolkozik. ők nem magyarok?

Speciel még senkit nem mélymagyaroztam azért, mert trianonos póló volt rajta. Akkor tettem ezt meg, amikor a kommentelők 90 százaléka esett nekem zsidózva, cigányozva, kurvaanyázva. És azoktól akik ezt jogtalannak élték meg, elnézést is kértem többször. (még a vihartkavaró poszt első oldalára is kiraktam, nem hagytam, hogy eltűnjön a sok komment közt)

Ellenben pl. a tomcat több bejegyzésében is írt már arról, hogy utcán leállított cheguevarás pólót viselő fiatalokat és leb@szta őket...

mylogin 2008.05.28. 21:31:23

Az önpusztítással kapcsolatban igazad van, viszont ez nem jelenti azt. Hogy nem kellene evvel a hagyománnyal felhagyni. A partnerség nem rossz dolog, legyen úgy, én viszont a kihalásomról beszélek! És ez közös ügy, mert 30 éven belül elkezdődök a nagy kipusztulás, mivel a fosszilis
energiahordozók csökkenésével a föld nem tud majd eltartani 1-1.5 milliárd embernél többet( most 6.5 milliárd). Valaki belegondolt már mi lesz akkor? Először a szegények, a cigányok zöme, és a harmadik világ fog kipusztulni azután én. Az lesz az igazi holokauszt! Mindenképpen tenni kell ellene, hogy ez ne történjen meg!

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 21:42:28

erről már írtam, főleg azt érintve, hogy a jelenlegi bevándorlási válság a "fehér rassz" világában nagyon ütős jelenség.
Az pedig nem biztos, hogy kipusztulásban elénk kerülnek a csórók. Amikor nem lesz mit enni, akkor szépen megindulnak és nem lehet majd őket feltartóztatni. Valami éhséglázadásról szóló könyvben volt az, hogy inkább mentek a golyózáporba, mert az is jobb volt, mint az éhhalál.

A totális apokaliptikus kép viszont a mai viszonyok között nem reális, mert az értelmiségiek vagy 20 éve így gondolkoznak, mégis rohadtul nő a világ jelentős részén a jólét. Egy ismerős járt kínában és azt mondja, hogy odakint immár 400 millió módos ember van. Annyi, mint egész Európa, több mint az USA. És az az ütős, hogy utóbbiakban még szegények is vannak, ott a 400 millió a módos.

mylogin 2008.05.28. 21:49:31

Sokféle meghatározást hallottam már arról, hogy ki a magyar. Szerintem az a magyar, aki beszéli a nyelvet és magyarnak érzi magát! Igaz magyarnak (v. mélynek, mindegy) azt, akinek a magyar az elsődleges identitása. A cigányok között nagyon sokan vannak akiknek nincs magyar öntudatuk, tehát nem magyarok. Most decemberben együtt dolgoztam például egy ilyen cigány lánnyal! Ő mondta, Ő nem magyar! A zsidók között meg sokan vannak akiknek a zsidóságuk az elsődleges. Én elfogadom Őket, de én a fehér rasszt is értéknek tartom. Néhány éve az energetika a hobbim, és szerintem az apokaliptikus kép teljesen valóság. Ha akarod küldök néhány nagyon hivatalos, adatott! Az hogy megindulnak, abban egyetértek. Talán több fegyverünk van, de a lényeg hogy Mi is és Ők is ráfaragnak!

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 21:58:13

az adatok jöhetnek, bár az al gore fim is ütős...
infokukacdemokratikusponthu

Pár éve sokan fikázták a Huntington féle civilizációk összecsapása elméletet és nagyon kezd bejönni.

LOOOL 2008.05.28. 22:00:49

Kedves blogiro!!! te tenyleg egy igazi barom vagy!!!!!!! melyik orszagban eltel idaig??? nagyon szep amiket leirsz, csak ezekrol mara mar kiderult hogy (sajnos, de lehet hogy halistennek) LEHETETLEN!!!

juanhu 2008.05.28. 22:03:55

Demokratikus,

"Még egyik rassz sem vitt véghez olyan szintű önpusztítást, mint a fehér rassz. (I. és II. világháború, holokauszt, gulág)"

Szerintem vitt. A sárga legalábbis... gondolj Kinára és a nagy ugrásra, II vh, stb.

mylogin 2008.05.28. 22:08:37


Csak 3 link mert nem akarok a témától nagyon eltérni:
Pl.: itt a térképen vannak az olajkészletek! Ezek már régi adatok ennél már kevesebb van!+ hogy sok ország többet jelentett be ( most nem írom itt le miért). Lehet számolgatni!
www.portfolio.hu/melleklet/energia.tdp?cCheck=1&
Ezt érdemes elolvasni:
www.magtudin.org/Hetesi%20Zsolt.pdf
A föl populációja:
www.theoildrum.com/uploads/12/LongTermPopulation.gif
Szóval nem a segélyek bővítésén kell gondolkozni, hanem feltételekhez kötni azokat, és ezekkel a feltételekkel helyes irányba vinni a folyamatokat! A még kevés erőforrást pedig a jövőbe kell fektetni, pl: alternatív energia(és még akkor se nagyon úszunk meg egy nagy katasztrófát), de egy pislákoló esély még marad a megmaradásunkra!

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.28. 22:42:55

köszi, akkor még ezeket elalvás előtt!:)

Archenemy 2008.05.28. 23:23:57

Kameron: köszönöm az elismerést :p

Igen, igazad lehet, hogy a szegénység is tudhat bűnözést motiválni, de ami először látszik, az nem az, hogy valaki parizert eszik-e vagy steaket, hanem az, hogy milyen színű a bőre. És ha ebből is lehet, igaz pontatlanabbul, de valamennyire mégiscsak következtetni, akkor butaság elvárni az emberektől, hogy ne tegyék. Hja, az érdek nem ismer elveket :/, és nagyon sajnálom azokat a tisztességes cigókat, akik ennek áldozatul esnek.

A "szegénység motiválja a bűnözést" számomra addig tolerálható, amíg valaki a napi megélhetése miatt kénytelen bűnözni, úgy, hogy az egyéb lehetőségeket már kimerítette. Namost a mai helyzet nem ez, éhenhalnia senkinek nem kell. Földet művelni is lehet, napszámon élni is, nochdazu segélyekből is el lehet lenni. Az a helyzet, hogy aki ma bűnözik, az vagy tudatlanságból, vagy luxusból teszi: piára kell, dohányra, narkóra, kocsira, ájpodra, mobilra, kurvákra, bulira meg parabolaantennára. Esetleg csak a feeling miatt (pár ezer forintért megvert emberek, nem vagyok hajlandó elhinni, hogy azon a pár ezer forinton állt vagy bukott a bűnöző jó sora). Ezt kicsit sem tolerálom, és óriási hazugságnak tartom, hogy ezt a szegénységre akarják kenni.

Ez nem a pénz hiánya: ez az értékek hiánya. Azon értékeké, amiket az emberek többsége elfogad: hogy a másik is ember, hogy szeresd felebarátod, hogy lopni bűn, és ölni még nagyobb bűn. Ez a kultúra hiánya, ez a nevelés hiánya, ez a morál hiánya. Franc köze sincs mindehhez a pénznek, és ezért nem is lehet pénzzel megoldani. Kérdés, hogy hogyan lehet akkor? Nem tudom. Fogalmam sincs. A kényszerítés látszatmegoldás, de lehet, hogy csak ez maradt.

(Féloff: van felelőssége a médiának, ami folyamatosan azt sulykolja az emberekbe, hogy "akkor vagy valaki, fontos, jó ember, ha gazdag vagy, menő a kocsid, sok a nőd", na de ez messzire vezetne. Kár, hogy a sokpénzű, magamutogató celebek vannak értékként közvetítve, nem pedig a dolgos élet, vagy a tanulás. Ki mint vet, úgy arat - ez a termés már beérett... )

Nah de igazából teszek nagyívben az egészre. Ha kell, erőditett lakóparkban fogok lakni, és géppisztolyos őr lesz a gyerekem iskolája előtt. Megoldani mindent meg lehet.

Arch

kameron · http://aszavakhatalma.blogspot.com/ 2008.05.29. 00:41:57

öö, hát azér ez egy kicsit sarkos. hány olyan hangzik el fórumokon stb, hogy ezek a rohadékok még a káposztát is ellopják a nagyanyámék kertjéből?! értem én, hogy nagyon tud fájni az a káposzta, valószinűleg annak is óriási érték, aki neveli, de akkor is, káposztát lopni? én ettől csak sirni birok. nem tudom alátámasztani semmivel, a szegénység számomra, ahogy magyarország szerencsésebbik felének java része számára is, gyakorlatilag láthatatlan, de majdnem biztos vagyok abban, hogy a bűnelkövető cigányok többsége megélhetési okokból teszi, amit. és persze ott vannak a mélynyomós-merdzsós-smukkos nagydarab-agressziv cigánycsávók pesten (épp most voltunk a csereháton, ott egyet se láttunk:), akik kb olyanok mint a travik melegügyben: baszott feltűnőek, a többség velük azonositja a melegeket, pedig (ráadásul az öltözködési preferenciáknak és a szexuális irányultságnak olyan sok köze nincs azér egymáshoz, de nem akarom félrevinni :).

ha te nem, én mondtam volna a médiát. ahhoz a tisztes dickensi szegénységhez sztem ma, itt kurvanagy erő kell. én nem vagyok hős - nem hiszem, hogy ha nem lenne semmim, és néha hozzájutnék pénzhez valahogy, nem verném el legalább egy részét baromságokra. ezért nem tudom elitélni azt sem, aki ezt teszi. nem egy progressziv hozzáállás, tudom.

a géppuskás erőditést illetően meg.. hát igen. én igazából kurvára félek, egy polgárháborútól félek, azt érzem, hogy lassan nincs mit vesziteniük, érinthetetlenekké váltak, már mindegy, hogy kinek a hibájából, és minél tovább folytatjuk a gyűlölködést, annál nehezebb lesz normalizálni a helyzetet (hát ez elég szarul hangzik, mindegy) - de nincs más út.

egyvalamit szeretnék még leszögezni. ha valakinek személyes rossz élménye volt cigányokkal - megverték, kirabolták, megerőszakolták őt vagy számára fontos embereket -, annak igazából nem tudok mit mondani. az valóban a nemtomki által emlegetett csalánügy: megcsipett, többet nem nyúlok hozzá. de azt hiszem, sokkal gyakoribb az, amikor mondjuk egy (iszonyatos) olaszliszka után, de sokkal inkább csak azért, mert ezt hallja, látja gyerekkorától, irja le valaki végérvényesen a cigányokat. sőt, a saját maga által ismert cigányokat akár még kedveli is, mert azok "rendesek" - na ez a gáz. mert ebből - eltekintve a bulvárhirektől ismét - egyenesen levezethető lenne akár az is, hogy mindenki csak "jóravaló" cigányokat ismer (ergo minden cigány "jóravaló"), mégis mindenki gyűlöli őket. nem állitom, hogy ez a helyzet, de biztos vagyok benne, hogy sokkal közelebb vagyunk ehhez, mint amit a legtöbben gondolnak ebben az országban.

kameron · http://aszavakhatalma.blogspot.com/ 2008.05.29. 01:44:05

jaigen, és még egyet, magyar-voltról: én igazából csak az egyszerűség kedvéért használom a cigány-magyar párt, bár lehet, hogy ez slendriánság inkább (akkor mi legyen? nem-cigány? gádzsó?). nyilván magyar minden cigány, aki annak érzi magát, tőlem még a pirézek is lehetnek magyarok, ha ehhez van kedvük. nem az én dolgom eldönteni.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.29. 07:35:57

és a médiával is nagyon-nagy baj van. Részben torz mintát mutat, legyél te is fuxos kemény csávó, ami nem lehet senki se kemény munkából, csak okosságokkal. Meg az is a média hibája, hogy romát csak úgy látni, hogy fogatlanul áll részegen és belezavarodik a mondandójába. Az, hogy 3 méterrel arréb egy másik roma higgadtabban megfogalmazná a dolgot, nem érdekel senkit.

Epokit Drive 2008.05.29. 09:30:20

Kedves "demokratikus"!

Nem anyáztam, hanem hülye barom állatnak neveztelek, egy szóba írva, hogy észrevedd, nem a személyed, hanem a butácska mondandód ellen irányul. Sajnálom, hogy - nyilván nem ok nélkül - csak erre reagáltál, és érdemben semmit nem írtál.
Tudom, hogy blogolni meg válaszolni a kommentezőknek nehéz, időt rabló munka, de ha nem bírod, menj benzinkutasnak vagy biztonsági őrnek vagy mittudomén, hagyd a fenébe a szociális témákat, és el leszel felejtve. Sajna, jobbára így is, mert a témafelvetésed nagyon is aktuális, csak kevés vagy az értelmes beszélgetéshez. De talán csak fiatalka, az meg magától gyógyul, bár prudensebbé nem tesz.
Más téma: demokratikus · www.demokratikus.hu 2008.05.29. 07:35:57
Te is média vagy, uhhogy tégy róla, hogy változzon a dolog. Kérj meg cigányokat (időset, fiatalt, tökmindegy), hogy válaszoljanak az írásban beérkező kérdésekre. Készülj Te is fel kérdésekkel, hogy kiderüljön, kiket is utálnak a cigánygyűlölők, és hogy mit lehetne tenni, amit a cigányok is jól fogadnának. Fogd a kamerás mobilodat, és készíts vele kis videókat, interjúzz, tedd fel a YouTube-ra stb. Majd csak elindul valami.
Még más, korábbról. Az, hogy Tomcat lecseszi a Che Guevara-pólóban mászkáló kis hülyéket, az értelem jele. Che Guevara a kubai kommunista diktatúra egyik megalapítója volt, civilek és bebörtönzöttek seregét végeztette ki. De egy kommunista vezért ma Magyarországon még akkor is érdekes pólón hordani, ha amúgy csak a Parlament elnöke lett volna, mert a kommunizmus (szocializmus, ahogy tetszik) nem hagyott kellemes emlékeket épp a demokráciában hívő vagy arra vágyó emberekben.
A Trianon-póló viszont egy dokumentáltan igazságtalan politikai döntéssel való egyet nem értés jele, amely mély sebet ejtett az ezer éves államisággal bíró magyar nemzeten, és majdhogynem a megsemmisülését jelentette. Sokan, történészek, állítják is, hogy célja a tényleges fizikai megsemmisítés volt. Ezért ne a Trianon-pólósokra szólj rá (ha egyáltalán akarsz valakire is), hanem azokra, akik pl. az 1222-es Aranybullát tennék meg alkotmánynak, csak mert jól hangzik a neve és elég régi, bár fogalmuk sincs, mi van benne és miért jött létre.
Talán erre sem reagálsz, semmi baj, elegendő cél néha egyszerűen csak nyomot hagyni.

Ed

joco 2008.05.29. 13:26:46

kameron:

> talán ez téged meglep, de magyarországon nem igazán gyűjthetők "hivatalos adatok" arról, ki cigány és ki nem, vagyis a segélyezéssel kapcs sincs ilyen statisztika

Nem lep meg, pont erre akartam ravilagitani. Tegat akkor kezdjuk azzal, hogy senki ne irja ki nagy magabiztossaggal, hogy kibol van tobb, vagy kevesebb. Es ebben az esetben kezdjuk el szapulni a torvenyeket, ugyanis a megoldashoz helyzetfelmeres kell. Es akkor megkerdezem:

Demokrata honnan ismeri ezeket a szamokat? Ha nem ismeri, miert irja bele a cikkebe?

> szalai júlia tavaly megjelent könyvéből egy adat mégis

1. Honnan van ez az adat? Ha megvan a forras, megnezhetnenk, hogy

2. Mennyi volt a kerelmezok aranya?
3. Mennyi volt az osszes kerelmezok szama?

Nekem nagyon buzlik ez az "adat" szalai júlia tavaly megjelent könyvéből. Ahogy mar mas nepek "aldozati" szamairol is kiderult, hogy kicsit atirtuk itt meg ott.

> az a baj, hogy az összes cigánykutatás a telepi, nagyonszegény, nagyonlecsúszott stb cigányokra vonatkozik... azér nem csak ők léteznek

bizony. a ciganykerdes nyilvan a be nem illeszkedett putrisciganyokra vonatkozik. a ciganykerdes szerencsetlen nev, de nem rosszabb, mint a melymagyar, a naci, es meg sorolhatnam. Sot, biztos el koztuk 1 szazalek feher is. Ettol meg a ciganykerdes ciganykerdes.

> emiatt a torzitás miatt kerül egyenlőségjel eközé a csoport és általában a cigányság köz, ami finoman szólva is hamisság.

En nem tudom, ki tesz oda egyenlosegjelet. A ciganyokhoz kepest szerintetek labtorlo szarkupac megvetendo aljaoldal kuruc.info es a melymagyar olvasotabora is! mindig hozzateszi, hogy ez "csak" a putrisciganyokra vonatkozik, persze a feltetelezett aranyok kulonbozoek (hany szazalek nem putris). Azert, hogy az aranyokkal lehet szorakozni, emiatt ismet lehet anyazni a torvenyeket.

Viszont a magassagos libsi velemenyt megfogalmazok a cigokerdest 3 dologgal szoktak megmagyarazni:

1. nem minden cigany olyan, nincs is ilyen jelenseg, egyedi esetek vannak
2. budos fasiszta aki ilyet mond, az ilyet ki kene vetni a tarsadalombol, es gorenyi gumibotjaval veretni, amig mozog
3. csak a libsi megoldas az igazi, hogy szegeny cigoknak ne kelljen szenvedni, viszont arra persze sajnos nincs penz, errol persze a tobsegi tarsadalom tehet, koltsunk tobbet az adonkbol erre!!! (most 68x milliardot koltunk evente, ez tobb, mint 6 szazaleka az orszag eves bevetelenek. Minden megkeresett 100 forintbol 60 adora megy, es igy minden megkeresett 100 forintbol ~4 forint CSALÁDI TÁMOGATÁSOK, SZOCIÁLIS JUTTATÁSOK cimen folyik ki a koltsegvetesbol)

Es egyszeruen elkepeszto!! hogy a libsi modszer 20 eve nem vezet sehova, a koltsegvetesbol iszonyu nagy penzeket koltunk erre a dologra, felmereseket nem lehet kesziteni, hogy megismerjuk az eredmenyeket, es meg mindig azon vitatkozunk, hogy a libsi megoldassal mi a baj. Az alapkoncepcio a baj. Nincs osztonzes. Ahhoz, hogy ki akarjanak torni a helyzetukbol, rosszul kell, hogy erezek magukat. Rosszabbul, mintha napi 8 orat allnanak a szalag mellett, mint a feher honfitarsak.

liok 2008.05.29. 14:15:55

"Elsősorban az, hogy nagyon sok hangos embr van az az internet világában. Ezt főleg azt követően lehetett észrevenni, hogy a kuruc.info-n megjelent az írás (fikázása). Azonnali hatállyal rákapcsoltak a mélymagyarok és jöttek-jöttek-jöttek. És nem mondtak semmit. Semmit, amivel normálisan vitázni lehetett volna. Élvezve a névtelenséget beleüvöltötték, a kommentek közé, hogy: szar, olvahatatlan, okoskodó, áltudományos, provokatív."

Cikkedből kiemelném ezt a részt, engedelmeddel... Először is az ún. mélymagyar jelző sokunk számára a megfogalmazás alapján enyhén sértő. Hogyha személy szerint magamat veszem, azt gondolom volt közölnivalóm s volt értelme is. Másoknak is volt. És egyáltalán nem lett mindenki lehurrogva, aki normális hangnemben fogalmazott. Most megkérdezném akkor, a normális az volt, akinek a véleménye nagyrészt egyezett a tiéddel? Azt gondolom nem. Számtalanszor reagáltam, nem minden esetben kritikával, sőt... Más normális reakciókat is találtam, akik veled nem értettek egyet. Summa summarum megtehetünk ganajdobálásos módszerrel pár kört, de megoldást és közös nevezőt nem fogunk találni. Én alapjában véve nem értek egyet azzal, amit te leírtál és ami elvitte ezt a dolgot idáig. Ettől függetlenül próbálok azonosulni elképzeléseddel és megtalálni azt, ami közös. Mindvégig arra akartam rámutatni, hogy tegyük félre a liberális és rassz alapú politikát, és teremtsünk egyforma feltételeket minden embernek. Aki pedig ebből szándékosan kilóg, nemtől és minden egyébtől függetlenül keményen el kell járni. Ez érdeke a tisztes polgároknak. Könnyű azzal mutogatni egyik irányba, hogy ők ezért hibásak, vagy hogy ők ezért okolnak másokat. Pont ezért kell valamit tenni. De azzal, ha mégjobban védünk egy felet egy nagyrészt jogos haragtól /nem pont a cikkforrásod címével kapcsolatosan gondolom ezt/, azzal méginkább haragot szítunk. Igazságra kell törekedni mindkét irányba. Leírtam elképzeléseket is itt. Viszont lévén se kutyám se macskám, hivatalosan engem minimum lenézve kinevetnek. Pedig egyszerű és tisztességes magyar ember vagyok, akinek elege van a kizsákmányoló rendszerből; a jóléti társadalomból amelyben hozzászoktak nagyon sokak, hogy a dolgozó nép adójából éldegél; a csapnivaló közbiztonságból; a rendőrség nullával egyenlő hozzáállásából és tehetetlenségéből; az igazságtalan törvényhozásokból; a dolgozó szegények további nyomorgatásából. Ez csak néhány a sokból... Politikusaink minden nap beszélnek a fűről és a fáról az erdőben, de magáról az erdőről egyáltalán nem és az azt megalapozó őstölgyről sem. A népnek nincs szüksége ilyen emberekre és amíg rájuk kell szavazni, addig semmi nem lesz jó. Mi nem szavazó biomechanizmusok vagyunk, hanem érző emberek. Nem temérdek pénzt várunk, de nem is azért akarunk dolgozni hogy ne haljunk éhen.

A névtelenségről annyit, hogy a freemail címem megadva az oldalnak a kommentezésem során, mint mindenkié. Ammenyiben igényt tart rá akárki, úgy jelezze nekem.

kameron · http://aszavakhatalma.blogspot.com/ 2008.05.29. 17:19:30

joco:
- a cigányokra vonatkozó bármilyen kutatás vagy önbevalláson, vagy pl a kérdezőbiztos vagy más megkérdezett (szomszéd, önkormányzati alkalmazott, stb) véleményén alapul, ezek szükségszerűen torzitanak. hogy az emlitett könyv emlitett kutatása épp milyen adatfelvételre alapult, arra most nem emélkszem, holnap megnézem neked, ha érdekel, talán tárki, de nem biztos. de ajánlom figyelmébe minden kedves érdeklődőnek a könyvet, lásd pl itt: webshop.animare.hu/nincs+ket+orszag+47742.html - gyanakvás helyett érdemes elolvasni.
- tökéletesen egyetértek veled abban, hogy ha nem ismerünk egy problémát, nem tudjuk megoldani, és magyarországon ez nagyon gyakori, és gáz. ezesetben mondjuk az "etnikai adatfelvétel" nem jeleneten megoldást, hiszen te magad mondod, hogy nem erről van szó.
- az meg valahol talán még jó is, hogy a cigányozás csak a "rossz" ("általatok" rossznak tekintett, na izé) cigányokra vonatkozik, ezt én pl nem gondoltam volna. de mégis leginkább nagyon nem jó.. amint ezt a szót használod, mindenkiről beszélsz, aki cigánynak azonositja magát, vagy annak azonositható külső jegyek alapján, ismeretlenül (lásd arch levezetését).
- a libsi megközelités kudarcáról pedig csak annyit, hogy amig csak a törvények liberálisak, a mindennapokban meg tombolnak az előitéletek (nem veszik fel dolgozni, a rszváltáskor is sokkal nagyobb arányban vesztették el a cigányok a munkahelyeiket, mint a nemcigányok, állandó gyanakvásban él, stb), addig max a liberális törvénykezés - előitéletes közvélemény páros kudarcáról beszélhetünk.

joco 2008.05.29. 18:36:54

kameron:

> a cigányokra vonatkozó bármilyen kutatás vagy önbevalláson, vagy pl a kérdezőbiztos vagy más megkérdezett (szomszéd, önkormányzati alkalmazott, stb) véleményén alapul

ok, akkor talan az adatokkal valo dobalozast hagyjuk, ugyanugy az olyan kijelenteseket is, hogy kikbol van tobb vagy kevesebb. Ugyanis igy azon vitatkozunk, hogy ki mit tapasztal. Es a liberalis torvenyhozas egyik csodje, hogy nem lehet konkret szamokrol beszelni.

> de ajánlom figyelmébe minden kedves érdeklődőnek a könyvet

Kb ennyit a konyvrol is ebben az esetben

> ezesetben mondjuk az "etnikai adatfelvétel" nem jeleneten megoldást, hiszen te magad mondod, hogy nem erről van szó.

Na azert ne szaladjukn annyira elore. Az etnikai dolgoknak van itt szerepuk, csak nem ugy. A putrisciganyok ruhellik a fehereket, ellenallnak minden jelenlegi tarsadalmi normanak, csak azert, mert a feher ember alkotta. Az ebbol a korbol kikerult rendes ciganyok megtagadjak a putrisokat,es forditva is igy van, tobbek kozott a feherekhez valo hozzaallas alapjan. A putrisciganyok beintegralasa teljesen mas problemakat is felvet, mint a "putris fehereke". Es az adatfelvetel igenis szukseges lenne. Ha a ciganysagnak tenyleg csak 5-10-20 szazaleka van "beintegralodva", akkor ez kutluralis problema is (ami amugy nyilvanvalo is), es ennek megfeleloen is kell kezelni. Kapjunk valaszt erre a kerdesre!

> az meg valahol talán még jó is, hogy a cigányozás csak a "rossz" ("általatok" rossznak tekintett, na izé) cigányokra vonatkozik

Bizony, sztem a fo elteres abban van, hogy ki szerint hany szazalek a munkakerulo. koszonhetoen az aldott kormanynak.

> - a libsi megközelités kudarcáról pedig csak annyit, hogy amig csak a törvények liberálisak, a mindennapokban meg tombolnak az előitéletek (nem veszik fel dolgozni, a rszváltáskor is sokkal nagyobb arányban vesztették el a cigányok a munkahelyeiket, mint a nemcigányok, állandó gyanakvásban él, stb), addig max a liberális törvénykezés - előitéletes közvélemény páros kudarcáról beszélhetünk.

Na koszi. Ezt az arrogans gondolkodast. Tehat a libsik mar a gondolkodasmodot is teljesen szabalyozni akarjak. Erre milyen rendszert lehet epiteni? Hihetetlen..... szinte szohoz se jutok.
Ha mar a gondolkodas teljes atalakitasa is szukseges a libsi sikerhez, akkor talan ideje lenne belatni, hoyg ez az egesz sikertelen. Tudom, majd egyszer eljutunk arra a szintre. Na szerintem meg a libsik jussanak el valahova jo messze a hulye csodtomeg rendszereikkel. Mindenrol leri, hogy kaosz, katasztrofa, eltusolt problemak, kifacsart torvenyek, hatalmas igazsagtalansagok es feszultsegek jellemzik a libsi torvenyhozast. Semmit nem oldanak meg, csak atharitjak a felelosseget a helyiekre. Akkor minek a kormany? A (mely)magyarokat gyulolitek, a putris ciganyt, aki a labat se torolne beletek, sajnaljatok. Ki akarna igy gondolkodni...

> a mindennapokban meg tombolnak az előitéletek

ez nem eloitelet, hanem ovatossag. Emlekeztetlek az aranyszamokra. Kis matek. Ha a feherek 5 szazaleka bunozo es a cigok 40 (es most sztem iszonyu joindulatu voltam, ha a 3 eves gyerekeket nem szamoljuk bele a celcsoportba), akkor vajon melyik csoportbol van tobb esely arra, hogy kirabolnak/megkeselnek, stb? Melyik csoportbol van tobb esely arra, hogy jo munkaero lesz az illetobol? Melyik csoportbol van tobb esely arra, hogy a mukatarsaktol lopni fog?
Amugy ez mar megint milyen gondolkodas? A putrisciganyt a libsik szerint is be kene integralni a tarsadalomba. Vagyis a putriscigany gondolkodasat meg kell valtoztatni. Ezt nem azzal kell kezdeni, hogy a 6 eves iskolas gyerekeinkre haritjuk a tarsadalmi kulonbsegeket (iskolai szegregacio eroltetett megszuntetese - a mindennapos fizikai eroszakban edzett 6 eveseket raengedjuk a mi 6 eves gyerekeinkre), es a munkaadokra sem kene haritani a millios buntetesekkel, mikozben az allamnak fogalma sincs arrol, hogy hogyan kene ezt a problemat megoldani. Elobb az allam a hatalmaval alakitson ki megfelelo tarsadalmat. Itt a feladat, lehet kezdeni. Tudom, a libsi allam majd ad ra sok milliard forintot a cigany vezetoknek, persze kolcsonbol, aztan meg varja a csodat a semmiert. Es egy szerencsetlen cegvezeto mi a fenet csinaljon az egesz tarsadalmi problemaval? Amivel az allam se tud mit kezdeni?

Gambit 2008.05.29. 19:50:15

Velünk van a baj,srácok!Én már rájöttem!
Mi,szemét mélymagyarok nem hiszünk a sikerben,a csodában,a felzárkóztatásban(=röhej!)
DemokratiKuss!
Van egy-két dolog,amit nem értek,ill. vannak itt ellentmondásos dolgok!
1.Miért kell olyan embereket felzárkóztatni,akik felépítették az országot,szerinted?Ezek szerint,mivel ők voltak az építőkövek,ők a legfejlettebb nép(ség) itt közel és távol!
Lehet,hogy nekünk kéne felzárkózni,bocs lesüllyedni?
2.Ha ők voltak az építőkövek,akkor kit kell hibáztatni azért.hogy itt tartunk?Őket,nem?
3.Nem volt idő felzárkózni?Ember,ne röhögtess;évszázadok voltak rá!Nem ment,nem is fog!
Kár,hogy van egy-két ilyen ,,langy"magyar,aki még mindig ébren álmodik!
4.Milyen jogon jössz te ahhoz,hogy embereket ,,lemélymagyarozz"!Akkor te mi vagy?Magasmagyar,Überungro?Fúj,rasszizmus!
5.Miért hiszed azt,hogy ha fejlett,nyugati országokban (Olaszország,Anglia,Franciaország,Kanada) nem sikerült a hiper-szuper cigányok kifejlesztése;majd pont itt,a Kárpát-medencében fog?
Tényleg nem vagy álmodozó?
6.Szerinted van erre pénz?És ha lenne,akkor ebbe fektetnék?
Könyörgöm,emberek százezrei dolgoznak az országban 3 műszakban,sokszor hétvégén is,több kilométerre az otthonuktól;röhejes összegekért!
7.Lehet,hogy csak mentalitás kérdése az egész,nem a bőrszíné?Ég óvjon minket,ha a kettő összefügg!
8.Miért véded őket ennyire,a média képviseletében;mikor a MAGYAR jogrendszer tökéletesen megvédi őket?A mélymagyar megpofoz egy lopni készülő roma,,hölgyet"?Éveket kap rasszizmus címén!
Fel (vagy inkább elme) háborodott roma asszony megveri a tanárt,mert az tanítani akarja a szorgalmas,tanulékony kis purdét;köszönetképpen meg leköpi,megrúgja az oktatót?Felfüggesztik,mert ÉL a fajvédelem!Jobban vannak már védve ebben az országban,mint a ,,mélymagyar",aki csak egyvalamit szeretne ebben az országban:felemelt fejjel,büszkén,nem rettegve és kizsákmányolva élni!
9.Több roma politikust akarsz?Az a kevés,amelyik van;már bemutatkozott!A gádzsó politikusok seggét nyalják,egy önáló gondolatuk nincs!
Na csá!Az Igazság voltam és egyre erősebb vagyok,tetszik vagy sem...

laszlo 2008.05.29. 21:07:13

Altalaban a magyarorszagi magyarok egy degeneralt nemzet mivel zsidokkal es ciganyokkal hazasotak es keverettek,sajnos az osmagyarok kissebsegbe es kihaloban vannak, ezert lesz magyarorszagbol egy tragyadomb,az osmagyarok soha ne almogyanak arrol hogy magyarorszag egy szintiszta magyar nemzet legyen, amedig zsido es cigany +kinai+niger lesz magyarorszagon.

Kihaló faj vagyunk · http://www.ciganybunozes.com 2008.05.29. 21:56:34

Hát, igen nem kéne beengedni mindenféle idegen népet, azt ami itt van kíméletlenül beolvasztani mint Románia és társai az elcsatolt területeken élő magyarokat....aztán nuku bevándorlás, legalábbis a lehető legminimálisabb szinten tartani

Mellesleg ezt a házasodás dolgot asszonyainknak, lányainknak kéne lemagyarázni h inkánn magyar férfiakkal házasodjanak, alapítsanak családot, mert tényleg kihaló faj vagyunk, a zsidó is megmondta a kamerába.

liok 2008.05.30. 12:41:49

Gambit 2008.05.29. 19:50:15

Erre mondanám azt, hogy ez igen! Kiéreztem benne a felháborodást, mert egy oldalon és véleményen vagyok vele. És mi ketten nagyon jól tudjuk mit jelent, amit Gambit leírt.

betűzöm tehát: k-u-r-v-á-r-a e-l-e-g-ü-n-k v-a-n

Erre most lehetne azt mondania a cikkírónak saját szemszögből, hogy nem normális Gambit és így igaza is lenne. Egy baj van csupán: egyáltalán mégsincs igaza. Hogy miért? Mi azt nagyon jól tudjuk. Gambit nagyon is normális, mely cáfolható itt leírt betűkkel. A tények azonban tények maradnak. Egy biztos, nem akarjuk, hogy addig amíg nekünk a másnap túlélésén kell gondolkodnunk, a mi javainkból, a mi gyermekünk szájából megvonva az ételt, további ingyenadományokat nyújtsunk "védekezésre képtelen, szerencsétlen, magukra hagyott" /valójában nagyrészt arrogáns és agresszív, flegma és provokatív, tiszteletlen és hálátlan, pofátlan, másokon élősködő, másokat magukra haragító/ embereket. Semmi nem történik ok nélkül, gondolkodjunk el miért alakulnak ki ilyen gondolatok békés emberek fejében. Enyémben is, aki soha senkit ok nélkül nem bántott. Íme a válasz: mert viselkedésükkel és hozzáállásukkal kiharcolták maguknak. Félreértés ne essék, nem gyűlölök senkit, és azt szeretném ha másokat sem a gyűlölet vezérelne. De nem lehet mindent szó nélkül eltűrni. Ezt se, mert jelenleg Magyarország azoké, akik az ott élő többség hátán tipornak.

joco 2008.05.30. 13:46:17

liok 2008.05.30. 12:41:49

Igy van!!!

Hozzateve, hogy a libsikkel pedig meg kene etetni, amit a hulyesegukkel osszehoztak. 16 eves csalodott tinedzser szintjen gondolkodnak: szerintuk ok mindenkinel okosabbak, semmit nem tapasztaltak meg szemelyesen, semmirol nem tudnak semmit, viszont a semmire alapozva mondanak nagy eszmefuttatasokat, es okoskodni azt nagyon jol tudnak. Azt hiszem, ha ebben a helyzetben valakit gyulolni kellene, azok a libsik.

Gambit 2008.05.30. 13:57:27

Én még mindig azon röhögök,hogy ,,felépítették az országot!":)
Haláli,bakker!!!
Esetleg kötelezték őket arra,de az is inkább sci-fi-be illő lenne!
Még a végén kiderül,hogy ők csinálták a Stonehenge-t,a Kínai Nagy Falat,a Kheopsz piramist,meg a Colosseumot!

nyócker 2008.05.30. 19:28:14

Költözz be a nyóckerbe egy fél évre... Utána már nem fogsz ilyen baromságokat írni

Gambit 2008.05.30. 20:16:56

Te meg menj el Nápolyba,pár napra!Lehet,hogy ott maradnál,de nem a történelmi nevezetességek miatt!:)
Amit írok,az nem baromság,az az igazság!

2009.07.29. 04:11:07

"Hiába húzom a kutya fejét az asztalhoz, nem fog az onnan enni" Tudomásul kellene
venni. Másrészt az emberiség történetében, mindig a barbárok szaporodtak, és győzték le a civilizációt. észre kéne venni.
süti beállítások módosítása