A Demokratikus Hálózat egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy politikai érdekképviseletet biztosítson azon állampolgároknak, akik nehéz helyzetbe kerültek a pénzügyi válság miatt. Több százezer magyar ember szembesült az elmúlt hetekben a megnövekedett törlesztő részletekkel.

Érdekeik védelmében, kiszolgáltatottságuk csökkentése érdekében döntöttünk úgy, hogy 2008. november 19-én békés demonstrációt szervezünk a Bankszövetség székháza elé, abból a célból, hogy felhívásunkat átadjuk a Bankszövetség képviselőjének.

A Bankszövetség főtitkára, Nyers Rezső úr kifejtette, hogy javaslataink közül a Bankszövetség többet is képviselni tud a bankszektor irányába.

Nagy esélyt látunk arra, hogy a Demokratikus Hálózat együttműködve a Bankszövetséggel hatékonyan segíteni tudja a bajba jutott magyar embereket, ezért a 2008. november 19-re meghirdetett demonstrációnkat határozatlan időre elhalasztjuk.

A Demokratikus Hálózat a társadalom azon rétegeit kívánja képviselni jelen helyzetben, akik a várhatóan hosszan elhúzódó gazdasági recesszió miatt hitel visszafizetési nehézségekbe ütköznek, létbiztonságuk bizonytalanná vált, vagy válik a jövőben.

A Demokratikus Hálózat továbbra is azon az állásponton van, hogy széleskörű, közérthető párbeszédre van szükség. Ennek elősegítése érdekében a szervezet vállalja, hogy a pénzügyi rendszert érintő változásokat szorgalmaz a felmerülő társadalmi igények alapján.

 A Demokratikus Hálózat továbbra is kitart azon álláspontja mellett, miszerint a magyarországi bankrendszer működésének néhány eleme változtatásra szorul, s mindent megtesz annak érdekében, hogy ezen véleményét az állampolgárokkal is megismertesse.

Munkánk hatékonyságának segítése érdekében továbbra is várjuk azok jelentkezését, akik reménytelen helyzetbe kerültek a pénzügyi válság, a megnövekedett banki terhek miatt.

Szerző: MiG-21  2008.11.18. 16:37 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://demokratikus.blog.hu/api/trackback/id/tr8776236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása