A [demokratikus hálózat] mély megdöbbenéssel veszi tudomásul, hogy Sólyom László a Magyar Köztársaság elnöke – ilyen  minőségében – a  nemzet egységének kifejezője (A Magyar Köztársaság Alkotmánya 3. fejezet 29§ (1) ), és Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke nem vesznek részt azon a nemzeti csúcson, amely az összes parlamenti párt képviselője, volt és jelenlegi közjogi méltóságok valamint szakértők bevonásával próbál a világgazdasági válság teremtette krízishelyzetre Magyarország számára megoldást találni.

Meggyőződésünk, hogy a távolmaradók ezzel a gesztusukkal csak aláássák az ebben a kérdésben formálódó nemzeti egységet, és megakadályozzák a Magyarországon kialakult politikai oldalak közötti árkok betemetését.
 Felszólítjuk őket, hogy vegyenek részt a szombati válságtanácskozáson. Amennyiben nem teszik, itt az ideje elgondolkodniuk, hogy képesek-e felelősségteljesen és kellő méltósággal ellátni a rájuk bízott közfeladatokat.

 

Szerző: demokratikus  2008.10.16. 13:53 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://demokratikus.blog.hu/api/trackback/id/tr15717015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hinnye 2008.10.16. 21:00:32

Azon csodálkoztam volna, ha Sólyom elmegy.
Köze nincs a nemzet egységéhez.

hinnye 2008.10.24. 09:00:54

Azt meg hogyan értékelitek, hogy minden nemzeti ünnep idején halaszthatatlan utazási kényszer vesz erőt köztársasági elnökünkön?

publicus kutatás · http://www.publicus.hu/solyom/ 2008.11.04. 11:31:03

megosztó bizony. így gondolja a többség is:
www.publicus.hu/solyom/
süti beállítások módosítása