Mintha egy kicsit el lenne bizonytalanodva a szélsőjobb. Talán érzik, hogy a melegtüntetésen történtekkel átléptek minden határt. Nincs kuruc.info se, amely a legnagyobb erővel rendelkezett az elmúlt hónapokban. Mindezek alapján kicsit talán nyugodtabban mehetünk el emlékezni Ságvári Endrére, a baloldal antifasiszta mártírjára.

Fontos, hogy mire számíthatunk. Nem lehetünk teljesen nyugodtak még akkor sem, ha a legkörültekintőbben szervezzük a megemlékezést. Természetesen a rendőrségi bejelentés rendben. Kint lesznek, készülnek, ahogy egy nyugodt megemlékezésre ma készülniük kell. Mi is készülünk, elsősorban arra, hogy csak a méltósággal emlékezni vágyók lesznek jelen. Azok, akik tisztelik Ságvári Endrét és rajta keresztül a baloldal antifasiszta hagyományait.
  A napokban létrejövő Első Nácivadász szerveződés nem méltó a baloldal antifasiszta örökségéhez. Nem helyénvaló az, hogy címeket és telefonszámokat közzé téve küzdjünk a hazai szélsőjobb ellen. Amikor a FIDESZ nem zárkózik el szélsőjobboldali JOBBIK-tól és Magyar Gárdától, akkor cinkosságról beszélünk. Ennek megfelelően nekünk el kell határolódnunk azoktól, akik módszereikben úgy cselekednek, mint a Kuruc.infós gazemberek. Kérjük, csak azok jöjjenek el, akik nyugodt lélekkel tudnak megemlékezni, és nem kenyerük a felhajtás.
A pénteki Ságvári megemlékezésre azokat várjuk, akik demokratikusan gondolkodnak és cselekedni is így kívánnak!

Szerző: MiG-21  2008.07.16. 17:02 Szólj hozzá!

Címkék: ságvári antifa nácivadász

A bejegyzés trackback címe:

https://demokratikus.blog.hu/api/trackback/id/tr71571238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása