Mindarról, amit ebben a szűk 4 hónapban elértünk kívánok nektek itt beszámolni. És köszönetet mondani. Nem túlzás nekem elnökként úgy értékelni a [demokratikus hálózatot], mint egy olyan civil baloldali szerveződést, ami sikereket ért el, amire felfigyeltek: nevünk van.

Ma ez nem kevés. Ilyen rövid idő alatt feltűnni és megmozgatni az ország közéletet nem kis teljesítmény. Felsorolás szerűen lássuk tehát a [dh] cselekedeit!

Az első fellépés. Június 25-én utcán megemlékeztünk egy valódi hősről, Ságvári Endréről. Voltak vagyis akartak ellentüntenti, ám mikor látták kikkel állnak szembe, gyorsan hazaszaladtak! Lásd: itt cikket a megemlékezésről. Miért volt ez fontos? A balodali hősöket és bármilyen szempontból pozitív személyeket hihetelenül megpróbálják lejáratni; a legmocskosabb szavakkal illetik azokat, akik nem a jobboldal kegyeltjei. Mi változtatni akarunk ezen, és nem felelőtlenül ígérte meg Kalmár Szilárd a megemlékezésen, hogy 2009-ben újra emléktába fog állni a Remíz étteremnél.

Nyáron a Fidelitas-Fidesz ostoba és buta kampányt hirdetett, amit sikerült megállítanunk, de legalább is csökkentenünk erejét. Bár ahogy érzékelem, a kampány mára kifújt. Ez volt a Gyurcsány a hibás kontra Stop Viktor. Megértettük, hogy a "mindent tűrni" politika nem mehet a végtelenségig. Egyszer betelik a pohár és a meghunyászkodásnak nincs többé ideje s helye. Ezért reagáltunk ilyen erősen a Fidesz-Fidelitas kampányára. Viktorból volt elég, és az ő hecckampányaiból. Természetesen a Klub Rádióban elhangzott 1 órás élő vitán kivül nem keresték társaságunkat a Fidelitástól. Ám kampányuk kifújt....

Monok. Az eddigi legerősebb és legvitatottabb megmozdulásunk. A tabunak és mumusnak számító Monok és a monoki-modell. Mi vettük magunknak a bátorságot és megnéztük mi van lent és ki mit gondol. Szepessy polgármester urat változatlanul nem nekünk kell megvédeni, ám akik bírálni kívánják őt a fasiszta-rasszista jelzővel, azok előbb ismerjék meg őt, elgondolását és faluját. Mi csak pozitív élménnyekkel és hihetetlen tapasztalattal tértünk haza. Budapestről könnyű okosnak lenni. Egyszer menj oda és nézd meg mi törénik máshol! Vigyázat: liberális és jobboldali vélemények....

A párbeszéd nem halt el Monok és a [demokratikus hálózat] között. Folytatjuk, terveink vannak és nem leszünk szégyenlősek azokat nyilvánosságra hozni és megvitatni!

Ősszel elvégzi az ember a kerti takarítást. Mi meg emlékeinket fényeztük. Mert mint Ságvárit is mint antifasiszta hőst tartjuk számon, ezért az összes antifa megérdemel egy szép emlékművet!

Szegények Bankjának igen fontos terve a legújabb feladatunk. Ez az, ami az oktatással (szakképzéssel), összehangolt szociálpolitikával képes lehet megoldani a mélyszegénység problémáját és a cigányság megrekedt polgárosodásának befejezését elősegítheti.

Köszönöm nektek, Kapcsolatosoknak, hogy lent voltatok Monokon, hogy segítettek takarítani az antifasiszta emlékművet.

És köszönöm nagyon a hálózat tagjainak, hogy hitükkel végig és egynesen kiállnak a szevezet mellett és nem hátrálnak!

NO PASARAN!

Szerző: MiG-21  2008.10.01. 22:36 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://demokratikus.blog.hu/api/trackback/id/tr93691660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása