A Demokratikus Hálózatot olyan baloldali emberek hozták létre, akik magukénak vallják a szocialista, szociáldemokrata örökséget.
Ennek megfelelően nem hagyjuk, hogy a jobboldali történelemhamisítók kirekesszék a nemzeti históriából a baloldal antifasiszta örökségét.
A jobboldal irányába számtalan gesztust tettünk az elmúlt évtizedekben, de azt nem a jóindulatnak, hanem gyengeségünknek tudták be. Itt az ideje, hogy változtassunk a folyamatos visszahúzódás politikáján, mert az csak saját identitásunk, belső szolidaritásunk gyengülésével jár.
2008. július 25-én 17.30 órától meggyilkolásának helyszínén Ságvári Endrére, az antifasiszta baloldali mártírra fogunk emlékezni. Jelenlétünkkel fogunk üzenni azoknak, akik Kristóf László csendőrnyomzó felmentő ítéletét úgy értékelik, hogy azzal a magyar bíróság a nácizmust és hazai kiszolgálóit is felmentették bűneik alól.
Gyertek el, legyünk minél többen! Mutassuk meg, hogy büszkén vállaljuk értékeinket, baloldali antifasiszta hagyományainkat! Találkozunk a Budakeszi út 5. szám előtt 2008. július 25-én 17.30 órától!
Kérlek, ezt a felhívást juttasd el azon ismerőseidnek, akik velünk együtt kívánnak emlékezni!

Szerző: MiG-21  2008.07.16. 12:21 12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://demokratikus.blog.hu/api/trackback/id/tr99570780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kálmán 2008.07.18. 16:18:30

Te sem vagy százas. Fegyvert fogott egy rendőrre!!! Milyen meggyilkolása? Ha rendőr jön letartóztatni, akkor te is egyből stukkert fogsz? S utánna csodálkozól hogy belédlőnek? Remélem ilyen elmebetegek mint te, nem sok téblából ebben az országban.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.07.21. 15:13:49

kedves Kálmán!
Ságvárit nem azért ünnepeljük, mert megölt egy rendőrt. Hanem azért, mert következetesen és határozottan küzdött a nácizmus ellen. Ahogy Kristóf László felmentő ítélete sem az egész magyar háborús rendszert vagy a nácizmust menti fel. Pusztán az embert, aki munkavégzés közben életét vesztette.
Érdekes, hogy a mai szélsőjobb tüntetőkkel szemben megsérülő rendőr egy szemét ÁVÓ-s, míg a gestapó irányítása alatt álló csendőrség kötelékébe tartozó Kristóf László egy szent ügyért küzdő ember. Hogy is van ez?
Egyébként megtiszteltéelnél, ha minden hozzászólásodban nem vonnád kétségbe a szellemi képességeimet. Elég volt talán egyszer is felhívni erre a figyelmemet...

Kálmán 2008.07.22. 13:11:23

Már megbocsáss, de továbbra is fogalomzavarban vagy: milyen meggyilkolása? Fegyvert fogott az akkori törvényt képviselő rendőrre. Arra, aki a munkáját végezte.

Meggyilkolás az tudod mi? Szögi Lajos eset.e Akit a cigányok agyonvertek. Na az gyilkosság. De az, hogy avlaki rendőrre fegyvert fog, lő és ezáltal golyót kap, az nem meggyilkolás. Mi ebben a nem felfogható?

Másrészt, azt mért nem ünnepled, aki a kommunizmus ellen küzdött? Akiket a balodaliak szimplán agyonvertek az andrássy úton? azokat akiket a hortobágyra telepítettek, és ott haltak meg? Akiket szibériába hurcoltak? Akikbe belelőttek az utcán 56-ban?

Ezek nem tömegmészárlások? S ezeknek a talpnyalója volt Ságvári Endre. S zet az embert kellene dicsőíteni??? aki egy elnyomó kommunista rendszert védett és akiknek köszönhetően itt tart az ország? Ahol ezeknek az utódpártja az MSZP?

Ezzel miért nincs bajod???

Bence 2008.07.23. 19:06:50

Kedves Kálmán ! Teljes mértékben egyet értek veled ! Hisz az ellened szóló kommentelő is rögtön azzal jött hogy Gestapo,Gestapo... Pedig a gestapo fikarcnyit sem volt rosszabb mint az ÁVO vagy az utódja az ÁVH ! És mi vagyunk a gonosz szélsőségek... Ha mi azok vagyunk akkor ugyanannyira őkis ! csak a másik szélen... De sajnos ez ma magyarhonban nemszámít...

Kálmán 2008.07.24. 08:10:43

Bence

Egyetértek veled.

Gaius · http://ztracker.hu 2008.07.24. 16:08:14

Üdvözletem!
Szerintem felesleges elvakultan hinni egy eszmében hiszen
ezt a vakbuzgó imádságot kihasználják páran és nem feltétlen
jó célra. Szeressék egymást a jó emberek és fogjanak össze a korrupció, elnyomás és terror ellen.
Egyébként a kommunizmus és nemzeti szocializmus eszméiből
is lehetne egy olyan eszmét kreálni, ami mindkettőt magában foglalja. Ne imádjunk mártírnak kikiáltott egyéneket ez olyan szánalmas."Bálványimádás"

De, ha tudományos szempontból elemezzük magát a kommunizmus és nemzeti szocializmus eszméit, az utóbbi
bizonyul hasznosabbnak össztársadalmi szempontból, mivel
a NEMZETET tekinti a legfontosabbnak, tehát a nagyközönség érdekeit.
A kommunizmus eszméi viszont az egyéni jogokra fektet nagy hangsúlyt, alapjában véve ez sem rossz, de kérem szépen ne a bűnözők jogait védje hiszen azok mások emberi jogait sárba tiporták.
Egyébként mindkét eszmét túl szélsőséges módban használták fel.
Nekem is van egy eszmém, az arany középút!

MiG-21 2008.07.24. 20:55:00

Gaius- csak annyit jegyeznék meg, hog a kommunizmus pont nem az egyén, hanem a közösség jogait helyezte előtérbe. Kommuna=közösség....
A nemzeti szocializmusben a nemzet pedig csak a saját nemzetet tekintette lényegesnek és annak érdekében bármely más nemzet eltiporható.

Benito 2008.07.24. 21:14:28

Hmm érdekes lesz ez én el megyek, igaz az ellentüntetésre. Egy rendőr ellen támadott aztán lelőtték hát ez mártírhalál? Amúgy meg ti ugattok hogy mindenki egyenlő? Akkor mi, skinheadek is emberek vagyunk ne tüntessetek ellenünk és ne nyaljátok egy olyan hulla seggét, aki """"""küzdött""""" a nácizmus ellen. Kűzdjön a nátha ellen és ezt kivánom minden Nagy Baloldalinak. Nevezzenek el rólatok betegséget. Kitartás Magyarok!

Benito 2008.07.24. 21:22:16

ja, MiG-21 mi a jó abban hogy nincs magántulajdon? Minden közös legyen. Minden mindekié. És a bűnözőké is. Inkább vallok egy olyan eszmét ami a saját nemzetét tartja előtérben. Elég sok ország működik így, jól. A dédnagyapámat is a "békés", "jó", "mindenrosszkiűzveésverihepi" kommunizmusban ölték meg. Hmmm mért szeressek egy ilyet? Akkor inkább olyan eszmét vallok ami nem válogatás nélkül mindenkit öl, hanem olyat, aminek vannak kiszemelt rasszai és nemzetei. Főleg hogy énnem vagyok célpont, innentől nekem semmi károm nem lehet belőle, sőt ha lenne egy hungarista diktatúra és elkezdődne megint a Holokamu, még jól is járnék. Kinyírnák a sok tetves cigányt.

Kihaló faj vagyunk 2008.07.26. 09:54:40

A mai értelmezés szerint Ságvári a szélsőséges csőcselék tagja volt.

A nácik sem emlékeznek a kockaköveket, molotovokat dobálókra, akkor ti miért teszitek?

Dehát ti tudjátok.

hinnye 2008.08.14. 20:00:25

Képzeljétek, egy iciri-piciri kis faluban nyaraltam, összesen van három utcája. Én a Ságvári Endre utcában laktam. Nem írom le a falu nevét, hadd maradjon az utcanév.

cél 2008.09.29. 23:28:42

"Kedves" Benito! Sajnos nem ismerem pontosan Ságvári Endre utolsó órájának történetét (Vajon miért támadott a rendörre?!...), de szomorúan, elkeseredve és félve olvasom, hogy olyan nézeteket vallasz, miszerint, ha nem téged akarnak megölni, hanem másokat (csak a származásuk miatt), akkor O.K. (Ezért tettem idézőjelbe a "Kedves" megszólítást, mert ezt nem tarton éppen kedves vonásnak!)
süti beállítások módosítása