A FIDESZ laborokban csinálja a kampánypénzt. Nem is keveset, mintegy 5 milliárdot. Sajna nincs szabadalmaztatni való magyar csoda, csak egy újabb nagy nyúlás zajlik éppen.


Szinte minden számítógépemen, sőt a mobiltelefonom is van hírcsatorna (rss) szolgáltatás telepítve. Ennek az a lényege, hogy ha kell, ha nem jön az info az internetes hírportálokról. Praktikus dolog, mert az ember tényleg mindent hamar megtudhat.

Mégis egy dolog alig akart szemet szúrni, mert nem tűnik fel az újságok címlapján. Ez a Diachem-Gate, a FIDESZ nagy (köz)pénznyúlása. Tegnap este néztem meg jobban a netet ezügyben és kiváncsiságból rákerestem a diachem szóra a hírkereso.hu-n. Alig jött ki néhány hivatkozás, azok is kisebb lapokon voltak. Jellemző volt az, hogy több helyen írtak ugyan az esetet kirobbantó ipari kémkedésről, de a hátteréről, a Lévai Anikóig gyűrűző szálakról már szót sem ejtettek. Persze amikor a FIDESZ közeli Nobilis Kristóf bitorol olyan mértékadó netes hírportálokat, mint az index-hu, akkor ne várjunk csodákat.

Furcsa helyzet, szándékosan kezdtem ezzel a résszel. Sajtószabadság van ebben az országban? Ha az lenne, akkor nem lehetne érezni ezt a nagy sunyítást ami ebben a témában van. Sajna a média, a sajtó mintha kivárna és nem akarná cseszegetni a maholnap alkotmányozó hatalommá való előrelépés lehetőségével kacérkodó FIDESZ-t.

Akkor nézzük is, hogy mi a helyzet (részletesebben olvasható anyagok a hirszerzo.hu-n). Szóval adott egy vállalat, amely mindenféle egészségügyben használatos szert, jórészt reagenseket gyárt. Aztán ez a cég rájön, hogy valakik folyamatosan lopják le a gyár rendszeréről az adatokat. Rá is jönnek, hogy mely alkalmazottjukról van szó és figyelni kezdik. Hamarosan kiderül, hogy az ipari titkok szorgalmas gyűjtögetője nincs is egyedül. Többen próbálkoznak a receptúrák külhoni értékesítésével sok-sok milliárdért. Aztán már szállna is repülőre az emberünk, amikor a vállalat feljelentése alapján lecsap a reptéren a VPOP. Persze a a veszélyes kém hazamehet lakhelyelhagyási tilalommal, ami Budaházy óta tudjuk, hogy mennyire félelmetes fegyver a hatóság kezében. Egy milliárdos kém-biznisz főszereplője hol lenne már akkora kaliber mint mondjuk hatvan millióval játszadozó Zuschlag, akit lassan egy éve tartanak rács mögött.

De mindegy is, megszokhattuk, hogy hatóságaink kesztyűs kézzel bánnak a jobbról jövő törvénysértőkkel. A lényeg, hogy akármennyire is nem szeretnék, dagad a Diachem-gate. Mert időközben kiderült, hogy FIDESZ közeli cégek is képbe hozhatóak az ügy kapcsán és sorra lehet lerántani a jobboldali kórház-mutyiról a leplet. Jól látható, hogy a megyei önkormányzatok hatáskörébe tartozó kórházakban jellemző módon a FIDESZ fedőszervnek számító Diagnosticum Zrt. nyeri el a laborok üzemeltetésének a jogát. És itt jön Orbán Viktor csodája, ezekről a helyekről nem kevés pénz csörög-csörgedezik a pártkasszába a közvagyon megcsapolása által. Ez amolyan magyar csoda, laborban csinálni a pénzt. Sajna büszkék nem lehetünk rá, mert ezt hívják úgy, hogy lopás.

Orbán tegnap arról beszélt, hogy nagyon durva dolgok történtek, amelyek miatt kormányváltásra van szükség. És most nem is hazudott. Érzi, hogy ez a Diachem-gate szépen be fog gyűrűzni bármennyire is nem szeretnék, bármmennyire is rá vannak telepedve a kétharmadosnak tűnő többségükkel  a közéletünkre. Mert az igazság egy kis patak, ami halkan csörgedezik. Aztán ha gátat szabnak neki, akkor óriássá nő és elsöpör mindent az útjából. 

Szerző: demokratikus  2008.06.14. 07:51 2 komment · 1 trackback

Címkék: orbán fidesz botrány kém gate diachem

A bejegyzés trackback címe:

https://demokratikus.blog.hu/api/trackback/id/tr16519634

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2008.11.03. 15:14:14

Bayer Zsolt finanszírozza a szlovák rendőrterrort? Nyílt levél söpört végig a 168ora.hu-atv.hu tengelyen, hogy végül az MSZP honlapjának vezető helyén kössön ki. A címzett Bayer Zsolt publicista, a feladó a Demokratikus Hálózat elnöke, Galba-Deák Ádá…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vaffanculo 2008.11.03. 22:44:07

Csak halkan mondom, mint a diagnosztika területén dolgozó: a diagnosticum nem a laborok üzemeltetési jogát nyeri el, hanem a beszállítói jogot. 1ébként télleg gyanúsan a fityeszes önkormányzatú városokban...
1ébként a posztod 1 hangulatkeltő rakás szar
süti beállítások módosítása