Öszöd volt a magyar demokrácia mélypontja.

Mert Gyurcsány Ferenc elmondta a haverjainak, hogy hazudtunk ennek a kurva országnak, amiből nem akarnak elmenni, akiknek nem tetszik az ittlét.

No, persze ez kiszivárgott és egyből ki is dőlt az utcára a fiatal demokraták szövetsége, pajzsként tolva maga előtt párszáz szélsőségest. Szegény fiatalok nem győzték szedni az utcakövet a nemzeti radikálisoknak, amivel fiatal demokratához méltó módon meg lehetett ostromolni az MTV székházát. Utóbbi intézmény persze magára vessen, hiszen éppen abban az időszakban óriásplakátokon hívta fel a figyelmet arra, hogy ezt kell csinálni, ha valaki forradalmár.

Aztán elültek az indulatok, a politikai sumákság hivatalos mértékegysége lett az öszödölés. A FIDESZ lassanként visszatért a parlementbe a szélsőségesek meg a megszokott komcsizáshoz, zsidózáshoz és cigányozáshoz.

Aztán Orbán Viktor törte, törte a fejét és rájött, hogy ebben az országban nemzeti hagyomány zárt ajtók mögött, füstös hátsó szobákban kannásbort kortyolgatva dönteni nagy ügyekben. Fel is hívta a régi cimbit, Kéri Lászlót, hogy most akkor csináljunk már valami olyasmit, mint 89-ben: Leülünk, kérünk a Sorostól pénzt kólára és ropira, oszt rendszert váltunk.

Kéri össze is hozta a bulit talán még túl gyorsan is. Alig tudták a ki, be és lehangosítást intézni időre. Oszt megjelent személyesen a nemzet nagy Ő-je és belekortyolt egy pohár száraz alföld kincsbe és beszélt, beszélt, beszélt. Nem is gondolta, hogy kiderülhet bármi. Naív arcú színészpalánták itták csak a szavait. Honnan gondolta volna a III/3-as miliőben szocializálódott Orbán, hogy ebből balhé is lehet.

Először a Gárdát osztotta ki magát ezzel Horthy szintjére emelve retorikailag és szellemiségben. Egyesek már hallani vélték, hogy odakint prüszköl a fehér paripa, várva, hogy lovasával újra végigkopogjon a Bartók Béla úton. Szerencsétlen Vona kapott is egy szívszélütést, nem így ismerte meg a Viktort abban a polgári körben, amelyben együtt voltak tagok pár évig.

Aztán üzent a hazának, hogy nem jó zsebekbe irányulnak a metro és az autópályák. Ezeknek azonnal új rend szerint kell tovább mennie, tehát leállnak az alvállalkozók mindaddig, amíg új felvállalkozó nem osztja nekik a pénzt.

A nyugdíjasoknak is van okuk optimistának lenni. Egy rövid kétéves periódst kell csak átvészeljenek komoly megszorításokkal, utána jön a tízéves kánaán, amikor kolbászból lesz még a nyugdíjszelvény is. Magyarországon az idősek amúgy szeretnek tízéves periódusokban előre gondolkozni, jók a halálozási mutatóink, két év alatt csak 80.000 emberrel leszünk kevesebben, de ők egy kicsit pechesek lesznek. Pechesek, mint anyukám, aki akkor ment nyugdíjba, amikor az orbáni nyugdjíkorrekció zajlott és ennek köszönhetően annyi pénzt kap végzett és sokat dolgozott védőnőként, mint a szomszéd hajdani takarítónő, akinek 10 év munkaviszonya jött össze. No, de ne menjünk bele ebbe a dologba, mert még a végén megvádolnak, hogy teszem alá a blogot az MSZP mostani kampányának. Szó sincs erről. Szégyelje magát a kommunista utódpárt, hogy Orbán öszödi beszéde kapcsán ilyen etikátlan dolgot művel. Ha nemzeti hagyományokra valamit is adó magyarok lennének, akkor most ifjú kommunistákat tolva maguk, előtt utcai demonstrációkat szerveznének, felgyújtatnák a HírTv székházát, közösségi vagyonná tennék a büfé árukészletét és pár autót minimum a fejére borítanának. Szerencsére az MSZP-sek gyáva kutyák. Pont.

Nem, Orbán Viktor egy őszinte, bátor ember aki szembenéz a valódi problémákkal. Össze sem hasonlítható Gyurcsánnyal akinek a hasonló kijelentése forradalmi helyzetet idéztek elő.

No, nincs kedvem tovább ironizálni. Aberrált országban élünk,ahol a kettős mérce néphagyomány. Ideje volna ezzel az álnok képmutatással leszámolni. Ez volna az igazi forradalom, amire szükségünk van. Persze ez csak a fejekben és a szívekben tud lezajlani, nem az utcán.

Szerző: demokratikus  2008.05.29. 09:52 10 komment

Címkék: mszp orbán fidesz színész gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://demokratikus.blog.hu/api/trackback/id/tr53493016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

423ft 2008.05.29. 11:28:48

Méghogy nem vagy baloldali..........legalább ne tagadd.

Amugy ha ezt Horthy hallaná, ő maga pofozná fel Orbán Viktort. Nem tudom, hogyan meri ez az ember a magyar történelem egyik legnagyobb alakjához hasonlítani magát.

Amugy az gondlom meg se fordult a fejedben, hogy az embereknek öszintén szolva tele van a faszuk azzokkal sok buzi paraszttal akik ott verik nap mint nap habzó szájjal a farkukat a piros bársonyszékben!!!!!!!!!
Mert nekem kurvára igen. És kurvára nem érdekel, hogy melyikpárt tagja, meg mivel sározzák egy mást folyamatosan. Takarodjanak el a közéletből, egy teljesen új politikai elit kell ide, teljesen más emberekből. Talán ha egyszer az MSZP és
Fidesz szavazói összefogva ostromolnák meg a Parlamentet, na akkor kezdődne az igazi reform! Őket állítaná elsőként falhoz a forradalom!

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.29. 11:35:04

nem tagadtam sehol, hogy baloldali vagyok.

Nézd meg a kiáltványunkat.:)

423ft 2008.05.29. 11:41:30

Hadd kérdezzek valamit!
Szerinted mi a fontosabb? Egy párt amihez kötödsz, legyen ez a Fidesz vagy az MSZP, teljesen mind1. Szal ezek a fontosak, vagy hazánk sorsa??? Nekem az útóbbi a fontos. Pártérdekek engem nem hatnak meg. Sajnos azonban ma mindeki a pártérdeket nézi!! Óriási hiba. Ezen kéne elgondolkodni.

Epokit Drive 2008.05.29. 11:42:36

Az a te bajod, hogy nem fejlődött ki a zagyad. Ha write only helyett átmenetileg read only módba kapcsolnál, kevesebb hülyeséget írnál. És hogy miért nem állok neki részletesen elmondani, mire is gondolok? Egyszerű: az túlmutatna sekélyes írásműved jelentőségén. Másrészt pedig véleménynek elmegy, nyugodtan írkálhatsz (bár Őszödöt megtanulhatnád helyesen leírni két év után), de tartok tőle, hogy még vannak meghódítandó csúcsok szellemi tekintetben (kisebb dombokra gondolok természetesen, a te szellemi alföldednek az is elég kezdetben).
Tudom, megint csak sértegetésnek tűnik, amit írok, de tényleg örülnék, ha ennél sokkal színvonalasabb írásokkal lenne teli a magyar internet, mert a sok mediális képességűből már nagyon elég, pártállástól, vallástól, nemtől, kortól és minden más, a pozitív vagy negatív diszkrimináció tárgyát képezhető kategóriába tartozástól függetlenül. De elég - hogy is írtad? -, nincs kedvem tovább ironizálni.

Ed

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.29. 13:10:08

Epokit Drive,
No, ezt érdemes volt leírni. ha csak ilyen kommenteket tudsz, akkor javallom, hogy az én házam táján Te is csak a read only üzemmódban működjél, köszi.
Tudod a cigányos írásra sokan kommenteltek, sok-sok anyázós szélsőjobbos figura. Mégis mind közül te voltál az akitől a legjobban hányingerem volt és van. Az a "mérsékelt" jobbos vagy, aki sehol fel nem meri vállalni önmagát, ezért az összes frusztrációját befelé fordítja. Ilyenekből áll a fél fidesz. inkább egy osztagnyi gárdista, mint a Te fajtád.

Archenemy 2008.05.29. 13:20:43

ez a post annyira... annyira...

ez még a fikát sem érdemli meg... Eddig tartott a hitelességed nálam, demokrata.
Arch out.

brian bela 2008.05.29. 15:22:55

Fontos kulonbseg orban es gyurcsany kozott, hogy gyurcsany a valasztasok utan mondta el a beszedet, orban meg elotte, gyurcsany nem szanta a nagykozonsegnek a beszedet, orban meg nyilvan erre szamitott.

Sokkal inkabb vallalhato ez a velemenye, mint a 14. havi nyugdijas, ennek ellenere valoban hitelvesztessel kell jarjon, hogy ezt elmondta, mukodo demokraciaban le is kene mondania.

Azt kene eszrevenni, hogy Gyurcsannyal sem az oszodi beszed volt a foproblema, hanem az ahogyan tonkretette a gazdasagot, a demokracia es a koztarsasag meg megmaradt hitelesseget.

Egy olyan orszagban, ahol a nagy paternalista allamnak ilyen nagy szerep jut a mindennapi eletben is a csucson levo emberek viselkedesenek oriasi hatasa van a kozmoralra is, nem csoda, hogy mindenki nihilista, ha mindennap ezt latja az orszag vezetoitol.

Le kene vinni a parlamentbe kerules kuszobet 1%ra, ekkor talan esellyel lehetne szavazni egy nem baloldali, vallalhato partra.

Szereny megoldasi javaslat: hozzuk be az elmaradt rendszervaltast, tiltsunk el a kozfeladatoktol mindenkit, aki valaha az orszaggyulesnek, partvezetesnek tagja volt, vagy barmilyen tisztseget viselt parlamenti partban.
Az orszaggyules letszamat csokkentsuk 100ra, legyenek jarasi, osszevont onkormanyzatok, regiok, mivel esely nincsen arra, hogy ennyi poziciot felelos, intelligens emberekkel feltoltsunk, az allami szerepvallalast csokkentsuk fokozatosan a minimumra, hogy a piacgazdasag dinamikaja teremtse meg inkabb a vart joletet.

Epokit Drive 2008.05.30. 09:19:21

Re: demokratikus · www.demokratikus.hu 2008.05.29. 13:10:08

Köszönöm, hogy ezt leírtad. Az egyenes beszéd mindig jobb, mint a politikailag korrekt. Tarts ki emellett, kevesebb elv és több tapasztalatból fakadó tett, és lesz belőled valami.
Adjon az Isten észt és bölcsességet a fejedbe!

Ed

anders · http://viribusunitis.blog.hu 2008.05.30. 14:59:58

A cikkben kicsit erőltetett párhuzamot vélek felfedezni. A nyilvánvalóan degenerált miniszterelnökünk dührohamokkal tarkított alpári stílusú fröcsögését összevetni az álellenzék vezetőjének moderált, ámde mégis csak valamilyen formában nyilvános megszólalásával? Megdöbbentő, ahogyan minden rosszban a jobboldalt vélik felfedezni egyesek. Ez nem egyéb, mint kettős mérce.

Egy mondat viszont elgondolkodtató. Az, amelyikben Kérit, Orbánt és Sorost említed a rendszerváltozással kapcsolatban. Azt hiszem ez önmagáért beszél, hiszen demokratikusnak nevezett rendszerünk is olyan, amilyenek megálmodói és ma is aktív megalkotói maguk.

Ez pedig nem éppen pozitív kritika. A jelenlegi társadalmunkról alkotott kép ugyanis igencsak lehangoló. Olyan, amilyet tizenhat év alatt különböző pártállású politikai vezetőink kialakítottak. Ez lett hát a demokrácia eddig elért eredménye...

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.05.30. 18:00:23

Igen, az ilyen mocskok miatt tartunk ott ahol! Az ilyenek nem érdemelnek mást, csak szibériai számüzetést. Csak hülyítik a népet, hogy degelnének meg! Hogy kik is ők? Hát nem mindegy? mIt tudom én, csak takarodjanak az érdekel enegemet. Meg aki jönne helyettük az is tisztuljon innen, csak nyúzni akarják a népet jól tudom... :D
süti beállítások módosítása