Ordító nagy válság van, ordítja naponta a jobboldal. Aztán jön a Mercedes és idetesz egy akkora gyárat Kecskemétre, hogy köpni-nyelni nem tudunk.

Szomorkodhatnak a dübörgő románok és a szárnyaló lengyelek. Hiába minden pozitív mutatójuk, nem őket választotta a közismerten hazárdírozó, folyton bizonytalan hátteret kereső, ingoványos talajon fejlesztéseket eszközölő Mercedes. Minket választott, pedig sokáig szóba sem került állítólag, hogy Magyarországra hoznák a gyáregységet.
Hát, szégyeljék magukat azok a fránya német kockázatelemzők. Nem tudnak róla, hogy ez egy súlyos válságban lévő ország? Nem tudják, hogy itt kupi van, ahol mindent ellopnak a komenisták? Nem tudják, hogy itt egyetlen reménysugár az égbolton Orbán Viktor királlyá koronázása? Ezek az ostoba fajankók egyszer sem lapoztak bele a magyar nemzetbe (szándékosan kisbetű!)? Nem hallgatják a forradalmi hírtévét? Szégyeljék magukat!
Most aztán baromira rá fognak cseszni. Szépen behozzák a fejlesztésre szánt pénzt az országba egy nagy bőröndben és Gyurcsány odamegy és mind el fogja lopni. Nem elcsenni fog belőle, hanem az utolsó eurocentig beletömi a zsebébe és egy újabb táncot fog lejteni parlamenti irodájában.
És majd Orbán Viktor újra azt mondhatja, hogy becsapnak minket! Ja, és hozzáteszi dübörgő hangján, hogy VÁLSÁG van. És ezt meghallják a púpozott bevásárlókocsikat toló emberek és rájönnek, hogy ők valójában éheznek és sokkal rosszabbul élnek, mint négy éve. Orbán Viktor majd jól lecseszi Angela Merkelt a németek felelőtlensége miatt, aki szégyelni fogja magát.

Persze lehet, hogy másként lesz. Lehet, hogy felépül az autógyár, ahol 2500 ember fog dolgozni. Két kezük munkáját dícsérni fogja az egész világ és néhány ponton majd büszén mutathatunk a MADE IN HUNGARY feliratra.
Kétésfélezer új munkahely egy olyan régióban, ahol alig volt munka idáig. Mekkora szó ez! Magyarország újra bizonyított. Bizonyítottuk, hogy versenyképesek vagyunk, dolgos nép vagyunk, amelyre lehet építeni egy olyan komoly cég esetében is, mint a Mercedes. Mert ez az ország sikere és talán a kormányé is, amely egy olyan közeget teremtett, hogy ilyen mértékadó beruházások is megvalósulhassanak.
Ha nem volna egy politikai erő, amely folyamatos kishitűségben tartja ezt az országot, akkor talán még büszkék is lehetnénk magunkra. Sajnos ez a dolog most sem a sikerről fog szólni, hanem az áskálódásról. Orbán Viktor kiáll a magyar puszta közepére és számon fogja kérni a kormányt, hogy miért tett hozzá a német 100 euróhoz 5 forintot. Bizonyára jön majd Sólyom László is, aki kedvenc környezetvédőivel fog parolázni Kecskeméten és kijelenti, hogy a csak arrafelé fészkelő nádi fütyfürütty populáció fennmaradása többet ér a hazának, mint párezer munkahely. Különben is! Mi lenne akkor, ha ott annyi ember munkát kapna? Nem lenne annyi segélyezett, akire mutatogatva bizonygatni lehetne a VÁLSÁG grandiózus méreteit.

Azért legalább mi halkan legyünk egy picit optimisták és merjünk örülni. Örüljünk annak, aminek lehet! Kecskeméten Mercedest, Esztergomban Suzukit, Győrben Audit raknak össze dolgos magyar emberek, sőt a szentgothárdi Opel gyárban is komoly fejlesztéseket terveznek. Még azt is mondhatnánk, hogy autógyártó középhatalom leszünk lassan. Vajh mi lenne, ha még Ikaruszt is gyárthatnánk és a fél világ ma is a mi buszainkon utazhatna. Sajnos a dolgok azon része már el lett cseszve. Hajdani büszkeségünkből uszító újság és TV csatorna lett, köszönjük Széles Gábor...

Szerző: demokratikus  2008.06.18. 12:20 19 komment

Címkék: orbán gyurcsány mercedes kecskemét

A bejegyzés trackback címe:

https://demokratikus.blog.hu/api/trackback/id/tr58527017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.06.18. 13:14:24

hányszor élveztél el miközben ezt írtad?
először is, majd elhiszem az egészet és talán még örülni is fogok neki, ha tényleg elkészül és valóban 2500 magyar (!) ember kap korrekt (!!) feltételekkel emberhez méltó (!!!) munkát. meg majd ha pár év múlva még mindig itt lesz és nem szervezi ki az egészet romániába vagy kínába.
és igen, rohadtul nem mindegy, hogy milyen feltételekkel jönnek ide a multik. rabszolgaként dolgoztatnak 2500 zombit éhbérért, az összes vezető pozícióban természetesn külföldiek vannak, gyakorlatilag semmilyen adót nem fizetnek és még a gyárat is részben a magyar adófizetők építik fel. )ami arányt te írtál az nagyon, nagyon messze van a valóságtól)
miközben az egekbe magasztalod a csodakormányunkat, pár szót ejthetnél arról, hány munkahely szűnt meg csak az elmúlt másfél évben!
ez az egész csak arra jó, hogy ne a valós problémákról beszéljünk.

nem, nem akarok ilyen értelemben "versenyképes" Magyarországot - ne attól legyek versenyképes szakember, hogy hajlandó vagyok éhbérért szarrá dolgozni magam egy multinak.. kurva jól hangzik, hogy termel egy ilyen gyár.. de ugyan mi marad ebből a naaagy termelésből itt, ebben az országban?

óriási tévedés, hogy attól lesz itt fene nagy jólét, hogy kinyaljuk a seggét az összes külföldi befektetőnek - akik persze azonnal és gondolkodás nélkül továbbállnak innen, amint egy kicsit is feljebb megy a magyar munkaerő ára.

valódi gazdasági program kell, nem ilyen kirakat beruházások.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.06.18. 18:18:44

Csak azért nem írok csúnyát,mert te vagy az egyetlen rendszeres kommentelőnk errefelé:)egyébként ennek igenis kell örülni.

hinnye 2008.06.18. 20:39:29

Igazad van, Bukowszky, nem szabad és nem kell örülni semminek. Annak sem, hogy gyár települ Kecskemétre, annak sem, hogy Budapest lesz Európa innovációs központja, annak se, hogy rövidesen elkészül a Megyeri híd.
Sírni kell, vinnyogni, irigyelni a hozzánk képest remekül élő etiópokat, és természetesen mindenre nemet mondani, ami ehhez a kormányhoz köthető. Mert az állandó negálástól már folyamatosan legörbül a szánk széle, és ez áll jól nekünk. Ahelyett, hogy végre együtt örülnénk valamilyen sikernek, valaki mindig jön, és megmagyarázza, hogy az nem siker, hanem akkora, de akkora pofára esés, hogy na!...

laszlo 2008.06.19. 06:59:29

szerencsetlen magyarok inkab oruljetek hogy a zsidok felviragosztasak magyarorszagot a sajat penzettekbol az o hasznukra.

hinnye 2008.06.19. 09:31:34

Kedves László, örülök, hogy általad megtudtam, miszerint Németországban sem németek, hanem csak és kizárólag zsidók élnek.

AcP 2008.06.19. 15:41:16

Tudjátok mi a szar? Hogy Kecskeméten nem fognak találni 2500 rabszolgát, mert tényleg nincs (ezeknek nem az oly' nagyszerű GAMFon végzett "műszkai menedzserek" kellenek, hanem olyanok, akik egy munkafázist csinálnak napi 12 órában), és akkor majd hozzuk ide Kecsóra a borsodiakat, meg szabolcsiakat, épülnek majd a nagy lakó- és nyomortelepek. Hát de fasza lesz!

hinnye 2008.06.19. 16:21:38

Ez a nagy büdös helyzet: ha van munkahely, az a baj, ha nincs munkahely, az a baj. Az a fontos, hogy fikázni lehessen.

cs0ki 2008.06.19. 21:18:08

gondoljátok hoyg majd egy prémium márka éhbérért fog dolgoztatni... uggyann már... mercedes nem egyenlő suzuki.. szeretem az olyan embereket akik egyből mindenben a rosszat meg a hibát keresik... idióták

hinnye 2008.06.19. 22:52:11

Az a poén, hogy már előre fanyalogni kell, ne is feltételezzük, hogy valami jól sülhet el.

cs0ki 2008.06.20. 01:18:11

a mercedes kihangsúlyozta, hogy igen magas minőségi és egyéb elvárásoknak kellett megfelelni, mivel fontos szempont, hogy hol építi meg a gyárat, az egész márka a _preszriddzsről_ szól...

Nyílván nem fogja megengedni magának azt, hogy arról beszéljenek a gyár kapcsán, hogy éhbérér zsákmányol ki embereket, mert az ártana az imidzsének, szóval no para kispajtások

inkább azt kéne látni, hogy milyen mértékű pozitív változást fog hozni egy ilyen volumenű beruházás. felvirágoztatja az egész régiót, még akkor is, ha nem adüzik, amit nehéz elképzelni, hoyg mentesüljön az iparűzési és társasági adó alól... közvetetten a 2500 dolgozó bére rengeteget jelent, ezt kéne elemezni...

pilaf · http://tompa.blog.hu/ 2008.06.20. 02:11:17

sok idióta hülye..húzzatok el innen ha még ennek se tudtok örülni

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.20. 02:31:48

Demo?
Hol a globkrit
Mélységes csalodásom:
Huba

laszlo 2008.06.20. 06:48:11

Aki atjar romaniaban es tajekozodik egy kicsitt az rajohet arra hogy tobb mint 8 millio roman kulfoldon dolgozik es nem tomi a munkaadok es politikusok zsebeit, igaz egy kicsit huljek mert palotakat epitenek hasztalanul mivel nincsenek otthol es nemis menek haza soha a korupt es ilegalis torvenyek miatt.

hinnye 2008.06.20. 08:25:55

És ennek a magvas megállapításnak mi köze a Mercedes kecskeméti gyárához?

Haemathemesis 2008.06.22. 19:18:20

Attol meg nem borul minden ragyogo napfenybe, hogy jelentos keszpenzert. illetve hatalmas adokedvezmenyek fejeben idetelepul a DB. Feltehetoen pozitiv szaldot tudonk majd felmutatni, de tegyuk azt is hozza, hogy valoszinuleg a "lemaradt" versenyzok kissebb hozzajarulast ajanlottak mint mi.
Ennek a kormanynak - es toluk fuggetlenul nekunk az orszag lakoinak is - ugy kell minden kis siker mint egy falat kenyer hat oruljunk neki, de nefeledjuk Hankoka Janos nagy bizniszet se ami meg arcpiritobb osszegrol szolt, amiert cserebe kaptunk egy "erdekes" munkaugyi politikat folytato ceget. Ezt a gyarat is "megvettuk" olcsobbak vagyunk mint a kornyezo orszagok ennyi.

A premiummarkak es a berezes tobbnyire nem fuggenek ossze. Vasban gyartjak a Merci es a BMW mellett meg par marka uleshuzatait es egyeb bor dolgait, iszonyatos elvarasokkal es rendkivul alacsony berert.

Haemathemesis 2008.06.22. 19:19:25

Ez lemaradt:

Két kezük munkáját dícsérni fogja az egész világ és néhány ponton majd büszén mutathatunk a MADE IN HUNGARY feliratra.

Ez valoszinuleg MADE IN THE EU lesz....

rolika 2008.06.24. 14:04:16

én nem kicsit ledöbbentem, amikor a db kecskemétet válaszotta.
viszont: ezenkívül nem tudunk semmit. nem tudjuk, mekkora támogatást kapnak, milyen mértékű adókedvezményt, semmit.
majd utána lehet véleményt mondani.

nekem az egész eljárásban az nem tetszik, hogy csak támogatás ellenében hajlandóak a nagy gyárak idejönni. nem lenne egyszerűbb az adókat és a járulékokat olyan alacsony szinten tartani, hogy ezért jöjjenek?

msmester 2008.07.03. 21:34:02

Magam modern szociáldemokratának tartom, és ennek ellenére nagyon egyet tudok érteni Bukowszky-val. De azt is látom, hogy már rég sokkal előrébb állna kis országunk gazdasága, és az emberek életszínvonala, ha a Fidesz nem nyerte volna meg anno a választásokat. Nem, és ismétlem NEM a jobb oldallal van kifogásom, hanem a Fidesz, és Orbán ellen, mert ők igazán nem úgy viselkednek mint egy jobb oldali párt. Az ősi Magyar virtust nem tudják levetkőzni. Igen is ma a Magyar, és főleg a munkásosztálynak már végre kell egy szervezet, mely fölkarolja, és „átneveli” a XXI. századi gondolkodásra, és segíti, támogatja. Mert ebben nagyon le vagyunk maradva. 1989-ben a munkásosztályt lapátra tette ez az új rendszer, és azóta is ott alázzák, és zsákmányolják ki ahol, és akik csak tudják. Bocs kicsit kemény megfogalmazásomért, de ki kívánkozott belőlem.
Hinnyének is teljesen igazat adok mindezek ellenére. Igenis van nagyon sok jó dolog, és szép dolog, csak valahogy elvész! A bal oldal nem tudja ezeket beépíteni a köztudatba annyira.
AcP, képzeld ma Budapestre jár a fél ország dolgozni. Nekem elhiheted, nap mint nap látom, mert éni is feljárok. Most majd nem kell annyinak Pestre menni, elég lesz Kecskemétig.
Rolika, az Audi 15 év teljes adókedvezményt kapott attól az embertől aki Gyurcsányt a multik kiszolgálójának nevezett. Gyurcsány volt aki elintézte később, hogy az Audi is járuljon hozzá nemzetgazdaságunk fejlesztéséhez egy kis pénzmaggal. Gondolod, most ingyen beengedte a Mercit?

Tisztelettel! MS mester
süti beállítások módosítása