Nem, nem arról van szó, hogy dinamikusan növekszik a hazai dohányosok által egy főre eső cigarettamennyiség, hanem arról, hogy a környzetvédelmi tárca egy alternatív uniós javaslattal állt elő.
Indítványoztunk végre valamit és egyből mögénk is állt fél Európa, mert jó dolgot mondunk. Egyszerűen azt szeretnénk, hogy egy kicsit emberibb arcúak legyenek a károsanyagok kibácsájthatóságról szóló irányelvek. Vegyék figyelembe, hogy a hazai és velünk együtt a kelet-európai füstölgés kicsivel ugyan, de több, mint a most előirányzott, ezért indokolt lenne, ha nem kívánnának minket jelentős szerkezetátalakítást kívánó lépések meghozatalára kényszeríteni. Már csak azért sem, mert térségünkben, de Nagy-Brittaniában és Franciaországban is hasonló a helyzet.
Ráadásul mifelénk a kiotó egyezmény elvárásainak az országok megfelelnek, tehát indokolatlan a nagy szigor. Jobb lenne, ha az Unió azon országokkal, például a Spanyolokkal, vagy az osztrákokkal foglalkozna, akik nagy ívben tettek az eddigi irányelvekre is. A hispánok odáig mentek, hogy egyszerűen fogták és növelték a károsanyag kibocsájtást.

Szóval érthető a javaslat, amelyet Oláh Lajos új szocialista politikai államtitkár igyekszik idehaza propagálni. Jelek szerint mögöttünk fél Európa, viszont az uniós intézmények már most nemtetszésüket fejezik az alternatíva miatt.

Szerintem ez egy jó dolog. Fölösleges ott szorítani a nadrágszíjon, ahol tényleg sokat tettek az elmúlt években. Persze az is nagy dolog, hogy Magyarország végre kiállt a nagy európai színpadra és akar valamit, lobbyzik valamiért. Több, sokkal több ilyen jellegű javaslat kellene. Politikai elitünk álljon ki az európai politikai térre és tegyen aktívabban Magyarországért ott is.
Szerző: demokratikus  2008.06.06. 08:18 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://demokratikus.blog.hu/api/trackback/id/tr31506267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása