Nem írok a munkásságáról, mert mindenki ismeri. Arról sem írok, hogy milyen sors jutott neki, mert azt is mindenki ismeri.

Egy kiváló magyar költő volt, akit elpusztított egy embertelen eszme. A gyűlölet, amely ideológiává vált és radnóti mellett 50 millió ember halálát okozta.

Radnóti Miklós sem költészetével, sem állásfoglalásaival nem lehet egyszerűen az antifasiszta ügy szolgálatába állítani. Őt olvasni kell és az ember egyszerűen megérti, hogy miért is kell nemet mondani mindarra, ami őt és temérdek társát is elpusztította. Általa nem csak néhány mozgalmi gondolat lesz az antifasizmus, hanem egy lebonthatatlan fal, amin nem juthatnak át a másik oldal szirénhangú szónóklatai sem.

Mellékelek egy videót, amit az egyik kedves (antifa) barátnő készített. Köszi Bogi!

Szerző: demokratikus  2008.05.05. 10:20 Szólj hozzá!

Címkék: radnóti antifasiszta antifa

A bejegyzés trackback címe:

https://demokratikus.blog.hu/api/trackback/id/tr19454500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása