A szélsőjobbal szemben szerveződő Tarka Magyar civil kezdeményezést egy jó és társadalmilag hasznos civil akcióközösségnek tartottuk, ezért döntöttünk úgy, hogy csatlakozunk ahhoz.
Az
index.hu hírportálon megjelent Schiffer András írása 2008. szeptember 17-én. Megítélésünk szerint  ez a cikk temérdek súlyos ferdítést és helytelen következtetés-levonást  tartalmazott. Jegyzője prominense a Védegyletnek, amely szintén tagja a Tarka Magyar mozgalomnak.
Az írás tartalma tagjainkat felháborította. Rendkívül rossz megnyilatkozásnak tartjuk azt, hogy a szerző a miniszterelnököt és rendőrséget nevezi meg a szélsőjobb közéleti terror kiváltójának és folyamatos szítójának. Schiffer András bizonyára megfeledkezik arról, hogy a szélsőjobb erőszakos fellépései jóval korábban kezdődtek, mint ahogy az őszödi beszéd elhangzott. Szinte a 2002-es baloldali-liberális választási győzelem másnapján.
Az utcai erőszakot alkalmazó politikai szerveződések azóta minden lehetőséget kihasználtak arra, hogy antidemokratikus módon lépjenek fel.
Schiffer András írását túlzónak és politikailag elfogultnak tartjuk. Úgy gondoljuk, hogy jelenleg Magyarországon demokratikusan elkötelezett közéleti erők komoly küzdelmet folytatnak az antidemokratikus, rasszista indulatokat fűtő politikai erőkkel. Ilyen helyzetben súlyos hiba, ha valaki azt a látszatot kelti, hogy a miniszterelnök egyszemélyben okozója a közéleti terrornak. Innen már csak egy apró lépés az, hogy a mi oldalunkon is megfogalmazódjanak olyan gondolatok, hogy Gyurcsány eltávolítása lehet a gyógyír a nemzet minden problémájára.
A Demokratikus Hálózatban úgy gondoljuk, hogy az ilyen hangoknak a mai belpolitikai helyzetben nincs létjogosultsága a demokratikusan elkötelezettek oldalán. Ennek megfelelően semminemű közösséget nem kívánunk vállalni Schiffer Andrással és kiléptünk a Tarka Magyar civil kezdeményezésből is.

Szerző: demokratikus  2008.09.18. 13:38 4 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://demokratikus.blog.hu/api/trackback/id/tr32669827

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2008.11.03. 15:14:13

Bayer Zsolt finanszírozza a szlovák rendőrterrort? Nyílt levél söpört végig a 168ora.hu-atv.hu tengelyen, hogy végül az MSZP honlapjának vezető helyén kössön ki. A címzett Bayer Zsolt publicista, a feladó a Demokratikus Hálózat elnöke, Galba-Deák Ádá…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vghghj 2008.09.23. 14:56:58

szóval elhatárolódtok az elhatárolódóktól, mert azonosultok az állami erőszakkal? fene a gusztusotokat, az mszps bnőm is kapott véletlen a könnygázból pedig csak haza ment, szarjatok sünt köcsögök

TJ 2008.10.01. 12:38:23

Én nem vagyok szélsőjobbos, de mivel magyarországon
- nincs igazság- csak jogszolgáltatás
- a fiataloknak nem sok esélyük van a boldogulásra
- a törvények szarok
- gyurcsány folyamatosan osztogat, közben az adózó hullák faszáról szopja az izzadságot
nem tartom rossz ötletnek a rendőrök és a tarkamagyarok megdobálását.
Mindenki antidemokrata akinek saját véleménye van...

Norris 2008.10.02. 10:37:14

TJ!

Nem. Nem mindenki antidemokrata akinek saját véleménye van. Csak az, aki ezt a véleményt antidemokratikus módon nyilvánítja ki. Szerintem cimbora te összekevered a szabadságot a szabadossággal. Szerintem dobálás az értelmes és demokratikus módja a vélemény kinyilvánításának? Anarchiában biztosan.
Gyurcsány osztogatna? Érdekes...nem éppen az a baja a jobb oldalnak vele, hogy milyen gonosz módon szorongatja az embereket és sarcol mindenkit? Akkor most osztogat vagy fosztogat? A jereváni rádió óta tudjuk, hogy nem mindegy.

De hogy megnyugtassalak:
Tiszta igazságszolgáltatás a történelem során soha nem volt, és nem hiszem, hogy valaha is megvalósul. De törekedni kell rá, hogy "igazságosabb" legyen a jogszolgáltatás. Végül is - sajnos - az egyetemekre is az van kiírva, hogy "Jogtudományi Egyetem" és nem az, hogy "Igazságtudományi".
A fiatalok amióta világ a világ úgy érezték, hogy semmi esélyük a boldogulásra. Aztán valahogy mégis csak boldogultak. Aki meg nem, az legalább is részben magának is köszönheti, ha nem.
A törvények szarok. Ebben egyetértünk. De úgy elég nehéz jó és fontos törvényeket keresztülvinni, megtárgyalni, ha az ellenzék zsigerből, dafke mindennek keresztbe fekszik, amit nem ő javasol.
Nem tartod rossz ötletnek a Tarka Magyarok és a rendőrök megdobálását....hmm...hát tudod mit, akkor én meg nem tartom rossz ötletnek, ha a rendőrök ezért úgy elvernek mint szódás a lovát. :) Kvittek vagyunk?
süti beállítások módosítása