A Demokratikus Hálózatot baloldali érzelmű fiatalok alapították.
Jelen helyzetben úgy érezzük meg kell szólalnunk. Olyan gondolatokat kívánunk megosztani Önökkel, amelyeket hozzánk hasonlóan fogalmaz meg a legtöbb magyar baloldali választópolgár.
A lényeg: Nincs értelme a további hátrálásnak, az elvtelen kompromisszumoknak. Sajnálattal látjuk, hogy sokakban reális lehetőségként merült fel az, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt néhány voksért beáldozzuk a költségvetési szavazásnál.
A baloldali szavazók többsége ma bizonytalan, de az biztos, hogy a többségük bízik a miniszterelnökben és támogatja, hogy kormányfő maradjon. Ezek az emberek csalódottak, mert rámenősséget, határozottságot, markáns baloldali alternatívát várnak. Ennek megfelelően többségük örömmel fogadta a miniszterelnök programját, mert értékeinknek, politikai céljainknak megfelelő gondolatokat tett közzé Gyurcsány Ferenc. Baloldali programot kaptunk. Olyan anyag került a kezünkbe, amely eleget tett a legfontosabb feladatának: létező és megoldásra váró társadalmi, gazdasági problémákkal foglalkozott.
Most azt látjuk és érezzük, hogy a baloldal egy rendkívül súlyos kompromisszumot készül hozni. Sokan gondolják úgy, hogy vezéráldozattal haladékot kaphatunk. Bennünk, miként a legtöbb magyar baloldali emberben felmerül a kétely, hogy érdemes-e egy ilyen súlyos döntést meghozni? Egyáltalán mi várható Gyurcsány menesztése után? Mi úgy gondoljuk, hogy egy olyan látszatkormányzás, amely a baloldal további gyengülését, 2010-es katasztrofális vereségét eredményezné. Szavazóink keménységet, igazi baloldali alternatívát várnak. Elvtelen kompromisszummal, vezéráldozattal leghűségesebb szavazóinkat is magunk ellen fordíthatjuk. A mostani helyzetben éppen az ellenkezőjét kell mutatni. A várva várt határozott, kemény baloldali alternatívát.
A politika a kompromisszumok művészete: lehet alkudozni, de nyilvánvalóvá kell tenni, hogy ebben az alkuban fel sem merülhet Gyurcsány Ferenc eltávolítása. Aki ilyet kér, az legyen tisztában vele, hogy lehetetlent kér. Mondjuk ki, hogy a baloldal kész akár az előrehozott választásoknak is nekivágni, de nem hajlandó vezéráldozatot hozni. Ne tegyük meg azt a gesztust Orbán Viktornak, hogy magunktól állítjuk félre egyeduralmi törekvéseinek legfőbb akadályát Gyurcsány Ferencet. A baloldali mozgalomra a miniszterelnök nélkül katasztrofális gyengülés vár. Nem gondolhatjuk, hogy egy szűk évnyi látszatkormányzás érhet annyit, hogy visszafordíthatatlanul szembeforduljunk választóinkkal, alapelveinkkel!
Reméljük, hogy levelünk segíti Önöket abban, hogy határozottan utasítsanak vissza minden, más párt irányából érkező, Gyurcsány Ferenc menesztését célzó kezdeményezést!

Szerző: demokratikus  2008.09.09. 17:54 Szólj hozzá!

Címkék: rulez gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://demokratikus.blog.hu/api/trackback/id/tr80655802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása